اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد. شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با سلام
    هنگام تخلیه ادرار قطرات خون در ادرار مشاهده می شود که همراه سوزش سر آلت است. پس از ادرار نیز ترشح قطرات خون ادامه دارد. که به صورت لخته نشده است. البته روز قبل تزریق پنی سیلین داشته ام.
    حدود شش ماه پیش همین علائم مشاهده شد که پس از چند روز رفع شد.
    لطفا راهنمایی بفرمایید.
    مرد 30 ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش و سونوگرافی بدهید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    باسلام
    من24سالمه احساس میکنم شکاف سرالتم بیشترازحدعادیه لطفاراهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر، من ۲۴ سال دارم و مشکل شن کلیه هم دارم بعد از یک ساعت باید به دست شویی برم، بیشتر احساس میکنم اگر نرم ادرار برگشت میکنه، خیلی از برگشت ادرار وحشت دارم، راهنماییم کنین تا مدت زمان دست شویی رفتنم رو بیشتر کنم. لطفاً پاسخ رو به ایمیلم ارسال نمایید، با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکل شما ترس بیخوری است
  • تصویر کاربر فاضل یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    با سلا م
    اقای دکتر من چند بار دیگر هم به شما پیام دادم که جواب دادید و از این بابت ازتون تشکر می کنم .
    من پسری 23 ساله هستم که به دلیل خوردن 9 عدد قرص فینو سراید به دکتر مراجعه کردم و ایشان به من امپول تستسترون 100 یک عدد دادند و گفتند عوارضی نداره منم با توجه به اعتمادی که بهشون داستم مصرف کردم حالا با چیزهایی که تو اینترنت خوندم خیلی نگرانم می خواستم بدام ایا این یک امول امکان دارد مرا عقیم کرده باشد یا نه و چون توی صورتم تعدادی جوش هست و چرب شده می خواستم بدانم این عوارض از بین میرود یا نه و یا این که من به سرطان پرستات مبتلا بشوم1262
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه شما سالمید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من محمد (مجرد) 23 ساله هستم من دو سال پیش این آزمایش اسپرم رو دادم میخواستم بدونم وضعیت من خیلی خرابه؟ امیدی برای بهبودم هست؟
    بازم ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1063 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من از چند ماه پیش متوجه یک خال سیاه در زیر سر الت خود شدم هیچ درد یا چیزی ندارد فقط میخواستم بدونم ایا این خال مهم هست که درمان بشه یا خیر من کلا روی پوست بدنم خالهای زیادی وجود دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر صفاران شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من انتهای قسمت مخروطی شکل سر التم یک سری دونه سفید زده و چند سالی هست دارم و با سرعت خیلی کم از زیر پوستم خارج میشند نمیدونم خطرناک هست یا خیر
    یاید تصویرش رو بفرستم یا خیر
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 821 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من 32 ساله و مجرد هستم.
    چندتا عکس گرفتم که ضمیمه پیغام شده؛ سعی کردم تا جایی که میشه از نزدیک باشه و عکسها واضح باشن.
    اگر توی کامپیوتر و فول سایز، عکس هارو ببینید فکر میکنم گویا باشه.

    اگر دقت کنید میبینید که سوراخی که روی پوست آلتم به صورت دوسر هست و یک زائده تیره رنگ از یکی از سوراخها کمی بیرون اومده و مشخصه. توی دوران بلوغم یعنی حدود سن 13سالگی، اون زائده گاهی کاملا بیرون میومد ولی الان چندین ساله که در همین وضعیته و از این حد بیشتر بیرون نمیاد.

    این زائده در ناحیه کناری آلتم هست و در قسمت زیرین آلت هم دقیقا عین همین زائده وجود داره و دقیقا سوراخ روی پوست هم مثل همین حالت دوسره هستش؛ تنها تفاوتش اینه که اون زائده پائینی، اندازه کوچیکتری داره و اصلا دیده نمیشه اما وقتی روی اون رو لمس میکنم مشخصه که وجود داره.

    چون عکس گرفتن از زائده پائینی مشکل بود و عکسها وضوح خوبی نداشت، دیگه عکس مناسبی از اون قسمت نتونستم بگیرم.

    ضمنا اگر دقت کنید میبینید که روی آلتم در دو نقطه زائده های کوچک گوشتی وجود داره و یه حالت بدی رو ایجاد کرده. البته اذیتی نداره ولی به لحاظ ظاهری حالت بدی رو به وجود اورده؛ نمیدونم طبیعیه یا این هم مشکل محسوب میشه.

    توی این سالها به خاطر خجالت به دکتر مراجعه نکردم. راستش نمیدونم باید به متخصص پوست مراجعه کنم یا به ارولوژیست.

    بهتر دیدم اول با شما مشورتی داشته باشم.

    ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دیدم مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام مجدد.
      ممنون از پاسختون. اگر بخوام این زائده هارو بردارم، مشکلی نیس؟
      برای لز بین بردنشون باید به متخصص پوست مراجعه کنم؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر منیر شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام. من 40 ساله هستم بیش فعالی مثانه دارم و حدود 3 ساله که دارو VESICARE و اکسی بوتینین و ... مصرف می کنم . به محض قطع دارو بعد یکی دو روز دوباره بی اختباری می گیرم.(ببخشید من دیسک کمر خفیف هم دارم)
    1- من تا کی باید دارو مصرف کنم تا آخر عمر؟؟؟؟؟؟؟
    2- با توجه به گرون بودن VESICARE چه دارویی رو می تونم جایگزین کنم .؟؟؟؟؟
    3- این بیماری درمان قطعی نداره ؟؟؟؟؟؟؟
    انشالله شما همیشه در عافیت باشید ممنون میشم اگه منت بذارید و جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه گرفته اید
  • تصویر کاربر حميد شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    لطف ميكنين تفسير آزمايش بنده رو بفرمائين.
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      خوب است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تبریک عید نوروز و خسته نباشید سوالم اینه که من به یه نوع خود ارضایی معتاد شدم اونم اینه که وقتی شبا میخوابم عادت دارم ب شکم بخوابم قبل از خوابم تحریک میشم و با همون حالت ک دراز کشیدم ب تخت فشار میارمو ارضا میشم وقتیم فشار میارم باعث میشه هیچ مایعی خارج نشه و منم چیزی شبیه اسپرم نمیبینم اما ارضا میشم.میخواستم درموردش توضیح بدین ضررشو هم بگین ممنون میشم زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این حالت را ترک کنید
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 685 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .میخواستم بدونم بکارت حلقوی بعد دخول پاره می شه یا خونی دیده میشه؟و اینکه بعد رابطه توسط پزشک قابل تشخیص هست که قبلا دخولی انجام شده یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    با سلام و اجترام

    آقای دکتر طوول آلتم 12 سانت هستش و قطرش هم 3 سانت
    این طبیعی هستش؟؟؟بیش از حد کوچک نیست؟؟؟زاهی برای بزرگتر کردنش وجود داره؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب