اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اصغر شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    تکرر ادرار دارم و انجام آزمایشات بالینی و سونوگرافی در شهرستان انجام داده ام ، تشخیص درستی اطبا محترم نداده اند فعلا داروی تاموسین روزی یک عدد مصرف می کنم که موثر نیست ، چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      چند سالتان است؟
    2. تصویر کاربر اصغر سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ۵۶ سال دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صالح شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    باسلام 35 سال سن دارم حدود 15 ماه است به پروستات خفیف مبتلا هستم ( درد در ناحیه زیر ناف نیز سمت چپ و راست همچنین درد در ناحیه پشت کمر سمت چپ پهلو رنج می برم برای تخلیه ادرار و ...رنج می برم )از انواع داروهای مختلف تجویز شده توسط چند دکتر متخصص اورولوژی یزد استفاده کردم بهبود نیافتم .لذا استدعا دارم کمکم کنید.با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من در اين سن شما دارو نخوريد سالميد وبا دكتر خوب نميشويد
    2. تصویر کاربر صالح سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      جناب آقای دکتر پس چه کاری انجام بدهم که از رنج این بیماری نجات یابم باسپاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      تنها درمان درست اینها بیخیالی است و ورزش
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    بنده در شهریور ماه جاری اندکی احساس سوزش در مجاری ادرار داشتم که به پزشک مراجعه نمودم دکتر ضمن تجویز دارو های فنازوپیریدین 100 و سیپروکینول 500 و دو آمپول دگزامتازون و آزمایشی نوشتند که انجام دادم و 1 ماه بعد از مصرف دارو مجددا به پزشک مراجعه نمودم نتیجه را دیدند و مجددا آزمایشی را نوشتند و بنده آن آزمایش را انجام دادم که نتیجه دو آزمایش را برایتان ارسال خواهم کرد ولی هنوز بنده اندکی حس سوزش دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايشات نرمال است در رابطه با تخصص بنده
    2. تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقای دکتر یعنی نیاز به آزمایش دیگه ای نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ٦ماه بعد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مشکل پرستاد دارم میل جنسیم هم 20 درصد شده ادرارمم با زوره چه باید بکنم ممنون میشوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد بررسي شويد٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر Rahim دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید
    جناب دکتربنده 48 ساله هستم ساکن امریکا حدود دوساله که مشکل بزرگی وعفونت پروستات پیدا کردم ۵ماه قبل یک سفر علاجی به هندوستان رفتم طبق آزمایشات مشکل بزرگی پوستات رو تاییدکرد خیلی نگران هستم چون بیش از چهارماه هست که نغوظ کامل رو دارم اما انزال ندارم لطفاً کمکم کنید ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام از كي دچار مشكل انزال داريد ؟
  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من حدودا دو سه ماهی هست که به خاطر خودارضایی پروستاتم ورم کرده بود و از لحاظ تکرر أدرار اذیتم میکرد و هیچ سوزش و دردی نداشتم ولی بعد از یک خود ارضایی طولانی الان پروستات سمت چپم درد میکنه و حالت سوزش داره و در کشاله رانم احساس سوزش دارم
    ممنون میشم علت چی هست
    ناگفته نمانده طرف راست اصلا هیچی احساس نمیکنم حتی از قسمت پاهایم
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من این درد وسوزش درمانش بیخیالی است وفقط مسکن کمک کننده میباشد
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام اینجانب 34 ساله مدت مدیدی است شاید حدود ده سال که دچار تکرر ادرار در روز و هم چنین قطع و وصل و دو شاخه شدن و فشار کم ادرار هستم و شبها یکبار نهایتا دوبار بیدار میشوم سوزش ادار ندارم اخیرا دکتر مراجعه کردم که در جواب سونوگرافی: باقیمانده ادرار پس از تخلیه مثانه pvr108 سی سی. جواب عکسو vcug : شواهد تنگی نسبی با حدود صاف در پیشابراه خلفی. داروهای تجویزی دکتر در تبریز برای ده روز : فنازومکس 100، لووفلوکساسین 500، قطره گیاهی پروستاتان، امنیک، ساوپالمتوکمپلکس، بعد از سه روز مصرف هیچ گونه تغییری حاصل نشده است، لطفا راهنمایی بفرمایید مصرف داروها را ادامه بدم؟؟ و آیا به نظر شما تشخیص پزشک معالج صحیح است و نیاز به عمل جراحی تنگی مجرا وجود ندارد؟ با تشکر در پناه قرآن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر تنگی مجرا باید سیستوسکوپی شوید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس برای سیستوسکوپی از نظر تنگی مجرا
  • تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر پدرم 5٧ سال سن دارد ازمايش psa :6٢ بوده و در سونو پروستات گفتند مشكلي نيست و شبيه bph هست و حجم پروستات 44cc و ابعاد پروستات 5٢*45*٣6 مي باشد و اينكه كار سنگين مي كند مخصوصا قبل ازمايش .ميشه نظرتون بگيد . مي خواستم بدونم كار خاص يا داروي خاص نياز داره يا نياز به بيوپسي پروستات هست ؟
    1. تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۱۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      psa :٦ صحيح است به اشتباه ٦٢ خورده
    2. تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۱۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر زودتر جواب بديد لطف بزرگي كرديد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بهتر است سه ماه بعد پی اس ا تکرا ر شود اگر روند صعودی داشت باید نمونه برداری کند فیلم نمونه برداری من را ببینید در سایتم
    4. تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      براي bph يا بزرگي پروستات داروي خاصي نياز هست؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      فقط تامسولوسين شبها يك عدد قبل خواب
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    Hamed Ajel:
    با سلام و احترام
    جناب دکتر کرمی اینجانب جوان 30 ساله ای هستم که بعد از ادرار مقدار 5 قطره ادرار بی اختیار از من خارج میشود
    مدت 7 سال هست که این مشکل را دارم همه داروهای شیمیایی و گیاهی هم استفاده کرده ام بلافاصله بعد از قطع دارو بیماری عود میکند راه درمان چیست.ممنون.البته میگن پروستاتیت هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام باید نوار مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    تا حدودی مشکل تکرر ادرار پیدا کرده ام. 70 ساله هستم و مایلم یک چکاپ کامل از کلیه ها و همچنین پروستات انجام دهم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ تماس بگیرید بیایید در خدمتم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 732 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب