اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی با سلام و احترام
    من احساس داشتن ادرار بعد از تخلیه دارم ،پارسال نیز بابت این موضوع به مطب مراجعه کردم که قرص سلکوسیب100برام بمدت 30روز تجویز و خوشبتانه رفع گردید.
    مجددا بمدت یک هفته است همین احساس رو دارم که گاها ادرار 5دقیه و یا بیشتر طول میکشد تا شروع شود و بعد از آن احساس سوزش کمی دارم .ضمنا در حالت ایستاده بهتر ادرار دفع میشود تا حالت نشسته .و بعضا بصورت نازک و منقطع انجام میگردد.
    ضمنا به پیوست جواب سونوگرافی به همراه آزمایش کل جهت استحضار ارسال میگرددکه نشان از بزرگ شدن پروستات است.
    ممنون میشم اینجانب را راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من خوب است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    هزینه عمل لیزر یا تراش یاعمل باز بادفترچه روستایی چنده
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۰ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام دکتر جان هزینه عمل پرستات چه قدره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      با همان دفترچه است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ودود شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشيد- بنده 39 ساله با حجم پروستات 22CC – كه در آزمايش MG/ML 1.71 PSA(ECL)
    Free psa(ecl) 0.28 MG/ML ratho Free psa/psa 0.16 آقاي دكتر چكار كنم لطفاً راهنمايي

    كپسول پروستاباريج مصرف ميكنم خوش خيم است يا بد خيم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      در سن شما مریضی پروستات نداریم
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام دکتر در شهرستان میشه مشاوره بیهوش قلب ریه انجانم داد برای شما قابل قبوله. هزینه عمل با دفترچه روستایی تقریبا چنده .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر اسمعیل شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 640 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدر بنده 63 سال سن دارن یک سری آزمایش و سونوگرافی انجام شده میخواستم شما هم نظری بفرمایید که آیا جای نگرانی هست یا خیر .
    آزمایش ها :
    PSA (Total) : 0.6 || PSA (Free) : 0.3 || F.PSA T.PSA : 0.50
    سونوگرافی :
    Prostate has normal size ( vol : 33 cc ) with central bulging, heterogeneous , calcified parenchymal echo, lobulated sharp border without evidence of mass lesion.
    سونوگرافی در مورد مثانه نشون داده که 30cc ادرار تو مثانه باقی می‌مونه؟ آیا این جای نگرانی هست؟
    urinary bladder is normally distended shows coarse echo , increased wall thickness ( 5mm) without stone or mass .
    Full bladder : 300 cc
    Residual volume : 30 cc

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من همه عالی است
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۳ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت آقای دکتر.
    جوانی ۳۲ ساله هستم و
    ۱۰ سال پیش به پروستاتیت حاد مبتلا شدم و در ان موقع psa حدود ۵ بود و آنتی بیوتیک با دوز بالا مصرف کردم. اما بهبودی کامل حاصل نشد و هرازگاهی مجدد دچار کمر درد و علایم التهاب پروستات می شدم اما تب نداشتم که در آن موقع سیپرو فلوکساسین تجویز می شد . در این سال ها این مشکل فراز و نشیب داشته به طوری که گاهی خوب بودم و گاهی دچار مشکلات ادراری می شدم در همه این موارد psa کمتر از یک بوده و آزمایش ادرار عفونتی را نشان نداده و اخیرا در سطح آزمایشگاهی خون در ادرار بوده که با خوردن قرص پروستکس بعد از یک ماه بهبود یافتم.و این قرص خیلی خوب علایم را برطرف کرد.علایم همچون سفتی در دفع ادرار و یا سوزش ادرار بیشتر زمانی که در حالت نشسته برای مدت طولانی هستم و یا بعد از خروج منی شدت پیدا میکند به طوری که چند ساعت بعد از خروج منی دچار کمر درد سفتی و یا سوزش ادرار شده که معمولا بعد از خوردن استامینوفن علایم بر طرف می شود.حال سوال این است که این بیماری درمان می شود یا تبدیل به پروستاتیت مزمن شده و چه توصیه ای می فرمایید....آیا می توان برای مدت طولانی پروستکس مصرف کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      این بیماری را ول کنید که دارو فایده ندارد فقط ورزش ونشاط
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر از پاسخ شما.محبت کردید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      سپاس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    من از چهل سالگی درگیر PSI بالا هستم
    تاحالا دو مورد نمونه برداری بیوبسی انجام دادم که هیچ علائمی از سرطان نداشتم.
    مدتی چرک خشک کن سپروفلاکسیسین استفاده کردم و فینسترای و اومنیک
    ولی باز هم PSI ام بالا رفته با توجه به نمونه برداری که دوماه پیش انجام دادم.
    لطفا راهنمایی فرمایید که مشکل از کجاست ؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      باید مدارک را ببینم
  • تصویر کاربر رز چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده 45ساله .چهار ماه قبل بعلت درد وسوزش نوک آلت تناسلی واطراف آن وبین دوپا وپایین بیضه وکم شدن فشار وبریده وقطره ای شدن ادرار به پزشک متخصص مراجعه وسونا وآزمایش دادم. کلیه هاومثانه نرمال وحجم پروستات 25 سی سی ودرآزمایشpsA 1.676 ومقداری پایینی خون در ادرار که پزشک تامسو لوسین بمدت یک ماه شبی یک عدد که بعد از مصرف تا حدودی فشار ادرار خوب شد ولی سوزشودرد هایم فرقی نکردودوباره بعد از جهار ماه سوناوآزمایش دادم که در سونای جدیدحجم پروستات افزایش پیدا کرده و بعدد 36.4 رسیده وباقیمانده ادرار در مثانه بعد از تخلیه 103 سی سی وکلیه ها ومثانه نرمالوپی اس آ1.677 میباشدمی خواستم علت یک دفعه بزرگ شدن پروستات ونوع بیماری پروستات و درمان آن را بدانم.در ضمن ما هیچ گونه سرطان پروستات رادراقوام نداشته ایم.باتشکر.زر از اصفهان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمیدرضا سه شنبه ۱۸ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    من در دوسال گذشته psaبالای 5داشتم امسال بیوپسی کردم جواب منفی بود ولی در آزمایش اخیر که چهار ماه بعد بیوپسی بودهpsa 6به بالای 10رسیده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۸ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام پدری دارم با سن 75سال با پرستات 150سی سی با فشار خون بالا .مشکلات قلبی و ریه سیو پیدی که احستساب ادراری دارد خواستم بدانم عمل میشه با تراش یا لیزر از زیر عمل بیرون میاد ودر اخر هزینه عمل چنده خیلی ممنون دکتر جان مانا وپایدار باشی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ دی ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 732 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب