اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر زمانی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر...بیضه سمت چپ من احساس سنگینی میکردم...سونوگرافی کامل انجام دادم و دکتر گفت هیدروسل خفیف دارم و قرص ولتارن50 و ویتامین e تجویز کرد.سوال من اینه که ویتامین e چه اثری بر درمان هیدروسل دارد؟دو هفته هست دارو ها را میخورم تاثیری ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر بابك یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام ، مدت يكماه هست كه درد خفيف در بيضه چپ و تا حدودي زير شكم دارم ، آيا جاي نگراني هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    از یه مدت پیش درد یه باره از بیضه ها به سراغم میا مد الان هم همینطور است .
    لطفا راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر محمدکرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ...من 17 سال دارم یکی از بیضه هام یه برجستگی سفت روش هست ک اندازه عدس میباشد و دست میزنم روش درد داره خوب میشه یا برم پیش متخصص علت چیه؟؟بیماری بدی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام
    مدتی است که از سمت بیضه سمت راست تا زیر شکم احساس درد می کنم
    درد به صورت مقطعی است و تیر میکشد
    لطفا اگه مشکلی دارم بهم بگین ممنون
    سن 21
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر یوسف یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    من یک هفته هست که عمل واریکو داده ام الان بیضه چپم احساس میکنباسلامواریکوسلچپمایین تر از،سمت راستی قرار داره میخواستم بدونم این مشکل داره یا خیر با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      نه مشكلي نيست
  • تصویر کاربر وحید2 یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. ضمن تقدیر و تشکر از زحمات جنابعالی ، بنده 27 ساله و مجرد هستم در طول این مدت سه بار عمل جراحی (1_ جراحی سمت چپ به دلیل ضربه به بیضه در دوران کودکی. 2_ جراحی واریکوسل چپ 3_ اخیرا هم جراحی هیدروسل بیضه ) انجام دادم . یکسال پیش عمل هیدروسل بیضه انجام دادم که پس از بهبودی با مشکل خروج منی روبه رو شدم جوری که پس از انزال مقدار کمتری از منی و اسپرم که بدون جهش بوده نسبت به گذشته خارج می شود و موقع خروج حرکت و جهش بسیار کم دارد همینطور مقداری از اسپرم ها بصورت ژله ای و بهم چسبیده بوده و در خروج با مشکل مواجه می شود و بصورت کامل تخلیه نمیشن و هر بار حدود نصف آنها خارج نمی شود. لذا خواهشی که از شما دارم اینه که علتش رو بگید و راهنمایی کنید لطفا.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر امير یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقاي دكتر .اقاي دكتر شرمنده يه سوال داشتم من در بيضه سمت چپ در مسير اپيديديم به تعداد ٥تا ٦ عدد كيست به اندازه ٥تا ١٢ديامتر دارم و داراي ليتياز هم در بيضه سمت چپ هستم.ايا اين كيست ها مشكل ساز در باروري هستند ؟بايد حتما عمل شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان نيست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 661 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من امروز از شوخی یه ضربه ای به بیضه هام وارد شد،میخواستم عوارض ضربه وارد شدن رو بدونم ،و از کجا بدونم این عوارض واسه من هم ایجاد میشن یا نه ،ضربه شدتی نداشت و دردش هم بعد از چند دیقه رفع شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كرافي كنيد
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    سلام
    من 6 ماه پیش واریکوسل انجام دادم در این 6 ماه مدام بیضه عمل شده بشدت سفت و سنگین و دردآورمیشه.مخصوصا در جای گرم باشم ولی وقتی دراز میکشم و پا رو به سمت بالا به دیوار قرار میدم دوباره نرم و کوچیک میشه.در این 6 ماه مدام درد از ناحیه رگ های متصل به بیضه و هر از گاهی هم از بیضه دارم.سونوگرافی هم ارسال کردم لطفا ببینید.اگه لازمه عکس های سونوگرافی هم ارسال کنم.؟
    1. تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      آقای دکتر به خاطر این مسایل به سختی سر کار و بیرون میرم.لطفا من رو راهنمایی کامل کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
    3. تصویر کاربر امین یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      آقای دکتر جواب سونوگرافی رو دیدید؟
      نوشته بیضه آب آورده؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تبریک عید نوروز و خسته نباشید سوالم اینه که من به یه نوع خود ارضایی معتاد شدم اونم اینه که وقتی شبا میخوابم عادت دارم ب شکم بخوابم قبل از خوابم تحریک میشم و با همون حالت ک دراز کشیدم ب تخت فشار میارمو ارضا میشم وقتیم فشار میارم باعث میشه هیچ مایعی خارج نشه و منم چیزی شبیه اسپرم نمیبینم اما ارضا میشم.میخواستم درموردش توضیح بدین ضررشو هم بگین ممنون میشم زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این حالت را ترک کنید
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 683 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .میخواستم بدونم بکارت حلقوی بعد دخول پاره می شه یا خونی دیده میشه؟و اینکه بعد رابطه توسط پزشک قابل تشخیص هست که قبلا دخولی انجام شده یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام و اجترام

    آقای دکتر طوول آلتم 12 سانت هستش و قطرش هم 3 سانت
    این طبیعی هستش؟؟؟بیش از حد کوچک نیست؟؟؟زاهی برای بزرگتر کردنش وجود داره؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب