اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پورجمالیان یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام به دکتر عزیز .پدر من 58 سال سن دارد و بیماری بزرگ شدن پروستات دارم و سوزش ادرار داره در هر دو کلیه سنگ و کیست داره و سونوگرافی انجام داده است و سنگ در مثانه دارد و پی. آ. اس. آ 10 میباشد. من از شهرستان گیلان هستیم . لطفا چه کار باید کند و درمانش چه طوره . ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      پی اس ا ۱۰باید نمونه برداری کنید
  • تصویر کاربر رجبي یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر روز بخير
    به پيوست سوالم برگ آزمايش همسرم رو خدمتتون ارسال ميكنم لطف بفرماييد به من بگيد آيا پروستاتش وضعيتش چگونه است ملتهبه يا خدايي نكرده بدخيم؟ ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      عالی است
  • تصویر کاربر ا.ف.و یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 25 سال دارم بدلیل تکرر ادرار رفتم متخصص ارولژی ازمایش خون و ادرار و سونو گرافی دادم
    مشکلی که داشتم این بود که حجم پروستات بزرگ تر از نرمال و 27 سی سی بود و مقدار psa خون برابر 2.46 (ng/ml) بودش دکتر خودم بهم یه دوره داکسی ساکلین داد و دوره بعد تاوانکس البته ایشون گفتن که مشکل جدی ندارم و خیالم راحت باشه من خودم خیلی میترسم که نکنه سرطان باشه میخواستم نظر شما رو بدونم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      اصلا نگران مباش
  • تصویر کاربر سیف سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام مردی ۶۵ ساله هستم...سالها پیش متوجه بزرگی پروستات شدم و هرچند وقت با آزمایش psaو سونوگرافی پیشرفت بیماری رو چک میکردم ...چند دکتر مراجعه کردم بعضی نظر به عدم نمونه برداری دادن...تا الان که peaبه ۲۰ رسیده ولی حجم پروستات در سونوگرافی خیلی نسبت به قبل تغییر نکرده ولی عدد بالای ۵۰رو نشون داده...الان به فوق تخصص رجوع کردم نظر به نمونه برداری دادن...ولی نگرانم اگر بدخیم باشه آیا نمونه برداری باعث تشدید بیماری میشود یانه ....خواستم نظر شما دکتر محترم رو بدونم...خیلی ممنون از لطف شما...در پناه خداوند سلامت باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      با توجه به عدد psa شما ، باید حتما نمونه برداری انجام شه. خطر انتشار سرطان با نمونه برداری پروستات وجود نداره. جهت دریافت نوبت نمونه برداری پروستات با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرین
  • تصویر کاربر کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام‌جناب دکتر
    این آزمایش ارسالی مربوط به آقای ۴۰ ساله هست میشه لطفا بفرمایید وضعیت پروستاتشون در چه وضعیتی هست؟ ممنون از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      کاملا طبیعی هست
  • تصویر کاربر بیمار سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با سلام مدتی است در مجرای الت تناسلی خود احساس سوزش وکمی درد دارم سونوگرافی رفتم مشکل خاصی در مثانه وکلیه ها نبود فقط پروستات من به ابعاد 28*29*31م م باحجم 13.5ccبا اکوی کمی هیتروژن مشاهده شد وتصویر دو کانون کلسیفیه به قطرهای 5م م و7.5م م در ابتدا ومیانه مسیر مجرای پروستاتیک مشاهده شد .ممنون میشم که راهنمایی فرماییید. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      چند سالتونه ؟ آزمایش ادرار بدین و مایعات بیشتر مصرف کنین
    2. تصویر کاربر بیمار دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      ۴۴ساله ام ،کشت ادرار انجام دادم مشکلی نبود با تجویز ارولو ژیست ۱۰ عدد قرص تامسولوسین شبی یکی خوردم چند مرتبه سنگریزه دفع کردم اخرین بار دو عد سنگریزه که اندازه ماش بود دفع کردم سوزش هم کم شده .
    3. تصویر کاربر بیمار دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      ۴۴ساله ام با تجویز اورولوژیست محترم ۱۰ عدد قرص تامسولوسین شبی یکی خوردم چند بارشن ریزه دفع کردم دفعه اخر دو سنگریزه اندازه ماش دفع کردم سوزش هم کم شده ایا لازمه قرص رو ادامه بدم .خیلی ممنون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      نه دیگه نیازی به قرص نیست فقط مصرف مایعاتتون خیلی زیاد باشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر خدام سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر قبلا به صورت ویزیت تلفنی برای پدرم که پیرمرد ۸۷ ساله ای هست یک دوره داروی کپسول تامسولوسین و یکروز درمیان سیپرفلوکساسین ۵۰۰ تجویز فرمودید بعد از اتمام دوره چندین بار تماس گرفتم نتیجه رو خدمتتون بگم موفق نشدم در حال حاضر هم امکان ویزیت تلفنی مجدد وجود نداشت با توجه به تداوم مشکل و اینکه امکان مراجعه حضوری به دلیل ناتوانی در حرکت وجود نداره ایا ویزیت تلفنی مجدد با پراخت حق ویزیت امکان پذیر است ؟ ضمنا پدر بنده قبلا در مطب هم ویزیت شده وپرونده دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بله برای ویزیت تلفنی با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    جناب دکتر وقت بخیر .
    پدر بنده ۵۹ سال سن دارند که ایشون دچار عارضه مادرزادی تنگی مجرا ادرار هستند، همچنین پروستات ایشونم بزرگی به اندازه ۵۱ سی سی دارا میباشد . سوالم این است مصرف قرص ترازوسین یا پرازوسین در دوزهای ۱ میلی ، ۲میلی و بالاتر ، آن هم به مدت ۱ یا دو سال چه عوارض جدی را برای پدرم دارد؟ منظور من عوارضی مانند گیجی ، خواب الودگی و... نیست.بنده صبحتم بر روی عوارضی همچون برون ده قلبی ، مشکلات قلبی و... که در مصرف بلند مدت این قرص ایجاد میشود هست. سوال دوم اینکه گاهی در ادرار پدرم بافت های ریز و سیاه رنگی دفع میشود ، جنس این بافت ها سخت همچون سنگ است و رنگشان سیاه همچون ذغال است . اما اثری از خون و لخته خون در آن ریزه بافت های سخت دیده نمیشود. این ها چه هستند؟ سنگ مثانه یا کلیه؟ در پایان پدرم پارسال عمل رفع تنگی مجرا و سنگ مثانه باز انجام دادند که تعداد ۱۵ قلوه سنگ از مثانشون خارج گردید و تنگی مجراشون هم تا حدی رفع گردید .ایشون در حال حاضر ، مشکلاتی اعم از سوزش به هنگام ادرار، تکرر ادرار ، قطره ای امدن ادرار را نداشته و رنگ ادرارشان نیز زرد طبیعی است. نکته دیگر اینکه در آخرین سونوگرافی بعد از عمل ایشون که در اسفندماه سال جاری انجام گرفت پروستات ایشون ۵۱ سی سی به همراه مقداری رسوبات اکوژن و جدار مثانه ضخیم و نامنظم تشخیص داده شد. پرسش بنده این است ، مثانه ضخیم و نامنظم به چه معناست؟ آیا بیانگر مشکلی جدی است؟
    1. تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      جواب منو ندادین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      مثانه ی ضخیم به دنبال عدم دفع مناسب ادرار ایجاد میشه. دانه های سیاه رنگ شنریزه بوده که دفع شده. به جای ترازوسین از تامسولوسین شبی ۱ عدد استفاده کنن. مصرف مایعات هم بیشتر باشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ترابی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام من چندسالی حدود ده
    سال بزرگی پروستات حدود۴۰ccدارم آزمایش total.psa11.73 درتاریخ ۱۶.۵.۹۹و۱.۵۷ ناریخ98/8/30بود وضعیت پروستات من چگونه است درضمنسال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر عدد psa شما ۱۱.۷۳ هست حتما باید نمونه برداری از پروستات انجام شود. با تلفن زیر نوبت بگیرین ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر فیروز سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام حدود یک ماه پیش شانزده تیر تب ولرز داشتم ادارم به سختی می امد رفتم ازمایش پروستاتpsA 35.4 بود و Free psA4.9 بود پزشک انتی بیوتیک تاوانکس حدود سی عدد داد واز اون موصع هم هرشب یک عد کپسول پروترال خوردم مجدد ۲۵ تیر ازمایش دادم psA شد.11.1 و freepsAشد 3.2 سی عددانتی بیوتیک تاوانکس رامصرف کردم ودکپسول پروترال را هم دارم می خورم شانزده مرداد مجددا ازمایش دادم psAشده3.9و free شده 0.1 خواستم ازشما بپرسم چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      شما دچار پروستاتیت شده بودید. داروه درمان اون ۱.۵ ماهه است. یک ماه بعد مجدد psa چک کنین، سپس سالانه چک کنین
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 655 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 844 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب