اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۱۷ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    جنایی آقای دکتر سلام، وقت بخیر
    بیمار 64 ساله با بزرگی خوشخیم پروستات از سال 1391 تحت درمان بوده است. اخیرا به جهت نوار مثانه دچار احتباس ادراری شده و ناگزیر از سوند فولی استفاده می کند. آیا براساس مدارک پیوست برای جراحی پروستات نیاز به بیوپسی دارد؟ و آیا اساسا به نظر جنابعالی جراحی برای این فرد لازم است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      نمونه برداری لازم نیست باید پروستاتکتومی باز شود
    2. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      جناب دکتر عزیز با سپاس از پاسخ جنابعالی. پس احتمال بدخیمی برای این مورد وجود ندارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضایی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    خسته نباشید
    free psa =0.3
    psa=.0.80
    تفسیرش چیست؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      در محدوده ی نرمال هست اگه سنتون بالای ۴۵ هست سالانه تکرار کنید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    برای عفونت این قرص ها را داده اند.چندین بار هنگام خارج شدن مایع منی جلوی آن را گرفتم و بعد سوزش ایجاد شد. قرص دادن ،پرهیز نداشتم و اینها ها داده اند. ادامه بهم؟؟درد زیر قفسه سینه سمت راست دارم.

    کوتریموکسازول 400/80
    سیپروفلوکساسین۵۰۰
    نیزوپرد۵
    ترازوسین ۵
    مدکسیب 100
    پروترال0/4
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام شما دچاررالتهاب پروستات شدین همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام بنده ۶۰ سال دارم وطی آزمایش خون متوجه شدم آنزیم پروستات من ۱۲ است که به پزشک ارولوژی مراجعه کردم وپزشک هم سونوگرافی و نمونه برداری توصیه کردند بعد نمونه برداری دفع ادرار توام با خونریزی می باشد ،پس از اینکه جواب پاتولوژی را نزد پزشکم بردم مجددا برای اسکن استخوان و ام آر ای نوشتند ،ونهایتا گفتند در صورت عمل جراحی دو عارضه خواهید داشت ۱_ عدم کنترل ادرار ۲_ ناتوانی جنسی . لطف کنید کمکم کنید باید چکار کنم؟
    من تصاویر پاتولوژی و آزمایش و سونو را خدمتتون ارسال میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل جراحی انجام بشه هر دو مورد از عوارض عمل میباشند جراح های باتجربه اختیار ادراری رو حفظ میکنند ولی ناتوانی جنسی در اکثر بیماران اتفاق خواهد افتاد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضایی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    خسته نباشید
    نتیجه psa شد 0.88
    يعني چی؟
    تشکذ
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      عمل شدین؟ اولین باره چک میشه؟
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    میخواستم جواب ازمایش رو برام بخونید ک وضعیت بیمار چطور هس تورو خدا بهم بگید وضعیتش چطوریه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام دکترجان خسته تباشید ، پدرم سال ۹۶ به علت پارگی فتق عمل فتق انجام دادن بعدش ادرارشون قطع شد و به علت بزرگی خوش خیم پروستات و بالا رفتن psa پزشکشون پروستاکتومی اورژانسی انجام دادن و طی این سال ها psa چک میشد و خیلی کم بالا پایین میشد یا با دارو میومد پایین یا خود به خود بهتر میشد ، ولی الان psa رفته بالا و دکتر براشون mri شکم لگن با تزریق نوشتن انجام دادیم تا اینارو ببریم پسش دکتر خیلی طول میکشه نوبتشون اخر خرداد هستش تصویر گزارش mri و ازمایش psa رو براتون آپلود میکنم لطفا نظرتون رو بفرمایید تهران نیستیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بسیار مشکوک به سرطان پروستات هستند تحت نظر انکولوژیست باشید
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام. پدرم ۷۴ ساله از بیماران دکتر کرمی هستن. چکاپ پروستات دادن توده ای مشاهده شده. دو ماه پیش هم نوار مثانه گرفتن.اون را هم ضمیمه کردم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      ام آر آی پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر آریوش دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام طبق سونو پروستات بزرگ شده حجم۱۰۰سی سی/ دیواره مثانه ضخیم شده ونا منظم است / psa 2.29 است.
    اقای دکتر برای گرفتن منشی اطلاعات مربو ط به آزمایش را میپرسد وفرصت جواب نمی دهد وتلفن را قطع میکند دستور فرمایید برای نوبت ویزیت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      در اسرع وقت بهتون نوبت مطب داده خواهد شد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    6سال( سال 97) عمل پروستات توسط شما انجام شده ، هر 3ماه آمپول دیفرلین و سپس 3ماه استراحت تجویز میشه
    آزمایش جدید رو ارسال میکنم محبت کنین بررسی کنید اگر دوباره باید تزریق بشه نسخه آن را ارسال کنید تا دوباره بگیرم.

    الان 3ماه استراحت تمام شده و یکماه هم بیشتر شده
    ممنونم.
    نام بیمار: عبدالرضا سرائی لطفا برگه نسخه دیفرلین در صورت تجویز ارسال کنید
    1. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر ، آزمایش را اینجا هم ارسال میکنم چون دفعه قبلی از طریق تلگرام نیومده بود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      Psa قبلی چند بوده؟
    3. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام خدمت شما :

      Psaقبلی ۰.۴۲
      Free psa قبلی ۰.۰۶

      Psa جدید ۰.۲۷
      Free psa جدید ۰.۰۷

      ممنون میشم اگر نیاز مجدد به آمپول هست نسخه را ارسال کنید و یا الکترونیکی صادر کنین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بهتره تشریف بیارید مطب مجدد ویزیت و معاینه شويد تمامی آزمایشات هم همراهتان باشد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 731 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب