اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.  البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد. مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

imagesklj

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود. اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (82 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    پس از انجام سونوگرافی رنگی بیضه این متن رو مشاهده کردم و الان به شدت نگران هستم.
    some hypoechoice area in mid pole with geographic pattern but without mass lesion.
    شما از این متن چه برداشتی دارید؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      پی گیری 6 ماه بعد
  • تصویر کاربر اصغر سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    سلام
    ایا در عمل برداشت طحال سوند آلت تناسلی باید انجام شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته گی دارد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .من جوانی 20 ساله .دارای مشکل زود انزالی هستم .ونمیتونم بیشتراز یک دقیقه دووم بیارم.من باید چکار کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل شما عصبی است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 795 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد خدمت شما آقاي دكتر تشكر زياد بخاطر اينكه به سوالات جواب مي دهيد انشاالله خدا كمك تون كنه و هميشه موفق باشيد.
    آقاي دكتر جواني ٢١ ساله هستم ببخشيد كه دوباره سوال مي پرسم!
    آقاي دكتر خيلي نگرانم و از درد بيضه رنج ميبرم،ميخوام يك توضيح مختصري بدم اگه ميتونيد كمكم كنيد.
    من خارج از ايران در اروپاه زندگي ميكنم و ايران نيستم كه به راحتي به پزشك مراجعه كنم!
    بيضه چپ من حدود ١ سال ميشه كه درد ميكنه،اوايل دردش كم بود و فقط در حالت نشسته روي صندلي درد ميكرد جوري كه پاه خم خورده باشه و در حالت خوابيدن يا دراز كشيدن و ايستاده و راه رفتن دردي حس نميشد اگر هم ميشد خيلي كم،اوايل درد هميشه نبود ٣ روز يا ١ هفته نبود ٤ روز يا ٢ هفته بود،همون اوايل بعد از ١ ماه بخاطر درد بيضه به دكتر مراجعه كردم گفت چيزيت نيست منم برگشتم خونه ولي درد همچنان هست و افزايش هم يافته بيشتر مواقع درد هست و در حالت نشسته بيشتر، بيضه چپ گاهي وقت ها نفخ يا ورم هم دارد البته وقتي كه بيضه منقبض باشه سرد باشه،پشت رانم هم در حالت نشسته درد ميگيره و همچنين زير شكمم و كشاله رانم بغل بيضه و گاهي كليه چپم فكر ميكنم تير ميكشه ،همين ٢ ماه قبل يك شب بيضه چپم خيلي درد گرفت فرداش صبح رفتم بهش اورژانسي بيماريستان گفتم بيضه چپم درد ميكنه از من آزمايش ادرار ،سونوگرافي،معاينه قلب،معاينه بيضه توسط دكتر و ٢ نمونه آزمايش خون گرفتن،و دوباره گفتن مشكلي نداري و ٢ بسته قرص مسكّن دادن دو هفته استفاده كردم هيچ اثري نكرد ،ايندفعه وقت دكتر اولورژي گرفتم رفتم اونم معاينه كرد بيضه رو با دستگاه سونوگرافي و همچنين پروستات را هم از طريق مقعد و گفت مشكلي نداري گفت شايد درد عصبي باشه و قرص آمي تريپتيلين ١٠ ميلي گرمي داد گفت شبي ٢ تا بخور و يه وقت ديگه برام نوشته براي ٣ ماه بعد.من نگران بودم و گفتم آزمايش اسپرم ميخوام بدم گفت باشه بعد يك هفته آزمايش اسپرم هم دادم ٣روز بعد از آخرين انزال،الان اين قرص آمي تريپتيلين رو استفاده ميكنم ٢ هفته ميشه ولي اثري نكرده رفتم دوباره بيمارستان گفتم جواب آزمايش كي مياد ميگه جواب آزمايش ٣ ماه ديگه مياد بايد دكتر جواب رو ببينه وقت شما ٣ ماه ديگه هست خلاصه بهشون هر چي گفتم من توي مدرسه راحت نيستم بيضم درد ميكنه باز اونا ميگن وقت نداريم ٣ ماه ديگه بيا اگه هم تحمل نميتوني برو بخش اورژانسي رفتم اونجا پزشك نگاه كرد گفت چيزي نيست دوباره قرص مسكّن كه قبلا داده بودن از همونا دادن منم نگرفتمشون.
    آقاي دكتر اين درد از چي ميتونه باشه ؟؟واقعا اذيتم ميكنه زجرم ميده نگرانم
    آيا ميتونه اين درد به اسپرم ها آسيب رسونده باشه؟
    يه چند تا قرص خوب براي بيضه دردي من معرفي كنيد!
    آقاي دكتر،خيلي ببخشيد كه متنم طولاني شد ولي به كمكتون نياز دارم،خدا كمكتون كنه آقاي دكتر،با تشكر و سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما کاملا سالم هستید
  • تصویر کاربر جعفر یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خدا قوت به دکتر کرمی عزیز
    اینجانب 30 ساله ساکن شیراز هستم و چند روزی است متوجه یک غده کوچک به اندازه یک عدس در پوست سمت چپ بیضه ام شده ام که کمی برجسته شده است. میخواهم بدانم این غده چیست و آیا جای نگرانی وجود دارد؟
    با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جای نگرانی نیست سونو از بیضه انجام دهید
  • تصویر کاربر اسد یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سوزش شدید و لخته شدن خون در هنگام خارج شدن از سونداژ جلوی سوراخ آنرا گرفته بیمار آرام وقراردرشب وروز ندارد خواهشمند است دستوری برای التیام وآرامش بیمار صادربفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از نظر تومور مثانه بررسی شوید
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1450 مشاهده پرسش
    با سلام .
    جناب دکتر کرمی آقایی هستم 55 ساله که به بزرگی پروستات مبتلا می باشم. 3 ماه پیش اومدم خدمتون گفتید باید سیستوسکوپی انجام بدم. آقای دکتر به علت مشکلات مالی قادر به انجام سیستوسکوپی در مطب نیستم. لطفا جهت انجام این عمل در بیمارستان دولتی (میلاد) راهنمایی کنید.
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر Amin یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر بنده كجي الت جزيي دارم به تازكي موقع نءوذ التم حالت ساعت شني ميكيرد ايا خطرناك است؟؟ البته با كمي لمس كردن درست ميشود لطفا جواب دهيد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباشید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با عرض پوزش به دلیل مشکلات مالی مجبور به فروش کلیه هستم جایی سراغ ندارید زندگیم داره متلاشی میشه به اخر خط رسیدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه متاسفانه
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    سلام مدتی است که متوجه انحراف در ناحیه آلت تناسلی ام شده ام و می دانم که با این شرایط در آینده قادر به برقراری رابطه جنسی نمیباشم خواستم بدانم که آیا امکان اصلاح آن وجود دارد؟ اگر با عمل جراحی میشود ممکن است راجع به هزینه جراحی و طول درمان همچنین عوارض آن برایم بگویید. بسیار نگران آینده ام می باشم.
    در ضمن تصویر ضمیمه این متن شده است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله باید عمل شوید 02122642744
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب