اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کسری پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من کسری شيرجنگ هستم 15سال دارم از استان تهران من حدود چهار ماه پیش توی مدرسه سر یک درگیری ضربه شدیدی طرف مقابل با لگد و تمام قدرت مانند شوت زدن به بيضم واردکرد و روی زمین افتاده بودم حالت تهوع داشتم تا دو ساعت همه چیزو تار ميديدم و درد شدیدی داشتم و به پزشک مراجعه کردم وسونوگرافي انجام دادم و بهم گفتن که چیزیم نیست ولی من هنوزم بیضه درد و کمی از ناحیه شکم درد دارم وفکر میکنم از ناحیه اپيديديميت بیضه ام عفونت کرده است اگه میشه لطفا راهنماييم کنید و بگید که چیکار بکنم خیلی ممنون و خدانگهدار
    1. تصویر کاربر کسری شنبه ۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      I
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      جواب دادم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شمه پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    salm chand rozi hast ke beizehye chapam dard mikonad hata dar mogheye khab,nemidanam albateh samte rastam 20 sale pish fa bare sangin boland mikardam taraf chapam dard dasht alan vaghty edrar mikonam va beizehey chapam dard darda
    man 37 slaeh hastan\\\\tkh amal kardam ,hala chand vaght pish vaghat
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر کسری پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من کسری شيرجنگ هستم 15سال دارم از تهران من چند وقت پیش حدود چهار ماه پیش در یک درگیری در مدرسه ضربه وحشت ناکی به بيزه هام وارد شد با تمام قدرت اون طرف مقابل به بيزه ام باپاهاش ضربه زد و روی زمین افتاده بودم و حالت تحوع داشتم و تا دو ساعت همه چیزو تار ميديدم و درد وحشت ناکی داشتم وبعد رفتم سونوگرافی انجام دادم و دکتر گفت چیزیم نیست ولی هنوزم که هنوزه درد می کشم واحساس ناراحتی دارم اگه میشه جواب سوالمو بدین وراهنماييم کنید خیلی ممنون و خدانگهدار .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      نگران مباش درست ميشود
  • تصویر کاربر کسری پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من کسری شيرجنگ هستم 15سال دارم از تهران من چند وقت پیش حدود چهار ماه پیش در یک درگیری در مدرسه ضربه وحشت ناکی به بيزه هام وارد شد با تمام قدرت اون طرف مقابل به بيزه ام باپاهاش ضربه زد و روی زمین افتاده بودم و حالت تحوع داشتم و تا دو ساعت همه چیزو تار ميديدم و درد وحشت ناکی داشتم وبعد رفتم سونوگرافی انجام دادم و دکتر گفت چیزیم نیست ولی هنوزم که هنوزه درد می کشم واحساس ناراحتی دارم اگه میشه جواب سوالمو بدین وراهنماييم کنید خیلی ممنون و خدانگهدار .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      اين درد مهم نيست نگران مباشيد
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی
    سنوگرافی را در پیوست برایتان ارسال می کنم. لطفا نظر خودتان را اعلام بفرمایید. دکتری که من به حضورشان رفتم گفتند مشکل خاصی نیست و تنها چند عدد امپول برای من تجویز کردند. ولی من کمی نگران هستم و خواستم از شما سوال کنم که با توجه به اینکه مجرد هستم آیا نیاز هست که اکنون پیگیری کنم یا بعد از ازدواج؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      من هم موافقم چيزي نيست
  • تصویر کاربر صادقی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید،ببخشید که سوالم یکم زیاد است، من قبلا خودارضایی میکردم( به مدت شاید 10 سال و الان 26 سالمه) مثلا هفته ای دوبار، الان حدود 50 روزه که ترک کرده ام و به یک باره این کاررا کردم، در کل این مدت حتی در خواب هم محتلم نشده ام و هیچ منی از من بیرون نیامده است ، البته بعد از مدت 40 روز یکبار در خواب میخواستم محتلم بشوم که نمیدانم به چه علت کاملا از بیرون آمدن آن جلوگیری کردم(به صورت غیر عمدی و در حالت خواب)، حال سوالم این است که آیا این محتلم نشدن ها اثر بدی روی اسپرم ها دارد ؟ به هیج وجه نمیخوام دوباره خود ارضایی رو شروع کنم،( این را هم اشاره کنم که هر از گاهی بعد از ادرار مایه منی سفید رنگی از من خارج میشود)
    با تشکرات فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      همه عصبي است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بنده به تازگی به متخصص مراجعه کرده و واریکوسل تشخیص دادند و برای بنده آزمایش اسپرم تجویز کرده اند .از روز گذشته دردی در قسمت کشاله ران پای راست به سمت داخل بیضه ها بندهرا اذیت میکند البته درد هنگام راه رفتن و بلند شدن بیشتر است.از شما میخواستم بپرسم این درد مربوط به واریس بیضه است یا مشکل دیگری داره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      ممكن است بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر ارین جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام"اقای دکتر من بیضه چپم چندماه پیش رفتم سونو کفتن وارکسل 1داره"الان دوسه هفتست یکم درد میگریره ول میشه"وقتی وا میستم درد میگیره"علتش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    با عرض سلام جناب دکتر بنده دو سال پیش جراحی فتق انجام دادم حین جراحی پزشک بیضه چپ بنده را که در داخل شکم بود پایینتر اورد اما به دلیل کوتاه بودن طناب بیضوی در جای طبیعی قرار نگرفت اما بیضه راست در حالت طبیعی قرار دارد و مشکلی از لحاظ تولید مثل ندارم.ولی شکل ظاهری بیضه چپ بنده را ناراحت میکند به پزشک مرکز استان مراجعه کردم ایشون گفتن بیضه چپ شما کارایی تولید مثل ندارد پس میتوانید اقدامی انجام ندهید یعنی همین حالت با توجه به اینکه بیضه راست شما سالم هست و از لحاظ تولید مثل مشکلی و دردی ندارید ایرادی پیدا نمیکند اما اگر خیلی ناراحت هستید میتوانیم اون بیضه چپ رو خارج کنیم و بجای ان پروتز بگذاریم که دقیقا مانند بیضه طبیعی است.چون مسعله مهمی بود به پزشک دیگر مراجعه و مشکلم رو بازگو کردم اما ایشان بنده را منع شدید کردن و گفتن که اصلا نیاز به جراحی نیست چون امکان دارد حین جراحی باعث اسیب به تارهای بیضه سالم شما زده شود و عقیم شوید حالا جناب دکتر کرمی به نظر شما چیکار کنم این موضوع ظاهری خیلی ناراحتم میکنه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بياييد ببينم
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    من بعد از 2 بار احساس در در بیضه سمت چپم که علائم گویای پیچ خوردگی بیضه بودن . دچار در عجیبی در بیضه سمت چپم شدم که همراه اون تمام پای سمت چپم رو هم تحت تاثیر قرار داده .رفتاری مثل تیر کشیدنهای ناگهانی در تمام پای چپم
    و نکته دیگه اینکه یک رگ(البته اگر بنده اشتباه نکنم و رگ باشه) در سمت چپ کیسه بیضه حدفاصل بیضه چپ و محل اتصال به بدن سفت شده طوری که کاملن با دست قابل لمس هست و هنگام به داخل دادن شکم سفت تر و مشخص تر هم میشه جوری که خودم احساس میکنم منبع این درد ها وتیرکشیدن ها همین رگ هست
    ممنون میشم در این مورد راهنمایی کنید .تا به حال پیش هر دکتری رفتم تشخیص متفاوت و بی اثری ندادن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تبریک عید نوروز و خسته نباشید سوالم اینه که من به یه نوع خود ارضایی معتاد شدم اونم اینه که وقتی شبا میخوابم عادت دارم ب شکم بخوابم قبل از خوابم تحریک میشم و با همون حالت ک دراز کشیدم ب تخت فشار میارمو ارضا میشم وقتیم فشار میارم باعث میشه هیچ مایعی خارج نشه و منم چیزی شبیه اسپرم نمیبینم اما ارضا میشم.میخواستم درموردش توضیح بدین ضررشو هم بگین ممنون میشم زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این حالت را ترک کنید
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 683 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .میخواستم بدونم بکارت حلقوی بعد دخول پاره می شه یا خونی دیده میشه؟و اینکه بعد رابطه توسط پزشک قابل تشخیص هست که قبلا دخولی انجام شده یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام و اجترام

    آقای دکتر طوول آلتم 12 سانت هستش و قطرش هم 3 سانت
    این طبیعی هستش؟؟؟بیش از حد کوچک نیست؟؟؟زاهی برای بزرگتر کردنش وجود داره؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب