اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دگتر من ۵۲سالمه چهار ماه بیش از ژل حجم دهنده و وگیوم استفاده کردم. یعنی همرمان ژل را میزدم و وگیوم میکردم. الان هم نعوظو کم شده وهم بی اختیاری ادرار دارم البته بطوری که هرجند دقیقه یک قطره میاید که خودم نمیفهمم دگتر هم رفتم گفتن پروستات ولی دو ماه است که قرص میخورم خوب نشدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری و یک ازمایش ادرار بدهید
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 2732 مشاهده پرسش
    بعد از ارگاسم دچار تنگی نفس و خشکی پست دست و پا و چشم میشم. علائم بیماری معمولا تا دوهفته بعد از آخرین انزال ادامه پیدا میکنه تا دوباره به لحاظ جنسی فعال میشم.
    شب ها بخاطر تنگی نفسم نمیتونم درست بخابم و همیشه حالت خستگی و خواب آلودگی دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بررسی از نظر وضعیت قلبی و خون شوید . به متخصص داخلی مراجعه کنید . ازمایشات و بررسی کامل احتیاج است
  • تصویر کاربر مهرات یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر آقای دکتر
    سال 94 بیضه سمت راست من ورم زیادی کرد به اندازه یدونه پرتغال به پزشک مراجعه کردم پنی سلین داد و طی چند جلسه ورم خوابید پس از مدتی بیضه کوچک و کوچک تر شد و تا همین 5 الی 6 ماه پیش بیضه سمت راست از بین رفت رفتم سونوگرافی پیدا نشد میخواستم بدونم چه اتفاقی افتاده آیا احتمال ترمیم هست یا اینکه کلا از بین رفته و این باعث ناباروری میشه🙄
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اون بیضه دیگه فایده ای نداره اما بیضه سمت مقابل کارشو میکنه و میتونه باعث باروری بشه و با یک بیضه هم میشه
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر۴۰سالمه چندوقته زیرشکمم سمت چپ درد می‌گرفت و راحت بیرون روی نداشتم چندماه پیش سونودادم و تشخیص التهاب پروستات بودحجم پروستات۳۰ ccبزرگترازحدطبیعی بود وپزشک قرص تاوانکس۷۵۰وایندومتاسین۲۵وباکلوفن۱۰تجویز کرد وقتی قرص قطع میکنم بازسوزش شروع میشه .قصدبچه دار شدن دارم اما باوجود ivfبازم بچه دار نشدن جنین تشکیل میشه اما شد نمیکند که قابل فریزکردن باشد آیا به پروستاتم مربوط است؟؟لطفاراهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام نه ارتباطی با پروستات نداره وضعیت و کیفیت اسپرم مشکل داره
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام
    من از 20 اسفند رابطه جنسی نداشتم
    6 فروردین ماه در قسمت بالای کلاهکم یک تول مشاهده کردم و بعد شستن ان ترکید وزخم شده
    چند بارم زخم خشک شده وب شستشو پوست شده
    البته بگم
    یک روز قبل از تول شرت پام نبود و با شلوار که جنس داخلش کرک بود میگشتم
    الانم با پماد تتراکسین چرب میکنم
    ولی امروز کمی میسوزه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام مجدد عکس بفرستید اپلود نشده
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام
    3. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      این باید از نزدیک معاینه بشه . احتمال زگیل مطرح است .
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر نوین یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 841 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من حدود دو ماه پیش یه کرونا یا آنفولانزا یا rsv مبتلا شدم و چون بی حالی و ضعف شدید داشتم ظرف یک‌ هفته دو مرتبه به پزشک عمومی مراجعه کردم و این داروها رو تزریق کردم ‌‌‌. آمپول کترولاک دو بار ،دگزامتازون ، آپوتل ، ب کمپلکس و قرص آموکسی سیلین‌ و کلداکس و سرماخوردگی دادن بهم .بعد حدود دو روز از تزریق بار دوم احساس خستگی و سرگیجه و خشکی دهان شدید داشتم به دکتر داخلی مراجعه کردم و ازمایشات نوشتن که کراتین خون 2/5 شده بود و دکتر گفتن سه روز مایعات بیشتر مصرف کن و مصرف گوشت رو هم بذار کنار بعد آزمایش بده ،بعد سه روز کراتین شد 1/7 و بعد حدود دو هفته اومد رو 1/5 من رو ارجاع دادن به متخصص نفرولوژی که ایشون هم نصف قرص پردنیزولون 50 به مدت دو هفته دادن و یک هفته هم یک روز در میون مصرف کردم و بعد آزمایشات اومد 1/3 و یه بارم 1/4 شد و بعد برگشت باز 1/3
    الان دارم به پیشنهاد متخصص نفرولوژی دیگه ای قرص نفروویت و کلسیم تریول و امگا 3،6,9 مصرف میکنم
    به نظر شما به چه بیماری مبتلا شدم و به نظرتون چه دارویی مصرف کنم
    و اینکه بهتر میشم یا خیر
    وزنم الان ۸۱
    قد 174
    سن 28
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بخاطر بیماری و مصرف داروهای متنوع و کم ابی دچار اسیب حاد کلیه شده بودید که الان بهبود یافته اید جای نگرانی نداره
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    کبودی ها روی آلت تناسلی مدتی هست که پدیدار شده آیا دچار بیماری خاصی شده ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام خارش دارن ؟ بعد از رابطه جنسی ایجاد شد ؟
  • تصویر کاربر mrtza_abdlhi شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مشکل زودانزالی دارم شاید به یک دیقه هم نمیرسه و نمیدونم چیکار کنم قرص های متعدد برای قبل رابطه استفاده کردم جوابگو نبوده
    مجرد هم هستم
    رابطه داشتنمم ماهی ۱ باره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اول اینکه روابط باید بیشتر بشه و تمرین بیشتر باشه . سرترالین ۵۰ شبی یک عدد تا ۳ ماه
  • تصویر کاربر محبوبه شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون به خیر پسر ده ساله ام ازوقتی که ازپوشک گرفتمش شب ادراری داره تو هفت سالگیش یک ماه ایمی پرامین دادم اما اصلا تاثیر نداشت امسال به خاطربیش فعالیش بردم متخصص مغز واعصاب اون براش دترولیت تجویز کرد اما تاثیرنداشت سونو نوشت سونو هیدرونفروز خفیف توکلیه چپ وحدودا ۱۵۰سی سی ادرار باقیمانده تو مثانه نشون داد وهمین طور سیستیت خفیف دکتر مجددا دترولیت ۴دوبار درروز ووازوپرسین وکپسول سفیکیم نوشتن اما اصلا تاثیر نداشته به نظرتون چه اقدام دیگه ای انحام بدیم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام باقی مانده حجم ادرارش زیاده . باید بررسی تکمیلی بشه از نظر وضعیت مثانه . باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و تبریک سال جدید من ۶۰سال سن دارم ویک ماه عمل پروستات از طریق مجاری ادرار انجام داده ام آیا می توانم رابطه جنسی با همسرم داشته باشم یا نه؟اگر توصیه دیگری هم داشته باشید بسیار ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام ۴ تا ۶ هفته پس از عمل امکان پذیر است . ممکنه کمی سوزش داشته باشید . مایعات بخورید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 655 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 844 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب