اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر روزبه شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    دختر بنده که حدود 63 روزه است در سونوگرافی که انجام دادیم معلوم شد که کلیه سمت راستش هیدرونفروز خفیف داره. پزشک اطفال که فوق تخصص عفونی اطفال است چون در آزمایش ادرار باکتری دیدن فعلاً گفتن آنتی بیوتیک سفیکسیم بدیم و بعد از چندروز کوتریموکسازول شروع کنیم و بعد از 18روز آزمایش ادرار. اگر جواب کشت ادرار منفی بود گفتن که عکس رنگی یعنی VCUG بگیریم . حالا با توجه به پایین بودن سن بچه میخواستم بپرسم آیا امکانش هست به جای گرفتن عکس رنگی مذکور(که از درد و تبعات بعدیش به دلیل استفاده از سوند و... خیلی شنیدیم و بچه را اذیت میکنه) میشه برای تشخیص دقیق رفلاکس ادرار از روش های دیگری مثل همون سونوگرافی استفاده کرد؟
    ضمناً اگر نیاز هست بفرمایید تا سوابق سونو قبلی و سه آزمایش ادرار قبلی را برایتان ارسال نمایم. ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکس بهتر است
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقاي دكتر مدتي كه سنگي كوچك در قسمت پروستات گير كرده و در سونوگرافي به عمل امده دكتر داروي ترازوسين اريا5و افلوكساسين 200و پروستافيت به من دادند ولي هنوز تكرر ادار و ضعيف و باريك شدن ادرار دارم مرا راهنمايي كنيد آيا با طناب زدن خارج مي شود يا كار ديگر بايد كرد ممنون از راهنمايي شما عزيز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر نوید یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    آقای دکتر من 18ساله هستم.گاهی اوقات هنگام ادرار کردن ادرارم پراکنده و به صورت چند شاخه ای بیرون می آید ولی هیچ گونه سوزش یا احساس درد و اذیتی ندارم.میخواستم بپرسم آیا من مشکلی دارم؟یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما مهم نیست
    2. تصویر کاربر نوید یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر تینا یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    با سلام. دختری هستم 30ساله مجرد حدود یک سال است در پهلوها درد احساس میکنم اما نه درد مداوم و اهل ورزش هستم در طی یک سال سه بار سونو کلیه و مثانه دادم که هر سه بار سالم بوده، حدود یک ماه است که علاوه بر درد پهلوهابه خصوص پهلوی چپ ابتدای ادرار با تاخیر ده ثانیه ای می آید و باریک است و طی چند مرحله ادرار صورت میگیرد و پرش کم بعضی اوقات دارد. یک بار ادرارم تیره بود.باز دکتر سونو و آزمایش داد که سالم بود قرص های باکلوفن و متوکاربامول وسلکوکسیب دادبعضی روزها خوب بود و برخی اوقات نه زیاد الان دو هفتس که تموم شدن در این یک ماه گاهی تکرر ادرار داشتم اما الان بهتر شدم بعضی اوقات ادرار خوب است اما مثل قبل که ادرار یکسره و بدون تاخیرو با قطر خوب باشد نیست. لطفا راهنمایی کنید خیلی نگرانم یعنی تنگی مجرای ادراری میتونه باشه دو سال پیش عمل سینوس پیلونیدال همون کیست مویی پشت باسن رو داشتم...با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر تینا یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام. دختری هستم 30ساله مجرد حدود یک سال است در پهلوها درد احساس میکنم اما نه درد مداوم و اهل ورزش هستم در طی یک سال سه بار سونو کلیه و مثانه دادم که هر سه بار سالم بوده، حدود یک ماه است که علاوه بر درد پهلوهابه خصوص پهلوی چپ ابتدای ادرار با تاخیر ده ثانیه ای می آید و باریک است و طی چند مرحله ادرار صورت میگیرد و پرش کم بعضی اوقات دارد. یک بار ادرارم تیره بود.باز دکتر سونو و آزمایش داد که سالم بود قرص های باکلوفن و متوکاربامول وسلکوکسیب دادبعضی روزها خوب بود و برخی اوقات نه زیاد الان دو هفتس که تموم شدن در این یک ماه گاهی تکرر ادرار داشتم اما الان بهتر شدم بعضی اوقات ادرار خوب است اما مثل قبل که ادرار یکسره و بدون تاخیرو با قطر خوب باشد نیست. لطفا راهنمایی کنید خیلی نگرانم یعنی تنگی مجرای ادراری میتونه باشه دو سال پیش عمل سینوس پیلونیدال همون کیست مویی پشت باسن رو داشتم...با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر سیمین یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام
    دختری 26 ساله هستم. دچار درد مثانه و اختلال در تخلیه ی ادرار شده ام. تخلیه ی ادراری ام دارای علائمی چون به آرامی خارج شدن، کند و تند شدن سرعت خروج آن، قطع شدن ناگهانی ، منقطع بودن است. در طول زمان تخلیه باید زور بزنم و نفس خود را نگه دارم تا ادرارم به طور کامل خارج شود. بعد از خارج شدن از دستشویی، تا چند دقیقه احساس التهاب و ناراحتی در خروجی ادرار میکنم و گمان میکنم علت آن عدم تخلیه ی کامل ادرار است .قبلا دچار تکرر ادرار بوده ام اما اکنون نه، گرچه حجم ادرارم به جالت عادی قبل از تکرر برنگشته است. عفونت ندارم.دارای شن در کلیه هستم که دکتر گفته اند با نوشیدن مایعات دفع میشود.
    آیا دچار تنگی مجرای ادراری شده ام؟!
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر مارال شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1404 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پس من نزدیک به 5 سالشه از نوزادی مجرای ادرارش وگفتن سوزنی شکل هست که گفتن زود ختنش کنید و ما هم کردیم خیلی وقته که ادرارش با پرش زیادی تخلیه میشه و سونوگرافی هم کردم که نشون داده ادرار کامل تخلیه میشه آیا با این وجود نیاز به عمل هست ؟واگر اره عملش سخته واحتمال عود مجدد داره ؟؟؟؟ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر کریمیان دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب خدمت شما دکتر بزرگوار: پدرم 71 سالشه سه ماه پیش عمل رادیکال پروستاتگومی انجام دادیم اما بعد از عمل پدرم دچار احتباس اداری شده لطفا راهنمایی بفرمایید . پیشاپیش از توجه شما ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بررسی از نظر تنگی
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام .بنده 28 سالمه و دوبار عمل سیستوسکپی مجرای ادرار انجام دادم اما متاسفانه بازم عود کرد باید چکار کنم لطفا راهنماییم کنید باتشکر
    مجرد هم هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      تنگي هميشه عود دارد
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهش چیه که از شر تنگی مجرابی ادرار خلاصی پیدا کرد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      جراحي باز
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    مجدد سلام.دکتر ممنون از پاسخ سوال قبلا دکتر اکر محل تنکی کشاده شود مشکل ناباروری برطرف میشود . ایا استمنا باعت ناباروری میشود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله٢-نه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 664 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تبریک عید نوروز و خسته نباشید سوالم اینه که من به یه نوع خود ارضایی معتاد شدم اونم اینه که وقتی شبا میخوابم عادت دارم ب شکم بخوابم قبل از خوابم تحریک میشم و با همون حالت ک دراز کشیدم ب تخت فشار میارمو ارضا میشم وقتیم فشار میارم باعث میشه هیچ مایعی خارج نشه و منم چیزی شبیه اسپرم نمیبینم اما ارضا میشم.میخواستم درموردش توضیح بدین ضررشو هم بگین ممنون میشم زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این حالت را ترک کنید
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 688 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .میخواستم بدونم بکارت حلقوی بعد دخول پاره می شه یا خونی دیده میشه؟و اینکه بعد رابطه توسط پزشک قابل تشخیص هست که قبلا دخولی انجام شده یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 597 مشاهده پرسش
    با سلام و اجترام

    آقای دکتر طوول آلتم 12 سانت هستش و قطرش هم 3 سانت
    این طبیعی هستش؟؟؟بیش از حد کوچک نیست؟؟؟زاهی برای بزرگتر کردنش وجود داره؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب