اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    من در قسمت کشاله ران درد احساس می کنم به طوری که احساس می کنم مربوط به بیضه سمت راستم میشه و مواقعی که خیلی روی صندلی می‌شینم خیلی اذیت میشم آیا مربوط به بیضه ها هستش یا خیر درد به طوری هستش که احساس می کنم در ناحیه پشت بیضه هستش در صورتی که خودم چک می کنم اون قسمت از بیضه درد ندارم و چند روزی هست که درد خیلی بیشتر شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۰ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر
    من اخیرأ مشکل سوزش ادرار شدید داشتم خصوصاً هنگام مصرف زیاد مایعات پس از مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی مشخص شد که کیست 6mm در پروستات دارم و با وجود مصرف دارو این سوزش ادرار هنوز دفع نشده دکتر آزمایشpsa برام نوشته کمی در خصوص اینکه ممکنه روی باروری تاثیر بگذاره نگرانم کمی هم نگران سرطان پروستات هستم و اینکه این کیست رو کیست بی‌خطر میگن یا خیر؟ اگر بی خطر هست چرا ممکنه افزایش اندازه داشته باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      مدارک و سونوگرافیتون رو بفرستید
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      اخیرأ هم درد ناحیه شکم از ناف به سمت کلیه پیدا کردم که چند بار در روز میگیره
    3. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      درد شکم و دور ناف. به سمت کلیه هم دارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش)
      با جواب PSA به مطب مراجعه کنید،باید معاینه پروستات بشید
    5. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۹ تیر ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جان برای آزمایش psa کدام آزمایشگاه برم که دقیق باشه
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ تیر ۰( 4 سال پیش)
      تفاوتی نمیکنه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Kral پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 30 ساله هستمو مجرد نزدیک 3 سالی میشه خالهای گوشتی ریزی روی آلتم بوجود اومده هیچ دردی ندارن تعدادشون هم زیاد نشده یکیشون رو هم انگولک کردم متاسفانه یکم درد داره
    میخواستم بدونم اینا واقعا زگیل هستن یه میشه با پماد از بین بردشون خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر Kral چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 5 سال پیش)
      ف
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیستند،دستکاری نکنید که زیاد میشن
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ناشناس پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.وقتتون بخیر
    اقا هستم ۳۲ ساله.حدود ۱۰ ماهی هست که دچار زگیل شدم و از پدوفیلین استفاده میکنم.
    می خواهم برای جلوگیری از نوع پرخطر واکسن بزنم.سفارش نوع امریکاییش رو دادم.
    سوالم اینه که واکسن کی باید زده بشه؟ الان با توجه به اینکه یکی دوتا دونه ی ریز دارم میتونم بزنم؟ یا حتما باید زگیل ها کامل محو بشه بعد بزنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره زگیل ها رو‌ کامل درمان کنید و بعد بزنید
  • تصویر کاربر مهرسان پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام دکترجان
    من چندباری برای رفع زگیل تناسیلی کرایو کردم و خداروشکر رفع شد بعد چهاربار، ولی تووی اجابت مزاج به مشکل خوردم انگار مقعدم خشکه و میسوزه موقع دفع. یه حالت خشکی مقعد انگار نمیتونه مثل قبل منقبض منبسط بشه و میسوزه مخصوصا وقتی که مدفوع خشک هست. از آخرین کرایومم چهارماه گذشته، خوب نمیشه این حالت؟ درمانی ندارین براش؟ پمادی چیزی
    1. تصویر کاربر مهرسان چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 5 سال پیش)
      آقای دکتر پاسخ نمیدین؟؟ ممکنه عوارض پماد فوسیدین و زینک اکساید باشه که خشکی آورده برام؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نورا جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    پدرم 62 ساله هستن و پروستاتشون بزرگ شده و باید عمل آندوسکوپی انجام بدن و ی سال و نیم هست آنژیو کردن و دکتر قلبشون گفته به هیج وجه آسپرین نباید قطع شه.و متورال هم استفاده میکنن. قطع نکرذن دارو مشکلی ایجاد نمیکنه؟ من اومدم تهران و تایم شما تا 25 ام پر بود میتونید ی نوبت به من بدید ک حضوری خدمتتون برسم.سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من الان 43 سالمه ازسن 20 سالگی در بیضه سمت چپ حدود 2 سانت بالاتر از اپتدیدم و در لوله انتقال اسپرم گرفتگی به اندازه عدس ایجاد شد و با اپتدیدم 2 سانت فاصله داشت و جلو حرکت اسپرم برای تخلیه رو گرفته بود گفتن بهش دست نزن و طی سالیان اسپرم پشت اون جمع شد و بزرگ شد و الان گسترش پیدا کرده و مقداری از بالای اپیتدیم رو هم در گیر کرده و حدود 2 سانت شده و چند ماهی هست که احساس درد خفیف دارم و اسپرمم هم از همان زمان تعدادش کم و ضعیف بوده یک پزشکی گفت با سرنگ تخلیه کنن ولی گفتم با شما مشورت کنم آقای دکتر این با اسپرماتوسل که در اپیدیم ایجاد میشه فکر کنم فرق میکنه و شروعش به خاطر گرفتگی در لوله واز بود که با اپیدیم فاصله داشت ولی تخلیه نکردن و الان اینطور شده مدارک سونوگرافی و آزمایش هم پیوسته تجویز شما چیست
    مقداری هم پروستات حجم زیاد شده البته با سونوگرافی 4 سال قبل اندازش فرقی نکرده
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده،مجدد مدارک رو بفرستید
  • تصویر کاربر فرشاد دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام طبق عکس هایی که براتون فرستادم الت من جز الت های پرده دار محسوب میشه؟اگه هست نیاز به عمل جراحی داره؟ هزینش چقدر میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 5 سال پیش)
      بله،اگه در کیفیت رابطتون اختلال ایجاد کرده نیاز به جراحی داره هزینه جراحی بر حسب نوع بیمارستان متفاوت هست
  • تصویر کاربر م دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من 10ساله با این زیگیل درگیرم از یدونه رسیدم به 30تا پدفیلین میزنم سیاه میشه میفته باز رشد میکنه میشه درمانش کرد واقعا یا ما بیخیالشیم درکنار هم با ویروسه زندگی کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 5 سال پیش)
      عکس ضایعه رو بفرستید
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    لطفا آزمایش اسپرم منو مطالعه بفرمایید آیا نرمال هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 5 سال پیش)
      بله نرماله سن تون؟قصد بارداری داشتید؟
    2. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 5 سال پیش)
      37 سال.قصد بارداری داریم.۸ فروردین خانومم سقط داشت بارداری پوچ داشت البته با یک بار اقدام باردار شده بود.احتیاج به دارو و درمان خاصی از طرف من هست؟
    3. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 5 سال پیش)
      بله آقای دکتر میخاهیم دوباره اقدام کنیم
      رفتم آزمایش بدم ببینم مشکلی نیست
      میتونیم دوباره اقدام کنیم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      نیاز هست یک دوره ۳ ماهه داروهای مکمل مصرف کنید قرص اسید فولیک ۱ هر روز یک عدد قرص ویتامین e با دوز ۴۰۰ روزانه یک عدد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 846 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب