اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام ضمن خسته نباشید به جناب اقای دکتر ببخشید 13ساله نوک الت تناسلی من قرمز و در بعضی مواقع زخم وترک ریز پیدا میکند وبعضی وقتها بصورت نقطه های قرمز میباشد فقط در نوک الت جابجا میشون چه باید انجام بدم راهنمایی فرمایید در رابطه جنسی هیچ خللی بوجود نم اورد فقط وقتی که ترک میخورد خون میشود اذیت میشم
    1. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۴ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام چرا پاسخ نمیدهید منتظرم ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر پژمان جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 856 مشاهده پرسش
    باسلام، بنده شهرستان ارومیه ام، راهم دوره،این عکس آلتم و زخمهایی که سه ساله دارم، ولی میرن و عود میکننددوباره،اینجا متخصص پوست رفتم کرم مودوپروک با پماد فلوئوسینولون تجویز کرد یه مدت خوب شد بعد از. چندماه عود کرد رفتم دوباره پیشش، گفت ایرانی نداره، خارجی مدوپروک با کرم مگاکورت نوشتم ولی فعلا گیرنیاوردم اینارو مصرف کنم، لازم به ذکر است که بنده بیست ونه ساله و مجرد هستم، به هیچ عنوان رابطه جنسی یا لمسی پوستی و...با کسی نداشتم، جهت تشخیص این موضوع رو گفتم تا موارد دیگه ای غيراز بیماریهای مقاربتی، بررسی گردد، ضمنا در قسمت مدولایی آلتم گاهگاهی درد دارم، بعبارتی انگار زخمها عمیقند،درد زخمها بصورت سوزش بدنبال دستکاری کردن و مرطوب کردنش ظاهر میشود ولی درحالت عادی دردی ندارند وفقط گاهی ظاهر میشوند طبق عکسی که فرستادم مشخصه،الان دستور چیست؟ باید تهران بیایم یا...؟؟ با تشکر و احترام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      از نظر تب خال باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر دانشجو پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر. هنگام نزدیکی با خانوومم در ابتدا آلت تناسلیم دچار نعوذ می باشد. ولی هنگام دخوول آرام آرام از حالت نعوذ بیرون می آید و این باعث می شود که خودم و همسرم لذتی در سکس نبریم. حال میخواستم ببینم جهت رفع این مشکل چ کار باید کرد؟ آیا داروی خاصی باید مصرف نمود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر دانشجو پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر. خانوم هستم .بعد از نزدیکی با همسرم دچار درد در ناحیه اطراف ناف و زیر ناف شدم. تقریبا دو روزی این درد احساس میشه. میخواستم دلیل این درد رو بدونم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست اگر ادامه داشت سونو و ازمایش
  • تصویر کاربر دمیرچی جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترخسته نباشید.بنده سنگ کلیه ای۶mmداشتم که وقتی سونوگرافی دادم متوجه شدم سنگ در حالب سمت راستم هست.که این سنگ بعد ۲۵روز دفع شد.یه هفته قبل از اینکه سنگ رو دفع کنم توی بیضه هام مخصوصا بیضه ی سمت راستم احساس سنگینی می کردم که کلافه کننده بود.سونوی مجددگرفتم معلوم شد که سنگ کاملا دفع شده است.ولی هنوز احساس سنگینی در بیضه هام رو احساس میکنم.سونوی بیضه گرفتم بازم هیچ مشکلی نبود.دکتر ارولوژیست برای من سلکوکسیب تجویز کردکه مشکل گشا نبود.دگزامتازون تجویز کرد بازم درست نشد.الان دردخفیفی درکشاله های ران پاهام واحساس سنگینی خفیف در بیضه هام وبعضی موقع ها هم سوزش رو در مثانه ی خودم احساس می کنم که در این بین درد در ناحیه ی اطراف دستگاه تناسلی بیشتر است.آقای دکتر نظرشما چیه درد من از کجاست و چکار کنم؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دمیرچی دوشنبه ۲۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام آقای دکتر جواب سوال طبق گفته شما باید ظرف سه روز جواب داده شود ولی الان ۵ روز است که از ارسال سوال من میگذره ولی هیچ پاسخی دریافت نکردم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید با سیتی اسکن دفع تایید شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Hamid جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام

    دکتر کرمی عزیز من مشکلم با همسرم این هست که من بدون کاندوم 7-8 دقیقه یا بیشتر طول میکشه انزال داشته باشم و با کاندوم نازک ترین مدل هم خیلی بیشتر تا جایی که همسرم کلا منصرف میشه چون خودشون طی 5-6 دقیقه اول شدن. تکلیف چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      تمرین هماهنگی با هم
  • تصویر کاربر امید جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    باسلام
    من پسری هستم ٢۶ساله ،بعدااز هر رابطه ای که دارم ،موقع ادرار التم خیلی میسوزه و درد میگیره ،میخاستم دلیلش را بدونم
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر ایرج جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    باسلام
    چند سالی هست که وقتی پنیسم رو تحریک میکنم بعد از راست شدن وقتی به حالت اولیه بر میگرده قسمت تنه ی پنیس ورم شدید میکنه و بعد حدود ۵الی۶ساعت ورمش میخوابه
    به همکاراتون هم مراجعه کردم ولی به نتیجه نرسیدم
    عکس زیر مربوط به بعد از تحریکه
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر رامین پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر بنده سه ساله ازدواج کردم. قصد داریم بچه دار شویم.چند سوال از خدمت جنابعالی داشتم، اگر لطف کنید ممنون میشم.
    1.آیا فاصله مقاربت کمتر باشه (3روز)کیفیت اسپرم های y بهتره یا بیشتر (20روز)؟
    2.بعضی جاها دیدم قبل از مقاربت، مدت 10 دقیقه روی بیضه ها یخ بگذارید تا کیفیت اسپرم بهتر بشه.آیا کار درستی است؟
    3.آیا اسپری های تاخیری در داروخانه ها بر اسپرم مضر است؟البته استفاده موقت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      1-بله2-نه درست نیست3-نه
  • تصویر کاربر شکوفه جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی
    همسر بنده حدود 30 سال سن دارد. و دایم از تکرر ادرار حرف میزند. در بهار و تابستان که عرق میکند این تکرر کمتر هست و ازار دهنده نیست ولی در زمستان زیاذ هست. البته ایشان زیاد مایعات مینوشند. ایا دلیل نگران کننده ای دارد یا خیر؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      جهت نوار عصب مثانه تماس09351142080
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 668 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تبریک عید نوروز و خسته نباشید سوالم اینه که من به یه نوع خود ارضایی معتاد شدم اونم اینه که وقتی شبا میخوابم عادت دارم ب شکم بخوابم قبل از خوابم تحریک میشم و با همون حالت ک دراز کشیدم ب تخت فشار میارمو ارضا میشم وقتیم فشار میارم باعث میشه هیچ مایعی خارج نشه و منم چیزی شبیه اسپرم نمیبینم اما ارضا میشم.میخواستم درموردش توضیح بدین ضررشو هم بگین ممنون میشم زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این حالت را ترک کنید
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 692 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .میخواستم بدونم بکارت حلقوی بعد دخول پاره می شه یا خونی دیده میشه؟و اینکه بعد رابطه توسط پزشک قابل تشخیص هست که قبلا دخولی انجام شده یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    با سلام و اجترام

    آقای دکتر طوول آلتم 12 سانت هستش و قطرش هم 3 سانت
    این طبیعی هستش؟؟؟بیش از حد کوچک نیست؟؟؟زاهی برای بزرگتر کردنش وجود داره؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب