اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    من سال 99 دچار فتق شدم در بین بیضه و تا الان عمل نکردم به خاطر ترسی که دارم
    میخواستم ببینم وقتی ازدواج کنم ، توی بارداری تاثیر میزاره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      خیر تاثیری نداره اما میتونه مشکلاتی مثل التهاب روده ها ایجاد کنه
  • تصویر کاربر ارش سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    ببخشید من پماد الدرا از کجا میتونم تهیه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      اطلاع ندارم
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بعد مراجعه به سونوگرافی متوجه شدم سنگ 18 میلی در لگنچه سمت چپ دارم جهت سنگ شکن یه بیمارستان مراجعه کردم الان 5 روز سنگ شکن میگذرد و هنوز در ناحیه کلیه و متورم شدن کلیه احساس میکنم درد زیادی دارم و آب زیاد هم میخورم دیگه از شدت درد نمیدونم چیکار باید بکنم اگه میشه راهنمایی بکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست کنید محل سنگ و سنگ ریزه ها مشخص بشه
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر . اقای دکتر عزیز بنده ۳۰ ساله و متاهل هستم. حدود ۳ سال است که بعداز تخلیه ادرار پس از چند دقیقه در ناحیه مثانه احساس سنگینی و پری میکنم حتی احساس سنگینی و تاف تاف در آلت و زیر آلت ( زیر بیضه ها) و در بعضی از مواقع در آلت ونوک آلت و احساس گزگز یا درد یا سوزش کمی حس میشه که بعداز نیم ساعت ازبین میره . دکتر عزیز این حالت همیشگی نیست گاها بعضی وقتا تا چند هفته اصلا مشکلی پیش نمیاد و در بعضی از هفته ها هر روزه است . احساس گرفتگی و حس بد سنگینی که بعداز زمانی برطرف میشه . در بعضی از مواقع جریان تخلیه ادرار پرفشار و عادیه ولی در بعضی از زمان ها کند و کم فشار است واقعا کلافم کرده زندگیم بهم خورده استرس دارم . دکتر جان میشه راهنمایی کنید ؟؟ ممنون میشم از بزرگی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شده ؟
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      خیر اقای دکتر
    3. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      خیر اقای دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با pvr انجام بشه برایم بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    بنده 30 سالمه مجرد واریکوسل دوطرفه داشتم قبل از کرونا جراحی کردم برج 10 پارسال رفتم واسه چکاپ و به دکتر گفتم واسم آزمایش سمین بنویسه ( به دلیل اینکه متوجه شدم منیم کم شده )
    آزمایش رو که انجام دادم دکتر گفت اسپرمم 1 ـ 15 میله بهم کپسول داد اسپرمم بهتر بشه ولی بعد مصرف دارو زمانی که مراجعه کردم باز آزمایش دادم این دفعه اسپرمم نیم میل بود و آزمایش قابل  تشخیص نبود ( چون دکتر گفت با نیم میل نمیشه درست تشخیص داد )
    همچنان اسپرمم خیلی کمه ( نیم میل شایدم کمتر )
    * قبل جراحی اسپرمم 2-25 بود *
    بهم چند تا آمپول تجویز کرد با قرص منتهی فعلا تهیه نکردم ( راستش به دلیل گرون بودنشون )
    خواستم ببینم چکار باید انجام بدم؟
    اگر داروهامو بگیرم تاثیر داره یا بازم نتیجه ای نداره؟
    ( در ضمن مشکل زود ارضایی هم داره )
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام چه داروهایی گفت بگیرین ؟ عکس اخرین سمن انالیز را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر بیتا سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر من چند وقت پیش سوزش ادرار و بوی بد ادرار و همینطور ترشحاتی داشتم دکتر برای من پماد واژینال میکوزین وقرص فلوکونازول ۵۰ تجویز کرد وتشخیص قارچ داد داروهارو مصرف کردم علایم از بین رفت و خوب شدم ولی فقط چند روز بعد از اتمام داروها باز اون بوی بد ادرار که شبیه بوی ترش شدگی و تخمیر هست برگشته و خیلی هم بوی شدیدیه چکار باید بکنم دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      باید داروها ادامه یابد همان قارچ است . مترونیدازول هم اضافه بشه
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1226 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    (عذر میخوام دسته بندی مرتبط پیدا نکردم)

    آقا ۳۴ ساله مجرد هستم

    من بعد از چند ماه ورزش بدنسازی سبک، متوجه شدم (میدونم بخاطر وزنه زدن نیست و برای حرکات شکم هست خودم حس کردم) بعد از سرفه یا کشش بدن، ۴ انگشت پایینتر از ناف و ۴ انگشت به سمت راست، همینطور ۴ انگشت به سمت پایین و چپ ناف (هردو با هم پیش نمیاد و گاهی هر کدوم اتفاق میفته) احساس درد خفیف یا کشیدگی و سوزش داشتم اما نه برجستگی و بیرون زدگی هست نه حتی با دست زدن چیزی مشخصه

    این رو هم اضافه کنم که همزمان با این موضوع، (یک ماهی بود که یکم بیضه هام حساس شده بود و ی مقدار برآمدگی کنار بیضه داشتم و درد داشتم بعد از چند روز هم درد کمر و پهلو بهش اضافه شد که گفتن عفونته چند تا قرص دادن (لووفکت ۵۰۰ و کلوگزاسیلین) خوب نشدم بعد از ۲ هفته دوباره رفتم امپول آمیکاسین و قرص ژلوفن و سیپروتد ۵۰۰ دادن و گفتن عفونت پروستاته

    سونوگرافی هم انجام دادم که عکسش رو خدمتتون میفرستم، (مثانه، کلیه، پروستات و نسوج نرم برای فتق و بیضه هم سمت راست هم چپ) دکتر گفتن فتق سمت راست رو دارم و میل خودمه بخوام عمل کنم یا نخوام هم مهم نیست و خیلی راهنماییم نکردن... (از وقتیم سونو انجام دادم، انقد گفتن به شکم فشار بیار که از چند ساعت بعدش دردم بیشتر شد و خود به خود سمت چپم میسوزه و درد میگیره در حالی که تو سونو گفتن مشکلی نیست...)

    اگر به عمل نیاز داره چرا به اختیار خودمه؟ اگه نیاز نداره چرا با تایید خودم میخواستن عمل کنن...
    من سالهای قبل ۲ بار این اتفاق برام افتاد کمی مراعات کردم و خوب شد

    میخوام بدونم اگه عمل نکنم مشکلی ایجاد نمیشه؟ میتونم بعد از مدتی خیلی آروم با ملاحظه دوباره ورزش کنمکه عضلات شکم وی بشه و اون فتق ترمیم میشه؟ یا باید تا آخر عمر نگران این موضوع باشم...؟
    ممنون میشمخیالم رو بابت این موضوع راحت کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بله فتق سمت راست مطرح است و قطعا با ورزش های سنگین در ارتباط است و اگر بعد از عمل ادامه دهید کار سنگین را قطعا عود میکنه . اینکه گفتن فعلا عمل نکنید برای اینکه میتونید صبر کنید کامل بیرون بزنه
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      ممنون از پاسخگویی شما
      آقی دکتر اگر قراره چه قبل عمل چه بعد از عمل هم خیلی مراعات کنم و کارهای سنگین انجام ندم، اگر کامل بیرون نزنه پس عمل نکنم بهتره درسته؟ من ۷-۸ سال پیشم همینجوری شدم یه مدت بعد دردش رفت حتی ورزش هم میکردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بله البته اگر کامل بیرون بزنه ممکنه خطرناک بشه و روده گیر بیفته
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      یک دنیا ممنون از پاسختون
      اگر مراعات کنم ممکنه هیچوقت بیرون نزنه و نیاز به عمل هم نباشه؟ ( چون قبلا پیش اومده و بعد از یه مدت اروم شده و حتی بعدش کارای سنگین هم کردم و چیزی نشده )

      و اینکه ممکنه سونو خطا داشته باشه؟ چون سمت چپ هم گاهی این حسو دارم حتی بیشتر از راست اما گفتن سمت چپ هیچی نیست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      خطای سونو که ممکنه باشه ولی در معاینه مشخص میشه .
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر کمال سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر.
    33 سال سن دارم و مجرد هستم و شغلم مهندس عمران.
    چندسال خود ارضایی دارم.
    حدودا دو سال هست که دچار عارضه ED شدم. از قرص سیلدنافیل 50 و 100 هم استفاده کردم و خیلی بهبودی پیدا نمیکنم. حتی با دیدن فیلم و فیکشن جنس مخالف یا درست تحریک نمیشم یا اینکه اصلا حسی ندارم.
    بعضاً هم در حین خواب یک دفعه با درد شدید در ناحیه رکتوم از خواب بیدار میشم و انگار احساس دفع دارم اما در واقعیت این‌طور نیست و حدودا نیم تا یک ساعت درد استمرار پیدا می‌کنه.
    گاها هم درد بیضه پیدا می‌کنم و تا پاشنه پا کشیده میشه.
    این شرایط یکم نگرانم کرده نمی‌دونم چه کاری باید انجام بدم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.چون می‌خوام ازدواج کنم.
    سپاس
    1. تصویر کاربر کمال دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر.
      ۳۳ سال سن دارم و مجرد هستم و شغلم مهندس عمران.
      چندسال خود ارضایی دارم.
      حدودا دو سال هست که دچار عارضه ED شدم. از قرص سیلدنافیل 50 و 100 هم استفاده کردم و خیلی بهبودی پیدا نمیکنم. حتی با دیدن فیلم و فیکشن جنس مخالف یا درست تحریک نمیشم یا اینکه اصلا حسی ندارم.
      بعضاً هم در حین خواب یک دفعه با درد شدید در ناحیه رکتوم از خواب بیدار میشم و انگار احساس دفع دارم اما در واقعیت این‌طور نیست و حدودا نیم تا یک ساعت درد استمرار پیدا می‌کنه.
      گاها هم درد بیضه پیدا می‌کنم و تا پاشنه پا کشیده میشه.
      این شرایط یکم نگرانم کرده نمی‌دونم چه کاری باید انجام بدم.
      ممنون میشم راهنمایی کنید.چون می‌خوام ازدواج کنم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام نعوظ صبحگاهی دارید ؟ استرس کاری روانی و عاطفی نداشتید در این یکسال ؟ رابطه جنسی برقرار کردین ؟
    3. تصویر کاربر کمال دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      نعوظ صبحگاهی یک یا دوبار در هفته دارم.
      استرس کاری در حد کم. چون کارم انرژی و تمرکز خیلی نیاز داره دکتر.
      رابطه دو سال پیش داشتم وقتی اوایل این بود که حس کردم مشکل پیدا کردم، اما همون زمان هم کیفیت خوبی نداشت ارکشن.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      باید رابطه منظم داشته باشید اینجوری قابل قضاوت نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من تقریبا دو ماه پیش بهتون پیام دادم که یه مدته آلتم رو به پایین انحنا پیدا کرده و براتون عکس هم فرستادم و گفتید احتمال تشکیل پلاک هست اما الان به غیر از اینکه رو پایین انحنا داشت سر آلتم هم مقداری به سمت چپ انحراف پیدا کرده. داخل یک سایت خوندم که باید دوره ۱۲ تا ۱۸ ماه از بیماری طی بشه بعد درمان شروع کنیم. خواستم بپرسم به نظرتون باید الان درمانو شروع کنم یا باید دوره ۱۲ ماهه تموم شه. البته از اولین بار که متوجه کجی آلتم شدم تا الان شش ماه میگذره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      در حالت نعوظ عکس بفرستید ببینم کجی را
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام سه تا عکس براتون فرستادم یکیش برای زمانیه که هنوز به سمت چپ انحراف پیدا نکرده بود یکیش هم برای زمانی هست که یک مقدار به سمت چپ انحراف پیدا کرده به نظرم انحرافش به مرور زمان داره بیشتر هم میشه یک عکس هم از پهلو فرستادم که به سمت پایین خم شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      فعلا اقدامی نمیخواد در صورتی که امکان رابطه نداشتین یا کجی تشدید پیدا کرد عمل کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایمان دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خانم من در طول شبانه روز بخصوص شب ها هر یک ربع یا نیم ساعت یک بار دچار احساس ادرار می شوند که گاهی خیلی کم درحد قطره ادارار میکنند برای درمان این بیماری چه کاری باید انجام بدیم ممنون میشم راهنمای کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام چند سالشون هست ؟ از کی ایجاد شده ؟ سونوگرافی جدید و ازمایش ادرار دادن ؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 655 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 844 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب