اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انزال زودرس شایعترین مشکل جنسی مردان قسمت ۱

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

انزال زودرس یکی از مشکلات عمده و مختل کننده روابط جنسی است که از سالیان پیش و شاید از بدو خلقت بشر گریبانگیر مردان بوده است. با افزایش استرس های روزمره زندگی و گرفتاری های اجتماعی و مشغولیات روزمره زیاد و کمبود استراحت جسمی و عوامل دیگر امروزه به عنوان شایعترین اختلال جنسی است که زوجین به علت نارضایتی از روابط جنسی به مطب و مراکز درمانی مراجعه می کنند.

اصولاً یک ارتباط قوی بین خواب خوب، استراحت خوب، تغذیه خوب و ذهن آرام، تن سالم و روحیه بشاش و شاد و تمایل قوی به روابط جنسی وجود دارد. هر چه کیفیت زندگی فرد به علل روحی و جسمی مختل شود رابطه جنسی فرد را دچار اختلال خواهد کرد. با توجه به اینکه طبق آمار از هر سه مرد یک مرد مبتلا به انزال زودرس می باشد به شرح کامل تعریف و علل و درمان های آن می پردازم.

تعریف انزال زودرس

به هر انزالی که مایع منی بدون کنترل فرد و بلافاصله بعد از نعوظ و یا کمتر از یک دقیقه بعد از دخول انجام شود انزال زودرس می گویند. شدت انزال زودرس، فرد به فرد فرق می کند. بعضی از مردان جوان اظهار می دارند که انزال آنقدر سریع انجام می شود که قادر به دخول نیستند و گهگاهی زوجین را می بینیم که بعد از چند سال هنوز خانم باکره است.

در اغلب مردان انزال زودرس زیر یک دقیقه اتفاق می افتد که این امر باعث نارضایتی شریک جنسی شده و با مرور زمان به علت ناراحتی روحی باعث افت میل جنسی و در نهایت ممکن است باعث از هم گسستگی ارتباط زناشویی گردد.

کاهش میل جنسی در زوجین

شکایات بیماران

به نمونه شکایت های این بیماران با ذکر جملات به عنوان مثال می پردازم:

  • آقایی اظهار می دارد با کوچکترین تحریک جنسی انزال زودرس پیدا می کنم که این شدیدترین نوع بیماری است.
  • آقایی اظهار می داردکه من در زمان معاشقه مشکلی ندارم ولی به محض اینکه عمل دخول انجام می شود در اولین رفت و برگشت ناخودآگاه انزال صورت می گیرد.
  • آقایی اظهار می دارد که من فقط در یک موقعیت جنسی تحریک آمیز در یک position خاص بلافاصله دچار انزال می شوم.
  • بیمار دیگری اظهار می دارد که من تا سه دقیقه هم می توانم خودم را کنترل کنم ولی خانمم در طول این مدت به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسد. که در این موارد باید علت نارضایتی را در خانم ها جستجو کرد. بعضی از خانم ها دیر انزال هستند و به عنوان مثال ممکن است تا 20 دقیقه مقاربت نیز به ارگاسم نرسند که باید علت زمینه ای سردمزاجی خانم ها را بررسی و درمان کرد که اغلب در زنان افسرده مشاهده می شود.

همچنانکه در قسمت درمان اشاره خواهم کرد تعامل زن و مرد و همکاری نزدیک به یکدیگر و آشنایی به روح و روان فرد مقابل در یک مقاربت لذت بخش برای دو طرف بسیار مفید است. به عنوان مثال زوجینی را می بینیم که اظهار می کنند با یک معاشقه خوب قبل از دخول و ارضاء شدن هر دو طرف که زود و زیر یک دقیقه انجام می شود و با هم هماهنگ هستند و هیچ شکایتی از روابط جنسی خود ندارند.

انواع انزال زودرس

انزال زودرس به دو نوع تقسیم می شود:اولیه و ثانویه

۱) انزال زودرس اولیه

 کسانی هستند که از شروع موقع فعالیت های جنسی مبتلا به انزال زودرس هستند

۲) انزال زودرس ثانویه

 در این نوع فرد یک حالت نرمال فعالیت جنسی دارد ولی بعداً مبتلا به انزال زودرس می شود.

علل انزال زودرس اولیه

این نوع انزال زودرس بیشتر در تیپ شخصیتی A که افرادی حساس، عصبانی، پرخاشگر، عجول و زودرنج هستند دیده می شود. این افراد مثل صحنه های دیگر زندگی زود تحریک می شوند و قادر به کنترل مایع منی خود حین مقاربت نیستند که در قسمت درمان به چگونگی درمان اشاره خواهم کرد.

انزال زودرس

علل انزال زودرس ثانویه

نوع ثانویه انزال زودرس علت های مختلف محیط بیرونی و درونی دارد که عبارتند از:

1- استرس های حاد و مزمن زندگی روزمره

امروزه زودانزالی را بیشتر در افرادی می بینیم که دوز استرس های شغلی و محیطی آنها بالاست که به علت مشغله های کاری زیاد و استرس ناشی از آنها است.

2- افسردگی و اضطراب

افسرده گی و اضطراب و داروهای ضد افسردگی از عواملی هستند که اختلال در فعالیت جنسی ایجاد می کنند که عبارتند از: کاهش میل جنسی، اختلال در شدت نعوظ و انزال زودرس. اصولاً یک ارتباط قوی و مستقیم بین حالت های روحی فرد و تمایل به سکس وجود دارد. هر چه آرامتر، بانشاط تر، کم استرس تر میل و توان وانزال دیرتر و برعکس استرس، اضطراب و افسردگی از عوامل تخریب کننده فعالیت جنسی هستند.

3- فواصل زیاد بین روابط جنسی

تعداد روابط جنسی با توجه به سن، وضعیت سلامت جسمی و حالت های روحی فرد متغییر است. اصولا با گذر زمان و افزایش سن منحنی فعالیت های جنسی به طرف پایین حرکت می کند. به عنوان مثال یک فرد در سن 18 سالگی ممکن است هر شب تمایل به فعالیت های جنسی داشته باشد در حالیکه یک مرد 50 ساله ممکن است 2-1 بار در هفته و یا در سن بالای 60 سال یک بار در یک هفته یا دو هفته مقاربت جنسی انجام شود. اصولاً هر چه فاصله بین مقاربت ها بیشتر باشد آستانه تحریک پذیری کم شده و باعث انزال زودرس می شود.

4- تحریک کم جنسی

فعالیت جسمی خوب نیازمند یک مدیریت منطقی احساس در حین مقاربت و تجربه جنسی است. لذا بسیاری از افراد جوان که سابقه تجربه فعالیت جنسی را ندارند در شروع فعالیت جنسی از انزال زودرس رنج می برند که با کسب تجربه و هماهنگی بیشتر با شریک جنسی این مشکل با گذر زمان بهتر می شود.

5- مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر

وجود مشکلات احساسی و ارتباطی در بین زوجین باعث اختلاف جنسی می شود که عبارتند از: کاهش میل جنسی به طرف مقابل، عدم نعوظ خوب در انزال زودرس در مرد و انزال دیررس در زن. برخلاف مرد که مبتلا به انزال زودرس می شود خانم ها به علت حساس بودنشان اغلب به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسند.

6- بیماری های جسمی

هر گونه بیماری آزاردهنده جسمی می تواند باعث انزال زودرس در مرد شود. به عنوان مثال اختلال در فعالیت غده تیروئید، فشارخون بالا، دیابت، التهاب مجرای ادراری، تب حاد و مزمن، کمبود سروتونین که توسط مغز ترشح می شود و یا اختلال در عملکرد مواد انتقال دهنده پیام های عصبی همه موارد فوق به صورت مستقیم فعالیت های جنسی فرد را تحت تأثیر و باعث انزال زودرس می شود.

7- مصرف داروها

داروهای ضد فشارخون، آرام بخش ها، ضدافسردگی و ضد اضطراب ها می توانند هم میل جنسی و هم شدت نعوظ و هم زمان انزال را تحت تأثیر قرار دهند.

راه های درمان انزال زودرس کاملاً شناخته شده است و لذا حذف سیگار والکل و مواد مخدر از تخریب فعالیت های جنسی شما جلوگیری خواهد کرد. برای مطالعه راه های درمان انزال زودرس روی اینجا کلیک کنید.

انزال زودرس چگونه درمان می شود

پیش از مراجعه به پزشک می توانید راهکارهای زیر را دنبال کنید:

  • خودارضایی یک یا دو ساعت قبل از رابطه ی جنسی
  • استفاده از کاندوم برای کمک به کاهش حس
  • با نفس عمیق کشیدن می توانید به طور جزئی، رفلکس انزال را مهار کنید. رفلکس انزال نوعی رفلکس اتوماتیک بدن است که در حین انزال رخ می دهد.
  • به هنگام رابطه جنسی، شریک جنسی شما باید در بالا قرار بگیرد، تا نزدیک به انزال شما بتواند خود را بیرون بکشد.
  • پوزیشن های مختلف رابطه ی جنسی را امتحان کنید، تا پوزیشنی را پیدا کنید که کمتر در آن تحریک می شوید.
  • وقفه انداختن و فکر کردن به چیزی غیر از رابطه ی جنسی
اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

مشاوره

سکس تراپیست ها یا درمانگران جنسی و متخصصان دیگری مانند روانشناس ها، می توانند به درمان مشکل انزال زودرس و دیگر مشکلات جنسی کمک کنند. شما می توانید از مزایای مراجعه به یکی از این متخصصان بهره مند شوید.

مشاوره همچنین می تواند، هرگونه مشکل روانشناختی زمینه ای، جنسی یا رابطه ای را شناسایی کند و به بهبود مشکلات دیگر در رابطه با انزال زودرس مانند اضطراب کمک کند. اگر در رابطه ی طولانی مدتی هستید، می توانید از زوج درمانگر کمک بگیرید.

تکنیک های رفتاری

تکنیک هایی وجود دارد که به فراموش کردن عادت انزال زودرس کمک می کنند. این تکنیک ها شامل تکنیک “توقف -شروع” و تکنیک “فشرده کردن” می شوند.

دارو

یک روش درمانی دیگر، اسپری بی حسی موضعی است، که می توانید بدون نیاز به نسخه آن را از داروخانه تهیه کنید. شما باید 10 دقیقه قبل از رابطه ی جنسی، اسپری را روی نوک آلت تناسلی خود بزنید. دنبال کردن دستورالعمل ها اهمیت زیادی دارد.

همچنین باید بدانید که اسپری ممکن است از آلت تناسلی شما، به بدن شریک جنسی تان (برای مثال داخل واژن) منتقل شود و موجب بی حسی کوتاه مدت شود. داروهای ضد افسردگی نیز می توانند به طور موفقیت آمیزی انزال زودرس را درمان کنند. استفاده از دارو برای درمان اختلال عملکرد نعوظ، می تواند به کنترل انزال زودرس نیز کمک کند.

ورزش

تمرینات ورزشی کگل که تمریناتی برای تقویت عضلات کف لگن هستند نیز، می توانند به بهبود کنترل انزال کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.2/5 - (196 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر بنده بعد از ادار واستبرا چند قطره نیز خارج میشود .بیشتر اوقات در زمستان اینطور است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست خواستید باید نوار عصب مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    باسلام
    باتوجه به ادرار درطول شب وروز احساس دفع ناقص ادرار دارم
    چه چیزی باعث این مشکل میشود؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید09351142080
  • تصویر کاربر سپیده یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر, خداقوت
    مادرم 66 ساله هستن. ایشون زمانی که از جا بلند میشن تا به دستشویی برای تخلیه ادرار برن نرسیده به دستشویی ادرار ازشون خارج میشه.. یا مثلا وقتی میخندن یا سرفه میزنن همینطورن. علت چیست و راههای درمان کدامند؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر عبدالغفور جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با سلام
    من دت مدیدی هست که با این مشکل مواجهم و چند بار به پزشک مراجعه کردم اما فایده نکرده
    هم سونوگرافی انجام دادم ولی هیچ مشکلی در سونو رویت نشده
    بعد پزشک این داروهارو برام تجویز کرده
    پروترال4/0
    ایمی پرامین 10 میلی گرم
    افلوکیم<افلوکساسین>
    سراترالین50
    من ی ماه استفاده کردم باضافه برخی محدودیتها که تجویز کرده و هیچ تغییری نکرده حالتم
    گفتن که باید خدمت شما برسم برای نوار مثانه
    خواهشا من راهنمایی کنید
    قلبا و قبلا متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار بگیرید
  • تصویر کاربر کریم شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکترپس ازسلام اینجانب حدود چهل روزپیش درتبریزبرایم عمل پروستات باز انجام داده اندحالا بی اختیاری ادراردارم وخجالت میکشم ازجناب عالی استدعادارم مرادراینموردیاری فرمایید می ترسم همون طوری بماند ایشاالله خداوند متعال برایتان عمرطولانی توام باسلامتی عنایت فرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      تست ارودینامیک و سیستوسکوپی کمک کننده است
  • تصویر کاربر افروز شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 5842 مشاهده پرسش
    با سلام پسر 9ساله ای دارم که فقط در هنگام خنده شدید وچار بی اختیاری ا درار میشود وهیچ مشکل دیگری ندارد سونوگرافی مثانه وکلیه وپروستات هم مشکلی نداشته ودر نوار ادرار سرعت پرش ادرار 10.9 میلیلیتر در ثانیه بوده . در سن 3 سالگی از نظر تنگی مجرا بررسی شده ومشکلی نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بررسی نوار مثانه 09351142080
  • تصویر کاربر شادی.ب شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام. ممنون از سایت خوبتون. من دختری بیست ساله هستم. مشکلی که این اواخر دو بار برام پیش اومده اینه که شبا خواب ادرار کردن میبینم و این مشکل برام پیش میاد. و بلافاصله از خواب میپرم. این مشکل دو بار به فاصله یک سال برام پیش اومده. دفعه ی اول استرس بدی به من وارد شده بود ولی دفعه ی دوم هیچ مشکلی نداشتم. و راستش الان دیگه موقع خوابیدن کمی نگرانم که دوباره این اتفاق پیش بیاد.
    ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    با سلام
    اینجانب سالهاست که دچار مشکل بی اختیاری ادرار هستم.مشکل من به این صورت است که بعد از هر بار ادرار بعد از خروج از دستشویی به مدت 10 الی 15 دقیقه بعد چند قطره ادرار خارج می شود و بعد از آن به کلی ادرار قطع می شود و دیگر مشکلی ندارم.این موضوع مرا در انجام فرایض دینی دچار مشکل می کند.البته من کاملا استبرا انجام می دهم ولی با وجود این باز هم چند قطره ادرار خارج می شود.می خواستم از جنابعالی برای رفع مشکلم کمک بگیرم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام
    اینجانب سالهاست که دچار مشکل بی اختیاری ادرار هستم.مشکل من به این صورت است که بعد از هر بار ادرار بعد از خروج از دستشویی به مدت 10 الی 15 دقیقه بعد چند قطره ادرار خارج می شود و بعد از آن به کلی ادرار قطع می شود و دیگر مشکلی ندارم.این موضوع مرا در انجام فرایض دینی دچار مشکل می کند.البته من کاملا استبرا انجام می دهم ولی با وجود این باز هم چند قطره ادرار خارج می شود.می خواستم از جنابعالی برای رفع مشکلم کمک بگیرم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه
  • تصویر کاربر نیلوفرامیری سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    به نام خدا سلام وخدا قوت از سایت بسیار مفیدتون .من دختر25 ساله هستم ویک سال است ازدواج کرده ام که دچاربی اختیاری ادرارم . یعنی من این مشکل را از سن 13 سالگی دارم.وهرسال بدتر میشوم. به پزشک مراجعه کرده ام ولی همه تا می فهمن من جوانم وهنوز زایمان نکرده ام می گویند مشکلی نداری وفقط وسواس هست وبرو....ولی من مطمئنم.اخر با عطسه واسترس وسرفه یاوتی به کلاس های ایروبیک می روم ازمن ادرارخارج می شود این را کاملا احساس می کنم ووقتی خودراوارسی می کنم هم همین است.من در نوجوانی تا سن 20سالی بختطر این که ادرارم لباس زیرم رانجس می کرد وبرای اینکه بخاطر طهارت شرتم خیس نشود وجایی رانجس نکنم. روزی فقط یک بار به دسشویی می رفتم ومثانه ام به شدت دردمی گرفت.دراین حالت مدام به خاطر فشاردسشویی ازم ادرارخارج می شد ولی با این استنباط که این جوری فقط لباس زیر خودم نجس است وجایی رلنجس نمی کنم به این کارم ادامه می دادم ودسشویی نمی رفتم.که مبادا به خاطر طهارت لباس زیرم کاملا خیس ونجاست به جایی که میشینم انتقال پیداکند.ولی حال تعداددسشویی ها بیشتر شده ولی من تکرر ادرا روبی اختیاری ادرارم بدترشده توروخداراهنماییم کنید.خسته شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر دنیا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما
    بنده چند روز پیش با علایم درد شدید در ناحیه زیر شکم،سمت راست، تکررادرار، دفع مقطع ادرار
    تهوع و استفراغ به شما مراجعه کردم. شما فرمودید دلیل درد احتمالا سنگ کوچکی بوده که دفع شده اما مثانه را تحریک کرده، و سبب تولید درد شده و قرص مسکن هر8ساعت تجویز نمودید و برای سایر علایم هم قرص یوریناسین برای 1 ماه. اما با گذشت چند روز دردم همچنان ادامه دارد و حتی این درد تا قسمت ران پا منتشر میشود. و به شدت آزار دهنده هست. خواستم اگر براتون ممکن هست راهنمایی بفرمایید.
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      دردی که به پا وران منتشر شود مال کلیه نیست از نظر دیسک بررسی کنید
  • تصویر کاربر طلا شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام ضمن تشکر از راهنمايي هاي مفيدتون
    من نيازمند مراجعه به يک روانشناس مجرب آقا در زمينه ي کم کاري شديد جنسي براي آقايي هستم که از نظر جسمي کاملآ سالمه و اين مساله صرفآ روحي و فکريه و نيازمند بررسي در زمينه روانشناسي
    امکانش هست که براي کمک به من و حل اين مشکل از همکاران روانشناس متخصص تون در زمينه کم کاري جنسي کسي رو معرفي کنيد که مورد تاييد شخص شما باشن
    بسيار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      الان امریکا هستند 1 ماه بعد میایند
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب