اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر hamed شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    سلام.بنده جهت ریزش مو از قرص فیناگرو 1 میل روزی یکبار استفاده مینمایم.مدت زمان مصرف دارو تا چند سال و‌چگونه منع مصرف ندارد و مسکل ساز نمیشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      فیناستراید باعث کاهش میل و قدرت جنسی میشود. طولانی مدت استفاده نشود
  • تصویر کاربر عظیمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    ضمن تشکر از پاسخ قبلی جنابعالی، به اطلاع می رساند من از حدود سه سال گذشته - به دلیل کاشت مو – داروی تقویتی مو آودارت Avodart (هفته ای سه عدد) و به طور کلی ویتامین های مکمل تقویتی مصرف می کنم. آیا ممکن است این داروی آودارت تداخل با داروهای اخیر (تلترودین، امنیک و آزیترمایسین) داشته باشند؟ یا حتی ممکن است ممکن بروز مشکل تکرر ادرار و درد خفیف در ناحیه تناسلی نیز همین داروها باشد؟ ممنون می شوم به هر دو سوال پاسخ دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر ارتباطی ندارد
  • تصویر کاربر هومن شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید اقای دکتر من چند ماهی است که هنگام دفع ؛ دچار قطع و وصل ادرار میشم حسشم جوری که ادرار خالی میشه و بعد چند ثانیه دوباره ادرار دارم و ادرار شروع میشه. در زمان های دیگه هیچ مشکلی در ادرار ندارم هم فشارش معمولیه هم سریع شروع میشه و طول نمیکشه....فقط هنگام دفع هست که اذیت میشم. به پزشک مراجعه کردم گفتن یک هفته کپسول امنیک بخورید ولی تاثیری نداشت بعد برام ترازوسین تجویز کردن اونم تاثیری نداره .واز زمان شروع این مشکل چند قطره ادرار در سر الت باقی میماند که بافشردن سرالت کامل تخلیه میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      چند سالتونه ؟ آیا سونوگرافی و آزمایش ادرار دارین؟
    2. تصویر کاربر هومن جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      21سالمه اقای دکتر اضافه وزن زیادی هم دارم این مشکل بعد یه دوماه اسهال که اول تشخیص حساسیت به لاکتوز دادن ولی بعدا خوب شد و معلوم شد به خاطر انتی بیوتیک بود شروع شد تقریبا از وسطاش این مشکل ادراری برام پیش اومد .... خیر عکس و ازمایش ندارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    در دنباله سوال قبلی با کد رهگیری 219114 یادم رفت عرض کنم که بعد از بیوپسی پزشک معالجم سیپروفلوکساسین 500 و مترونیدازول 500 تجویز کردند که من 8 روز از هرکدام نصف یعنی 250 خوردم .ترسیدم کامل بخورم . بنظرم پروستایت مزمن من علتش عفونت بوده چون بعد از بیوپسی از کاندوم استفاده میکنم تا از خانمم عفونت نگیرم .و چون ترامادول را هم ترک کردم ، هم اجابت مزاجم بهتر شده و هم ادرارم که قبلا کمی مشکل داشتم خیلی خوب و روان شده خیلی خیلی کم سوزش ادرار دارم و البته مقعدم با اینکه یبوست ندارم احساس سوزش کمی دارم ولی خونریزی ندارم که چون شیاف هموروئید که دکتر دیگری برای این موضوع به همراه مترونیدازول داده بود شیاف را مصرف نکردم باشد . و مقدار منی من هم که به نظرم به دلیل مصرف طولانی مدت ترامادول و سیلدنافیل کم و خیلی آبکی شده بود پس از بیوپسی و مصرف آنتی بیوتیک ها داره بیشتر میشه و حالت منی بودن خودش رو پیدا میکنه و کرده . البته دو سه بار اول بعد از بیوپسی که بیشتر خون بود بار اول که خون آبه قرمز قهوه ای کامل بود ولی بار چهارم و پنجم خیلی خوب و زیاد و غلیظ شده تقریبا مثل زمان سابق و بوی مخصوص منی رو هم پیدا کرده .
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      MP MRI انجام شود
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 56 ساله هستم . از مدتها پیش یعنی حدود 12 سال قبل PSA من حدود 2.2 بود( freePSA=0.2). مرداد 99 آزمایش برای چکاپ آزمایش دادم PSA شده بود 3.6 ( freePSA=0.5) . دی ماه 98 دو یا سه شب تب خفیف و لرز داشتم بعد از یک هفته احساس کمی سوزش ادرار پیدا کردم . چند روز بعد جوری شد که تمام اطراف آلت و بیضه و اطرافش احساس سوزش پیدا کردم که حتی دست میزدم داغ شده بود . به پزشک متخصص مراجعه کردم آزمایش و سونوگرافی نوشت 8.99 =PSA و freePSA=1.7 ولی آزمایش ادرارم هیچ مشکلی نداشت نه RBC نه WBC نه باکتری . سونو هم فقط بزرگ خفیف پروستات بود . پزشک با شک به پروستاتیت مزمن سیپرو فلو کساسین 250 تجویز کردند 15 روز روزی 2 تا . و آزمایش PSA FreePSA نوشتند برای یک ماه بعد که خورد به 12 اسفند 98 که به خاطر کرونا آزمایش ندادم و پیگیر نشدم . تا اینکه مرداد 99 چون کمی سوزش ادرار داشتم رفتم آزمایش دادم . PSA= 4.5 FreePSA=0.7 شد . البته این رو عرض کنم که خانمم عفونت ادرار داره ولی دنبال درمان نرفته چون خفیفه . به هر حال پزشک متخصص کمی شک کردند و با اصرار من بیوپسی کردند . این را هم بگ که من مدتها بود ( شاید 2 سال )هر روز یک چهارم ترامادول 100و بعضی شبها سه چهارم ترامادول 100 + سه چهارم سیلدنافیل 100 میخوردم . و به دلیل چند ماه در دوره کرونا کمتر بیرون رفتم و تحرک زیاد بدنی هم نداشتم طوری یبوست میشدم که اجابت مزاجم مثل دفع کلوخ بود . و میدانم که سمت چپ مقعدم تقریبا حالت زخم داشت پیدا میکر تا اینکه از یکماه قبل ( مرداد 99) چند قطره خون هم بعد از اجابت مزاج داشتم . سر خود تریامسینولون ان ان ان زدم پمادهموروئید زدم . وازلین زدم توی لگن آب و بتادین چند باری نشستم ( همه اینها برای چند بارکم بود ) کمی خوب میشد ولی چون احتمالا به ترامادول حساس شده بودم بعد از قطع مصرف باز هم خون میامد. خلاصه سرتان را درد نیارم جواب بیوپسی 6 تایی به جز یکی که مربوط به سمت چپ بود خوب بود . سمت چپ نوشته بود small focus of back to back glands in block F . highly suspicious of adenocarcinoma . فایل های جواب بیوپسی و IHC رو ضمیمه میکنم .
    جناب دکتر آیا احتمال داره که به دلیل مشکل رکتوم که مدتها داشتم سلول های اون با این جواب مرتبط باشه و مثبت کاذب باشه ؟ یک فایل از PubMED رو هم که سایت معتبری ضمیمه میکنم در همین خصوص
    با تشکر و احترام فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      MP MRI انجام شود
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر، من پدرم ۶ روز پیش سیستوسکمی شدن که نتیجه رو خدمتتون میفرستم، دیروز رفتن آزمایش psa دادن که نتیجش شده این
    Psa =0.64
    FREE PSA=0.097
    نسبتشون هم ۰.۱۵
    الان چه کار باید کنیم؟ نمونه برداری لازم هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      نه ، مشکلی نیست ، سالانه psa چک شود و در ضمن سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق انجام شود
    2. تصویر کاربر سعید جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن انجام شده، مشکل خاصی نبود، فقط افزایش ضخامت دیواره مثانه گزارش شده که در سیستوسکپی مشکل مثانه نبود. فقط دکتر BPH تشخیص دادن و گفتن باید عمل بشه.
      آیا در این شرایط کرونا شما عمل تشخیص میدید جناب دکتر؟ نمیدونم فایلهایی که آپلود میکنم درست به دستتون میرسه یا نه.ریپورت سی تی با تزریق رو آپلود کردم خدمتتون. ممنون میشم راهنمایی کنید
      سپاس از بزرگواریتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر علایم ادراریشون با دارو کنترل نیست و اذیت میشن عمل کنن ، در غیر این صورت تامسولوسین شبی یک عدد و فیناستراید روزی یک عدد مصرف شود
    4. تصویر کاربر سعید جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      جناب دکتر اس ام اس اومده که جواب دادید اما در سیستم جوابی برای سوال دومم نیست.
      ممنون از شما دکتر بزرگوار
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر علایم ادراریشون با دارو کتترل نیست و اذیت میشن عمل کنن ، در غیر این صورت تامسولوسین شبی یک عدد و فیناستراید روزی یک عدد استفاده شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 826 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترخسته نباشید من چندوقتیه به خودارضایی مبتلا هستم متاسفانه درباره ماساژ پروستات خوندم و بعد برای اولین بار خواستم امتحان کنم متاسفانه انگشت وسط رو با استفاده از وازلین تا ته فرو کردم و به بالا با پایین میچرخوندم یا... واز اون موقع الان چند هفست اختلال نعوظ گرفتم و میلم خیلی کم شده قبلش بشدت میلم زیادبود خیلی نگرانم یجا دیدم یکنفر مثل هم اینکارو کرد وچندساله نعوظ نداره من شهرستانیم و امکان مراجعه حضوری ندارم اونم تو این اوضاع کرونا امکان داره به پروستاتم اسیبی رسیده باشه چون شنیدم بودم حساسه اگه کمکم کنید ممنون میشم واقعا نگرانم فقط یکباره این کارو کردم یعنی انقدر اسیب رسیده؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام هیچ ارتباطی به نعوظ نداره نگران نباشید
    2. تصویر کاربر حامد جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      میلم خیلی کمتر شده امکانش هست انگشتم باعث آسیب رسیدن شده باشه یا باعث پروستاتیت شده باشه اگر انگشتم کثیف بوده باشه چون شنیدم باعث کاهش میل جنسی میشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عظیمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من سه روز پیش از شما وقت تلفنی گرفتم. منتظر تماس جنابعالی هستم.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      به دلیل حجم بالای درخواست ها ممکنه طول بکشد ، میتونین همینجا بپرسید
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام وقت بخیر و ممنون از این که همواره برای بنده زحمت پاسخ را انجام می دهید
    طبق فرمایش جنابعالی در خصوص آزمایش های سه یا شش ماهه پروستات در آخرین آزمایش بنده عدد پی اس آ به 6/3 مشاهده گردید ضمن مراجعه به پزشک ، ایشان 10 عدد تاوانکس و 30 عدد تامسولوسیون تجویز نمودند 15 روز پس از پایان آنتی بیوتیک با تکرار آزمایش عدد پی اس آ از 6/3 به 4/2 تقلیل پیدا نمود آزمایش ها به پیوست ارسال گردیده ضمن مراجعه مجدد ، به بنده 30 عدد مترونیدازول به همراه تترا سایکلین و 60 عدد تامسولوسین داده شده میخاستم نظر جنابعالی رو هم درخصوص درمان خودم بدونم چی هست ؟ ضمنا آیا التهاب پروستات به سرطان پروستات تبدیل میشه یا خیر ؟ ممنون از پاسخگویی جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام وقتی psa بین عدد ۴ تا ۱۰ باشد بهتر است یک ماه داروی تاوانکس ۵۰۰ میلیگرم روزانه مصرف شود. بعد از یک ماه مجدد psa چک شود. اگر باز هم بالای ۴ بود باید نمونه برداری شود. اگر بالای ۴ بود باز هم جهت نمونه برداری با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید جهت نوبت
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    با سلام وقت بخیر جناب دکتر
    ضمن تشکر از پاسخ سوالات و فرصتی که برای اینجانب قرار می دهیدبنده هر ساله وضعیت پروستاتم رو کنترل میکنم و خدمت شما هم نتیجه را منعکس میکنم و جنابعای هم زحمت میکشید راهنمایی میفرمایید توصیه جنابعالی به بنده تکرار آزمایش هر چند مدت یکبار بوده در دفعه آخر تکرار آزمایش عدد پی اس آ به 6/3 افزایش پیدا کرده بود که ضمن مراجعه به پزشک ، 10 عدد قرص تاوانکس و 30 عدد تامسولوسین تجویز شد پس از گذشت 15 روز از مصرف تاوانکس ، مجددا ، آزمایش تکرار شد و عدد پی اس آ به 4/3 تقلیل پیدا کرده است با مراجعه مجدد به پزشک ، ایشان 30 عدد مترونیدازول به همراه تتراسایکلین تجویز کرده اند ضمن ارسال نتیجه 2 آزمایش ، خواهشمندم در خصوص رفع مشکلم راهنمایی بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام وقتی psa بین عدد ۴ تا ۱۰ باشد بهتر است یک ماه داروی تاوانکس ۵۰۰ میلیگرم روزانه مصرف شود. بعد از یک ماه مجدد psa چک شود. اگر باز هم بالای ۴ بود باید نمونه برداری شود. اگر بالای ۴ بود باز هم جهت نمونه برداری با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید جهت نوبت
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 731 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب