اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    میخواستم بدونم آیا خودارضایی زیاد میتونه باعث بی اختیاری ادرار و تضعیف عضلات و دریچه آلت بشه یا ارتباطی نداره؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر ارتباطی نداده
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    آقای دکتر بنده داری اژنزی کلیه هستم این مطلب در حدود 7سال پیش متوجه شدم طی دردی ک هنگام ادارار کردن بعداز مراجعات مکرر ب دکترهای مختلف متوجه شدم داری بیماری عدم نزول بیضه هم هستم پیش دکتر سیم فروش عمل شدم و بیضه پایین نیومده خارج شدش آزمایش پاتولوژی مشکوک ب سرطان بود چون دور بیضه هنگام خارج کردن توده ی شکل گرفته بود ک کامل خارج شدش بعد ب پیشنهاد دکترم معرفی شدم به یه دکتر دیگه برای رادیوتراپی یا دوز کم شیمی درمانی اما بنده با تحقیق بیشتر پیش دکتر رضوانی فوق تخصص خون و انکولوژی رفتم ایشون فرمودن نتیجه پاتالوژی احتمال عود بازگشتش کمتر از بیست درصد هستش و پیشنهاد دادن یه آزمایش خون ک واسه نمیدونم سرطان ایناس و یه سی تی اسکن با و بدون کنتراست انجام دهم وطی حدود 5سال کنترل شده ک خوشبختانه در آخرین سی تی هم چیزی مشاهده نشدش و اون مشکلم حل شدش.
    اما در عمل پیش آقای سیم فروش ایشون فرمودن نمیدونم درون لوله حالبم همون قسمتی ک کلیه م از بین رفته یا نارس یا کوچیک شده یا معلوم نیس مادرزادی بوده یه کیست مشاهده شدش ایشون نظرشون سیستوسکوپی بودش ک بنده بخاطر اینکه اذیتم نمی‌کرد انجام ندادم الان در حدود 4سال بعد اون اتفاقات من هرزگاهی ک سرما میخوردم اینا پش پهلوم همون قسمت ک کلیه ندارم درد میکرد ک چرک خشکم میخوردم خوب میشد تا امسال که این درد خیلی بیشتر شدش و در حدود چند روز پیش هنگام خارج شدن مایع منی خون دیدم و بعد تو ادرار هم همین طور بلافاصله فرداش یه سری ازمایشات کامل و سونوگرافی انجام دادم اگر بتونم براتون ارسال میکنم مشاهده کنید، درون ازمایشات ادار خون خیلیی زیاد بودش اما هیچگونه عفونتی و التهاب پروستات و کار کلیه همه نرمال بودش حتی کشت ادارام چیزی نبودش و توی سونوگرافی هم چیزی ندیدن فقط همون جریان کیست بودش ک دکتر گفت احتمالن باید بخاطر این باشه فشار آورده ک تو نتیجه نوشته مشاهده کیست به ابعاد 22*32 در مجاورت محل UVJ سمت راست با برجستگی به داخل مثانه مشاهده می‌شود. در ضمن آقای دکتر بعد سه روز دوباره آزمایش ادرار دادم مقدار خون خیلییی کمتر شده است اما همچنان هنگام دستشویی رفتن قطرات آخر تقریبا ب رنگ نوشابه ی هستش و یه نکته دیگه پایین پایین پشت کمرم درد میکنه بیشتر و بعضی وقتم پهلوم.
    ممنون میشم بفرمایید چکار کنم به نظرتون دوباره سی تی اسکن جدید بدم یا سیتولوژی ادرار..
    خیلیی خیلیی ممنون 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن با تزریق انجام شود و حتما سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،دو هفته‌ست همینطور که گفتید دارم از قرص یوریناسین روزی یک عدد استفاده میکنم، ولی تاثیری انچنانی نداشت و اگر تاثیری داشت فقط ۱۰درصد بود، نظرتونو خواستم خوردن قرصارو ادامه بدم یا قرص دیگه ای تجویز میکنید یا..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص وزیکر رو جایگزین کنید اگر بهتر نشد دوباره بگین
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    یه ضایع پوستی یا یه پوست اضافه اندازه یک میلیمتر که خیلی وقته چند ساله همینطوره لطفا در مورد اینم منو راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      به نظر اسکین تگه و مهم نیست
    2. تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      جسارتا راجع به لکه سیاه که گفتم واسه خودم مهم نیس ،واقعا نیازه دکتر پوست برم یا ممکنه وایه خودش از بین بره ؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      فعلا نیاز نیست ، مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    اقای دکتر لکه بیشترربه قهوه ای میخوره و اینکه مسطح و صافه بدون درد و سوزش و ...
    چند دقیقه پیش ازم پرسیدین برجسته هست که گفتم نه ولی جوابی ندادین بی زحمت راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      توضیح دادم. در ضمن یه مدت پماد کلوتریمازول و تریامسینولون هر ۸ ساعت استفاده کنید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 630 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من سال۹۷عمل واریکوسل گرید ۳ انجام دادم ولی الان تعداد و تحرک و غلظت کاهش زیادز داره لطف بفرمایید برای افزایش اینها چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    چند لکه سیاه رنگ کوچیک روی آلتم هستش میخواستم ببینم چیه خطرناکه ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      برجسته هست ؟
    2. تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر برجسته نیست
    3. تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر برجسته نیست
    4. تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر برجسته نیست زگیل نیست. جای نگرانی نیست. برای برطرف شدم جای اون با دکتر پوست مشورت کنید شاید با لیزر برطرف کنند
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهیار جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام
    به پیوست تصویر سونوگرافی را برایتان ارسال کردم.
    گرید واریکوسلم چنده؟
    آیا درمانی غیر از عمل دارد؟
    بیضه چپم گاهی اوقات درد خفیفی دارد اما در بیضه راست دردی احساس نکرده ام. همزمان با درد بیضه، در کلیه چپم احساس کشیدگی هم دارم. گاهی هم در کلیه راست.
    کمر درد خفیفی هم دارم که با مالش برطرف میشه.
    سمت راست بالای مثانه ام گاهی اوقات انگار بادکنک استوانه ای شکلی هست که داخلش مایع هست.(روزی یکبار) وقتی چند دقیقه ملایم فشار میدم خوب میشه.
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    و اینکه در اسفندماه نوبت حضوری نمیشه گرفت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم انجام شود بر اساس اون گفته میشه عمل میخواد یا نه
  • تصویر کاربر هلالی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر از ۴ ماه پیش هنگام نزدیکی ونعوذ دردی احساس میکنم تو تبریز به پزشک مراجعه کردم پس از معاینه گفتن در اثر نعوذ ناقص آلت آسیب دیده یه نسخه نوشتن تاثیر ی ندیدم در لمس هم سفتی در مختصری در وسطهای آلت بوجود اومده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی کالر داپلر از الت انجام شود
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر
    من ۵۲ سالم هست نزدیک ۸ شال از تامسلوسین یا پروتیرلل0 4 استفاده کردم و دو روز در میان می خوردم.
    از چهار شنبه حالت کرونا پیداکردم.و همان روز کپسول پلوترال خوردم
    و در خانه تحت درمان هستم.
    در روز پنجشنبه شرایط برام جوری شد که ۱۰ بار در طول شب دستشویی رفتم با حالت حس ادلر شدید که نمی آمد با با فشار زیاد حالت مربوطه مدفوع بصور خمیری و حج و یک مداد باریک به همراه بود معده بود .
    پس از آن ادرار به صورت قطره ای و با سوزش فراوان در عبور از مجدد شد.
    با توجه به فشار پنجشنبه یک قرص دیگر ۰.۴ حدود ساعت ۳ بعد از ظهر خودم.
    تمام شب با حس شدید دستشویی و همانند قبل ۱۰ بار به دستشویی رفتم
    لطف فرمایید باید چکار بکنم
    آیا فرص اضافاتی مثل فینوسکار ۵ مصرف کنم یا همان ۰.۴ رو هر روز بخورم
    با شرایط بدن درد و تب و کرونا چه دستی می فرماید
    منتظر رهنمایی شما هستم
    با سپا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      شبی یک عدد تامسولوسین مصرف شه ، روزی یک عدد فیناستراید مصرف شه ، psa چک شه ، سونوگرافی انجام شه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 847 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 723 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب