اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    وقت بخیر
    به دلیل درد خفیفی که در بیضه داشتم آزمایش پروستات انجام دادم که نتایج آن به این شکل است psa total :1.2
    Psa free=.3
    F.psa/t.psa ratio=.25
    آیا طبیعی است؟
    نتیجه ازمایش را هم خدمتتون ارسال کرده ام
    ممنون
    1. تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      همچنین در مراجعه ای که به پزشک داشتم داروهای گیوست را بریام تجویز کردند . آیا از نظر شما نیاز به مصرف آنها است ؟
    2. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      منتظر پاسختون هستم جناب دکتر
    3. تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 4 سال پیش)
      جناب دکتر چرا پاسخ نمی‌دید ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      آزمایشاتتون خوبه و نیاز به درمان دارویی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر صفایی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    دکتر کرمی عزیز
    من امروز یک سوال مطرح کردم در باره سوزش سر آلت که الان در داخل مجرا یک جوش قرمز بسیار ریز به اندازه نوک خودکار دیدم خواستم عرض کنم که در تشخیص کمکتان کند البته غذای گرمی مثل ارده شیره چند روز است بجای پنیر میخورم نمیدانم ارتباطی به گرمی و این موضوعات داشته باشد یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی بشید
  • تصویر کاربر صفایی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    من مردی ۵۲ ساله هستم چند روزی است که گاهی نه همیشه احساس سوزش در نوک آلت را دارم البته یکسال قبل هم چند وقتی اینطور میشدم که بعداً قطع شد الان هم چند روزی است که احساس سوزش را دارم و وقتی پا میشم و راه میرم بنظرم احساس سوزش قطع میشه کلا کلافه کننده است لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر ن جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    باسلام ،بنده ۵۹ سال سن دارم درتاریخ ۴/۱۰/۹۹ازمایش پروستات دادم که نتیجه ان T.psA8.06,FpsA 0.71,FreepsATotal8.8که درتاریخ۲۴/۱۰/۹۹به دکترحسین کرمی مراجعه کردم ،ایشان برایم Mriپروستات نوشت.که نتیجه ان برابر تشخیص دکتر فاقد هرگونه مشکلی بود،حدودیکسال بعداز Mriدرتاریخ ۱۸/۸/۱۴۰۰ ازمایش مجدد دادم که نتیجه ان creatinie 1.2,urea 25,T.psA7.33F.psA 1.62 FreepsA/TotalpsA 22.1می باشد،درازمایش سونوگرافی وجود کیستیک ساده به قطر6mmدربخش میانی پروستات تایید شده،باتوجه به اینکه درMriپروستات مشکلی نداشتم ودرحال حاضرنیزمشکل حادی ندارم جزیه مقدارقطع وصل شدن ادرا هنگام دفع ،علت بالا بودن نتیجه ازمایشات چیست.نیازبه مصرف دارویی خاص ندارم؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید نمونه برداری از پروستات انجام بدید
  • تصویر کاربر یاقوت جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پدرم ۵۷ ساله هست . دیابت نوع ۲ داره امروز جواب ازمایش گرفت ک خدمتتون ارسال میکنم .دکترش دوباره بدون قرص اینا نوشت تکرار ازمایش لطفا راهنمایی کنید . Psa7 میباشد و اندازه پروستات ۸۳ .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش)
      نمونه برداری از پروستات باید انجام بدید
  • تصویر کاربر اروین پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 15057 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر عزیز
    پسری 34 ساله هستم حدود 2 ماه پیش برای چکاپ ازمایش خون و ادرار دادم که در ادرارم به میزان 3 تا 5 عدد خون مشاهده شده بود سونوگرافی کلیه و مثانه دادم هیچ مشکلی وجود نداشت. در اون مدت دچار استرس شدید شدم و حدود 1 ماهه در قسمت محوطه شکمی اطراف ناف بالای شرمگاه در نقاط مختلف مدام احساس خفیفی از سوزن سوزن و یا تیر کشیدن سریع و کوتاه میکنم که بیشتر نگران میشوم تا قبل از این ازمایش چنین حالتی نداشتم. دوباره ازمایش ادرار دادم که میزان خون در ادرار 0 تا 1 شده بود ولی موکوس moderate و بقیه موارد نرمال بود. هیچ احساس سوزشی موقع ادارا و یا تکرر ادرار و... ندارم بسیار نگران هستم نمیدونم ایا میتونه مشکله جدی مثل پروستات و مثانه و... باشه و نیاز به پیگیری بازهم داره یا خیر؟
    1. تصویر کاربر اروین دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      اقای دکتر علاوه بر مواردی که بالا گفتم مدتی هم هست که مقداری قسمت شرمگاه ( بالای الت تناسلی نه خود الت) متورم و پف کرده به نظر میرسه ایا مشکل جدی هست؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 4 سال پیش)
      نگران نباشید مورد خطرناکی نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت جناب دکتر .بنده احساس کردم وقتی صبح بلند شدم دیدم یه احساس ریزی درد بالا مثانه دارم خیلی خیلی کم لیکن رفتم سرویس و بعد از تخلیه ادرار انگار یه حسی داشتم که یه حس تری .ولی اون احساسی که منو به دستشویی ببره نیست ولی احساس تری یا اینکه می خواد ادرار بیرون بیاد همچنان اینو دارم .اگه سرویس هم برم زوری یا فشاری نمی ارم ادرار خودش می اد .ولی بعد از ادرار اون احساس که خدمتتون عرض کردم دارم .علاوه بر تری در ناحیه خروجی ادرار .یه احساسی دارم که انگار داره ادرار خروج پیدا می کنه بدون اینکه من نیاز به سرویس بهداشتی داشته باشم .و بخاطر همین مسایل بالا رفنم سونو و ازمایش دادم .بعد رفتم پیش یکی از همکاراتون این قرص رو دادن خیلی بهتر شدم ولی همچنان اون حس رو دارم .ولی فشاری که بالا مثانه داشتم رو دیگه ندارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      عکس ها ارسال نشده،مجدد بقرستید
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      عکسهای متعلق به سوال بالا
    3. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار پس از ۳ هفته.ضمنا قبل ادرار روان بوده ولی الان قطع و وصل می شود ممنون میشم راهنمایی بفرماید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش ادرار جدیدتون خوبه و مشکلی نداره
    5. تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۳ آبان ۰( 4 سال پیش)
      با سلام مجدد و خسته نباشید.جناب دکتر الان مشکل من چی هست ؟تجویز دارو می فرماید ؟التهاب دارم یا عفونت یا تنگی ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      قرص تولترودین ۲ هر شب یک عدد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    من به هیچ عنوان نمیتوانم آنتی بیوتیک مصرف کنم الان با سوزش ادرار ودرد ناحیه پایین شکم دچار شدم چکنم دکتر جایگزین چیزی هست ، معدن بسیار داغون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام بدید
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز میشه لطفا بفرمایی ازمایش ضمیمه psaپروستات ایا خوب است یا بد. ممنون پیشاپیش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      خوبه نگران نباشید
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت شما
    اگر ممکنه آزمایش PSA ملاحظه بفرمایید و توصیه حضرتعالی را بدونم
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت تا یک ماه مصرف کنید و مجدد تست رو تکرار کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 731 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب