اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.  البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد. مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

imagesklj

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود. اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (82 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا هیدروسل مانع باروری می شود؟
    اگر درد نداشته باشد می شود آب آن را تخلیه نکرد و به همان حال باقی بماند؟
    به عبارت دیگر تخلیه نکردن آب بیضه ضرر دارد؟
    با تخلیه آب بیضه ( انجام عمل هیدروسل) چند درضد ممکن است دوباره آب بیاورد؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازهاش مهم است
  • تصویر کاربر زهراکریمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    باسلام خدت شما آقای دکتر مادر من بی اختیاری ادرار دارد ووقتگرفتیم خدمتتون برسیم اگر نوار مثانه از مرکز دیگه داشته باشه قبول میکنید یا باید بیایند مطب نوار بگیرند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مورد تایید من مطب میباشد
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۳۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سوال اقای دکتر چنتا سوال دارم کمکم کن پسر مجرد هستم ۲۷سال ۱اقای دکتر من وقتی فیلم نگاه میکنم سوپر حالت نعوظ میگرم ب شرایط نو رختخواب باشه اگ فیلم ۱۰دقیقه باشه حالت نعوظ دارم ولی وقتی بلن میشم از رختخوابم ک برم برق روشن کنم ک اندازه بگیرم ب حالت اولیه برمیگرد ولی تو رختخواب اینچنین نیست سوال ۲اقای دکتر الت من سفت نمیشه نسبت تنش ی کوچلو سفت میشه ولی سر التم سفت نمیشه نرن سوال۳ اقای دکتر من انزول زود رس در زیر۲۰ثانیه دارم۴این که من از ۱۳سالگه تا ب الان خود ارضای میکنم اونم خیلی شدید بعضی موقعها روزی دو وسه بار خود ارضای میکنم ایا این خود ارضای باعث این مشکلات شد ۵اقای دکتر الت من دار حالت خوتب۲سانت و در حالت نعوظ ۱۱یا۱۲میشه ولی نازک ایا مشکل کوتاهی ونازکی التم دارم ,اقای دمتر لطفا سوالم جواب بدی لطفا تک سوالم جواب بدید تو رو قران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلی ندارید
    2. تصویر کاربر محسن سه شنبه ۳۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر انزول زود رسی و سفت نشدن مشکل نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام.من 23 ساله ام.به دکتر مراجعه کردم و گفت واریکوسل نوع دو دارم.گاهی درد در بیضه دارم که با انزال و تحریک جنسی بیشتر هم میشه.خواستم ببینم با این جواب آزمایش اسپرم امکان ناباروری هست یا نه.
    viscosity:norm
    agglutination:head to head
    aggregation
    semen volume(ml):3.30
    semen pH:7.30
    sperm density:143.11
    motile sperms:34.37
    progressive spermes:31.96
    WBC density:0.89
    normal morphology:55
    Class A:12.75
    Class B:19.21
    Class C:2.41
    Class D:65.63
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت ضعیف است
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر کن سوال 10 روز پرسیدم جواب ندیدم برای من مرگ زندگی؟ من در التم چند تا زایده گوشتی داشتم متخصص یبوست فریز کرد بعد اون التم کج شد ؟ البته هنوز 2تا کوچک هست متخصص ارولوزی گفته کج شدن از فریز متعدد بوده اونه اصلا زگیل نبوده و کرم برای قارچ و حساسیت داد من هنوز استفاده نکردم ایا ازمایش برای زگیل خیلی سخته کسی ازمایش نمی نویسه / به نظر شما چه کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      به دکترتان مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    چند روز است که در بیضه های خود بیشتر در سمت چپ احساس درد میکنم از لحاظ ظاهری تفاوتی نسبت به قبل نمی بینم ودرد تقریبا به صورت مقطعی است در ضمن به دلیل خشکی مفاصل با تجویز دکتر از داروهای ناپروکسن250 ،رباکسول500،ارتروسن 300وسلکوکسیب 100استفاده میکنم.22 سال هم سن دارم. ممنون میشم راهنماییم کنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونگرافی بکنید
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر خیلی تشکر از اینکه به سوالات پاسخ می دهید انشاالله همیشه موفق و سلامت باشید.
    آقای دکتر بنده حدود یک سال ونیم میشه که بیضه چپم درد میکنه اوایل دردش کمتر بود ولی حدود 6 ماه میشه که دردش خیلی شدید شده و وافعا زجرم میده!!
    خارج از ایران زندگی میکنم و برای این مشکلی که دارم بار ها به پزشک مراجعه کردم ولی متاسفانه کاری برام انجام ندادن و همش گفتن مشکلی نداری در اینجا شرح حال خودم را برای شما توضیح میدم!
    بیضه چپ من در حالت نشسته درد شدید میگیره و فتق یا ورم میکنه،منشا درد بنظرم از پشت بیضه جایی که طناب ایپیدیدم به بیضه متصل است و روی خود طناب هست و همچنین در کشاله ران درد خس میشه!!
    ولی درد در هنگام قدم زدن خیلی کاهش می یابه!!
    و مشابه همین درد در بیضه راستم و کشاله ران گاهی اوقات به وجود میاد!!
    دفعه اولی که به پزشک مراجعه کردم خدود یک سال و نیم قبل معاینه بالینی کرد و گفت مشکلی ضایعه کوچکی روی بیضه هست که خودش خوب میشه درد اوایل کم بود و خودم هم زیاد اشتیاق به مراجعه به پزشک نداشتم ولی این درد رفته رفته افرایش یافت بعد از 9 ماه اینا دوباره رفتم دکتر سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار انجام دادم گفتن مشکلی نیست و درد شاید عصبی باشه و قرص آمی تریبتیلن و مسکن دادن که اثری نداشت دوباره همین چند وقت پیش به دکتر مراجعه کردم و از بیضه موقعی که فتق کرده بود عکس گرفته بودم و نشان دادم خوده دکتر داخل مطبش دستگاه سونوگرافی داشت ضایعه ایی در بیضه چب دید حدود 2 میلی متر گفت بلند شو و نفستو حبس کن زور بزن اون ضایعه شد 4 میلی متر و دکتر با توجه به عکسی که نشانش داده بودم شک کرد برام سونوگرافی پیشرفه یا داپلر نوشت گفت انجامش بده و دوباره بیا بعد از سونوگرافی دوباره رفتم گفت مشکلی نداری ضایعه ایی 4 میلی متری روی ایپیدیدم هست که نرماله و خون جربان داره و همچنین ضایعه ایی 6 میلی متری در طرف راست هم هست و هیچ دارویی برام ندادند و گفتن عمل جراعی را هم پیشنهاد نمیکنم!!!
    آقای دکتر موندم بخدا چیکار کنم این درد خیلی زجرم میده و مطمینم درد عصبی نیست ،بخدا خسته شدم از این درد،دانش آموز هم هستم سر کلاس درس میکشه منو این درد وقتی نشسته هستم!!
    آقای دکتر ایران نیستم متاسفانه که حضوری خدمت میرسیدم،آیا این درد فابل درمان است یا نه تا جایی که من میدونم مربوط به ایپیدیدم و خوده بیضه میشه این درد؟؟دارویی آمپولی برای من پیشنهاد کنید اصلا چیکار کنم که خوب شم؟؟؟
    آقای دکتر خیلی ببخشید اکه میتونید یه شماره تلفنی بدین که بهتر توضیح بدم به آدرس ایملم ارسال کنید اگه مینوند البته برا اینکه واقعا در عذاب هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      این درد اصلا اهمیت ندهید
  • تصویر کاربر يعقوب پنجشنبه ۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 757 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دكتر كرمي عزيز
    آقاي دكتر بنده حدود يك هفته است كه كليه ام بدليل وجود سنگ در حالب مسدود شده لطفا راهنمايي فرماييد:
    1 - تا چه حد اورژانسي است ؟
    2 - سنگ شكن درون اندامي بهتر است يا برون اندامي؟
    3 - در تبريز دكتر يا مركز خوب سراغ داريد؟
    1. تصویر کاربر يعقوب پنجشنبه ۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      لطفا منتظر جواب نباشيد
      پزشك محترم در استراحت است
  • تصویر کاربر مهران دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    drkarami.com@gmail.com با سلام خدمت دکتر عزیز من سوالات و تصاویری رو به این ایمیل شما فرستادم لطفا پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      من سایت را جواب میدهم به علت مشغله زیاد
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر روز چهارشنبه 93/10/24 واریکوسل دو طرفه عمل کردید از 24 ساعت بعد بیضه راست شروع به بزرگتر شدن کرد و الان تقریبا خیلی بزرگترشده است آیا نشانه آب آوردن است یا انشاء الله بعد از مدتی به حالت قبلی خودش برمیگردد
    بیضه چپ تغییری نداشته است و اندازه طبیعی خودش می باشد .
    ممنون از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیایید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب