اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام مرد 35ساله هستم یک سالی هست دچار بی اختیاری ادرار شدم قبل از رفتن به دستشویی مقداری از ادرارم میریزد و در سر آلتم نمیتوانم ادرارم را نگه دارم قرص های تولترودین و سولیفناسین و اکسی بوتینین را هم مصرف کرده ام ولی خوب نشدم عکس آزمایش و سونو گرافی را ضمیمه کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام نیاز به سونوگرافی باقی مانده حجم ادرار پس از تخلیه هست که در سونو شما ذکر نشده
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پیش شما عمل واریکوسل انجام دادم که الان بعد ۲ ماه خیلی تغییری نداشت اسپرم و جهش اون و شما ۳ نمونه قرص به من دادین اسپریژن ۱۲ ساعتی ملاتونین و کلومیفن که گفتین تا ۱ ماه مصرف کن بعد ۱ ماه اقدام برا بچه دار شدن که که قبلا خانمم یه سقط داشته که الان گفتین دلیلش صد درصد شما نیستین
    و خانمم رفتن پیش دکتر طهماسبی گفتن جای قرص اسپریژن بهتره قرص فرتیل ایت بخوری حالا میخواستم بدونم چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      مشکلی نست اقدام به بارداری کنید زودتر . اگر نتیجه نگرفتید سریع تر روش های کمک باروری شروع بشه
  • تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    آیا کم تحرکی اسپرم درمان داره؟؟مشکل واریکوسلم دارم آیا با عمل مشکل کم تحرکی برطرف میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام بله اگر واریکوسل درجه بالا باشه میتونه کمک کنه عملش
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    میشه عکس‌رو ببینید زگیل دارم یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      زگیل نیست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 2190 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    آیا خودارضایی حتی در حالت معتادگونه میتونه باعث مرگ (بعلت ایست قلبی یا هر علت دیگه ای) بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر مگر به قصد خودکشی انجام دهید
  • تصویر کاربر حسینیان پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ارادت رامین هستم 55 سال سن دارم و حدود 3 سال پیش به مطب شما مراجعه کردم بدلیل عدم فشار در دفع ادرار و اینکه در آزمایش چیزی از مشکل پروستات نشان نمیداد و در سونوگرافی معمولی پروستات از خارج زیاد بزرگ نشده بود و پس از انجام نوار مثانه در مطب شما و انجام سونوگرافی دقیق تر مشخص شد که پروستات از داخل رشد داشته و مجرای ادرار را بسته شما به من قرص ویسول 5 یکی صبح یکی شب و پروترال اوپاس شبی یکی تجویز کردید ومشکل من و بی اختیاری ادرار من 90 درصد خوب شد و شما فرمودید تا آخر عمر این دارو را بخورم تا اینکه در اینستاگرام و برنامه 60 ثانیه با کلیه شما روش تراشیدن پروستات از داخل مجرا را دیدم آیا من میتوانم این عمل را انجام دهم بفرمائید بعد از عمل دیگر پروستات به حالت الان و انسداد مجرا بر نمیگردد و لطفا بفرمائید چقدر هزینه دارد من بیمه تامین اجتماعی هستم آیا این بیمه پوششی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام عمل تراشیدن پروستات بستگی به سایز پروستات دارد باید سونوگرافی جدید انجام دهید . اگر مشکل ادرار کردن ندارید اصلا دست نزنید .
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر آلت تناسلی م انحراف داره به سمت چپ و دور کلاهک آلتم لکه صورتی رنگه و از بچگی بوده عمل واسه انحراف آلت و تغییر رنگ پوستش لازمه
    و یه چیز شبیه خال رو آلتم هست داخلش خون مرده س چند بار خودش زخم شده باز روش خوب شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس در حالت نعوظ از بالا و پهلو بگیرید بفرستید
    2. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس فرستاده نمیشه حجم عکس ها هم کمه ولی می‌نویسه ارسال با مشکل مواجه شد داخل ربات تلگرام واستون فرستادم
    3. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس فرستاده نمیشه حجم عکس ها هم کمه ولی می‌نویسه ارسال با مشکل مواجه شد داخل ربات تلگرام واستون فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بفرستید واتس اپ ۰۹۱۲۴۲۶۵۷۴۷
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با سلام .سال 78 هر دو کلیه تحت عمل جراحی باز قرار گرفته بعد از ده سال مجدد سنگ داشتم که pcnl انجام دادم اکنون مجدد سنگ ساخته . نیازه به مشاوره و در صورت نیاز نوبت جهت مراجعه دارم در تاریخ 16 خرداد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونوگرافی یا سی تی اسکن جدید دارید ؟ برای نوبت با شماره های مطب هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    خواستم عکس بفرستم و جواب آزمایش نظر بدبن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر امین پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      چرا عکس ها نمیاد جناب دکتر عکس ضایعات واسه ۲ماه پیشه و جواب آزمایش ۱۰ روز پیش
    3. تصویر کاربر امین پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      البته من که ماه پیش اولین بار هم آزمایش دادم
      HSV LgG 1.35
      HSV LgM >3.5
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      همینجا عکس بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر کریمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادرم دو هفته پیش یک کشت ادرار انجام دادن و نتیجه رو براتون فرستادم شما فرمودید باید تکرار بشه چون میزان عفونتی که نشون داده در حد عفونت ادراری نبوده. من عکس آزمایش ادرار قدیمی رو مجدد براتون میفرستم دو صفحه است که روی هر دو نوشتم قدیمی. این هفته دوباره آزمایش دادن که نتیجه رو براتون میفرستم و روی برگه نوشتم جدید. مادرم علائم ندارن و سوند هم ندارند.
    ازتون دوتا درخواست دارم. اول اینکه الان باید چکار کنن؟ دوم اینکه مادرم مکرر دچار عفونت ادراری میشن میگن هرزگاهی توی اون ناحیه احساس خشکی میکنن انگار کف صابون ریختن. حتی فروردین ماه هم یکبار دیگه آزمایش دادن بازم توی نتیجه نوشته بود کمی باکتری و کشت نکرد.
    برای ریشه‌کن شدن چکار کنن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس ازمایشات را بفرستید
    2. تصویر کاربر کریمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام. من همه رو فرستادم، نرسیدن؟ پس الان دوباره میفرستم براتون.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      در ازمایش جدید هیچ شواهدی از عفونت نیست همونطور که گفتم ازمایش قدیم اشتباه بوده . اگر گهگاه دچار عفونت میشن شبی یک عدد نیتروفورانتویین بخورن . البته درصورتی عارضه اون مثل تهوع استفراغ قابل تحمل باشد
    4. تصویر کاربر کریمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      ممنونم آقای دکتر، یکی اینکه نیتروفورانتویین شبی یک عدد تا چند شب؟ و دوم اینکه آقای دکتر چه مکمل یا پروبیوتیکی یا ویتامینی رو براشون پیشنهاد می‌کنید؟ یا حتی چیزی برای تقویت سیستم ایمنی؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      اگر دائما عفونت ادرار مشخص دارن حداقل تا ۳ ماه اگر نه فقط گهگاه هست در حد یک هفته سیپروفلوکساسین ۵۰۰ شبی یک عدد . داروی خاصی برای تقویت نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 655 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 844 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب