اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت پروفسور کرمی گرامی بنده قبلا درقسمت از دکتر بپرسید مزاحم جنابعالی شدم وسپاس فراوان از اینکه جواب دادید مشکلم درد درپهلوها بیشتر درشب وصبح که ازخواب بیدارمی شوم بود درضمن سندروم ترنر هم داشتم درضمن اقای دکتر دو روز هست که در دفع ادرارم هم مشکل دارم یعنی آب که میخورم احساس ادارار دارم ولی زمانی که دستشویی میروم خیلی کم ادرار میکنم فرمودید عکس وجوابش را براتون ارسال کنم ممنون میشم اگر باز هم پاسخ بنده رالطف کنید وبدهید سپاسگزار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدیه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 812 مشاهده پرسش
    سلام. یهو غده چربی به قطر6×7میلیمتر داخل کلیه راست باسنو گرافی دیده شده. آیا خطرناک است؟چکار باید کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر ، من سابقه سنگ کلیه رو دارم . الان یکی دو هفته بود درد شدید در کلیه چپ داشتم که با مسکن تحمل کردم ولی بعد از درد شدید رفتم سونو گفتن سنگ ۷میل داری نزدیک حالب که با ورزش و طناب زدن قابل دفع هست. داروی خاصی هم نداد . سوال این بود که من الان چیکار باید بکنم؟
    عکس سونو و دارو رو هم دارم بفرستم.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سونو جدید بگیرید ببینیم دفع شده یا نه
    2. تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      آقای دکتر ما از شما سوال کردیم حداقل اندازه ده هزار تومان که گرفتی جواب بده ، اینو که شما گفتی همینو همه میدون و احتیاج به دکتر دیگه ندارن . فکر نمیکنم شما از ترک های با اصالت باشید . من خودم ترکم ولی خیلی مرام معرفت میخواهد اینطوری کلاهبرداری اونم توسط یه دکتر خیلی بعیده .توی این وضع کروواسی که دست ما از متخصص ها کوتاه گفتم شاید شما که اصالت ترک دارید شاید جواب درست بگیرم. ولی صد حیف صد حیف. با این جوابتان نشان دادید که واقعا جوامع پزشکی ما فقط به فکر مادیات هستند و بس . ما که راضی نیستیم خدا هم راضی نباشه . جمع کن ببینیم به کجا میخواهی برسی . امیدوارم بخونی و خوب فکر کنی .
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر خلیلی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی وقتتون بخیر وخوشی...آقای دکتر کرمی ازتون خواهش میکنم با خوندن پیامم جواب بنده حقیر رو بدیدومن ازشمال کشور مازندران پیام میدم...پدرم 64سال سن داره فشار ودیابت داره ولی دیابت گاهی اوقات خوب وگاهی اوقات بالا میره دیابتی که انسولین بزنه نیست با قرص تحت کنترله... ودوهفته هستش فشارش اذیتش میکنه وبالا میره وقندش افت میکنه وتوی این اوضاع کرونا اصلا دکتری متخصص نیست که ببریم پیشش جز دکتر عمومی ودر حدی نیستن که جوابگو پدرم باشن وما با این اوضاع داریم ازش داخل خونه نگهداری میکنیم واینکه ازمایش پزشک عمومی نوشته وبا انجام ازمایش اوره 57و کراتینین2.19 هستش...وهمچنین قبلا پزشکی متخصص داخل شهرمون بود گفتن پروستات هم دارن اما باقرص تحت کنترله وگفتن اصلا نیاز به جراحی نداره...به نظرتون چه باید کرد؟آیا وضعیت پدرم حاده از دید شما؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      كليه كم كار شده بايد به دكتر نفرولوگ مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر رونیا جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    امروز بعلت درد شدید زیر شکم سمت چپ و پهلو به اورژانس مراجعه کردم و سونوگرافی شدم که شرح ان بصورت زیر میباشد.
    هیدرونفروز خفیف در کلیه چپ مشهود است.
    سنگی به ابعاد 6*4.5mm در دیستال چپ، درفاصله 14mm از دهانه U. V. J مشاهده شد.
    مثانه ضخامت جداری نرمال دارد و فاقد ضایعه پاتولوژیک است. در دیستال حالب راست سنگ رویت نشد. پروتروژن خفیف دیستال حالب چپ به دیواره مثانه مطرح کننده ورتروسل مشهود است.
    سنگریزه به قطر 3mmدر قسمت تحتانی سیستم کلیه راست دیده شد. هیدرونفروز در کلیه راست رویت نشد.
    کلیه ها سایز واکوی نرمال دارند. (RK:102mm و LK: 117mm)افتراق کورتیکومدولری و ضخامت قشری کلیه ها در حد نرمال است.
    لطفا راهنمایی کنین چکار کنم اینجا بعلت تعطیلات کرونا متخصص پیدا نکردم🙏
    1. تصویر کاربر رونیا سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام
      ببخشید پاسخ سوالمو تلگرام نوشته ک دادین ولی پیدا نکردن تو سایت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      09351142080 بايد بياييد اين سنگرا بشكنم كليه ات را خراب ميكند
    3. تصویر کاربر رونیا جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام دکتر
      من راهم دوره از شهرستانهای اردبیل هستم اینجا امکاناتش نیس
      آیا امکان دفعش هست با چند روز ورزش و پیاده روی کردن و مایعات خوردن. یا حتما باید برم سنگ شکنی؟
      و اینکه این سنگ دردقیقا حالب گیر کرده؟ این uvjچیه؟ و سی تی اسکن لازمه برم؟
      ممنون بابت پاسخگویی سریع و اینچنین امکاناتتون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      باید دفع نشد عمل تی یو ال کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهروز جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    باسلام
    حدود یک ماه درد کلیه دارم سونوگرافی شده سنگ 13میلی متری در کلیه هست.
    راهنمایی لطفا بفرمایید چه باید کنم؟ باتوجه باین شرایط که کرونا هم هست به مراکز درمانی نباید رفت.
    وداروی آلکانف چطور هست؟ و باعث تکان خوردن و مسدود شدن مجرا بدتر نمیشود؟
    ودفع آن به چه شکله.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سر فرصت بايد سنگ شكني برون اندامي كنيد
  • تصویر کاربر امامی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    7سال پیش ازمایش دادم خون در ادرارم بود دکترارولوژ سیتوسکوپی کردن وجواب منفی بودوگفتن خون درادرارتومشکلی ندارد ازاین به بعدهرموقع آزمایش دادی وخون بود هردکتری رفتی بگو ارثی است وپیگیری نکن ولی من همش پهلوهام دردمی کنه وهرسال هم سونوگرافی کلیه می دم کلیم سالم ولی خون هست درادرارم شش ماه پیش سونو دادم گفتن سنگ وشن هست آیااین خون درادرار من ازهمون سنگ است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      تنها درمان ان مصرق مايعات زياد است نگران نباشيد
  • تصویر کاربر حداد پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام
    سونوگرافی کلیه هام را برایتان ارسال نموده احساس درد در پشت سمت راست دارم همچنین دفعات دفع ادراری زیاد است و گاهی احساس سوزش دارم دکتر
    عمومی پیشنهاد کرده به متخصص مراجعه نمایم لطفا راهنمایی نمایید
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از كليه سونوكرافي كنيد بفرستيد
    2. تصویر کاربر حداد سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام
      آقای دکتر در ربات تلگرام ارسال کردم
      حجم این بخش خیلی کم است امکان ارسال نیست ایمیلی موجود هست که ارسال نمایم
      ممنون
    3. تصویر کاربر حداد سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ببخشید جناب دکتر
      سونوگرافی را در دایرکت اینستاگرام شما ارسال کردم
      حجم بالایی امکان ارسال اینجای نبود
      ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      همینجا گزارشش را بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مینا پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من سه روزه درد پهلو دارم و تغییر رنگ ادرار به تیره شدن،امروز سمت راست مثانم هم درد میکرد رفتم دکتر آزمایش خون برای کرونا نوشتن و کشت ادرار که قراره فردا انجام بدم ولی الان همچنان درد پهلو دارم به خصوص سمت راست و تیر می کشه به سمت بالا که حالت تهوع گرفتم،تا زمان پاسخ دهی به جواب آزمایش برای کاهش درد چیکار کنم؟خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سونو کلیه بکنید
  • تصویر کاربر الی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر من هفته گذشته با درد پهلو به دکتر مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی متوجه شدم یک سنگ سه میلی قسمت تحتانی کلیه سمت چپ وجود دارد مایعات و سنگ کل مصرف کردم اما نمیتونم تشخیص بدم سنگ دفع شده یا نه چون درد زیادی ندارم ولی صبح ها ادرارم طول میکشه تا تخلیه بشه میخواستم بپرسم تا کی باید درمان خانگی انجام بدم و ایا لازم نیست مجدد به پزشک مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با مصرف ۲ساعت یک لیوان اب دفع میشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب