اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر کرمی عزیز. اقای دکتر بنده25 سالمه و مجرد هستم و تا الان رابطه ی جنسی نداشتم تقریبا 5 سالی میشه که روی پوست الت تناسلیم رگ های بنفش و ابی به وجود امده البته وقتی الت کوچک باشد به خوبی قابل رویت نیستند ولی وقتی الت بزرگ میشود به خوبی مشخص هستند خواستم ببینم ایا بیماری هست؟ علت این رگ ها چی هستند؟ ایا ازدواج بکنم در حین رابطه جنسی این رگها زخم نمیشن مشکل ایجاد نمیکنه برام؟لطفا کمکم کنید تا خیالم راحت شود عکسشم فرستادم براتون.انشاله خداون شما را همیشه برای ما حفظ کند شما دکتری دلسوز و مجرب هستین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      من موردی نمیبینم
    2. تصویر کاربر علی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر یعنی این بیماری نیست این رگ ها طبیعی هستند میتوانم ازدواج بکنم؟ لطفا خیالم را برای همیشه راحت بکنید. انشاله خداوند بهتون سلامتی بدهد
    3. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر عکس واضح فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      شما سالمید
    5. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      دست شما درد نکنه انشاله خداوند همیشه شما را برای ما حفظ کند شما دکتری دلسوز هستید.
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاس
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده از کودکی دچار تنگی مجرا بودم اما متاسفانه دیر تشخیص داده شد و تنگی عود کرد و به طور اروژانسی مجبور به جراحی بسته تنگی شدم.به مدت 6 ماه تحت cic قرار گرفتم اما تنگی به نسبت عود کرد(عکس بعد از عمل ضمیمه شده) اما شدید نیست و همچنان برخی از علائم تنگی مانند تکرر ادرار و خون در ادرار و سوزش را دارم ایا با این تفاسیر امکان معافیت پزشکی من وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      تنگی عود میکند باید تحت نظر باشید
  • تصویر کاربر آزیتا پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۶ روز بعد از رابطه با نامزدم تاول هایی روی ناحیه تناسلیم زدم که به چندتا پزشک مراجعه کردم گفتن تبخال تناسلی هست هم خودم هم نامزدم آزمایش دادیم ولی جواب آزمایش Hsv1 و 2 من منفی بود ولی نامزدم Hsv1 داشتن امکان این وجود داره که باوجود اینکه ایشون Hsv1 دارن منم در ناحیه تناسلی که زدم همون باشه واگه هست 1یا ۲ کدومه؟ و اگه مبتلا شدم امکانش هست به تبخال لب هم دچارشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      حتما تب خال است وجای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من تا کنون رابطه جنسی نداشتم چند سالی هست که یک نقطه سیاه را روی آلتم دیدم. همین یک نقطه هست و زیاد نشده. تصویرش رو براتون میفرستم لطفا بگید زگیل هست یا نه؟ اگر نیست چه عارضه پوستی هست و را درمانش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل نیست
    2. تصویر کاربر احسان جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      میشه لطف کنید بگید چی هست و درمانش چیه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      زگیل نباشد مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر، من یک هفته پیش بدلیل علائمی از قبیل درد زیرشکم، تهوع، استفراغ و تب و لرز نزد یکی از پزشکان متخصص و جراح کلیه شهر بندرعباس مراجعه و پزشک محترم نیز پس از تجویز سی تی اسکن و سونوگرافی در عکس سی تی اسکن عنوان داشت من دارای سنگ کلیه سمت راست به اندازه 9میل (رنال کولیک راست)می باشم لذا پس از تشدید حالم و تداوم علائم ذکر شده هفته گذشته توسط پزشک مربوطه موردجراحی قرار گرفتم لذا پزشک عنوان داشت بدلیل عفونت بسیار قادر به تخلیه سنگ کلیه نگردیده است و نسبت به نصب استنت (سوند) بین کلیه و مثانه اقدام نموده تا به زعم دکتر مربوطه نسبت به تخلیه ادار اقدام گردد لذا پس از مطالعه دقیق گزارش سی تی اسکن قبل از عمل مشاهده کردم دچار هیدرونفروز خفیف کلیه سمت راست بوده ام که به تعبیر علم پزشکی ورم کلیه بوده است .سئوال بنده این است که به نظر شما آیا برابر گزارش سی تی اسکن که بشرح پیوست برای حضرتعالی ارسال شده ؛ پزشک دچار اشتباه در تشخیص سنگ کلیه نگردیده ؟و آیا با دارو درمانی مشکل بنده مرتفع نمی گردید و آیا قصور پزشک در این قضیه مسجل نمی باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      کارتان درست انجام شده
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    وقت به خیر. من در ناحیه تناسلیم دو سال پیش hpvرویت شده.امسال تابستون روزی زبانم هم یه وارت مشاهده شد و همچنین بعد روی سقف دهانم که بعد از بین رفت. ینی الان در دهانمم دچار اچ پی وی شدم؟ بعد اینکه من ساز بادی تمرین میکنم و هروز سر ساز حدودا دو ساعتی در دهانم باشه. اگر مبتلا به اچ پی وی در دهان باشم این سر ساز میتونه عفونت و ضایعات رو تشدید کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      نه اصلا ارتباطی ندارد
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من اخرین باری ک با همسرم رابطه دوره التم پوست پوست میشه و بعد پوستاش میریزه زیرش یه پوست صورتی هستش 2 روزه اینطوری شدم در حالت نعوظ ک پوست کش میاد خیلی خارش دارم در حالت عادی خارشش کمه . لطفا کمک کنید. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      این حساسیت پوستی است
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام خیته نباشید.روی سر الت من حالت چین و چروک شده و خب موقعی لمس کردن حس سر التم ی حالت درد خیلی جزعی بخاطر همون چین و چروک سر التم دارم.بعضی از سایتا خوندم ک چیزی نیس و کرم حل میشه خواستم نظر شماروهم بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      پماد ضد حساسیت بزنید حل میشود
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1061 مشاهده پرسش
    سلام و ادب. مدت 4 ماهه که کپسول امنیک رو مصرف میکنم برای قطره قطره آمدن ادرار اثر خوبی داشته. تا چند مدت باید ادامه بدم مصرف امنیک رو؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر جواب ندهد باید عمل کنید
  • تصویر کاربر نگین پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکترکرمی
    مامان من حدود 3 ماه هست که جراحی پرولاپسی و اسلینگ مثانه شده ولی هنوز قادر به کنترل ادرارش نیست یعنی به محض رسیدن به توالت، ریزش میکنه و اختیار نداره. لازم به ذکر هست که به دستور جراحش هر ماه یکبار سونوگرافی مثانه پر و خالی میده و آزمایش ادرار؛ یعنی تحت کنترل هست. دارو هم مصرف میکنه: قرص کلومیپرامین 10. میخواستم بدونم چند وقت دیگه این بی اختیاری ادامه داره و کی میتونه مثل یه آدم عادی زندگی کنه ؟ یکمی ناامید شده ازینکه هنوز نتونسته کنترلش کنه.
    حجم مثانه خالی ، 50 روز بعد جراحی: 14 cc
    پس از این دوره کمی عفونت ادراری داشت که دارو واسش مصرف کرد.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    حجم مثانه پر ،76 روز بعد جراحی: 105 cc حجم مثانه خالی ، 76 روز بعد جراحی: 32 cc

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      باید قبل از عمل تست مثانه میگرفتید حجم مثانه کم است وعلت عدم جواب همین است
    2. تصویر کاربر نگین پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      با تشکر از پاسخ جنابعالی
      آقای دکتر حجم مثانه خالی، قبل عمل هم 25 سی سی بوده.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 666 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 632 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 854 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 729 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب