اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلامو عرض ادب خدمت جناب آقای پروفسور کرمی ببخشید دوباره مزاحمتون شدم .مشکل بچه دارشدن داریم واریکوسلم دارم نوشهر خودمون آزمایش اسپرم دادم آزمایش رو فرستادم خدمتتون فرمودید که آزمایش تون سالمه .ولی باید ای وی اف بکنید اگرم نشد بعد عمل واریکوسل انجام بدید ‌.حالا ما دیروز رفتیم کرمانشاه من آزمایش اسپرم داد چندان خوب نبود همسر بنده هم سنو داد تمبلی تخمدان داشت گفتن بهمون میتوانید ای وی آی انجام بدین اگر عجله دارین.اگرهم عجله ندارین من برم عمل کنم آیا جواب میده .؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      سلام براساس این ازمایش در شکل و حرکت اسپرم مشکل دارید . واریکوسل باید معاینه بشه و گرید مشخص بشه براساس اون عمل بشه
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    بنده واریکوسل خفیف دارم و درحال حاضر رژیم کاهش وزن دارم دکتر تغذیه بهم گفتن که حتما باید ورزش داشته باشم و عضله سازی کنم حتی وقتی که رژیم تثبیت وزن رو شروع کردم
    ۱:اگه با وزنه زدن (بدنسازی) کارم به جراحی بکشه احتمال داره بعد از جراحی دوباره عود کنه؟
    ۲:اگه دوباره عود کنه تا چندبار عود میکنه و تا چند بار باید جراحی بشم؟
    باتشکر🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      چند سالتون هست ؟ متاهل یا مجرد ؟
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      مجرد و ۲۵ سال
    3. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      مجرد و ۲۵ سال
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      بله ممکنه عود کنه عمل مجدد برای عود نتیجه مطلوبی ندارد . باید اول اسپرم انالیز و سونو دهید ببینید نیاز به عمل هست یا خیر
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر reza چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 29سال دارم
    شش سال پیش بعد مراجعه به دکتر مشخص شد واریکوسل دارم و بعد از معاینه و سونو و ازمایش، دکتر گفت چون روی اسپرم اثر نذاشته و خفیف هست نیازی به جراحی نداری
    چون نهایتا تا اواخر سال قصد ازدواج داشتم رفتم مجددا برا معاینه
    سه تا ازمایش اسپرم با تاریخ متفاوت توی یک‌ماه و دو بار سونو‌دارم
    در ضمن چند روزیه حین خواب هم یه درد خفیف دارم و یه حس خارش مانندی توی آلت دارم و درد توی کشاله ران و‌ کمی هم زیر شکم سمت کلیه
    نمیدونم از استرسه یا به خاطر واریکوسله
    همچنین الان دکتر داخلی به دلیل چربی کبد و کمبود ویتامین قرصهای ویتامین دی و ای و ال کارنتین و لیور گل تجویز کردن
    میخواستم بدونم الان نیاز به عمل هست ؟
    و گرید چند هست واریکوسل‌م؟
    و اگر عمل نکنم و تا یک‌سال دیگه که ازدواج کردم اقدام به بارداری کنیم اتفاقی میفته؟
    و الان روی باروری و اسپرم ها تاثیر گذاشته؟
    1. تصویر کاربر reza جمعه ۱۹ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      تصویرا بارگزاری نشد مجدد فرستادم
      در ضمن هم مرکز سونو هم محل آزمایش دو‌مرحله متفاوتن الان هم درد کشاله ران و... ندارم
      احتمال داره بیضه راستمم درگیر کنه؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      درد کشاله ران و خارش ربطی به واریکوسل ندارد . در یکی از تست ها همه چی نرمال در دیگری کمی در حرکت مشکل داشتید . ازمایشات باید یک جا انجام بشه نه چند ازمایشگاه . سمت چپ واریکوسل شدیدتر هست که گرید با معاینه مشخص میشه . فعلا عمل نکنید اگر بعد از یکسال از رابطه بچه دار نشدید حتما عمل کنید
    3. تصویر کاربر reza سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      پس علت درد چیه
      عفونت وجود نداره؟
      علت درد کشاله ران و بیضه راست خیلی خفیف ک ب تازگی اتفاق افتاده میتونه ناشی از عفونت باشه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      برای درد باید معاینه شوید. عفونتی مطرح نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مهناز دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخير همسرم دوسال پيش عمل واريكوسل چپ و راست رو انجام داده و پارسال آزمايش اسپرم انجام دادن نتيجه نرمال بود
    براي اقدام به بارداري ممكن هست به مشكل بر بخوريم؟
    1. تصویر کاربر مهناز پنجشنبه ۱۸ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      ن
    2. تصویر کاربر مهناز پنجشنبه ۱۸ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      نه مشكلي نداره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      سلام قطعی نمیتوان گفت شاید فاکتورهایی در شما مشکل داشته باشه . تا اقدام نکنید که نمیشه گفت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر الیاس چهارشنبه ۱۷ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    به پیشنهاد متخصص زنان و زایمان که همسرم تحت درمان بود آزمایش اسپرم دادم و بعد جواب را نشان یک پزشک متخصص دادم پزشک سونوگرافی برام نوشت متخصص سونو واریکوسل تشخیص نداد حتی بصورت ایستاده هم سونو رو انجام داد ولی متخصص ارولوژ بعد از معاینه فیزیکی تشخیص واریکوسل شدید داد الان کدام تشخیص به نظر شما قابل قبول تر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      سلام اگر معاینه صحیح انجام بشه با ارزش تر هست هرچند که ازمایش اسپرم خوب است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب خدمت آقای دکتر .ببخشید آقای دکتر من چندین سوال فرستاده بودم جوابمو دادید خیلی هم ممنون .مشکل واریکوسل دارم آزمایش اسپرم دادم وبراتونم فرستادم فرمودید مشکلی تو آزمایشات نیست خانمم هرچه آزمایشم لازمه رو داده اونم مشکلی نداشت .فرموده بودیندکه به یه مرکز ناباروری برید .منظور شما اینه که ای وی اف کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      سلام بله البته در صورت تلاش یک ساله برای باروری
  • تصویر کاربر mec سه شنبه ۱۶ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من حدود دو و نیم سال متوجه شدم واریکوسل دارم در بیضه سمت چپ ولی عمل نکردم ولی الان بیضه سمت راستم درد میکنه بعد متوجه چند تا رگ متورم شده روی بیضه سمت راستم شدم بنظر شما بیضه سمت راستم دجار واریکوسل شده؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ متاهل یا مجرد ؟ بله ممکنه طرف مقابل هم باشد
    2. تصویر کاربر mec دوشنبه ۱۵ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      ۲۶ سالمه متاهلم ولی برای بچه دار شدن اقدام نکردیم هنوز.
    3. تصویر کاربر mec دوشنبه ۱۵ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      بله ۲۶ سالمه و متاهلم ولی برای بچه دار شدن اقدام نکردیم هنوز
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      یک سونوگرافی بیضه ها و یک ازمایش مایع منی اسپرم انالیز
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Armin چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    سلام ۲۵ سال دارم ،واریکوسل دارم دکتر بعد مشاهده ازمایشاتم گفت نیاز به عمل ندارم
    ورزش بدنسازی کار میکنم میخاستم بدونم میتونم به ورزشم ادامه بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      سلام متاهل هستید یا مجرد ؟ به ورزش ادامه دهید
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 1951 مشاهده پرسش
    درود دکتر جان
    دوتا مسئله س خیلی نگرانم کرده
    یکی اینه رگ های خونی و نازک قرمز متمایل به مشکی روی التم یه چن‌ماهی هست اومده
    دومین مورد اینه که هنگام نعوظ بیضه چپم میاد بالا حالا نمیدونم بیضه چپ میاد بالا یا بیضه راست ورم داره اگه لازمه بگید کجا عکس بفرسم اگه لازمه اگرم نه که لطفا پاسخ بدید خیلی نگرانم .
    1. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۹ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      و اینکه ۱۵ سالمه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام جای نگرانی ندارد هردو مورد طبیعی است
    3. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      دکتر عکس بفرستم ؟ چون انگار یکی از بیضه هام ورم کردم نمیتونم تشخیص بدم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 2 سال پیش)
      بفرستید ببینم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۹ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من ۵ ساله واریکوسل دارم ولی از یک ماه پیش بیضه سمت راستم که واریکوسل نداره خیلی کوچیک شده، میخوام بدونم بعد عمل مشکلی پیش نمیاد برای بیضه سمت راست..
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      باید سونوگرافی بشه علت کوچک شدن مشخص بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 735 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب