اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    34 ساله و مجرد هستم پروستاتیت مزمن از سال 90 دارم و کلیه ی داروهای ضد التهاب و چرک خشک کن رو هم مصرف کردم
    درد شدید و تکرر ادرار دارم می خاستم ببینم با توجه به بیوپسی که بی پی اچ گزارش کرده است و دوبار هم آزمایش شده است شما به صورت رادیکال جراحی می کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید بیایید با مدارک۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین، ممنون از زحمات شما
    من ی آقا تقریبا 28 ساله هستم که تقریبا دو هفته پیش احساس کردم جریان ادرارم ضعیف شده و درد تو ناحیه کمر و کنار ران داشتم، دکتر مراجعه کردم، برام آزمایش نوشت که عکس جواب آزمایش براتون ارسال می کنم لطفا نظرتون بدین ممنون از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      در سن شما بیماری پروستات نداریم
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر جواب آزمایش ها مشاهده کردید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بله مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام 28 سالمه با عدم تخلیه کامل و درد زیر ناف..نفخ همراهش ویبوستم دارشتم ..فوق تخصص غدد رفتم سنوگرافی روی شکمی پروستات دادم ...سونو پرستاتیت بود..دکتر کپسول سیپروفلوکساسین 500 دادن و گفتن اگه خوب نشدین به اورولوژی مراجعه کنید..الان این درد زیر شکم و همچنین یبوست بیشتر زمان نشستن باقی مانده ولی علایم دیگه رفع شده ..میخواستم بدون مشکلم چیه ..ایا درمان بیشتر لازمه؟ وزمایش psa رو بدم یا نیازی نیست؟ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من سالمید با دارو خوب نمیشوید ورزش ومصرف اب زیاد وبیخیالی این مورد
    2. تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      جناب دکتر عذر میخوام نیازی نیست اون باقیمونده ادرار داخل مثانه پیگیری بشه؟ میدونید واسه مشکلات عدیده جاری ادراری و تنگیش میگم چون سوالات بیمارارو مطالعه کردم
    3. تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      جناب دکتر عذر میخوام نیازی نیست اون باقیمونده ادرار داخل مثانه پیگیری بشه؟ میدونید واسه مشکلات عدیده جاری ادراری و تنگیش میگم چون سوالات بیمارارو مطالعه کردم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      با توجه به سن شما نیاز به اقدام خاصی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهزاد جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    مشكل تكرر إدرار داشتم
    روزي بالاي ٨ بار
    از سايت شما كمك گرفتم دكتر تكرر ادار دارم
    و يكي أر علايم پروستات از سايت شما خوندم تكرر إدرار هست
    من اين مشكل شايد نزديك ب ١٠ سال است ك تكرر إدرار دارم
    شايد بعد از نوشيدن هر مايعات نيز سريعا إدرار ميگيرم
    خوشبختانه مشكل عفونت و يا سوزش ادار نداشتم
    ولي تكرر إدرار و خالي شدن دير إدرار با فشار كم در زمان زياد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ با این شماره تماس ووقت تست عصب مثانه بگیرید تا ببینم مشکل چیست
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من 29 سالمه و در 22 سالگی دچار درد شدید در آلت تناسلی و دفع ادرار بریده بریده و زردی منی شدم. در آن زمان با مراجعه به پزشک متخصص و انجام سونوگرافی داروهایی برای رفع عفونت و توانبخشی پروستات به نام پروستافیت داده شد ولی پس از اتمام دوره ی مصرف دوباره همچنان تا کنون دچار زردی و غیر طبیعی بودن منی خروجیمی باشم و هنگام نزدیکی و جلوگیری ازخروج زودهنگام منی فشاری را در پهلوهایم حس می کنم و پس ار انزال در هر شرایطی با مشکل دفع قضای حاجت رو برو می شوم که انگار پروستات بزرگ شده و جلوی دفع را می گیرد. ضمنا بنده دارایbmi 31 می باشم و تحرک چندانی نیز ندارم و ورزش را هم گاها انجام می دهم. می خواستم بپرسم که این زردی بلند مدت منی و مشکلات ی که برایتان توضیح دادم مشکلی را برای باروری بنده ایجاد می کند و آیا نیاز به درمان دارویی بوده یا با ورزش و تغییر سبک زندگی حل خواهد شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      شما کاملا سالمید وبیخیال این موارد باشید
  • تصویر کاربر با جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام در دو کلیه هر کدام سه تا چهار سنگ 2 تا 3 میلی متری وجود دارد اندازه پروستان 37 حجم ادرار مانده در مثانه در سونوگرافی 110 سی سی اما در نوار مثانه 70 سی سی نشان داده شد تکرر ادرار زیاد ندارم شب بیداری بعلت ادرار ندارم سوزش ادرار ندارم اما زمان ادرار 2 تا 3 ثانیه طول میکشه ادرار جریان پیدا کنه ادرار دو شاخه نیست اما احساس میکنم کمی غیر روان و باریک شده ( کمی ) و گاها ادرار طی دو تا سه نوبت و بعضی وقتها در یک نوبت تخلیه میشه ( قطع و وصل ) کمی در نعوظ کامل مشکل دارم اما جریان و حجم منی خوبه میل جنسی خوبه طبق تجویز پزشک باکلوفن 10 سیپروفلوکساسین 500 و پروترال 4 دهم مصرف میکنم مهدی جراح زاده 49 ساله وزن 91 کیلو قد 180
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      با مصرف شبانه یک عدد تامسولوسین پیگیری کنید
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام ..بنده پسر26 ساله و مجردم..بااحساس عدم تخلیه کامل ادرار ...درد زیر شکم ..یبوست به پزشک مراجعه کردم ..مراجعه کردم سونو پروستات انجام دادم ...ابعاد43×29×45با حجم 30ccبزرگ تر از حد عادی با اکوی هیروژن و بعد تخلیه مثانه با ادرار119 cc..که پروستاتیت تشخیص داده شد.دکتر واسم سیپروفلوکساسین500 نوشتن ..اون علایم عدم تخلیه ادرار از بین رفته و مقداری یبوست و درد زیر ناف بالای الت دارم ..ایا نیازی به پیگیری درمان دارم یا خیر؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      اصلا اهمیت ندهید دارو نمیخواهد
  • تصویر کاربر شکور جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 684 مشاهده پرسش
    سلام .حدود 28 روز قبل در بیمارستان خاتم بیوپسی پروستات انجام دادم .تشخیص پروستاتیت بود و داروی
    فینو پروست هرشب یک عدد و کوتریموکسازول 400هر12ساعت 1عدد به مدت 2ماه. باتوجه به اینکه بعد از هر اجابت مزاج اول ادرارم مایع قهوه ای رنگ خونابه میآید بعد از آن ادرار طبیعیست . و اخیرا دچار بیحالی و افت فشار میشم.باتوجه به اینکه علاقه وافری به دویدن و کوهنوردی دارم کی میتوانم اینکارو انجام بدم . وآیا می توانم با همسرم نزدیکی داشته باشم . ممنون میشم اگر پاسخ دهید. نتیجه ام آر آی و بیوپسی به پیوست ارسال می گردد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب نزدیکی مشکلی ندارد باید هر ۶ماه ازمایش را تکرار کنید
  • تصویر کاربر Mehran سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    دکتر جان سلام
    واقعا خیلی ناراحتم
    دکتر رفتم میگه فتق کشاله ران دارید باید عمل کنم نگرانم
    آیا این عمل خطرناک هست ؟؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید به یک جراح عمومی خوب مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر مظفر سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    *M. NikbiN*:
    *M. NikbiN*:
    سلام اقای دکتر چند مدت سوزش ادرار دارم رفتم دکتر آزمایش دادم میگه عفونت نداری ولی خون دیده شده الانم معقدم میخاره پیشراهم خیال میکنم تنگ شده مث اینکه داخل چسپ ریخته باشن انتهای پیشراه رو با دست فشار دادم درد میکنه چیکار کنم قرص عفونت دادن خوردم جواب نداد قبلا عمل باد فتق داشتم ی بیضه خیلی کوچیک تر از اون یکیه چیکار کنم چ دارویی بخورم ک تاثیر بذاره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش خوب تست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 732 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب