اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2269 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی عزیز ،بزرگوار و افتخار دارالارشاد، دو هفته پیش پدرم محمد فرضی زاده (ساکن نمین)در تاریخ 8/8/1394 در بیمارستان شهدای تجریش جراحی کلیه داشت که توسط شما فرشته نجات دو بار مورد عمل قرار گرفت و در عمل دوم کلیه راستشو برداشتی آزمایش پاتولوژی پدرم را ارسال میکنم تا رویت نموده و نتیجه آن را اعلام نمایید در ضمن پدرم بعضی اوقات سرگیجه میگیرد علتش چیه،همچنین در برگه پاتولوژی پدرم آیتم Renal Cell Carcinoma,clear cell را دقیقا توضیح دهید آیا پدرم از شر سلولهای سرطانی کلیه نجات یافته است یا نه؟
    در ضمن آقای دکتر پدرم چه غذاهایی سرو نماید و دقیقاً چه زمانی در تهران مصدع اوقات گرانبهایتان شود تا دوباره وضعیت جسمانی اش را چک آپ نمایید .
    با تشکر وافر سعید فرضی زاده (0914355834)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بیگیزی مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر رویا جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    حدود 6ماه پیش کلیه چپم را سنگ شکن کردم یک سنگ 6میلیمتری و 4میلیمتری در کلیه راستم هست دکترم گفت فعلا نیازی به سنگ شکن اینها نیس اما حدود یک ماه است درد در پهلوها دارم وادرارم بد بو است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      موافقم بکنید
  • تصویر کاربر زمانی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر.آقای دکتر یه بیمار مرد 85 ساله داریم.نقرس داره به شدت و کلیه هاش دیگه خوب کار نمیکنه.به شدت کم اشتها شده و ورم پاهاش بسیار زیاد شده.به چندین دکتر مراجعه کردیم متاسفانه داروهای اونها هنوز هیچ تاثیری در کاهش شدت بیماریش نداشته.شما صلاح میبینین بیاریم تهران خدمت شما یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      در خدمتم
    2. تصویر کاربر زمانی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بسیار متشکرم
    3. تصویر کاربر زمانی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سه شنبه میاریم خدمتتون.باید نوبت بگیریم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      در خدمتم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر afsaneh پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    ببخشید اقای دکتر من دقیقا نمیدونستم چجوری واستون ارسال کنم. دو فایل ارسال کردم بخاطر کیفیت پایین عذر میخوام. بازم خیلی ازت ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      گزارشش را بفرستید
  • تصویر کاربر afsaneh پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سونوگرافی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سریعا بیایید ببینم 02122642744 شنبه
  • تصویر کاربر قاسم جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4730 مشاهده پرسش
    سلام این دوبار طی چند روز لکه خون کم رنگ روی شورت خودم میبینم یک لکه و گم رنگ متمایل به رنگ ادرار.فردا ازمایش میدهم تا ببیینم علت چیه.کمی هم نگرانم.ممنون میشوم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ازمایش دهید
  • تصویر کاربر الهه شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشین من مادرم به علت فشار خون بالا دیالیز میشوند الان سه ماه است الان رگ دستشون خیلی ضعیفه برا دیالیز هنوز از گردن ( کاتر) دیالیز میشن ولی الان کاترشون عفونت کرده چکار کنیم؟ سوال دیگه هم دارم در ارتباط با کم خونی .هموگلبین خونشون 8شده با امپولهای سیاه رنگ اهن.برا بهتر شدن کم خونیشون چکار میشه کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      تخصص من نیست
  • تصویر کاربر سکینه جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام من وقتی یه کم دیر به توالت میروم مثلا در حد نیم ساعت پهلوی چپم درد میکنه؟ میخواستم بدونم این غیر عادیه ؟ اگر اینطوره مشکل چیه؟ چون یه وقتهایی این حس ناراحتی در پهلوی چپم چندین ساعت ادامه دارد؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو از کلیه بکنید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نوزاد ۴۰ روزه من هنگام ادرار زیاد گریه میکنه حتی اگه خواب باشه با گریه شدید بیدار میشه و بعد چند دقیقه که به شدت گریه مبکنه اونوقت ار میکنه البته یه کم که از ادرارس میاد چند ثانیه نگه میداره و بعد دوباره بقیه ادرارشو میکنه لطفا راهنماییم کنید درضمن از ابتدای تولد عفونت داشت که ختنه کردیمش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      آزمایش و سونوگرافی
  • تصویر کاربر زینب پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادرم 61 سال دارد و در کلیه اش کیست های متعدد و بزرگ دارد که باعث شده کلیه رو از کار بندازه که نیاز به دیالیز پیدا کرده است آیا با از بین بردن کیست میشه کلیه دوباره به کار بیوفته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تبریک عید نوروز و خسته نباشید سوالم اینه که من به یه نوع خود ارضایی معتاد شدم اونم اینه که وقتی شبا میخوابم عادت دارم ب شکم بخوابم قبل از خوابم تحریک میشم و با همون حالت ک دراز کشیدم ب تخت فشار میارمو ارضا میشم وقتیم فشار میارم باعث میشه هیچ مایعی خارج نشه و منم چیزی شبیه اسپرم نمیبینم اما ارضا میشم.میخواستم درموردش توضیح بدین ضررشو هم بگین ممنون میشم زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این حالت را ترک کنید
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 683 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .میخواستم بدونم بکارت حلقوی بعد دخول پاره می شه یا خونی دیده میشه؟و اینکه بعد رابطه توسط پزشک قابل تشخیص هست که قبلا دخولی انجام شده یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام و اجترام

    آقای دکتر طوول آلتم 12 سانت هستش و قطرش هم 3 سانت
    این طبیعی هستش؟؟؟بیش از حد کوچک نیست؟؟؟زاهی برای بزرگتر کردنش وجود داره؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب