اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۹ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    ۲۹ سالمه چند ماهی هست ک دچار تکرر ادرار کم و حس تخلیه نشدن کامل ادرار داشتم دوماهی میشه ک علائمش بیشتر شد همراه با سوزش کم و درد خفیف تو ناحیه مقعد تا الت . و بعد از انزال ادرارم خوب نمیاد .دکتر تشخیص التهاب پروستات داد و امپول امکاسین ۵۰۰چهارتا شبی یک عدد و سفکسیم ۴۰۰ پانزده تا روزی یک عدد با الپرازولام نیم سی عدد شبی یکی .بعد مصرف ۵۰ درصد بهتر شدم بعدش دکتر دوباره امکاسین ۵۰۰ سه عدد شبی یکی و تاوانکس ۵۰۰ روزی یکی ده عدد ب همراه الپرازولام تجویز کرد
    بازم کامل خوب نشدم بنظر شما چه دارویی مصرف کنم؟تامسولوسین و ملوکسیکام کنار آنتی بیوتیک دیگه نیازه ؟
    فاویسم دارم و دارویی مثل سیپرو نمیتونم مصرف کنم .و اریتمی قلبی هم داشتم ک پارسال ابلیشن انجام دادم و کلیه سمت چپ از ۵۰ درصد ۴۳ درصد سالمه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      روزانه نیم ساعت داخل تشت آب گرم هم بنشینید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      همون داروهارو ادامه بدین
    3. تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      فقط تاوانکس ۵۰۰ مصرف کنم؟تا چند روز؟۱۰روزی میشه تاوانکس میخورم
      تامسولوسین نیاز نیست؟
      رابطه جنسی هرروزه بدترش میکنه؟
    4. تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      فقط تاوانکس مصرف کنم؟تا چند روز؟
      تاامروز ۱۰تا مصرف کردم
      تامسولوسین نیاز نیست مصرف کنم؟
      رابطه جنسی هرروزه بدترش میکنه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      تاوانکس رو تا یک ماه استفاده کنید تامسولوسین هم مصرف بشه منعی جهت رابطه ندارید
    6. تصویر کاربر امیر جمعه ۱۹ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سلام ممنونم از راهنماییتون
      تامسولوسین دوز چند ؟
      چند عدد مصرف کنم؟
      مصرفش الزامیه؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      بله تا یک ماه هر شب یک عدد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر.باتوحه به جوابMRIپیوستی آیا امکان عمل برداشتن پروستات بدون نمونه برداری می باشد.مریض دچار اضطراب شدید می باشد.بیمار75سال سن دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خیر ابتدا باید نمونه برداری انجام شود
  • تصویر کاربر ابراهیم چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر من امروز آزمایش psaگرفتم بدون مصرف هیچ دارویی total psa شده 3/44 وازمایش freepsa شده 0/6 شده سن 61سال بزرگی پروستات 36 ومشکل ادراری هم ندارم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سه ماه بعد مجدد آزمایش تکرار کنید
  • تصویر کاربر ولی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    ۶۲ سال سن دارم مدت بیش از ۱۵ سال درگیر تکرر ادرار هستم در مطب شما تست نوار مثانه گرفتم تشخیص شما خرابی پمپاژ مثانه و بزرگی پروستات بوده است. داروی تجویزی شما تامسور و سیمپاکول بوده که حدود ۶ ماه است که مصرف میکنم باز هر شب بین ۴ الی ۵ بار از خواب جهت دستشویی بیدار میشوم خواستم نظر شما را بدانم که آیا صلاح میدانید جراحی کنم و اگر جراحی پروستات کنم هر دو مشکل برطرف میشود؟
    از راهنمایی شما ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      جراحی ممکنه مشکل تکرر ادرار شما رو برطرف نکنه
  • تصویر کاربر زینب یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    آقای دکتر
    نمیدونم چرا به انتقاد بنده توجه نمیکنید.
    شما بیشتر کارتون درمان مشکلات آقایون هست، چه لزومی داره از خانم داخل اتاق عمل یا مطب به عنوان دستیار استفاده کنید؟ چرا از دستیار آقا کمک نمیگیرید؟؟؟
    وقتی همچین مسائلی رو رعایت نمیکنید و حریم شخصی بیمار رو حفظ نمیکنید دیگه مهم نیست چقدر مهارت دارید چقدر تخصص دارید چون درک مسئله مهمی به اسم حریم شخصی بیمار ندارید که این خودش بزرگترین ایراده.
    والا ما شنیدبم دکتر محرمه دیگه بقیه کسای داخل اتاق محرم نیستن مگر اینکه نهایتا همجنس بیمار باشن!!!!!
    ینی برای مراجعه پیش دکترایی مثل شما که رعایت نمیکنن یا باید درمان رو انتخاب کرد یا آبرو.
    شما خودتون رو جای همسر بیمار بذارید که چقد آزار دهندس که هزارتا چشم روی نقاط خصوصی همسرشه!!!!
    مثلا من همسرم مراجعه کرده پیش شما چرا باید خصوصی ترین جای بدنش به جز من خانومش ، زنای دیگه داخل اون اتاق ببینن؟؟؟!!!!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      انتقاد شما شنیده شد در راستای بهبود شرایط تلاش خواهد شد
  • تصویر کاربر شهرام چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من ۵۵ ساله هستم تکرر ادرار دارم، شبها دو تا سه بار برای ادرار بیدار میشوم، گاهی در طول روزچند بار احساس ضرورت فوری ادرار پیدا میکنم، قرص تامسولوسین میخورم اما تاثیر آنچنانی ندارد، total psa:6.5 و Free PSA RATIO::0.18 و حجم پروستات ۴۳ سی سی است. قرص متفورمین برای پیش دیابت و قرص فشارخون آملودوپین ۲.۵ و والسارتان ۸۰ میخورم. سابقه سرطان پروستات نداشتیم، آیا استفاده روزانه از تالادافیل ۵ میتونه شرایطم بهتر کنه و لطفا پیشنهادتون را برای درمانم بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      ابندا باید ام آر آی پروستات انجام بدین
    2. تصویر کاربر شهرام دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      من کانادا هستم و برای گرفتن دکتر متخصص حداقل ۳ ماه و بعد برای MRI باید چندین ماه در نوبت باشم
      امکانش هست برای این مدت درمان موقتی برای کم شدن ناراحتیم بفرمایید تا از پزشک خانواده خواهش کنم نسخه کنند
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خیر تادالافیل برای شما پرعارضه خواهد بود توصیه نمیکنم
    4. تصویر کاربر شهرام چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      از پاسختان خیلی متشکرم، داروی دیگری توصیه نمیکنید؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    ۳۶ ساله هستم. مشکل و درد خاصی نداشتم. برای بررسی کبد چرب، سونوگرافی کامل شکم انجام دادم. مشخص شد که اندازه پروستات افزایش یافته و حجم ۳۲ سی‌سی است. رادیولوژیست گفت به ارولوژیست مراجعه کنم و آزمایش پروستات انجام بدم. که ظاهرا منظورش psa بوده. ارولوژیست قرص پروستا و تست یورودینامیک تجویز کرد. اما آزمایش psa رو تجویز نکرد. چکاپ خون و ادرار هم انجام داده بودم که مشاهده کرد و به جز کم خونی و غلیظ بودن خون، مشکل خاصی نداشت. چند سال پیش هم بخاطر درد در قسمت بیضه، در سونوگرافی مشخص شد که کمی واریکوسل دارم. چند روزی است که بعد از مشخص شدن سونوگرافی دچار درد و سنگینی در قسمت بالایی بیضه‌ها و دردهای پراکنده در قسمت مثانه شده ام. که قبلا اینطور نبودم و احتمال میدهم بخاطر استرس، جنبه عصبی و فکر کردن به این مسئله باشد. آیا تست یورودینامیک رو انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      چند سالتونه؟ چه علائم ادراری دارید؟
    2. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      ۳۶ سالمه. علائم ادرای خاصی ندارم. و احساس میکنم مثانه راحت تخلیه میشه. فقط کمی درد خفیف در ناحیه مثانه و درد در قسمت بالای بیضه‌ها، در دو سمت دارم. آیا نیاز به آزمایش psa هست؟ چرا پزشک آزمایش psa تجویز نکرد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      اگر سابقه فامیلی سرطان پروستات ندارید نیاز به انجام تست psa نیست یورودینامیک هم لازم نیست
    4. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سابقه فامیلی که پدرم هم در سن قبل از ۴۰ سالگی دچار بزرگی پروستات شده بود. حالا هم مشکل داره مثل بی اختیاری ادرار. پدر بزرگم هم قبلا جراحی پروستات انجام داده. یعنی این بزرگ شدن پروستات که دچار شده ام، نیاز به اقدامی نداره؟
    5. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سابقه فامیلی که پدرم هم در سن قبل از ۴۰ سالگی دچار بزرگی پروستات شده بود. حالا هم مشکل داره مثل بی اختیاری ادرار. پدر بزرگم هم قبلا جراحی پروستات انجام داده. یعنی این بزرگ شدن پروستات که دچار شده ام، نیاز به اقدامی نداره؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خیر نیاز نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر رسول یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما
    آقای دکتر پدرم سرطان پروستات دارن و از شما نوبت ویزیت گرفتیم برای 27بهمن و قبلاً شما آنلاین جواب بیوپسی رو دیدید فرمودید جراحی رادیکال پروستاتکتومی باید انجام بدید
    ایشون هر روز مدفوع داشتن الان چهار روزه مدفوع ندارن
    دل درد یا مشکل هم ندارن
    امکانش هست که سرطان به مقعد یا روده پیش‌روی کرده باشه ؟؟
    خیلی نگرانیم
    ممنون میشم نوبت مون رو تغییر بدید تا زودتر ویزیت بشن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      درحه ی تومور کمه حیلی بعیده که خارج از پروستات دست اندازی داشته باشه از شیاف بیزاکودیل استفاده کنید
  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جدیدا چک آپ دادم هم آزمایش خون هم سونوگرافی ، می خواستم ببینم مشکل پروستات دارم یا خیر ؟
    ۴۲ سالم هست .
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خیر مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    عرض ادب واحترام اقای دکتر کرمی pas اینجانب ا
    1402/06/08 PsA=6/5 وfree psA=1/3
    1403/01/20 p=7/6. و. F p=1/8
    1403/02/29 p=8/7و. F p=1/1
    1403/04/05. P=8 و Fp=\\885
    1403/07/05 و p=5/3و. Fp\\/70
    -1403/08/01 p4/2و. Fp=/4
    که مجددا psA شروع به بالا رفتن کردکه نمونه برداری شد ‌نتیجه آن مثبت با کرید 1 که مدارک پزشکی را ارسال می کنم که نمونه برداری را جهت باز بینی به آزمایشگاه دیگری ارسال شد در ضمن به تازگی تکرر ادار عجله در ادرار ومقداری سوزش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      اگر جواب بازبینی لام مجددا سرطان پروستات شد باید عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 731 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب