در باره فئوکروموسایتوما خطرناک ترین تومور غده ی فوق کلیه چه میدانید؟

در بعضی مواقع زنان و مردان جوانی را می بینیم که دچار گر گرفتگی، تپش قلب، رنگ پریده گی و لرزش دست ها می شوند که وقتی بررسی می شوند علت آن تومور فئوکروموسایتوما می باشد.

این تومور مثل مار افعی خطرناک می باشد که با تولید مواد سمی بالابرنده ی فشار خون باعث ممکن است باعث پاره گی عروق مغز و سکته های ناشی از آن در سنین جوانی و میانسالی گردد و لذا باید سریعتر تشخیص و درمان آن که برداشتن غده می باشد، انجام شود و در صورت تشخیص و درمان به موقع برای همیشه بیمار از شر این تومور خارج می گردد.

علت ایجاد تومور فئوکروموسایتوما چیست؟

علت آن مثل اغلب تومورها نامشخص می باشد.

محل ایجاد تومور کجاست؟

همچنانکه ذکر کردم منشاء تومور از غده فوق کلیه می باشد که از انتهای گانگلیونهای اعصاب سمپاتیک در قسمت مرکزی غده آدرنال منشاء گرفته و باعث ترشح هورمون کاتکولامین یا بالابرنده فشار خون در بدن می گردد.

این تومور در 80 درصد موارد یک طرفه و در 10 درصد مواقع دوطرفه و 90 درصد آن در غده فوق کلیه می باشد ولی در 10 درصد مواقع می تواند در محلی خارج از عده آدرنال باشد

images MM,LL

علائم بالینی تومور کدامند؟

علائم بالینی فئوکروموسایتوما عبارتند از:

# فشار خون های حمله ای همراه با سردرد

# تهوع و استفراغ

# رنگ پریده گی، لرزش دست ها

#درد سینه

# تعریق و نامنظم شدن ضربانات قلب می باشد.

بهترین وسیله تشخیص فئوکروموسایتوما چیست؟

در هر فرد جوان و میانسال با فشار خون بالای حمله ای و مقاوم به درمان باید از نظر فئوکروموسایتوما بررسی شوند که اولین مرحله تشخیصی آزمایش خون و ادرار 24 ساعت و وبررسیهای دیگر VMAو اپی نفرین و نوراپی نفرین خون و ادرار می باشد. همزمان باید عکس برداری از غده فوق کلیه با سونوگرافی و سی تی اسکن و MRI بسته به نیاز تشخیصی حتماً باید انجام شود.

در 10 درصد موارد منشاء تومور در خارج از فوق کلیه می باشد که باید از MIBG اسکن برای تشخیص آن استفاده شود.

پیش آگهی بیماری چگونه است؟

90 درصد تومورها خوش خیم و غیرسرطانی هستند و با درمان آنها بیمار از شر خطرات فشارخون حمله ای نجات پیدا می کند ولی در 10 درصد مواقع تومور سرطانی است. طول عمر بیمار بستگی به شدت درگیری تومور دارد. هر چه در مراحل پائین تر تشخیص داده شود طول عمر بهتر خواهد بود.

درمان تومور فئوکروموسایتوما چگونه است؟

اولین مرحله درمان تومور فئوکروموسایتوما کنترل این تومور از نظر ترشح مواد سمی بالا برنده فشارخون می باشد و لذا پس از تشخیص قطعی بیمار به مدت یک هفته تا 10 روز تحت درمان فنوکسی پنرامین تحت نظر پزشک متخصص قرار می گیرد که دوز دارو با توجه به فشارخون تنظیم می گردد. پس از کنترل کامل فشارخون و ترشحات سمی تومور بیمار آماده عمل قطعی که همان جراحی می باشد، قرار می گیرد.

توضیح درباره روش جراحی

در گذشته به علت موقعیت خیلی بد غده آدرنال از شکاف های یک وجب و نیمی در پهلوی بیمار برای درمان جراحی و خارج کردن تومور استفاده می کردیم ولی خوشبختانه امروزه در راستای شعار ” عمل های بزرگ از شکاف کوچک” بهترین تکنیک خارج کردن تومور فتوکروموسایتوما ، لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای شکاف 15-20 سانتی در شکم بیمار با عبور لوله های تروکار و مثل شکل و فیلم زیر همه مراحل خارج کردن تومور فتوکروموسایتوما به صورت بسته و آندوسکوپی انجام می شود و تومور را پس از قطع کردن داخل یک کیسه باریک اندازه و از شکاف 1-2 سانتی به جای شکاف 20-30 سانتی خارج می کنیم.

– حسن عمل لاپاراسکوپی

شکاف خیلی کوچک، درد کمتر، بستری کمتر و زمان سریع برگشت بیمار به کار و فعالیت های روزمره می باشد.
محل شکاف عمل باز و لاپاراسکوپی را در شکل زیر می توانید مقایسه کنید

آیا فشار خون پس از عمل از بین می رود؟

بله، اگر تنها علت فشارخون بالای تومور فتوکروموسایتوما باشد 100 درصد فشارخون بعد از عمل به حالب طبیعی بر می گردد.

مراقبت های بعد از عمل چگونه است؟

با توجه به حساس و پر استرس بودن عمل جراحی فئوکروموسایتوما بیمار اصولاً به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شود و پس از کنترل کامل علائم حیاتی و نرمال شدن فشارخون از بیمارستان مرخص می گردد.

جهت اطلاعات بیشتر فیلم عمل جراحی لاپاراسکوپی را مشاهده فرمائید.

در صورت داشتن علائم ذکر شده جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

توصیه پایانی

در صورت داشتن هر گونه حملات سردرد، تهوع و استفراغ، رنگ پریده گی و فشارخون بالا باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه فرمائید.

دوستدار شما

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر کاظم چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام ۳۶ سال سن دارم از سال ۸۹ هر وقت تست ادرار میدم بیشتر موارد پروتئین ادرار منو تریس گزارش میکنه
    یه بار هم به متخصص داخلی مراجعه کردم گفت اهمیتی نداره ولی یک تست ۲۴ ساعته بده که منفی بود دلیلش چی میتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      پس جاي نگراني نيست
  • تصویر کاربر نعیمه دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر.بنده در بررسی سونوگرافی سنگ ۶ میلی در کالیس تحتانی کلیه چپ دارم که گاهی اوقات درد شدیدی دارم.البته از دوسال پیش به این سنگ مبتلا هستم وحدودا ده سال پیش دارای سابقه دفع سنگ نیز میباشم.توصیه جنابعالی برای بنده چیست؟آیا با ورزش وخوردن مایعات قادر به دفع میباشم یا باید سنگ شکن شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      اين سنگ نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر حمزه جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر
    پسر 24ساله ای هستم که در قسمت پایین الت تناسلیم وهمچنین در قسمت نوار الت تناسلیم دانه های سفید رنگی
    که خیلی هم زیاد هستند وجود دارد
    قبلا هم به متخصص پوست مراجعه
    کردم گفت که این دانه ها درمان نداره،
    سوال من اینه که اسم این دانه های سفید چیه، وسوال بعدی من اینه که
    ایا تمام اقایون این دانه ها رو دارند
    یا نه، و داشتن ای دانه ها در اقایون
    طبیعی است یا نه ، ویا اینکه نیاز به
    درمان دارد یا نه وراه درمان اون چیه
    قصد ازدواج دارم وخیلی نگرانم ،
    خیلی ممنون میشم اگر که توضیحات
    کاملی در رابطه با این موضوع بدید
    واگر امکان دارد کلیپی هم در رابطه
    با این موضوع که سوال خیلی از
    اقایون است در پیج اینستاگرامتون
    هم بزارید،
    ممنون از شما جناب پروفسور ، باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      ابنها غدد طلبع زي جلدي هستند
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      طبيعي زير جلدي
    3. تصویر کاربر حمزه دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام اقای دکتر ببخشید این دانه ها همان فوردایس یا (غدد سباسه )وپاپول مروارید است، وایا راهی برای از بین بردن دارد
    4. تصویر کاربر حمزه دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام اقای دکتر ببخشید این دانه ها همان فوردایس یا (غدد سباسه )وپاپول مروارید است، وایا راهی برای از بین بردن دارد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      نيتز به درمان ندارد
    6. تصویر کاربر حمزه چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      ببخشید جناب پروفسور نگفتید که همان فوردایس وپاپول مروارید است یا نه
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      در همان مايه. است
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مرجان چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام من 45ساله هستم اخيرا ام آرآي انجام دادم در گزارش نوشته شده:kidneys normal size,signal intensity,parenchymal thickness and enhancement without hydronephrosis or mass.there is tiny renal upper thin wall hypersignal T2W and hyposignal TiW non-enhancing cortical cyst-Aorta,IVC and retroperitoneum:unremarkable.No lymphadenopathy ميخواستم ببينم اين كيست در كليه احتياج به درمان دارد ياخير
    باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      اين نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر شیواسلیمی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن یه هفته س که TULسنگ شکن کردم.انقدحالت تهوع شدیددارم که نمیتونم حتی بشینم یه هفته س اصلا ازجام بلندنشدم.برای کنترل تهوع بایدچیکارکنم؟آمپول دمیترون هم زدم تاثیری روبهبودی تهوع م نداشته..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      از نظر سنگ باقیمانده سونو کنید
  • تصویر کاربر ج.حیدری چهارشنبه ۱۳ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من حدود یک ماه قبل درد کلیه داشتم و البته چون سابقه سنگ در کلیه داشتم متوجه شدم که سنگ کلیه دارم مجددا. پزشم به من قرصی داد برای دو هفته که به باز شادن حالب و رفع سنگ کمک میکرد. من دو هفته قرص رو مصرف کردم و ده روز پس از پایان قرص یکی دو روز سوزش خفیف ادرارداشتم که شاید برای دفع سنگ بوده ...بعد از اون سوزش قطع شد و چند روز بعد سوزش خفیف دیگه ای شروع شد که ابدا اذیت نمیکرد و من م تلاش میکردم مایع جات زیاد بخورم...اما از دیروز نوک التم کمی سوزش بیشتری داره...قبل از اینکه ادرا بکنم هم این سوزش هست و درحین ادرار کمتر......میخواستم بدونم ایا اینها به دفع سنگ یا شن ریزه های کلیه مرتبط هست؟ و این سوزش حدود هر10 یا 15 ثانیه تکرار میشه و فق هم در نوک الت. من هم تلاش کردم مایع جات زیاد بخورم و فعلا یک روز هست که اینجوری هستم....میخواستم نظرشماروبدونم و منو راهنمایی کنید دری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      تنها رمان ان هر ٢ساعت يك ايوان اب است
  • تصویر کاربر شاهین یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام در سونوگرافی فرزندم که 4ماهه می باشد نوشته شده تصویری چندین کانون اکوژن بدون سایه صوتی خلفی در سیستم جمع کننده هردو کلیه مشهود است که با نمای چربی سینوس سازگار است
    لطفاً بنده را راهنمایی بفرمایید که آیا خطرناک است یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      تکرار سونو ۶ماه بعد
  • تصویر کاربر کیوان شنبه ۲ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام. خانم 73 ساله به وزن 98kg، سنگی به قطر 15mm در میدل کالیکس و دو عدد آنژیومیولیپوم به اقطار 10 و 15mm در نزدیکی سنگ دارد. با توجه خطر خونریزی آنژیو میولیپوم ها پس از ESWL، استاد محترم چه روشی را بهتر می دانند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      سنگ سکنی خونریزی میدهد ونیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر پیمان چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    یک سنگ،سمت راست حدود3،4mmویکی سمت چپ به همین اندازه دارم،در ادرارم کمی خون دیده شدهr.b.cبرابر هست با 3.5آیا این خطرناک هست و احتیاج به معالجه خاصی بجز دفع سنگ کلیه درد؟ضمنا الباقی آزمایش ادرار و سونوگرافی من تمام نرمال است....مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      اب زياد بهوريد حل ميشود
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام . من تو حالب راستم یک سنگ 1 سانتی داشتم ، tul انجام دادم که دکتر بعد عمل گفتن برای عمل چون حالب تنگ شده بود از سنگ شکن کودکان استفاده کردن . الان بعد از 20 روز با وجود دبل جی هیچ تکه سنگی دفع نشده و توی سیتی چند سنگ نهایتا 4 میلی در کنار دبل جی قرار دارد .
    دکتر میگوید احتمال تنگی حالب وجود دارد و در صورت عدم دفع پس از برداشتن دبل جی نیاز به عمل رفع تنگی حالب خواهد بود ؟!
    نظر جنابعالی در خصوص دفع سریعتر سنگ ها و کلا عمل ترمیم حالب چیست ؟
    تنها داروی مصرفی فعلی اوروسیترا می باشد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 1 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید
پرسش از دکتر