درباره عمل وازووازستومی بعد از پشیمانی از وازکتومی چه میدانید؟

بعد از عمل وازکتومی یا قطع لوله نطفه بر و از بین 6-10 درصد این افراد از کار خود پشیمان و یا به علت های مختلف از قبیل طلاق و ازدواج جدید و یا خدای نکرده از دست دادن بچه ها و یا اقدام به بچه داری، خواهان وصل لوله های قطع شده و یا عمل وازووازستومی هستند.

جدا از تبلیغات کاذب که جهت آسان نشان دادن عوارض وازکتومی یا قطع لوله ها و یا گزارش درصد بالای موفقیت عمل وصل مجدد لوله های نطفه بر یا وازووازستومی در عمل و حتی در مراکز پیشرفته دنیا درصد موفقیت این عمل خیلی پایین و بین 20 الی 35 درصد می باشد. که هر چه از زمان عمل بیشتر گذشته باشد درصد موفقیت خیلی پایین تر خواهد بود.عوارض وازکتومی

لذا این عمل بر خلاف بستن لوله ها که روش سریع و آسان و کم هزینه و سرپایی است ولی وصل آن مستلزم نیازمند وسایل پیچیده و میکروسکوپ و بستری و بیهوشی و هزینه بالا و درصد موفقیت پایین همراه می باشد و لذا تأکید می کنم که قبل از بستن لوله ها و یا وازکتومی باید اطلاعات کامل و مشورت لازم را داشته باشد.

وازووازستومی چیست؟

عمل وازووازستومی یعنی دو قمست لوله های اسپرم یا نطفه بر را که قبلاً قطع شده اند، پیدا کرده و پس از باز کرده گره ها و حذف قسمت های خراب شده لوله ها، محل جدید دو لوله را با استفاده از نخ های پروفین بسیار باریک 7 صفر و زیر میکروسکوپ به همدیگر پیوند بزنیم.

وازووازستومی

درصد موفقیت این پیوند مجدد لوله ها یا وازووازستومی چقدر است؟

در صد موفقیت به عوامل زیر بستگی دارد:

1- زمان قطع کردن لوله ها : هر چه زمان بیشتر گذشته باشد درصد موفقیت پایین خواهد آمد.

2- تبحر جراح

3- وجود میکروسکوپی های پیشرفته در اتاق عمل

4- وجود بیماری زمینه ای خراب کننده اسپرم: از قبیل واریکوسل، کوچکی بیضه و عملکرد ضعیف سلول های نطفه ساز بیضه قبل از عمل، اپیدیدیمت و ورم مزمن …..

5- سن زوجین

6- محل قطع لوله ی نطفه بر: هر چه به طرف اپیدیدیم باشد بدتر است.

جدا از تبلیغات غیر واقعی درصد موفقیت پیوند مجدد لوله ها یا وازووازستومی در پیشرفته ترین مراکز علمی دنیا بین 20-40 درصد است که عوامل فوق الذکر در درصد موفقیت تأثیر گذار هستند و لذا اگر وازکتومی را انجام بدهید به امید وصل مجدد لوله ها، هرگز با امید روی آن حساب نکنید.

علائم موفقیت عمل عبارتست از ظهور اسپرم در مایع منی فرد است که نشان از باز بودن مسیر پیوند است.
در حالت نرمال در هر 22 اسپرم یک مرد جوان 20 میلیون اسپرم وجود دارد باید عرض کنم که به علت باریک بودن مجرای لوله های نطفه بر بعد از عمل پیوند مجدد نباید انتظار حالت طبیعی را داشته باشید و بعد از ظهور نطفه و اسپرم بعد از عمل وازووازستومی باید بلافاصله اقدام به باروری را شروع کرد که ممکن است به روش های کمکی از جمله IUT و یا IVF نیاز داشته باشد.

 برگشت وازکتومی

درصد موفقیت بعد از عمل کی مشخص می شود؟

درصد موفقیت عمل سه ماه بعد مشخص می شود که نشان آن وجود اسپرم در آزمایش اسپرم می باشد که به علت قطع به لوله های اسپرم بر در نزدیکی اپیدیدیم باشد و عمل اپیدیدیمووازوستومی یا وصل لوله واز به اپیدیدیم انجام شود ممکن است ظهور اسپرم تا 6 ماه نیز طول بکشد.

# توصیه های بعد از عمل :

چون عمل به صورت میکروسکوپی انجام می شود جهت نتیجه گیری بهتر:

1- مدت 2 روز استراحت مطلق باشد.
2- عدم نزدیکی تا یک ماه
3- عدم انجام فعالیت سنگین
4- انجام آزمایش هر 1-3-6 ماه

# عوارض عمل وازووزاستومی

1- درد محل عمل
2- جمع شدن خون یا هماتوم
3- عفونت
4- انسداد مجدد بعد از عمل که در 10 درصد مواقع ایجاد می شود.
در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

 


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ارزو پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 32 مشاهده پرسش
    جناب دکتر
    سلام
    بنده متاهل هستم و ۲۹ سال دارم و دارای دو فرزند. مدتی است برای بارداری اقدام کرده ایم اما حامله نشدم. ازمایش اسپرم شوهرم را پیوست کرده ام. ایا مشکلی هست؟
    ممنون میشوم بررسی فرمایید.
    1. تصویر کاربر ارزو شنبه ۱۸ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      عکس دیگر هم پیوست کرده ام.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      سرعت حرکت اسپرم کمی پایینه ، تا یک سال اگر باردار نشدید سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
    3. تصویر کاربر ارزو یکشنبه ۱۹ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      ببخشید نمونه را کمی دیر (با حدود نیم ساعت تاخیر) به آزمایشگاه بردیم. نیاز هست ازمایش رو تکرار کنیم؟ و علت کمی حرکت این باشه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      اگر بیش از ۲۰ دقیقه طول کشید ، مجدد ازمایش دهید
    5. تصویر کاربر ارزو یکشنبه ۱۹ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      ببخشید آقای دکتر، نیازی به مصرف دارو هم هست؟ اگر هست چه داروهایی؟
      خیلی ممنون.
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      یه سری دارو ها هستند که تقویت کننده اسپرم ند
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۴ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر این ازمایش میخواستم تفسیر کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      قابل قبوله ازمایش و احتمالا میتونین بچه دار شین ، فقط کمی شکل اسپرم ها مختله
  • تصویر کاربر کاظمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام و احترام
    ما اردیبهشت 98بطور طبیعی و بدون هیچ دارو باردار شدیم
    و در3ماهگی بدلیل توقف رشد جنین سقط شد
    از شهرویور 98مجدد به اقدام شروع کردیم تاخرداد99نتیجه نگرفتیم و باعث شد بریم دکتر به دنبال علت که خانم عکس رنگی دادند و لوله ها باز و مشکلی نداشتند آقا آزمایش اسپرم دادن با موتیلیتی 28و مورفولوژی 2.5
    وازمایش اسپرم دوم رو دی ماه 99 دادند با موتیلیتی 7 و مورفولوژی 4.5
    حالا برای خوب شدن اقا چکار کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 2 ماه پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرایی پنجشنبه ۲۵ دی ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من آبان ماه به دلیل تشکیل نشدن قلب سقط داشتم بعد همسرم آزمایش اسپرم دادن که همه چی نرمال بود فقط PH اسپرم 9 بود که دکتر به همسرم 6 تا آمپول تستسترون و کپسول ال کارنیتین 500 دادن. چون میترسیدم آمپول تعداد اسپرماشونو کم کنه نزدن ولی کپسول را مصرف میکنن میخواستم بدونم PH ایشون میتونه دلیل سقط من باشه ؟ برای کاهشش باید آمپول تستسترون مصرف کنن با داروی دیگه ای یا اصلا نیاز به کم کردنش هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ دی ۹۹( 3 ماه پیش)
      ربطی نداره ، اگر سرعت و شکل اسپرم ها طبیعی باشه نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، من 36 سالمه، حدود 15 سال پیش واریکوسل عمل کردم،ولی مجددا عود خفیف داشتم، چند سال بعدش آزمایش هم دادم نتایج نزدیک به نرمال بود ولی چون مجرد بودم پزشکم گفت فعلا نیاز به اقدامی نیست،الان تازه تصمیم به بچه دار شدن گرفتیم، ولی الان یکبارآزمایش اسپرم دادم تحرک و مورفولوژی ضعیفه، سونو داپلر هم تشخیص واریکوسل که همه رو خدمتتون می فرستم، به نظر شما شانس باروری طبیعی با دارو درمانی و یا جراحی واریکوسل چقدره؟ و اینکه چند وقت بعد بهتره آزمایشم رو تکرار کنم؟ البته اینم عرض کنم هنوز هیچ تلاشی در جهت بارداری نکردیم و تازه تصمیم گرفتیم، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 3 ماه پیش)
      فعلا نیاز به کار خاصی نیست ، ازمایشتون تکرار شه ، با یک بار نمیشه قضاوت کرد. تا یک سال جهت بچه دار شدن فرصت دهید
  • تصویر کاربر اسما شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    آقای دکتراین ادامه توضیحات قبلیم هست که یادم رفت خدمتتون بگم همسرم تقریبا دوهفته پیش از درد زیر شکم به دکتر مراجعه کرد و گفتن انگار التهاب پروستات دارن و همسرم اینجوری بود که ادرارش کامل انجام نمیشد ودکتر دو تا داروی لووفلوکساسین 500 و سلکوکسیب را تجویز کردن و استفاده میکنه بهترم شده و این آزمایش اسپرم که خدمتتون فرستادم را در زمان مصرف این داروها دادن آیا تاثیر داروها نیست؟؟؟ همه چیش تو آزمایش اسپرم صفر هست😭یعنی امیدی به باروری نیست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 4 ماه پیش)
      عکس ازمایش اسپرم را بفرستید
  • تصویر کاربر الهه شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 60 مشاهده پرسش
    ، سلام جناب دکتر 4 ساله ازدواج کردیم و یکسال هم پیشگیری نمی‌کنیم
    همسرم آزمایش اسپرم انجام دادند ۲۹ ساله هستند و قوام و اندازه بیضه نرمال هست و واریکوسل و.. نداشتند. نتایج آزمایش در عکس ارسال کردم خدمتتون و همسرم قلیان مصرف می‌کنند و به مدت 5 سال راننده بودند. به پزشک مراجعه کردیم و قرص ال_کارنیتین 500میلی برای 3ماه تجویز کردند. آیا این دارو به تنهایی کافی است؟مصرف قلیان و سیگار مشکلی ندارد؟ شما چه دارویی تجویز میکنید ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 4 ماه پیش)
      قلیان و سیگار مضر است و قطع شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 4 ماه پیش)
      داروها رو ادامه بدین اگر بعد از ۶ ماه اینده باردار نشدید ، برای iui اقدام کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    باسلام حدود پنج سالی هست مشکل ناباروری و عفونت پروستات دارم و طی این چند سال تحت نظر پزشک ارولوژی بودم . ولی متاسفانه با هر دارویی که تجویز کرده برای عفونت یا ناباروری هیچ کدام موثر نبوده .یکسالی هم هست ازدواج کردم و اقدام به بارداری کردیم و نتیجه بخش نبوده. واریکوسل هم ندارم. آخرین عکس آزمایش اسپرم رو خدمتتان ارسال میکنم و آخرین باری هم که دکتر رفتم قرص تاوانکس ۷۵۰ و ملوکسیکام ۷.۵ تجویز کرده .لطفا نظر خودتان رو بفرمایید باید چیکار کنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 ماه پیش)
      با توجه به ازمایشتان احتمالا برای بارداری نیاز به ivf خواهد بود
  • تصویر کاربر آرمان شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 28 مشاهده پرسش
    سلام و وقت شما بخیر
    من هفته پیش جراحی وازووازستومی انجام دادم. قبل از جراحی پزش درصد موفقیت رو حدود 15 درصد اعلام کرد که من هم با درک موضوع موافقت کردم. اما بعد از جراحی متوجه شدم بجای هر دو بیضه ایشان فقط یکی را جراحی کردن و جراحی هم کمتر از یک ساعت زمان برده است در صورتی که در اظهار نظر پزشکان نوشته بود بیش از 2 ساعت طول میکشه.
    دلیل رو جویا شدم و ایشان گفتن پزشکی که وازکتومی رو انجام داده بوده بجای لوله واز، اپیدیدیم رو قطع کرده بوده و امکان برگشت صفر هست. با توجه به اینکه محل جراحی وازکتومی قبلی دقیقا چسبیده به پایه آلت روی بیضه بوده است آیا چنین ادعایی درسته؟ یا برای توجیه ناموفق بودن عمل این ادعا رو کردن. چون قبل از بیهوشی متوجه بودم که میکروسکوپی در اتاق وجود نداشت.
    و دومین سوال اینکه آیا بدون جراحی میشه فهمید عمل وازکتومی روی بیضه ای که وازوواستومی نشده روی واز بوده یا اپیدیدیم.
    و سوم اینکه در صورت قطع اپیدیدیم شانس موفقیت چقدره و شرایط شما برای انجام جراحی روی بیشه چپ چیه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 ماه پیش)
      با لمس میشه محلش رو فهمید اگر روی اپیدیدیم باشد درصد موفقیت پایین است
  • تصویر کاربر masoud دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر قبل از ازدواج بنده رفتم تست اسپرم دادم که خدمتتون ارسالش می کنم. خواستم ببینم که در آینده بنده با مشکلی باروری روبه رو خواهم بود یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید
پرسش از دکتر