اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجیدجعفری یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    بنده 33 ساله هستم
    حدود نه ماه پیش با علائم پروستاتیت با PSA=9.14 کشت ادرار منفی 9 سی سی ادرار مانده در مثانه به پزشک مراجعه کردم که حدودا دو ماه تاوانکس و تلترودین استفاده کردم عدد PSA بعد از دو ماه 1.14 و علائم از بین رفت ولی هیچوقت آدم سابق نبودم چون حد تحمل نگهداری ادراری ام پایین آمد
    الان مجددا تکرر ادرارم بیشتر شده در ضمن بنده خودم آزمایشگاهی میباشم
    قابل ذکر است بعد از دو ماه به پزشک مراجع کردم پزشک فرمودن پروستات بنده تحریکات دارد
    در حال حاضر جناب دکتر من باید چیکار کنم چون تکرر ادار دارم حدودا دو سه ساعت یکبار باید دستشو برم؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید جناب دکتر🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر عاطفه یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    علت درد پروستات در جوانی 30 ساله چی میتونه باشه؟ ایشون درد دارن و متوجه پر شدن مثانه نمیشن. اتفاق خاصی هم براشون پیش نیومده خدا رو شکر ولی چند روزی که دچار این مشکل شدن ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    باسلام در ازمایشات و سونوگرافی جدیدکیست 28 میلیمترد کلیه راست و پروستات با حجم 58 سی سی گزارش شده با توجه به مراجعات متعدد و عدم نتیجه ویزیت پزشکان متخصص استاد ایا راه درمان مطمعن و یا دارویی موثربرای رفع کیست ها و حجم پروستات وجود دارد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حبیب یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ۴۲ سالمه بخاطر درد در پهلو و لگن به دکتر مراجعه کردم در سونوگرافی حجم پروستات را بزرگتر از حد طبیعی و ۳۹cc هست و در آزمایش psA ۳/۹۵ هست وتشخیص دکتر پروستات مزمن هست و داروی تاوانکس و آزیترومایسین۵۰۰و تامسولوسین و فیناستراید داده ولی بعد مصرف دارو درد بیشتر هم نسبت به قبل تجربه کردم و بعد نزدیکی اصلا منی نمیاد خواهشمندم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر پیام یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام پدر من 69سال سن دارد و جواب سونوگرافی و آزمایش ایشان رو برای شما ارسال میکنم آیا پروستات ایشان نیاز به عمل یا نمونه برداری دارد یا خیر .؟ضمنا هیچگونه علایم شامل تکرر ادرار -دوشاخه بودن-سوزش-و...ندارد لطفا آقای دکتر نظرتون بفرمایید
    سونوگرافی و جواب آزمایش قبلی برای شما ارسال کرده بودم و فرموده بودین آزمایش پی اس ا تکرار شود مجددا جواب ها رو برای شما ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    پدر بنده که 66 سال سن دارند 23 روز قبل (22 خرداد) بعد از درد یک هفته ای مشخص شد دچار انسداد مجاری ادراری شده و مجبور به گذاشتن سوند شد. سایز پروستات 35 گزارش شد. مقادیر کراتنین و esr کمی بالا بود که بعد از سوند پایین آمد.
    شش روز بعد از گذاشتن سوند (تاریخ 28 خرداد) آزمایش PSA انجام شد. میزان آن 5.5 و درصد Freepsa برابر 11 درصد شد. با توجه نظر پزشک مجددا دو هفته بعد (11 تیر) آزمایش تکرار شد و مقدار psa برابر 6.5 و درصد Freepsa 35 درصد شد.
    بنا به آزمایش پزشک پروستات کمی سفت است و ایشان گفتند که باید بیوپسی صورت پذیرد و برای ایشان در تاریخ 15 تیر نوبت بیوپسی زده اند.
    سوال اول این است که با توجه به گذشت حدود 23 روز از زما گذاشتن سوند آیا ضروری است امروز تعویض شود یا میتوان همراه با بیوپسی یعنی دو روز دیگر تعویض نمود؟
    سوال دوم اینکه شما هم لطفا نظر تخصصی خود را در خصوص بیماری ایشان و راه حل پیشنهادی را بفرمایید و اینکه ایا این مقادیر psa نگران کننده است؟
    آیا امکان دارد با دارو درمان شود یا حتما نیاز به عمل دارد؟
    آیا میتوان سوند را برداشت و دید که دفع ادرار بصورت طبیعی صورت میپذیرد؟

    با سپاس فراوان از شما دکتر دلسوز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرهاد یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر آقای دکتر. پدر من با سن 59 سال از 2 سال پیش تقریبا هر 5 ماه یکبار احتباس ادرار شدید داشتن که با مراجعه به مرکز درمانی به وسیله سوند مشکلش برطرف میشد. تا ماه قبل که همین مشکل ایجاد شد و مرکز درمانی نتونستن سوند را وصل کنن و با استفاده از آمپول از مثانه ادرار خارج شد. پزشک مربوطه تشخیص دادن که مجاری ادرار را عمل کنن اما دکتر حتی سونوگرافی هم انجام ندادن که باعث تعجب بنده شد.بعد از عمل مجاری ادرار همانجا سوند قرار داده شد پزشک معالج تشخیص دادن که بعد از یک هفته سوند برداشته بشه اما با برداشتن سوند مشکل احتباس ادرار تکرار شد مجدد به وسیله گاید سوند وصل شد. بعد آزمایش psa انجام شد که نتیجه psa total=30 شد پزشک معالج گفتن دو هفته دیگه psa تکرار بشه و این دفعه نتیجه psa total= 11.95 شد , psa free 34 . نتیجه سونگرافی هم اندازه پروستات 157cc قرص های مصرفی هم 1. فینوپروست 2. افلوکینول 3. امنیک. جناب دکتر کرمی با توجه به دستکاری مجاری ادرار و احتباس ادرار و سوند گذاری ممکنه میزان psa بالا رفته باشه چون دو هفته بعد میزان psa کاهش یافت. پزشک معالج مجدد گفتن برای سومین بار دو هفته دیگه psa تکرار بشه. سوند هم الان حدود 20 روزه که وصله تا چند روز سوند وصل باشه مشکلی نداره؟ دکتر شما صلاح به چه کاری می دونید چه کاری انجام بدیم. ممنونم از پاسخگویی های بزرگوارانه شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکراز پاسخگویی
    پدرم ده سال قبل با پی اس ای 0.7ونمونه برداری کنسرپروستات داشتند وی حتی به بیرون غلاف هم منتشر نشده بودجراحی شدند پروستات برداشته شد پنج سال بعد با پی اس ای 0.3متوجه عود لوکال شدیم رادیو تراپی شدند بعد چهارسال دوباره پی اس ای به کندی هر سه ماه بالا رفت تا 0.7پت اسکن شدن چیزی نشون نداد الان بعد 2.5ماه از پت اسکن پی اس ای شده 2.02میشه شما نظرتون بفرمایید؟هیچ امکان داره علتش عود نباشه ترشح بافت خوش خیم بجامونده از عمل باشه
    1. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام من نمی تونم جواب رو ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      آقای دکتر عزیز ایشون سال 95 به علت عود موضعی بعد از پنج سال که پروستات و برداشته بودن رادیو تراپی شدن دوباره پی اس ای detectable شد تا سال 96 دوباره هر سه ماه چک میشدن واز دی ماه پارسال هر سه ماه0.01 می رفت بالا2.5 ماه قبل رسید به 0.7 پت اسکن دادیم چیزی نبود ولی الان بعد دوماه شده 2.02 از نگرانی متاستاز دارم سکته میکنم قاعدتا گفتن به 2 برسه باید هورمون درمانی بشن شما نظر دیگه ای دارید؟؟میشه متاستاز نباشه
    4. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      میشه مجددا پاسخ بدید چون فکرکنم من درست سوالم مطرح نکردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    6. تصویر کاربر سمیرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ایکاش سوالات بیمار ها رو با دقت بخونید وبهشون اهمیت بدید شما نه سوال اول من با دقت خوندید نه دوم و به هر دوتا جواب دیگه ای دادید که پاسخ سوال من نبودن سوال اول خدمتتون واضح گفتم که پی اس ای رایز داره سوال دوم مجبور شدم بازم توضیح بدم گفتم رادیو تراپی سه سال قبل لوکال بوده چون عود موضعی بودو دوماه قبل پت اسکن شدن وچیزی نشون نداده دوباره پی اس ای بالا رفته لطفا سوالها رویه بار دیگه با دقت بخونید و جوابهاتون رو گوش بدید!سوالات من نکته داشتن و مهم همون نکاتشون
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر گل یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    باسلام. پدرم ۶۲ سالن. پروستات با حجمـ۲۴ سی سی و اکوی هتروژن رویت شد و همچنین لیتیاز ۴/۷ میلیمتر در کالیس میانی کلیه راست رویت شد. آیا این میتونه نشانه سرطان باشه و خطر داشته باشه؟ چیکار باید کرد. ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ازمایش پی اس ا چند است بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر گل شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      آزماییش PSA رو هفته بعد باید انجام بدن اگه ایرادی نداره اون موقع بگم چنده. ممنونم از پاسخگویی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مالی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    باسلام و دست خوش ازجناب پروفسور کرمی.که بعدازخداامیدملت ایران هستند.من۵۳ساله.۳۰ماه قبل باتشخیص پزشک معالج(که متاسفانه ازایران رفتندآمریکا.)وباانحام آزمایشات وسونوگرافی وسیستوسکپی.سایزپرستات۵۳ وخوشخیم بود.وبمدت دوسال مصرف کپسول تامسولسین هگزال وباسونوگرافی وآزمایشات درهرسال۳مرتبه تااینکه سایزرسیدبه۲۶ومتاسفانه مصرف این کپسول میل جنسی مرابشدت کاهش داد تااینکه دیگربه مزشکم دسترسی نداشتم ازطریق اینارنت تمتم سونووآزمایشات وسیستوسکپی رافرستادم واسه یک فوق تخصص محترم که نامش یادم نیست وایشان گفتن.بجای کپسول تامسولسین.هرشب یکعددقرص ترازوسین ۲ ویکعددپرازوسین ۱ میلی وعرصبح یکعددترازوسین ۲ میل کنم.وحدود۸ماهه که این دستورراانجام میدهم ومشکل پرستاتم و میل جنسیم ۹۰درصدبهبود یافته اما جندروزیست که هنگام بلندشدن اززمین یابیدارشدن ازخواب سرگیجه وبطوری که تعادل حفظ راکمتر دارم.وحس میکنم فشارم نوسان پیدا کرده لذا ازجنابعالی دراینخصوص تجویزوراهنمایی خواستم لطفا درحدامکان پاسخ دهید.ان شاالله خداوندعلی اعلا سایه جنابعالی رابرسرملت همیشه حفظ فرماید اراوتمتدشماهستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اثر همه داروها بکی است وفرقی زیاد با هم ندارند برای جلو گیری از افت فشار تامسولوسین بهتر است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 732 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب