اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهار دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب ...
    هفته ۲۴ بارداری هستم یک توده شکمی در بالای کلیه چپ زیر معده دیده شده خییلی نگرانم دو هفته آینده نیاز به سونو جدید و بررسی دارم اما خیییلی نگرانم آیا این مشکل خطرناکی است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس سونو را بفرستید
  • تصویر کاربر خانی دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    من دخترمجرد۳۱ساله ام.ازکودکی مشکل ریه دارم ودکترریه نامه داده که لوله هاموببندم چون بارداری بسیاربرام خطرناکه.چون مجردم بهم مجوزنمیدن.اماکاندید پیوندریه هستم.بایدزودترببندم.شمادکترزنان آشناسراغ دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر
  • تصویر کاربر صفار دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    برای درمان این مورد لطفا راهنمایی کنید و آیا خطری هم داره؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام سوال را کامل بپرسید چه مشکلی ؟
  • تصویر کاربر بهار دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب ...
    هفته ۲۴ بارداری هستم یک توده شکمی در بالای کلیه چپ زیر معده دیده شده خییلی نگرانم دو هفته آینده نیاز به سونو جدید و بررسی دارم اما خیییلی نگرانم آیا این مشکل خطرناکی است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس سونو را بفرستید
  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر در سونوگرافی نوشته کانون اکودنس ۳mmدر بخش تحتانی کلیه چپ )stoneیا کلسیفیکاسیون من نمیتونم مطب بیام شهرستانم میشه بفرمایید چه دارویی برای دفع باید بخورم بعد نوشته هیدرونفر مشاهده نشدسپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اصلا اهمیتی ندارد و جای نگرانی نیست این سایز بسیار کوچک است
  • تصویر کاربر بهنام یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشین من تنگی حالب داشتم دکتر کفت باید استنت بذاری استنت گذاشتم رفتم سونوگرافی گفتن استنت از کلیه بیرون در آمده میخواستم بدونم همچین مسله ای میتونه صحت داشته باشه ا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بله ممکنه استنت از داخل کلیه خارج بشه .
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده ۳۲ سالمه چند ماه پیش آزمایش دادم کراتینم ۱.۴۶ بود بخاطر وسواس فکری که دارم هر ۲۰ روز یبار میرم آزمایش کراتین میدم.و تو این چن ماه بین ۱.۳۹تا ۱.۴۶ متغیر بود.نفرویتم مصرف میکنم.ولی همیشه استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام نیازی نیست هر ۲۰ روز تکرار کنید . به جای این کار مایعات فراوان بخورید و وزن رو کاهش دهید در کل لایف استایل مناسبی داشته باشید . ازمایش دادن که فایده ای ندارد . یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری دهید ببینیم مشکل انسدادی دارید یا خیر .
  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    پدرم 55 سالشه دچار کیست کلیه هستش الان خیلی درد داره مخصوصا شبها میخواستم ببینم درمان داره میخوام ببینم خطرناک نیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سللم چند سالشون هست ؟ کیست ساده است ؟ عکس سونو اگر دارید بفرستید . این عکس اپلود نشده
    2. تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      50 سالش
    3. تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      ۵۰ سالشونه ، کیست ساده به سایز ۲۵ در کورتکس میانی کلیه و دارای کلسیفیکاسیون جداری ،دو کیست ساده به دیامتر ۹ در کورتکس میانی، کیست پاراپلویسال به دیامتر۱۴ و ۳۱ به ترتیب در مجاورت میانی و فوقانی سینوس کلیه چپ دارن
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام حتما یک سی تی اسکن شکم و لگن با کنتراست تزریقی انجام بشه گزارش را بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر زرکش شنبه ۱۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام، حدود دو هفته س که درد در ناحیه پهلو رو به پشت دارم، رفتم سونو نوشته کلیه راست سنگ ۳میل داره، در مورد کلیه چپ چیزی ننوشته اما اونم درد داره،سوزش ادرار ندارم، برای دفع این سنگ باید چکار کنم، نیاز به داروی خاصی هست؟
    چجوری باید متوجه شدم که سنگ دفع شده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام این سایز سنگ اصلا اهمیتی ندارد . سنگ داخل حالب معمولا درد میده . درد شما از کلیه ها نیست و درد عضلانی و یا از کمر است برای این سنگ هیچ اقدامی لازم نیست . فقط مایعات فراوان بخورید
  • تصویر کاربر زیبا جمعه ۱۸ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من سوالی داشتم.بیشتر از نظر روحی دارم اذیت میشم و احتیاج به راهنمایی دارم

    من هفته ۲۴ بارداری هستم و از هفته ۲۱ دچار درد و تیر کشیدگی پهلو شدم آزمایش ادرار و کشت دادم هیچ مشکلی نبود و دردم رفته رفته بهتر شد ، رنگ ادرارمم اصلا تیره نبود فقط گاهی اوقات ادرارم کم میومد که میدونم به خاطر به فشار رحم به مثانه بود که این مورد هم گهگاهی پیش میومد ، هیچ سوزش و بوی بدی هم نداره و البته اینکه الان تقریبا حجم ادرار نرماله و فقط گاهی خیلی کم پیش میاد احساس فشار کنم دگ محض اطمینان سونوگرافی شکم و لگن دادم که یه پولیپ ۳ میلی کیسه صفرا و هیدرونفروز خفیف کلیه سمت راست گزارش داده شد ، باید بگم خدمتتون که این پولیپ رو من پارسال به خاطر درد پهلو متوجه اش شدم ، همون موقع هم میزان trace خون در ادرار و مشکل دفع ادرار داشتم ولی سونوگرافی کلیه و آزمایشات اوره و کراتنین نرمال بود و با آب خوردن یکدفعه جریان ادرارم نرمال شد هفته بعدش آزمایش دادم دوباره و هیچ مشکلی نبود و اورولوژ هم گفت ۶ ماه بعد باز چک کنم که هم ادرار هم سونو هم خون چک کردم و موردی نبود.
    حالا با این شرح حال میخواستم بدونم این هیدرونفروز خفیف رو کاری نمیشه کرد ؟ و اینکه خطری برای کلیه نداره ؟!یعنی جوری نیست بعد ها مشکلی براش ایجاد کنه؟!
    اوره ۷.۵ و کراتنین ۰.۷ هست ، قند ۷۲ و فشار ۱۱ است

    و آقای دکتر نگرانی بعدیم اینه که آیا پارانشیم کلیه راست مشکلی نداره؟! آخه سونوی تاریخ خرداد ۱۴۰۱ ۱۱ بود بعد در تاریخ مهر ۱۴۰۱ ۱۵ بود و حالا ۹ البته هرکدام یه مرکز سونوگرافی متفاوت بود

    آقای دکتر اصلا سابقه هیدرونفروز رو نداشتم، برادرم سابقه اشو داشت به خاطر سنگ کلیه و کلا تو خانواده سابقه سنگ کلیه هست اما خودم مشهودا نداشتم.
    آقای دکتر نگرانی من در اصل از این بابت هست که من پدرم پیوندی هست، بیماری پدرم که اسمی مثل " مامبرانو پرونیفراتیو" اگه اشتباه نکنم داره که گفته بودن اکثرا ارثی نیست ولی خب دل تو دلم نیست و همش نگرانی ها توی مغزم میچرخن.

    ممنون میشم برای خطر نداشتن هیدرونفروز و زمینه ای نبودنش برای مشکل کلیه و ابعاد پارانشیم خیال من را راحت کنید واقعا از استرس زندگی ندارم. خواهشا دقیقا به من بفرمایید میتونه خیالم راحت باشه که این موضوع عامل خطری برای کلیه محسوب نمیشه؟!مشکل بی عواقب برطرف میشه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام هیدرونفروز در حد خفیف در کلیه در بارداری به علت اثر فشاری رحم طبیعی است و تا زمانی که کراتینین خوبه و درد و تب و لرز ندارید که بخوایم به سنگ فکر کنیم جای نگرانی نداره سونوگرافی و ازمایش کراتینین دوره ای انجام بشه
    2. تصویر کاربر زیبا جمعه ۱۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      ممنونم آقای دکتر لطف کردید،این موضوع ارتباطی با مشکل پدرم که نمیتونه داشته باشه؟!
    3. تصویر کاربر زیبا جمعه ۱۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      و اینکه آقای دکتر ابعاد کلیه نرماله؟!
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      بله نرمال است ارتباطی به پدر هم نداره
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تبریک عید نوروز و خسته نباشید سوالم اینه که من به یه نوع خود ارضایی معتاد شدم اونم اینه که وقتی شبا میخوابم عادت دارم ب شکم بخوابم قبل از خوابم تحریک میشم و با همون حالت ک دراز کشیدم ب تخت فشار میارمو ارضا میشم وقتیم فشار میارم باعث میشه هیچ مایعی خارج نشه و منم چیزی شبیه اسپرم نمیبینم اما ارضا میشم.میخواستم درموردش توضیح بدین ضررشو هم بگین ممنون میشم زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این حالت را ترک کنید
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 683 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .میخواستم بدونم بکارت حلقوی بعد دخول پاره می شه یا خونی دیده میشه؟و اینکه بعد رابطه توسط پزشک قابل تشخیص هست که قبلا دخولی انجام شده یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام و اجترام

    آقای دکتر طوول آلتم 12 سانت هستش و قطرش هم 3 سانت
    این طبیعی هستش؟؟؟بیش از حد کوچک نیست؟؟؟زاهی برای بزرگتر کردنش وجود داره؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب