اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انزال زودرس شایعترین مشکل جنسی مردان قسمت ۱

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

انزال زودرس یکی از مشکلات عمده و مختل کننده روابط جنسی است که از سالیان پیش و شاید از بدو خلقت بشر گریبانگیر مردان بوده است. با افزایش استرس های روزمره زندگی و گرفتاری های اجتماعی و مشغولیات روزمره زیاد و کمبود استراحت جسمی و عوامل دیگر امروزه به عنوان شایعترین اختلال جنسی است که زوجین به علت نارضایتی از روابط جنسی به مطب و مراکز درمانی مراجعه می کنند.

اصولاً یک ارتباط قوی بین خواب خوب، استراحت خوب، تغذیه خوب و ذهن آرام، تن سالم و روحیه بشاش و شاد و تمایل قوی به روابط جنسی وجود دارد. هر چه کیفیت زندگی فرد به علل روحی و جسمی مختل شود رابطه جنسی فرد را دچار اختلال خواهد کرد. با توجه به اینکه طبق آمار از هر سه مرد یک مرد مبتلا به انزال زودرس می باشد به شرح کامل تعریف و علل و درمان های آن می پردازم.

تعریف انزال زودرس

به هر انزالی که مایع منی بدون کنترل فرد و بلافاصله بعد از نعوظ و یا کمتر از یک دقیقه بعد از دخول انجام شود انزال زودرس می گویند. شدت انزال زودرس، فرد به فرد فرق می کند. بعضی از مردان جوان اظهار می دارند که انزال آنقدر سریع انجام می شود که قادر به دخول نیستند و گهگاهی زوجین را می بینیم که بعد از چند سال هنوز خانم باکره است.

در اغلب مردان انزال زودرس زیر یک دقیقه اتفاق می افتد که این امر باعث نارضایتی شریک جنسی شده و با مرور زمان به علت ناراحتی روحی باعث افت میل جنسی و در نهایت ممکن است باعث از هم گسستگی ارتباط زناشویی گردد.

کاهش میل جنسی در زوجین

شکایات بیماران

به نمونه شکایت های این بیماران با ذکر جملات به عنوان مثال می پردازم:

  • آقایی اظهار می دارد با کوچکترین تحریک جنسی انزال زودرس پیدا می کنم که این شدیدترین نوع بیماری است.
  • آقایی اظهار می داردکه من در زمان معاشقه مشکلی ندارم ولی به محض اینکه عمل دخول انجام می شود در اولین رفت و برگشت ناخودآگاه انزال صورت می گیرد.
  • آقایی اظهار می دارد که من فقط در یک موقعیت جنسی تحریک آمیز در یک position خاص بلافاصله دچار انزال می شوم.
  • بیمار دیگری اظهار می دارد که من تا سه دقیقه هم می توانم خودم را کنترل کنم ولی خانمم در طول این مدت به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسد. که در این موارد باید علت نارضایتی را در خانم ها جستجو کرد. بعضی از خانم ها دیر انزال هستند و به عنوان مثال ممکن است تا 20 دقیقه مقاربت نیز به ارگاسم نرسند که باید علت زمینه ای سردمزاجی خانم ها را بررسی و درمان کرد که اغلب در زنان افسرده مشاهده می شود.

همچنانکه در قسمت درمان اشاره خواهم کرد تعامل زن و مرد و همکاری نزدیک به یکدیگر و آشنایی به روح و روان فرد مقابل در یک مقاربت لذت بخش برای دو طرف بسیار مفید است. به عنوان مثال زوجینی را می بینیم که اظهار می کنند با یک معاشقه خوب قبل از دخول و ارضاء شدن هر دو طرف که زود و زیر یک دقیقه انجام می شود و با هم هماهنگ هستند و هیچ شکایتی از روابط جنسی خود ندارند.

انواع انزال زودرس

انزال زودرس به دو نوع تقسیم می شود:اولیه و ثانویه

۱) انزال زودرس اولیه

 کسانی هستند که از شروع موقع فعالیت های جنسی مبتلا به انزال زودرس هستند

۲) انزال زودرس ثانویه

 در این نوع فرد یک حالت نرمال فعالیت جنسی دارد ولی بعداً مبتلا به انزال زودرس می شود.

علل انزال زودرس اولیه

این نوع انزال زودرس بیشتر در تیپ شخصیتی A که افرادی حساس، عصبانی، پرخاشگر، عجول و زودرنج هستند دیده می شود. این افراد مثل صحنه های دیگر زندگی زود تحریک می شوند و قادر به کنترل مایع منی خود حین مقاربت نیستند که در قسمت درمان به چگونگی درمان اشاره خواهم کرد.

انزال زودرس

علل انزال زودرس ثانویه

نوع ثانویه انزال زودرس علت های مختلف محیط بیرونی و درونی دارد که عبارتند از:

1- استرس های حاد و مزمن زندگی روزمره

امروزه زودانزالی را بیشتر در افرادی می بینیم که دوز استرس های شغلی و محیطی آنها بالاست که به علت مشغله های کاری زیاد و استرس ناشی از آنها است.

2- افسردگی و اضطراب

افسرده گی و اضطراب و داروهای ضد افسردگی از عواملی هستند که اختلال در فعالیت جنسی ایجاد می کنند که عبارتند از: کاهش میل جنسی، اختلال در شدت نعوظ و انزال زودرس. اصولاً یک ارتباط قوی و مستقیم بین حالت های روحی فرد و تمایل به سکس وجود دارد. هر چه آرامتر، بانشاط تر، کم استرس تر میل و توان وانزال دیرتر و برعکس استرس، اضطراب و افسردگی از عوامل تخریب کننده فعالیت جنسی هستند.

3- فواصل زیاد بین روابط جنسی

تعداد روابط جنسی با توجه به سن، وضعیت سلامت جسمی و حالت های روحی فرد متغییر است. اصولا با گذر زمان و افزایش سن منحنی فعالیت های جنسی به طرف پایین حرکت می کند. به عنوان مثال یک فرد در سن 18 سالگی ممکن است هر شب تمایل به فعالیت های جنسی داشته باشد در حالیکه یک مرد 50 ساله ممکن است 2-1 بار در هفته و یا در سن بالای 60 سال یک بار در یک هفته یا دو هفته مقاربت جنسی انجام شود. اصولاً هر چه فاصله بین مقاربت ها بیشتر باشد آستانه تحریک پذیری کم شده و باعث انزال زودرس می شود.

4- تحریک کم جنسی

فعالیت جسمی خوب نیازمند یک مدیریت منطقی احساس در حین مقاربت و تجربه جنسی است. لذا بسیاری از افراد جوان که سابقه تجربه فعالیت جنسی را ندارند در شروع فعالیت جنسی از انزال زودرس رنج می برند که با کسب تجربه و هماهنگی بیشتر با شریک جنسی این مشکل با گذر زمان بهتر می شود.

5- مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر

وجود مشکلات احساسی و ارتباطی در بین زوجین باعث اختلاف جنسی می شود که عبارتند از: کاهش میل جنسی به طرف مقابل، عدم نعوظ خوب در انزال زودرس در مرد و انزال دیررس در زن. برخلاف مرد که مبتلا به انزال زودرس می شود خانم ها به علت حساس بودنشان اغلب به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسند.

6- بیماری های جسمی

هر گونه بیماری آزاردهنده جسمی می تواند باعث انزال زودرس در مرد شود. به عنوان مثال اختلال در فعالیت غده تیروئید، فشارخون بالا، دیابت، التهاب مجرای ادراری، تب حاد و مزمن، کمبود سروتونین که توسط مغز ترشح می شود و یا اختلال در عملکرد مواد انتقال دهنده پیام های عصبی همه موارد فوق به صورت مستقیم فعالیت های جنسی فرد را تحت تأثیر و باعث انزال زودرس می شود.

7- مصرف داروها

داروهای ضد فشارخون، آرام بخش ها، ضدافسردگی و ضد اضطراب ها می توانند هم میل جنسی و هم شدت نعوظ و هم زمان انزال را تحت تأثیر قرار دهند.

راه های درمان انزال زودرس کاملاً شناخته شده است و لذا حذف سیگار والکل و مواد مخدر از تخریب فعالیت های جنسی شما جلوگیری خواهد کرد. برای مطالعه راه های درمان انزال زودرس روی اینجا کلیک کنید.

انزال زودرس چگونه درمان می شود

پیش از مراجعه به پزشک می توانید راهکارهای زیر را دنبال کنید:

  • خودارضایی یک یا دو ساعت قبل از رابطه ی جنسی
  • استفاده از کاندوم برای کمک به کاهش حس
  • با نفس عمیق کشیدن می توانید به طور جزئی، رفلکس انزال را مهار کنید. رفلکس انزال نوعی رفلکس اتوماتیک بدن است که در حین انزال رخ می دهد.
  • به هنگام رابطه جنسی، شریک جنسی شما باید در بالا قرار بگیرد، تا نزدیک به انزال شما بتواند خود را بیرون بکشد.
  • پوزیشن های مختلف رابطه ی جنسی را امتحان کنید، تا پوزیشنی را پیدا کنید که کمتر در آن تحریک می شوید.
  • وقفه انداختن و فکر کردن به چیزی غیر از رابطه ی جنسی
اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

مشاوره

سکس تراپیست ها یا درمانگران جنسی و متخصصان دیگری مانند روانشناس ها، می توانند به درمان مشکل انزال زودرس و دیگر مشکلات جنسی کمک کنند. شما می توانید از مزایای مراجعه به یکی از این متخصصان بهره مند شوید.

مشاوره همچنین می تواند، هرگونه مشکل روانشناختی زمینه ای، جنسی یا رابطه ای را شناسایی کند و به بهبود مشکلات دیگر در رابطه با انزال زودرس مانند اضطراب کمک کند. اگر در رابطه ی طولانی مدتی هستید، می توانید از زوج درمانگر کمک بگیرید.

تکنیک های رفتاری

تکنیک هایی وجود دارد که به فراموش کردن عادت انزال زودرس کمک می کنند. این تکنیک ها شامل تکنیک “توقف -شروع” و تکنیک “فشرده کردن” می شوند.

دارو

یک روش درمانی دیگر، اسپری بی حسی موضعی است، که می توانید بدون نیاز به نسخه آن را از داروخانه تهیه کنید. شما باید 10 دقیقه قبل از رابطه ی جنسی، اسپری را روی نوک آلت تناسلی خود بزنید. دنبال کردن دستورالعمل ها اهمیت زیادی دارد.

همچنین باید بدانید که اسپری ممکن است از آلت تناسلی شما، به بدن شریک جنسی تان (برای مثال داخل واژن) منتقل شود و موجب بی حسی کوتاه مدت شود. داروهای ضد افسردگی نیز می توانند به طور موفقیت آمیزی انزال زودرس را درمان کنند. استفاده از دارو برای درمان اختلال عملکرد نعوظ، می تواند به کنترل انزال زودرس نیز کمک کند.

ورزش

تمرینات ورزشی کگل که تمریناتی برای تقویت عضلات کف لگن هستند نیز، می توانند به بهبود کنترل انزال کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.2/5 - (196 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Pouyan دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام. پس از ازدواج #شبها دو سه مرتبه برای ادرار از خواب بیدار میشوم و مثانه ام خیلی پر میشود. در حالیکه قبل از ازدواج صبح که بیدار میشدم هم مثانه ام زیاد پر نبود و فشار وارد نمیکرد...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      در صورتی که دارای تکرر ادرار و سوزش ادرار هم هستین ازمایش ادرار بدهید ، حتما قند خون هم چک شود
  • تصویر کاربر عمادی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    دختر من در 6 سالگی بخاطر پیش آمدی(ترس ) دچار لکنت شد و با مراجعه به روانشناس دارویی را دریافت کرد که لکنت برطرف شد اما بعد از آن دارو و عوارضش دخترم دچار تکرر ادرار شد، به یکباره و زود باید ادرارش را خالی کند و تخلیه ادرارش به صورت ریتم معمولی و فشار منظم نمی باشد و بصورت یکباره و پخش ادرار تخلیه می شود و ادرار بوی بدی دارد و گاهی شب ادراری دارد و طی روز لباس هایش بوی ادرار میگیرد ولی خود بچه متوجه ترشح نمی شود درسونوگرافی انجام شده یک کیسه آب بین مثانه ورحم دیده میشود که بعدازتخلیه مثانه محو میشود(اولین مراجعه) با مراجعه به پزشک ارولوژی اطفال و انجام VCUG و بعد از آن سیستوسکوپی (که مشکلی دیده نشد) و فقط دریافت آنتی بیوتیک و یک دارو دیگر انجام شدکه بهبودی حاصل نشد، الان دخترم 9 ساله هست و با انجام VCUG و سیستوسکوپی تشخیصی و دریافت دارو مشکلش حل نشده از حضرتعالی خواهشمندم بفرمایید چه کنم واقعا درمانده شده ام از این موضوع لطفا راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر عمادی شنبه ۲۲ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      تصاویر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      کشت ادرار بدهد و پس از منفی بودن ان جهت انجام نوار مثانه مراجعه کند
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    باسلام من تقریبا مدت چند سالی که بعد از اینکه میرم به دستشویی بعد از ادرار احساس راحتی در تخلیه رو ندارم یعنی همش احساس دفع ناقص و یه جورایی انگار ادرارم باقی مانده داره و واقعا هم باقی مانده هم داره واینکه شب هم که مثلا ساعت 12 که قبل از خواب دستشویی میرم که بعدش بخوابم اگر تا صبح یا موقع نماز صبح که میخوام بلند بشم در ناحیه پشت و پهلو و حتی قسمت شکم احساس درد و
    سنگینی دارم و یه حالت خاصی دارم که بعد از رفتن به دستشویی درد کمتر میشه و به مرور در طی روز کم میشه واینکه بعد از ادرار همیشه استبرا که میکنم یه مایع غلیظ هم به مقداری ازم خارج میشه که نمیدونم چیه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای سیپروفلوکساسین و تامسولوسین و ملوکسیکام استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام این متن را برای دکتر کرمی بزنم خوبه؟
    با سلام ۶۷ سال سن دارم
    سه ماه پیش جراحی رادیکال پروستات داشته از بعد از کشیدن سوند، بی اختیاری کامل ادرار دارم و متاسفانه هیچ گونه علامتی دال بر بهبودی در این سه ماه نداشته ام
    آیا این به این معناست که بهبودی نخواهم داشت؟
    و آیا ورزش یا ماساژ یا خوردن گرمی کمکی به درمان بی اختیاری خواهد کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام از جمله عوارض شایع رادیکال پروستات ، بی اختیاری هست . از دولوکستین استفاده کنین
  • تصویر کاربر جابر سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر مادرم از ابتدای اردیبهشت با نوعی افسردگی دچار شد بخاطر ترس کرونا پیش چند پزشک مغز و اعصاب رفتیم الان داروی آلزایمر استفاده میکنه که نسبت به قبل خیلی خوب شد اما ممکنه در هفته یک یا دوبار دچار شب اداری بشه که خوابش هم همون شبها خیلی سنگین هست ممنونم که راهنمایی بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام ، آزمایش ادرار داده شه ، اگر عفونت نباشه ، با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنین
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    بی اختیاری و عدم تخلیه کامل ادرار دارم 48 ساله و مجرد هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ صبح ها از ساعت۱۰ الی ۱۲تماس
  • تصویر کاربر روزبه یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب آقای دکتر من ۴۲ سالم هست از ماه گذشته به مرور تکرر ادرارم زیاد شد و مشکل تکرر ادرار و قطع و وصل ادرار داشتم که دکتر رفته بودم وآزمایش خون ادرار و سونوگرافی دادم و حدود ۱۰ روز پیش آزمایشاتم را آقای دکتر قوامی ارولوژیست دیدن ایشان گفتن بزرگی پروستات دارین روزی یک عدد کپسول تامسولوسین بخورم الان حدود ۱۰ روز این دارو خوردم و دارم ادامه میدم جریان ادرارم بهتر شده و سوزش آنچنان احساس نمی کنم قطع و وصل ادرار کمتر شده ولی تکرر ادرارم خیلی تغییری نکرده است.
    داروی تامسولوسین کمی حالت گرگرفتگی به من می دهد اما قابل تحمل است. بفرمایید که برای رفع کامل تکرر ادرار چکار کنم ؟و آیا شما هم مصرف تامسولوسین را تایید می کنید که در ادامه استفاده کنم؟ کپسولهاش سی تایی اند بعد از اتمامش ادامه بدم ؟تصاویر آزمایشات فرستادم خدمتتان ممنون اززحمات و لطف شما
    1. تصویر کاربر روزبه جمعه ۳۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      با سلام آقای دکتر اگر امکان دارد لطفا پاسخ سوال فوق را بفرمایید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ صبح ها از ساعت۱۰ الی ۱۲تماس
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مونا سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام من خانم ۳۵ ساله هستم، اختلال اضطرابی دارم. بدون دلیل مضطرب میشم و در این حالت تکرر ادرار پیدا میکنم و سریع باید به دستشویی برم چون قابل کنترل نیست برام. اتفاقا نگرانی از این موضوع باعث میشه وقتی بیرون میرم مضطرب بشم و به مشکل بخورم! راهی برای کاهش حساسیت مثانه وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      اضطرابتون که درمان شه ، اون مشکل هم حل میشه میتونین از داروی فلوکستین استفاده کنین
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    میخواستم بدونم ایا خودارضایی میتونه باعث ضعف دریچه الت و بی اختیاری در دفع ادرار بشه یا ارتباطی نداره؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر ارتباطی نداره
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 8649 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من لگنم پهن شده و همین باعث شده که باسنم چاق بشه و اینکه دیگران منو ببینن خجالت میکشم لطفاً میشه بگید چیکار کنم که لگنم کوچیک بشه آیا از رابطه مقعدی هم می‌تونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتره بررسی هورمونی برای شما انجام شه
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب