اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ندا چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام بنده خانمی 55ساله باسابقه پیش دیابت یورتروسل دوطرفه دارم یک دکتر گفته جراحی اورژانسی باید بشم وگرنه ادرار به کلیه برمیگرده ودکتردیگری گفته اصلا نیاز به جراحی نیست اگر جراحی کنی ادرار به کلیه برمیگرده و دارو آلوپورینول ودیورزید داده نظر شما بزرگوار چیست سونو وآزمایش رو هم براتون میفرستم ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید ضمنا با خوردن این داروها سنگم دفع میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر ندا سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آپلود شد
    3. تصویر کاربر ندا سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آپلود شد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      فعلا درمان دارویی ارجح است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر گ پنجشنبه ۹ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر
    در سونو گرافی بنده نوشته شده
    ابعاد کلیه چپ 92×40 mm است وضخامت پارانشیم کلیه چپ در پل فوقانی قدامی نسبت به سایر نواحی کاهش یافته (۸mm) وبه صورت اسکار دار مشاهده می‌شود
    لطفا بفرمایید نفرولوژی برم یا اورولوژی؟ ممنون میشم سریع پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      عمل شدین قبلا؟
    2. تصویر کاربر گ سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام خیر جراحی نشدم چون سمت چپ درد داشتم سونوگرافی دادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      Dmsa اسکن انجام شود
    4. تصویر کاربر گ چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام روز بخیر آقای دکتر
      چون درد زیاد داشتم دیشب اورولوژی تو کرج رفتم دوتا آمپول ب ۶ داد گفت چیزی نیست دیشب از درد مسکن خوردم و پماد آیس زدم این درد شدید که تا پایین پام استخوانش درد میکرد بخاطر همین اسکار کلیه هست؟ واون Dmsa اسکن که فرمودید کجا برم بنویسن؟ درمان اسکار رو میفرمایید؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      اسکار درمان ندارد دردی که به پا میزنه هم مربوط به کلیه نیست پیش ارولوژیست برید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 1059 مشاهده پرسش
    کیست به اندازه 4.9 در سونوگرافی 2 سال پیش دیده شد در ابتدا چند سونوگرافی گرفته شد که همگی کیست تشخیص داده شد و گفتن مشکلی نیست و یک ماه پیش درد شدید سمت راست مجددا سونوگرافی و سی تی اسکن بدون تزریق انجام شد و مشکل خاصی گزارش نشد بدون سپتا و هر گونه بافت برای کیست گزارش شد اما مجددا در یک مرکز با اصرار خودم یک سونوگرافی جدید دیروز گرفت گزارش سپتای ظریف در داخل کیست را گزارش کرده و سی تی با تزریق نوشتن براش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سی تی با تزریق شکم و لگن انجام بدین
  • تصویر کاربر بشری سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    دختر سه ماه و 17روزه دارم که توی ادرار خون دیدم آنالیز ادرار انجام شده و سونو کلیه وزن نوزادی 3/200الان 5/700
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      مدارک رو ارسال کنید
    2. تصویر کاربر بشری سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      علت دفع کلسیم و سنگ کلیه نوزادم چیه و راه درمان
    3. تصویر کاربر بشری سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      راهنمایی کنید علت و درمان لطفا
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      علت که باید کامل بررسی بشه با یه آزمایش و سونو مشخص نمیشه بیماری های متابولیک میتونن باشن به فوق تخصص کلیه یا غدد اطفال مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مینا سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب استاد گرامی
    سنوگرافی شکمی مادرم که ۵۶ سال دارن رو به پیوست خدمتتون ارسال نمودم، از درد سمت چپ شکم به صورت مقطعی رنج میبرن، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید از اونجایی که به توده هایپواکو در سنوگرافی اشاره شده آیا احتمال سرطان کلیه وجود داره؟
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن انجام شود
  • تصویر کاربر ساره سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام
    حدود سه هفته است که در پهلوی راستم احساس درد و ناراحتی دارم. خانم و ۳۳ ساله هستم.قبل از شروع درد سونوی شکم و لگن که برای چکاپ عمومی داده بودم. توی سونوگرافی دو چیز رو نشون داد یکی التهاب کلیه راست و تنبلی تخمدان چپ (به گفته رادیولوژیست). من ابتدای پاییز را با کرونا گذروندم و تا ۲ هفته پیش دوبار (با علائم تب، التهاب و درد خلط گلو و آبریزش بینی)عود کرده. به پزشک متخصص کلیه مراجعه کردم و با پرسیدن علائم اعتقاد داشت مشکل خاصی نیست...با این حال سی تی اسکن کلیه نوشتن که هنوز نگرفتم. درد مجاری ادراری و سوزش ادرار ندارم. اما متعاقباً (البته با سابقه ورم معده) نفخ شدید و سوزش سر دل دارم. و چیزیکه نگرانم کرده این است که گاهی احساس تهوع مختصری هم دارم. درد پهلویم مجموعاً شدیدنیست اما اذیت‌کننده است
    1. تصویر کاربر ساره دوشنبه ۶ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آزمایش کشت ادرار هم دادم و چیزی نشان نداد (اضافه به توضیح بالا)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بهتره سی تی اسکن انجام بشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فهیمه سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 793 مشاهده پرسش
    درود و وقت بخیر
    آقای دکتر من 33 سالمه خانم هستم و 23 سالی هست که سنگ کلیه در حد 34 میلیمتری دارم. و در حد شن در جفت کلیه هام. بعضی اوقات که به پهلو میخوابم درد میکند. و دکتر هم رفتم گفتن چیزی فعلا لازم نیست استفاده کنی. من ورزش میکنم و تغذیه سالمی دارم. جدیدا پدرم یه پودری در قوطی سبز هست به نام Uralyt-U .
    در آزمایشم هم مقدار باکتری در ادرار 69 بوده که باید حداقل 17 میبود. همچنین mucus بالا بوده و گلبول سفید خون. آیا میتونم اون دارو که گفتم پدرم تهیه کرده استفاده کنم ؟ و اگر بله نحوه مصرفش انگار خیلی حساسه… قاشق و اینا داره و برگه ph به همراهشه بلد نیستم چطور استفاده کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سنگ ۳۴ میلی متری با هیچ دارویی قابل برطرف شدن نیست
    2. تصویر کاربر فهیمه سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آقای دکتر ۳ تل ۴ میل نه ۳۴ میل 😐
    3. تصویر کاربر فهیمه سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ۳ تا ۴ میل نه ۳۴ میل
      جواب آزمایشهارم فرستادم دیدین؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      نوشتین ۳۴ میلی متری خیر عکس آپلود نشده
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۵ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام
    عرض ادب
    به دلیل اینکه موضوع مرتبط با سوال من در گزینه ها موجود نبود مجبور شدم "کلیه" رو انتخاب کنم
    سوال من در مورد شستن مقعد و درون آن و انتهای روده بزرگ با فشار آب بعد از مدفوع هست.
    من مدفوع م هر روز صبح بعد از خواب و گهگاهی هم شب قبل از خواب هست و تا حالا یوبوست نداشتم و سالهاست که بعد از مدفوع با فشار آب مجاری فوق رو میشورم، با این کار باقی مانده مدفوع رو خارج میکنم و حس تخلیه کامل و حس بهتر و پاکیزه دارم.

    آیا این کار من درسته؟
    اگر نه، لطفا بفرمایید به چه دلیل؟ و چه عوارضی داره؟
    و چیکار کنم که بعد از مدفوع اون تخلیه کامل و پاکیزگی درونی که به واسطه آب ایجاد میشد، ایجاد بشه.

    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      لازم نیست اینکارو انجام بدین در زولانی مدت خودش میتونه باعث عفونت و به وجود اومدن همورویید بشه
  • تصویر کاربر صدیقیان یکشنبه ۵ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر کرمی بز گوار
    احتراما آزمایشات پدرم خدمت شما ارسال میشود .پدرم ۸۳ ساله هستند ودر قلبشون استنت دارند ومبتلا به دیابت نوع ۲ و فشار خون نیر هستند و روزانه داروهای زیادی را مصرف میکنندلطفاراهنمایی فرمائید که با توجه به آزمایشات جدید چه اقدامی باید انجام دهم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      الان مشکلشون چیه؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      علایم ادراری دارند؟
    3. تصویر کاربر صدیقیان شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      یه مقداری بی اختیاری ادرار دارند و جون در ازمایش قسمت blood/hbکلمه trace ثبت شده بود من نگران شدم
    4. تصویر کاربر صدیقیان شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      در آزمایشات ادرار در قسمت blood/hbکلمه trace ثبت شده بود و بنده نگران شدم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      نیاز به اقدامی ندارد
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      Rbc مهمه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسين شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    پنج شش سال قبل دو بار دفع سنگ با درد زياد داشتم خدمت شما رسيدم داروهايي داديد كه ديگر دچار درد نشدم البته چند باري سنگ دفع شد ولي بدون هيچ درد قبلي امشب احساس سوزش در مجراي ادرار كردم مانند سوزن داخل مجرا اين مساله درطول يك ساعت چندين بار تكرار شد و مدام احساس دفع ادرار داشتم كه در هنگام ادرار رنگ ان به قهوه اي مي زد ولي درد پهلو ندارم ايا ميتواند علايم دفع سنگ باشد و براي جلوگيري از شروع درد احتمالي چه بايد كرد و ايا همان دارهاي چند سال قبل را ميشود استفاده كرد ؟ اگر بله لطفا نسخه ان را ميفرستيد ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      دارو لازم نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      مصرف مایعات رو چند برابر کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب