اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر زیبا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر ببخشید من یه بار خدمتتون پیام دادم بابت اینکه کلیه راستم در بارداری دچار هیدرونفروز خفیف شده، حالا بعد از گذشت یک ماه آزمایش چکاپ دادم میخواستم ببینم به نظرتون شرایط نرماله؟!
    آقای دکتر لازمه من ماهانه سونو هم بدم؟ آخه خیلی استرس میگیرم بابتش یا بهتره همین آزمایشات رو تکرار کنم و بعد از ان شاءالله پایان بارداری سونو بدم.
    آقای دکتر من خدمتتون گفته بودم پدرم پیوندی هستن بابت یه بیماری نفریتی و برای همین حساسیت به خرج میدیم ولی فرمودید ارتباطی به ایشون نداره. ممنون میشم راهنماییم کنید که الان شرایط نرماله و سونو ندم مشکلی نیست؟!
    1. تصویر کاربر زیبا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      آقای دکتر من هفته ۲۹ بارداری و اواخر ماه هفتم هستم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونوگرافی جدید انجام داده اید ؟ درد دارین الان ؟
    3. تصویر کاربر زیبا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام آقای دکتر خیر ماه پیش انجام دادم اصلا درد و مشکلی ندارم، اینم چکاپ اول بارداریمه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خیر مشکلی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر باران چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر ببخشید آقای دکتر من دو بار سی تی گرفتم وگفتی اگه درد وتکرر ادار دارین میتونید سی تی بدین چون سنگ تو حالب با سونو مشخص نبود،ومن هم بعضی وقتا تکرر ادار دارم وحس ادار کردن دارم واین منو خیلی اذیت میکنه خواستم بدونم با وجود اینکه دو بار سی تی گرفتمه ضرر نداره یه بار دیگه سی تی بگیرم چون همه میگن سی تی ضرر داره خواستم نظر شما رو هم بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکس اخرین سونوگرافی اگر جدید است بفرستید ببینم . در سوالات قبلی توضیح دادم اگر علامت به نفع سنگ دارید انجام دهید در غیر این صورت احتیاجی نیست
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من سونو دادم یک سنگ 6.3 میلیمتر در حالب میانی راست دارم و هیدرونفروز خفیف هم به واسطه این سنگ دارم

    آیا با دارو و ورزش و مایعات امکان دفع هستش ؟
    1. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۵ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      قطر حالب هم ۵ میلیمتر هستش
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۵ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      نتیجه سونو
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونو سایز سنگ را دقیق نمیزند . یک سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست کنید برایم بفرستید اگر بالای ۶ میلی باشد سنگ شکن لازم است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر باران چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من بهمن ماه ۱۴۰۱ درد کلیه شدید داشتم رفتم دکتر گفتن سنگ کلیه دارم وسی تی اسکن گرفتم گفتن سنگ تو کلیه داری دارو مصرف کردم بعد یکی دوهفته سنگ اومد حالب یبار دیگه هم سی تی اسکن دادم گفتن سنگت هم یکم بزرگه الان درد ندارم فقط بعضی وقتا حس ادار دارم سونو دادم گفتن سنگی تو حالب نیست من هم سنگی ندیدم که دفع بشه قبل عید سونو دادم همین حرف رو زدن فروردین ۱۴۰۲ هم سونو دادم گفتن سنگی تو حالب نیست دکتر هم گفتن شاید تو حالب پشت روده ها باشه که تو سونو مشخص نیست حالا خواستم نظرتون رو بدونم که چکار کنم با اینکه دو بار سی تی اسکن گرفتم آیا نیازه دوباره سی تی اسکن بگیرم که مشخص بشه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام سی تی اسکن به خوبی سنگ را نشان میده . اگر درد و تکرر ادرار دارید سی تی کنید
    2. تصویر کاربر باران سه شنبه ۵ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      درد که نه ولی بعضی وقتا تکرر ادار دارم ..ببخشید آقای دکتر دو بار سی تی گرفتم ضرر نداره یه بار دیگه سی تی بگیرم آخه میگن سی تی ضرر داره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      بله اشعه داره اما همه چیز بستگی به علامت های شما و سونوگرافی داره
    4. تصویر کاربر باران چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سونو که تشخیص نداد که سنگ تو حالب هست اما همین تکرر ادار که دارم یکم اذیتم میکنه خودم هم حدس می‌زنم که سنگ به لوله حالب برخورد بکنه مثانه ام حس ادار کردن رو داره این حس طوری هست که احساس میکنم مثانه ام پرشده وباید تخلیه بشه اما موقعی که میرم دستشویی شاید چند قطره ادار بیشتر نباشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سی تی قطعا ضرر داره و اشعه داره اما اگر سنگ در حالب باشه و دفع نشده باشه ضررش بیشتر هست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ع.ع یکشنبه ۳ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خسته نباشید.
    جناب دکترکرمی حدود ۲۰ شبانه روز است که در قسمت پایین شکم زیر ناف دچار یک درد مبهم شده ام که پس از سنوگرافی ۲سنگ هرکدام به قطر ۵ میلی در هردوکلیه ویک سنگ سایز ۶ م م در فاصله ۱ س م از uvjمشاهده گردید.پس از مصرف دارو ی تجویز شده توسط پزشک متخصص شامل تامسلوسین .۰۴دیکلوفناک و شیاف ایندومتاسین هیچ اتفاقی در طول این مدت ۱۰ روز درجهت بهبودی پیش نیامده.لازم به ذکر است پروستات به حجم تقریبی۳۰ سی سی دارای اکوی هموژن در سنوگرافی اعلام گردیده.
    آیا این سوزش ادرار ودرد زیرشکم وتکرر مربوط به سنگ است یا پروستاتیت میباشد.لطفا راهنمایی بفرمایید.ضمنا سن بنده ۴۹سال میباشد.واگر اشتباه نکم در سالهای گذشته باز چنین حالتی در مجاری ادراری برایم پیش آمده است.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام قطعا از سنگ است . باید مطمئن شویم دفع شده یا نه یک سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام دهید برایم بفرستید اگر سایز بیش از ۶ میلی باشد باید سنگ شکن کنید
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام.دوساله که سنگ کلیه دارم و چندین بار عملهای مخطلف شدم.دوبار pcnlدر1400/06/15و1401/04/10الان سنگ به اندازه 17/40میلیمتردارم دکتر گفت باید pcnl بشم آیا سنگ شکن میتوانم بکنم تا عمل pcnl نشم.وزمان تشکیل سنگ چرا زود تشکیل میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام گزارش سی تی اسکن را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام
    من المان زندگی میکنم ، 3 ماه پیش دقیقا به مدت 2 روز خون غلیظ تو ادرارم مشاهده کردم . آزمایش دادم و سونوگرافی شدم هیییچ چیزی خاصی پیدا نکردن
    الان 2 ماهه که اومدم ایران و قصد موندن بیشتر دارم . تو این دوماه دقیقا ماهی یک بار و روز پی در پی همون مسئله تکرار میشه
    بدجور نگرانم
    لطفا منو راهنمایی کنید
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتون هست ؟ یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری شوید حتما سیگار میکشید ؟
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    حدود یکساله  متوجه شدم مشکل upjo کلیه راست دارم به همراه یک سنگ ۱۵ میلی
    .سال گذشته ب اتاق عمل رفتم(بیمارستان سینا اصفهان .. دکتر مهرداد محمدی) .. کاندید عمل لاپاروسکوپی شدم .. ولی اینجور ک دکترم میگفتن بعد از بیهوشی و تغییر پوزیشن دچار برادیکاردی شدید شدم .. عملم کنسل شد و یک شب در ای سی یو بودم.هنوز هم دلیلش مشخص نشد.
    ( لازم ب ذکره ک سالیان گذشته چند باری عمل حنجره داشتم .. گرانالوم خوش خیم بود ک مشکل بیهوشی اصلا نداشتم).
    در ضمن بیماری خاصی هم ندارم .. جز کم کاری تیرویید ک قرص لوتیروکسین میخورم.
    سوالم اینه ک ایا واسه عمل upjo فقط و فقط بیهوشی عمومی لازمه یا برای یکی مثل من با این سابقه برادیکاردی ، بیهوشی یا بی حسیهای دیگری هم امکان پذیر هست ؟؟!
    و اینکه خود شما ب چ صورت این عمل رو انجام میدین .. بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی ؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام این عمل با بیهوشی عمومی امکان پذیر است
  • تصویر کاربر سعیدی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام در سی تی اسکن سنگ ۴ میلیمتری در حالب کلیه سمت چپ دیده شد الان ۱۰ روزه که دارم امنیک. ۴ میخورم تاکی باید مصرف کنم آیا احتیاج به سنگ شکن است؟ دفع ادرار مشکل ندارم روزی ۴ لیتر آب میخورم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس سی تی را بفرستید . اگر ۴ میلی هست دفع میشه
  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر

    بنده ۳۴ سال سن دارم
    حدودا ۸ سال ، سنگ در لگنچه ی کلیه چپم هست که الان به سابز ۱۲ میل رسیده

    به شکلی که گهگاهی اذیت می کنه و کلیه ی چپم دائم سنگ ریز و شن دفع می کنم و سونوگرافی میگه بخاطر این سنگ احتمال داره کلیه کاملا تخلیه نمیشه

    کلیه ی راستم اصلا سنگ نداره

    آیا این سنگ باید جراحی بشه و برداشته بشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام حتما یک سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست و یک ازمایش کراتینین انجام و بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب