اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انزال زودرس شایعترین مشکل جنسی مردان قسمت ۱

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

انزال زودرس یکی از مشکلات عمده و مختل کننده روابط جنسی است که از سالیان پیش و شاید از بدو خلقت بشر گریبانگیر مردان بوده است. با افزایش استرس های روزمره زندگی و گرفتاری های اجتماعی و مشغولیات روزمره زیاد و کمبود استراحت جسمی و عوامل دیگر امروزه به عنوان شایعترین اختلال جنسی است که زوجین به علت نارضایتی از روابط جنسی به مطب و مراکز درمانی مراجعه می کنند.

اصولاً یک ارتباط قوی بین خواب خوب، استراحت خوب، تغذیه خوب و ذهن آرام، تن سالم و روحیه بشاش و شاد و تمایل قوی به روابط جنسی وجود دارد. هر چه کیفیت زندگی فرد به علل روحی و جسمی مختل شود رابطه جنسی فرد را دچار اختلال خواهد کرد. با توجه به اینکه طبق آمار از هر سه مرد یک مرد مبتلا به انزال زودرس می باشد به شرح کامل تعریف و علل و درمان های آن می پردازم.

تعریف انزال زودرس

به هر انزالی که مایع منی بدون کنترل فرد و بلافاصله بعد از نعوظ و یا کمتر از یک دقیقه بعد از دخول انجام شود انزال زودرس می گویند. شدت انزال زودرس، فرد به فرد فرق می کند. بعضی از مردان جوان اظهار می دارند که انزال آنقدر سریع انجام می شود که قادر به دخول نیستند و گهگاهی زوجین را می بینیم که بعد از چند سال هنوز خانم باکره است.

در اغلب مردان انزال زودرس زیر یک دقیقه اتفاق می افتد که این امر باعث نارضایتی شریک جنسی شده و با مرور زمان به علت ناراحتی روحی باعث افت میل جنسی و در نهایت ممکن است باعث از هم گسستگی ارتباط زناشویی گردد.

کاهش میل جنسی در زوجین

شکایات بیماران

به نمونه شکایت های این بیماران با ذکر جملات به عنوان مثال می پردازم:

  • آقایی اظهار می دارد با کوچکترین تحریک جنسی انزال زودرس پیدا می کنم که این شدیدترین نوع بیماری است.
  • آقایی اظهار می داردکه من در زمان معاشقه مشکلی ندارم ولی به محض اینکه عمل دخول انجام می شود در اولین رفت و برگشت ناخودآگاه انزال صورت می گیرد.
  • آقایی اظهار می دارد که من فقط در یک موقعیت جنسی تحریک آمیز در یک position خاص بلافاصله دچار انزال می شوم.
  • بیمار دیگری اظهار می دارد که من تا سه دقیقه هم می توانم خودم را کنترل کنم ولی خانمم در طول این مدت به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسد. که در این موارد باید علت نارضایتی را در خانم ها جستجو کرد. بعضی از خانم ها دیر انزال هستند و به عنوان مثال ممکن است تا 20 دقیقه مقاربت نیز به ارگاسم نرسند که باید علت زمینه ای سردمزاجی خانم ها را بررسی و درمان کرد که اغلب در زنان افسرده مشاهده می شود.

همچنانکه در قسمت درمان اشاره خواهم کرد تعامل زن و مرد و همکاری نزدیک به یکدیگر و آشنایی به روح و روان فرد مقابل در یک مقاربت لذت بخش برای دو طرف بسیار مفید است. به عنوان مثال زوجینی را می بینیم که اظهار می کنند با یک معاشقه خوب قبل از دخول و ارضاء شدن هر دو طرف که زود و زیر یک دقیقه انجام می شود و با هم هماهنگ هستند و هیچ شکایتی از روابط جنسی خود ندارند.

انواع انزال زودرس

انزال زودرس به دو نوع تقسیم می شود:اولیه و ثانویه

۱) انزال زودرس اولیه

 کسانی هستند که از شروع موقع فعالیت های جنسی مبتلا به انزال زودرس هستند

۲) انزال زودرس ثانویه

 در این نوع فرد یک حالت نرمال فعالیت جنسی دارد ولی بعداً مبتلا به انزال زودرس می شود.

علل انزال زودرس اولیه

این نوع انزال زودرس بیشتر در تیپ شخصیتی A که افرادی حساس، عصبانی، پرخاشگر، عجول و زودرنج هستند دیده می شود. این افراد مثل صحنه های دیگر زندگی زود تحریک می شوند و قادر به کنترل مایع منی خود حین مقاربت نیستند که در قسمت درمان به چگونگی درمان اشاره خواهم کرد.

انزال زودرس

علل انزال زودرس ثانویه

نوع ثانویه انزال زودرس علت های مختلف محیط بیرونی و درونی دارد که عبارتند از:

1- استرس های حاد و مزمن زندگی روزمره

امروزه زودانزالی را بیشتر در افرادی می بینیم که دوز استرس های شغلی و محیطی آنها بالاست که به علت مشغله های کاری زیاد و استرس ناشی از آنها است.

2- افسردگی و اضطراب

افسرده گی و اضطراب و داروهای ضد افسردگی از عواملی هستند که اختلال در فعالیت جنسی ایجاد می کنند که عبارتند از: کاهش میل جنسی، اختلال در شدت نعوظ و انزال زودرس. اصولاً یک ارتباط قوی و مستقیم بین حالت های روحی فرد و تمایل به سکس وجود دارد. هر چه آرامتر، بانشاط تر، کم استرس تر میل و توان وانزال دیرتر و برعکس استرس، اضطراب و افسردگی از عوامل تخریب کننده فعالیت جنسی هستند.

3- فواصل زیاد بین روابط جنسی

تعداد روابط جنسی با توجه به سن، وضعیت سلامت جسمی و حالت های روحی فرد متغییر است. اصولا با گذر زمان و افزایش سن منحنی فعالیت های جنسی به طرف پایین حرکت می کند. به عنوان مثال یک فرد در سن 18 سالگی ممکن است هر شب تمایل به فعالیت های جنسی داشته باشد در حالیکه یک مرد 50 ساله ممکن است 2-1 بار در هفته و یا در سن بالای 60 سال یک بار در یک هفته یا دو هفته مقاربت جنسی انجام شود. اصولاً هر چه فاصله بین مقاربت ها بیشتر باشد آستانه تحریک پذیری کم شده و باعث انزال زودرس می شود.

4- تحریک کم جنسی

فعالیت جسمی خوب نیازمند یک مدیریت منطقی احساس در حین مقاربت و تجربه جنسی است. لذا بسیاری از افراد جوان که سابقه تجربه فعالیت جنسی را ندارند در شروع فعالیت جنسی از انزال زودرس رنج می برند که با کسب تجربه و هماهنگی بیشتر با شریک جنسی این مشکل با گذر زمان بهتر می شود.

5- مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر

وجود مشکلات احساسی و ارتباطی در بین زوجین باعث اختلاف جنسی می شود که عبارتند از: کاهش میل جنسی به طرف مقابل، عدم نعوظ خوب در انزال زودرس در مرد و انزال دیررس در زن. برخلاف مرد که مبتلا به انزال زودرس می شود خانم ها به علت حساس بودنشان اغلب به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسند.

6- بیماری های جسمی

هر گونه بیماری آزاردهنده جسمی می تواند باعث انزال زودرس در مرد شود. به عنوان مثال اختلال در فعالیت غده تیروئید، فشارخون بالا، دیابت، التهاب مجرای ادراری، تب حاد و مزمن، کمبود سروتونین که توسط مغز ترشح می شود و یا اختلال در عملکرد مواد انتقال دهنده پیام های عصبی همه موارد فوق به صورت مستقیم فعالیت های جنسی فرد را تحت تأثیر و باعث انزال زودرس می شود.

7- مصرف داروها

داروهای ضد فشارخون، آرام بخش ها، ضدافسردگی و ضد اضطراب ها می توانند هم میل جنسی و هم شدت نعوظ و هم زمان انزال را تحت تأثیر قرار دهند.

راه های درمان انزال زودرس کاملاً شناخته شده است و لذا حذف سیگار والکل و مواد مخدر از تخریب فعالیت های جنسی شما جلوگیری خواهد کرد. برای مطالعه راه های درمان انزال زودرس روی اینجا کلیک کنید.

انزال زودرس چگونه درمان می شود

پیش از مراجعه به پزشک می توانید راهکارهای زیر را دنبال کنید:

  • خودارضایی یک یا دو ساعت قبل از رابطه ی جنسی
  • استفاده از کاندوم برای کمک به کاهش حس
  • با نفس عمیق کشیدن می توانید به طور جزئی، رفلکس انزال را مهار کنید. رفلکس انزال نوعی رفلکس اتوماتیک بدن است که در حین انزال رخ می دهد.
  • به هنگام رابطه جنسی، شریک جنسی شما باید در بالا قرار بگیرد، تا نزدیک به انزال شما بتواند خود را بیرون بکشد.
  • پوزیشن های مختلف رابطه ی جنسی را امتحان کنید، تا پوزیشنی را پیدا کنید که کمتر در آن تحریک می شوید.
  • وقفه انداختن و فکر کردن به چیزی غیر از رابطه ی جنسی
اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

مشاوره

سکس تراپیست ها یا درمانگران جنسی و متخصصان دیگری مانند روانشناس ها، می توانند به درمان مشکل انزال زودرس و دیگر مشکلات جنسی کمک کنند. شما می توانید از مزایای مراجعه به یکی از این متخصصان بهره مند شوید.

مشاوره همچنین می تواند، هرگونه مشکل روانشناختی زمینه ای، جنسی یا رابطه ای را شناسایی کند و به بهبود مشکلات دیگر در رابطه با انزال زودرس مانند اضطراب کمک کند. اگر در رابطه ی طولانی مدتی هستید، می توانید از زوج درمانگر کمک بگیرید.

تکنیک های رفتاری

تکنیک هایی وجود دارد که به فراموش کردن عادت انزال زودرس کمک می کنند. این تکنیک ها شامل تکنیک “توقف -شروع” و تکنیک “فشرده کردن” می شوند.

دارو

یک روش درمانی دیگر، اسپری بی حسی موضعی است، که می توانید بدون نیاز به نسخه آن را از داروخانه تهیه کنید. شما باید 10 دقیقه قبل از رابطه ی جنسی، اسپری را روی نوک آلت تناسلی خود بزنید. دنبال کردن دستورالعمل ها اهمیت زیادی دارد.

همچنین باید بدانید که اسپری ممکن است از آلت تناسلی شما، به بدن شریک جنسی تان (برای مثال داخل واژن) منتقل شود و موجب بی حسی کوتاه مدت شود. داروهای ضد افسردگی نیز می توانند به طور موفقیت آمیزی انزال زودرس را درمان کنند. استفاده از دارو برای درمان اختلال عملکرد نعوظ، می تواند به کنترل انزال زودرس نیز کمک کند.

ورزش

تمرینات ورزشی کگل که تمریناتی برای تقویت عضلات کف لگن هستند نیز، می توانند به بهبود کنترل انزال کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.2/5 - (196 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1121 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر .اقای دکتر من زود انزالی شدید دارم و گاهی خیلی کم پیش میاد که کنترل ادرار ندارم
    وحدود 6سال هست ک خود ارضای میکنم میخواستم بدونم خود ارضای روی بچه دار شدن تاثیری دارد .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عصبی است و درمان سخت
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۱۳ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    با درود فراوان./بنده 22 سال دارم و متاهل هستم.حدود سه ماه پیش از ارتفاع 5 متری به پشت پرت شده و علاوه بر ضربه به ناحیه ی کمر و شکستی در دنده ها دچار بی اختیاری ادرار و انزال شده چون مشغول به خدمت سربازی هستم برای بنده تستی به نام نوار مثانه تجویز کردند از هر کسی که سوال کردم گفت اگر که مبتلا باشی با این تست مشخص می شود اما پزشک معاین من گفت که مشکلی نیست و من واقعا از این مشکل رنج میبرم سوال:1_برای در مان چ کنم؟2_چطورثابت کنم . با تشکر از حضرت عالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه ضروری است 02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر موسی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکتر؛
    من در سال 84 در اثر سانحه تصادف مهره L1 کمرم شکست و طی عمل جراحی و گذاشتن پلاتین در کمرم مشکل کمرم تا حدودی حل شد و بعد از یکسال پلاتینها رو در آوردم. و اما قبل از عمل من با مشکل بی اختیاری ادراری مواجه شدم و بعد از عمل متخصصهای کلیه و مجاری ادراری بیمارستان بعد از کلی آزمایشات و... به این نتیجه رسیدند که من دیگر قادر به ادرار کردن نمی باشم و باید از سوند استفاده کنم و الان نه سال از این قضیه میگذرد و من همچنان با سوند زدن به خودم مثانه ام را تخلیه میکنم. باتوجه به این شرایط من ازدواج هم کردم و صاحب یک فرزند هم شدم. یعنی از بابت جنسی مشکلی ندارم فقط به لحاظ ادرار و مدفوع مشکل دارم. حال از شما دکتر عزیز استدعا دارم اگر راه حلی دارید که من از این مشکل رهایی یابم تا آخر عمر دعایتان میکنم. فقط بگویید این مشکل قابل حل است تا هرجای دنیا که باشه حاضرم برم و هزینه کنم فقط سلامتیم را بدست بیاورم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر موسی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باسلام و عرض ادب. تصاویر نوار مثانه بهمراه آزمایشات طی ایمیل بحضورتان ارسال گردید. ممنون و سپاس از زحمات بی دریغتان.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    باسلام چندوقتی هست که بعد از ادار احساس می کنم داخل آلت من هنوز ادار است و وقتی هم باز به توالت می روم بزور مقداری ادرار میاید و بع از چند مدت احساس میکنم داخل لوله های ادرای من چیزی در حال حرکت است و وقتی هم به سر آلت نگاه میکنم ادرای هم خارج نمی شود دلیل آن چیست با توجه که هنگام ادراد تمام مسایل را رعایت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      تلقین می کنید
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      5
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Joseph سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر
    خواهرم 17 سالشه،از نوزادی مشکل بی اختیاری در ادرار خودش داره
    بعد از کلی مراجعه به دکتر و انواع آزمایشات متوجه شدن که بین مثانه و مجرای ادرار ارتباطی نیست و نقص مادرزایی داره ظاهرا
    تا چند سال پیش به دکترها مختلفی در سراسر کشور مراجعه کردیم که بی نتیجه ماند،الان مدت 2 ساله که هر 2 کلیه از کار افتاده و داره دیالیز میکنه
    خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به دکتر خودتان مراجعه شود
  • تصویر کاربر افسانه یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    باسلام...
    من دختری 22 ساله ام. حدود سه ماه پیش در ناحیه هردو کلیه و مثانه ام درد شدیدی احساس کردم...سپس به پزشک مراجعه کردم و برای من سونوگرافی و آزمایش ادرار و خون نوشت...در سونوگرافی سنگ مشاهده نشد..تمام موارد آزمایشم هم خوب بود به جز calsium oxalate که many گزارش شده بود...
    داروهای دکتر اندکی از دردم کم کرد اما مدتی بعد به یک مشکل بسیار بزرگ برخوردم و آن هم این بود که اگر ادرارم را زود به زود تخلیه نمیکردم مثانه و هردو کلیه ام به شدت درد میگرفت...امیدوار بودم مشکلم رفع بشود اما اینگونه نشد و الان بعد از گذشت 2 ماه هنوز هم اگر هر 2 ساعت برای تخلیه ادرار به دستشویی نروم به شدت کلیه و مثانه ام درد میگیرد...در طول شب هم 3 الی 4 بار به دستشویی میروم ....این در حالیست که مقدار ادراری که در طول شبانه روز تخلیه میکنم اصلا زیاد نیست و کم است...مشکل من چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      هر 2 ساعت 1 لیوان آب بخورید
  • تصویر کاربر فرشاد یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 714 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر عرض کنم که من پس از دستشویی رفتن ادرارم در چند مرحله خارج می شود یعنی زمانی که تمام شد و میخواهم بلند شوم دوباره ادرار دفع می شود واین عمل گاهی در چند مرحله پشت سر هم تکرار می شود و گاهی زمان دستشویی به 20 دقیقه هم می رسد بعضی مواقع هم که از دستشویی خارج می شوم احساس دفع ادرار دارم وحتی گاهی چند قطره هم خارج می شود این کار در هوای سرد بیشتر تکرار می شود ولی می توانم وقتی دستشویی در دسترس نباشد از صبح تا شب خودم را کنترل کنم در ضمن سن من 41 سال است و قند خونم هم در حدود 110 تا 120 می باشد متشکرم اگر راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر بهروز سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام
    مردی هستم متاهل و 32 ساله
    مدتی است بعد از تخلیه کامل مثانه
    چند قطره ادرار هم می آید(حدوداً چند دقیقه پس از تخلیه کامل(
    چکار کنم؟مشکل چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      استبرا بکنید مشکلی نیست
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام 20ساله هستم مدتی است ادرارم کامل دفع نمیشود.به پزشک اورولوژی مراجعه کردم بعد از آزمایش و سونوگرافی گفت ازنظرمن مشکلی ندارید و به پزشک نفرولوژی فرستاد به نظر شما ایراد ازکجاست؟
    آیا به پزشک نفرولوژی مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام.خدمت شما من پسر 15 ساله ای هستم که حدود یک ماه خودارضایی را ترک نموده و بی اختیار در خواب استمنا مینمایم.لطفا کمک کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن تکرار نکن
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر دنیا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما
    بنده چند روز پیش با علایم درد شدید در ناحیه زیر شکم،سمت راست، تکررادرار، دفع مقطع ادرار
    تهوع و استفراغ به شما مراجعه کردم. شما فرمودید دلیل درد احتمالا سنگ کوچکی بوده که دفع شده اما مثانه را تحریک کرده، و سبب تولید درد شده و قرص مسکن هر8ساعت تجویز نمودید و برای سایر علایم هم قرص یوریناسین برای 1 ماه. اما با گذشت چند روز دردم همچنان ادامه دارد و حتی این درد تا قسمت ران پا منتشر میشود. و به شدت آزار دهنده هست. خواستم اگر براتون ممکن هست راهنمایی بفرمایید.
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      دردی که به پا وران منتشر شود مال کلیه نیست از نظر دیسک بررسی کنید
  • تصویر کاربر طلا شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تشکر از راهنمايي هاي مفيدتون
    من نيازمند مراجعه به يک روانشناس مجرب آقا در زمينه ي کم کاري شديد جنسي براي آقايي هستم که از نظر جسمي کاملآ سالمه و اين مساله صرفآ روحي و فکريه و نيازمند بررسي در زمينه روانشناسي
    امکانش هست که براي کمک به من و حل اين مشکل از همکاران روانشناس متخصص تون در زمينه کم کاري جنسي کسي رو معرفي کنيد که مورد تاييد شخص شما باشن
    بسيار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      الان امریکا هستند 1 ماه بعد میایند
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب