اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سرکو یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت جناب دکتر کرمی
    من مردی۲۹ساله هستم یک ماه و نیم پیش اقدام به بچه دارشدن کردم الان آزمایش خون خانمم بعد از یک ماه ونیم مثبته
    و چون از قبل خودم به دلیل عمل تنگی مجرای ادرار به وسیله سیستوسکوپی هم تحت نظر دکتر اورولوژی بوده ام ایشان قبل از اقدام برای بچه دار شدن سونو و آزمایش اسپرم برام نوشت میخواهم نظر شما هم در مورد آزمایشاتم بدونم و آیا وجود واریکوسل در بیضه سمت چپ باید چه نوع عملی بشم و تمام نظرات تان برایم خیلی مهم هست بدونم نظر شما چیه؟ آیا خفیفه یا شدید؟؟در مورد آزمایش و سونو و باید چکار بکنم آیا دیرتر برم براعمل مشکلی پیش میاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، الان خانم آزمایش بارداری مثبت دارن، مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر واریکوسل دارید برای باروری نیازی به درمان ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر،
    بنده 20 ماه پیش عمل واریکوسل گرید 1 راست و گرید 3 چپ انجام دادم.
    سونوگرافی اخیر: عود خفیف واریکوسل چپ با قطر 2.5 میلی متر و ریفلاکس 0.8 ثانیه در مانوروالسالوا (سمت راست 1.7 میلی متر). در معاینه در حالت ایستاده چیزی دیده نمیشه.
    سونوگرافی 6 ماه قبل: حداکثر قطر در سمت چپ 3.1 میلی متر، سمت راست 2.1 میلی متر و ریفلاکس 1.1 ثانیه.
    1- این امکان پذیره؟ یعنی به مرور زمان از قطر عروق و ریفلاکس کم میشه یا سونو اشتباهه؟
    2- واریکوسل عود کرده (حتی خفیف)؟ در دراز مدت مشکلی ایجاد میکنه ؟
    3- فاصله این ریفلاکس با مقادیری که عود حساب میشن (حتی خفیف) چقدره؟
    عکس ها به پیوست. پیشاپیش ممنون از کمکتون.
    1. تصویر کاربر جواد یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر دوباره مزاحم میشم.
      1-این ریفلاکس ها بعد عمل واسه طرف چپ که گرید 3 بود طبیعی است؟
      2-در رابطه با ریفلاکس، در مقالات خوندم بالای 0.5 ثانیه یعنی یه جزئی هست ولی چون تخصص ندارم گفتم سوال کنم.
      3- ابعاد بیضه قبل از عمل سال 97: طرف راست: 23x40 چپ: 25x39
      آذر 98: راست: 42x21 چپ: 20x38
      اردیبهشت 99: راست: 18x40 چپ:19x36
      این روند کوچیک شدن بیضه رو نشون میده یا اختلافات جزئی حین اندازه گیری توسط رادیولوژیست هستن و قبل عمل به دلیل بیماری بزرگ شده؟
      5- آیا ابعاد فعلی بیضه طبیعیه؟
      مطالب متناقض زیاد دیدم و بعضی از همکاراتون معتقدن که دوباره عمل میخواد در حالیکه تو معاینه بالینی چیزی به جز لاشه های عروق قبلی مشخص نیست. ممنون میشم مثل همیشه به تمام سوالات جواب بدین و منو از نگرانی در بیارین.
      مجرد و 29 ساله هستم. بی نهایت از وقتی که میزارین و مشاوره تخصصیتون سپاسگزارم.
      ممنون میشم به سوال قبلی هم جواب بدین.
    2. تصویر کاربر جواد یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر دوباره مزاحم میشم.
      1-این ریفلاکس ها بعد عمل واسه طرف چپ که گرید 3 بود طبیعی است؟
      2در رابطه با ریفاکس در مقالات خوندم بالای 0.5 ثانیه یعنی یه جزئی هست ولی چون تخصص ندارم گفتم سوال کنم.
      3- ابعاد بیضه قبل از عمل سال 97: طرف راست: 23x40 چپ: 25x39
      آذر 98: راست: 42x21 چپ: 20x38
      اردیبهشت 99: راست: 18x40 چپ:19x36
      این روند کوچیک شدن بیضه رو نشون میده یا اختلافات جزئی حین اندازه گیری توسط رادیولوژیست هستن و یا قبل عمل به دلیل بیماری بزرگ شده؟
      4- آیا ابعاد فعلی بیضه طبیعیه؟
      مطالب متناقض زیاد دیدم و بعضی از همکاراتون معتقدن که دوباره عمل میخواد در حالیکه تو معاینه بالینی چیزی به جز لاشه های عروق قبلی مشخص نیست. ممنون میشم منو از نگرانی در بیارین.
      مجرد و 29 ساله هستم. بی نهایت از وقتی که میزارین و مشاوره تخصصیتون سپاسگزارم.
      ممنون میشم به سوال قبلی هم جواب بدین.
    3. تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۸ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      آقای دکتر ممنون میشم مثل همیشه جواب همه سوالات رو بدین.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، واریکوسل پس از عمل ممکنه عود کنه، اگر عدم باروری باشه باید مجدد عمل بشه، یک آزمایش اسپرم پس از ۲ روز عدم انزال بدید و عکس رو بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۲سالمه سال ۹۵ عمل جراحی واریکوسل درسمت چپ داشتم انجام دادم الانم دوساله که ازدواج کردم بچه دار نشدم رفتم دکتر سونگرافی و آزمایش نوشت برام گفت عود کرده باید دوباره عمل میکروسجری بشه تا دوباره عود نکنه دادم عمل میکروسجری کرده ۳روزه میخواستم بدونم آیا سرعت اسپرم بالا میره آیا شانس بچه دار شدن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، بله موثر هست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر بنده ۳۱ سالمه و ۸ سال ازدواج کردم و تا الان بچه دار نشدم و با مراجعه
    به پزشک و تشخیص پزشک اعلام کرد که بنده واریکسل دارم و الان حدودا ۴ سال است که عمل کردم و نتیجه نگرفتم میخواستم بپرسم واریکسل قابل بازگشت هست یا خیر با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعيد سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام دكتر وضعيت ازمايش اسپرمم چطوره
    واريكاسل نوع ٣ دارم سمت چپ
    درد دارم گاهي شديد گاهي كم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سعيد شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)
      دکتر پیام صوتی شما باز نشده لطفا جواب کمک کنین خیلی نگرانم
    3. تصویر کاربر سعيد یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)
      لطفا جواب بدين دكتر كرمي بنده خيلي نگرانم كه به شما پيام دادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس مجدد بفرستید، الان عکس باز نمیشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام شوهرم مشکل واریکوسل داره که باعث کم تحرک وضعیف بودن اسپرم شده وسه ساله بچه دارنشدیم.کارش جوریه که اکثراسرپامی ایسته وبهش فشارمی یاد.میترسیم عمل کنه ودوباره عود کنه.ایابادارو ویازالودرمانی خوب میشه؟یابایدحتماعمل کنه.لطفاراهنمایی کنین.چیکارکنیم.ایاباداروامکان خوب شدنش هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، آزمایش اسپرم بدن، سونو بشن، معاینه بشن اگر نیاز بود عمل بشن
  • تصویر کاربر Dal سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی عمل واریکوسل انجام دادم باردار نمیشیم 5ماه از عمل گذشته هم حجم اسپرمم کمه هم تعدادش باید چکار کنم لطفا راهنماییم کنید؟ Volume 2.4 mlنرمالش رو نوشته 3-7 ...count per ml 55 نرمالش نوشته 60-150
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام به پزشک معالج مراجعه کنید
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر آیا واریکوسل و توده در بیضه با سونو گرافی قطعا مشخص می شود ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، تاحدود زیادی قابل تشخیص است
  • تصویر کاربر s.hatami سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر من در سن 26 سالگی عمل واریکوسل چپ انجام دادم ( میگفتن حجم و سرعت اسپرم کم شده )

    و در 27 سالگی ازدواج کردم و سال اول بصورت کاملا طبیعی خدا به ما یک دختر داد

    الان 31 سال دارم جدیدا جایی که عمل کردم تیر میکشه و بصورت خفیف میزنه به بیضه سمت چپم و وقتی دراز بکشم دردم کم میشه
    (شرایط کاریم تو هوای گرم و بیشتر سرپاهستم)
    با مصرف قرص دیکلوفناک 100 دردم خیلی کم میشه


    امسال میخواستیم اقدام به بارداری کنیم بنظر شما نیاز هست قبلش ازمایش اسپرم بدم؟!
    یا اینکه دارویی خاصی برای تقویت و سرعت اسپرم مصرف کنم؟!


    ممنون از پاسخگویی شما دکترگرانقدر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، به پزشک معالج مراجعه کنید
  • تصویر کاربر صبا سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام ماسه ساله بچه دارنمیشیم همسرم مشکل واریکویل داره.میترسیم بره عمل.چون کارش سنگینه همیشه سرپامی ایسته.میترسیم عمل کنه دوباره برگرده اسپرم هاسم تحرکش کمه وضعیفه.به جزعمل چه راهی پیسنهادمیکنیدایاامکان درمانش بادارویازالودرمانی هست؟یافقط بایدعمل بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، اگر آزمایش اسپرم مختل باشه و واریکوسل دارد،درمان جراحی هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 735 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب