اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۹ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با درود
    آيا بهتر ااست جراحي واريكوسل بوسيله متخصص ارولوژي انجام گيرد يا جراح عمومي؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      ارولوگ
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام.یه سوال داشتم از خدمتتون.بعد از عمل واریکوسل کمی مایع در قسمت بالای بیضه چپ جمع شده.میخواستم بدونم آیا خطرناک هست یا نه.وآیا نیاز به درمان دارد.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان نيست
  • تصویر کاربر . شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام من 30 سالمه و واریکوسل نوع 2 دارم آزمایش اسپرم دادم دکتر به من گفتن فعلا نیازی به عمل نیست و با دارو بارداری صورت میگیردو کارنیتین 250 روزی دو تا و ویتامین ای تجویز کردند بعد اگر جواب نگرفتیم جراحی.آزمایش اسپرم به این شرح است:
    semen volume 2
    semen ph 8
    sperm count 27.4
    progressive(a+b) 38.8
    motile (a+b+c) 78.6
    round cell 0
    germ cell 0
    wbc 0
    rbc 0
    normal morphology 40%
    A rapid progressive 18.9
    B slow progressive 19.9
    C none progressive 39.8
    D immotile 21.4
    بعد از1ماه مصرف دارو آزمایش دادم که فاکتورها اینگونه تغییر کرد:
    volume 1.3
    vitality 38%
    sperm count 16.1 M/ml
    progressive a+b 35.5
    motile a+b+c 67.7
    normal morphology 30%
    A rapid progressive 6.6%
    B slow 28.9%
    C none progressive 32.2
    D immotile 32.3
    الان من باید چکار کنم؟آیا به درمان دارویی ادامه بدم یا جراحی کنم؟وبا این شرایط احتمال باروری وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      حركت كم است
  • تصویر کاربر محمدقادری شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1456 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 20 سالمه وبه دکتر مراجعه کردم گفتن واریکوسل جزیی دارم ولی چون بیضه هام گاهی مواقع داخل شکمم میرفت گفتند جراحی بشم تا هم بیضه هام فیکس بشه و هم واریکوسل درمان بشه
    میخواستم بپرسم جراحی الزامی است و ایا بیضه ها باید فیکس بشن و چه نوع عملی مناسب تر است؟
    دکتر برای من برای شنبه نوبت جراحی داده اگر میشه راهنمایی کنید
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      ازمايش اسپرم دهيد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام. بنده 27سال سن دارم که طی تشخیص متخصص معلوم شد که دارای واریکوسل چپ هستم که تحت عمل جراحی قرارگرفتم. اما قبل و بعدازعمل ازناحیه بیضه راست درد احساس میکنم به طوریکه با لمس بیضه و نشستن روی صندلی هم درداحساس میشود اما همیشگی نیست. پس ازعمل دوباره به متخصص مراجعه نمودم که معاینات چیزی رانشان نداد. سونوگرافی هم تنها واریکوسل چپ را نشان داده بود. این درد چه علتی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      درد بعد از عمل از بين نميرود
  • تصویر کاربر حبیبی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ممنون از اینکه علم و تخصص خودتون رو در اختیار جامعه قرار میدید و به هم نوعانتون کمک میکنید
    بابت سایت عالی و کامل شما هم بازم سپاس گذارم .
    اقای دکتر هزینه عمل لاپارسکوپی و طول درمانش رو میخواستم بدونم در بیمارستان خصوصی و دولتی
    باز هم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بر اساس تعرفه وزارت بهداشت است از بيمارستان نيكان بپرسيد
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده 32 سال سن دارم و صاحب یک فرزند هستم. قبل از بچه دار شدن بخاطر اینکه 1 سال زمان برد تا صاحب فرزند بشم به دکتر ارولوژی مراجعه کردم که پس از معاینه، یک سونو نوشت. بعد از دریافت سونو و آزمایش اسپرم بهم گفتند که با دارو احتمالا برطرف میشه و بیضه های شما کم کار شدند(هر دو ) ولی زیاد جدی نیست که خوشبختانه قبل از شروع دارو همسرم باردار شدند. این در صورتی بود که دکتر دیگری بهم گفته بود که شما واریکوسل دارید (چپ و راست) و باید عمل کنید. حتی نوبت عمل داد. می خواستم راهنمایی بفرمایید آیا با توجه به اینکه الان 3 سال از بارداری همسرم گذشته و اگر بخواهم نگرانی از دستگاه تناسلی و بیماری واریکوسل نداشته باشم چکار باید انجام بدهم. (برای داشتن فرزند بعدی مشکلی ایجاد نخواهد کرد؟)ضمنا بنده 15 سال در اهواز وشرایط آب و هوای بد (52 درجه) قرار داشتم و الان ساکن تهران هستم. لطفا راهنمایی بفرمایید. سپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه وازمايش جديد دهيد
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۷ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام
    پسری ۲۸ ساله هستم و مجرد
    دو بار عمل واریگسل ی ط رفه چپ انجام دادم . از عمل دومم دو سال میگذره و بعضی اوقات احساس درد خفیف در بیضه دارم . آیا لازم هست ب پزشک مراجعه کنم یا طبیعیه ؟
    مرسی از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه طبيعي است
  • تصویر کاربر پارسایی چهارشنبه ۱۷ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید. بنده هنگام تحرک (ورزش فوتبال) مقداری درد در بیضه خود احساس میکردم که به پزشک مراجعه کرده و واریکوسل تشخیص داده و آزمایش اسپرم نوشتند.
    جواب آزمایش رو براتون ارسال کردم. میشه بفرمایین نتیجه آزمایش چطوره ؟‌
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    میخواستم بدونم هزینه جراحی واریکوسل چقدره و چه مدت زمان میبره
    منظورم زمان بستری شدنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سرپايي و بر اساس تعرفه است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب