اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.  البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد. مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

imagesklj

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود. اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (82 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر المیرا شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید .دکتر نزدیکی سه روز بعد از عمل واریکوسل چه عوارضی دارد؟و اینکه همسر من بعد از عمل واریکوسل ب شیوه لاپاراسکوپی بیضه هایش متورم شده و نگران هستیم آیا مشکل خاصی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباشید
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 618 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    احتراما " بنده در بعضی از روزها احساس میکنم التم به داخل بدن عقب رفته یعنی بیش از حد قبل جمع میشود و به نظر میرسه پوست اضافی داره که کمی مرا ناراحت میکند و اذیت وباید با دست بگیرمش و بکشمش بیرو تا نرمال شود ولی در بقیه موارد مشکلی ندارم در حالت نعوذ هم ازش راضی هستم هم بزرگه وهم مقاربت مطلوبی به من میدهد . لطفا راهنمایی بفرمایید. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      حساس نباش
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    این ازمایش اسپرم منه
    مقدار منی:۱.۱سی سی
    تعدا کل اسپرم:65000000
    Motility:68%
    active motile:54%
    sluggish motile:14%
    Normal morphology:90%
    1.نظرتون در مورد ازمایشم چیه؟
    2.من یکماه پیش رفتم پیش متخصص که گفت واریکوسل گرید2داری ولی زیاد مهم نیست نظر شما چیه ایا نیاز به عمل دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام.خیلی خیلی ببخشیدکه سوالاتم زیادشد.من تک بیضه هستم ویکی ازبیضه هایم باعمل جراحی به توسط پزشک به دلیل عدم نزول بیضه ازبدنم خارج شده.
    پزشکم بهم گفت که اسیدسیتریک ورنگ خوراکیE122وE133 (که به بسیاری ازتنقلات وخوردنی ها ونوشیدنی هاافزوده میشود)اگربه میزان مجازمصرف شودتاثیرنامطلوبی روباروری ومیل جنسی مردندارد.حالامن سوالی دارم که دنبال دکتراورولوژی متخصص میگشتم که متوجه تخصص شماو پرسش وپاسخ اینترنتی درسایت شما شدم
    میزان مصرف مجازاسیدسیتریک ورنگ خوراکی E122وE133برای من به گونه ای که برقدرت باروری ومیل جنسی من ضرری نداشته باشدچه قدراست؟(بافرض خوب بودن وسالن بودن جواب آزمایش اسپرمو گرافی)
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ضرری ندارد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام. اندازه آلت تناسلی(درازا)11.5cmطبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام.من تک بیضه هستم ویکی ازبیضه های من توسط پزشک باعمل جراحی به دلیل عدم نزول بیضه ازبدنم خارج شده. چندوقت پیش دریه جایی خواندم که احتمال بروزسرطان بیضه درافرادی که بیضه نزول نکرده دارندبیشترازافراددیگراست.
    آقای دکتربااین که بیضه ام راگاهی اوقات درحمام چک میکنم وموردمشکوکی ندیده ام ولی خیلی نگرانم.آیامطلبی من خوانده ام شامل من هم میشود؟(باتوجه به اینکه بیضه نزول نکرده من ازبدنم خارج شده)
    لطفاتوضیح بدین تاازنرانی دربیایم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام. من تکبیضه هستم ویکی ازبیضه هایم به دلیل عدم نزول بیضه باعمل جراحی توسط پزشک ازبدنم خارج شده.من آزمایش اسپرموگرافی دادم.جوابش بدین شرح است:
    Volume:3.3ml
    Color&Appearence:Milky%
    Liquifactin time:60min
    Viscosity:AbNormal
    PH:7.3
    Concent:88
    Prog.Motil.:56%
    Norm.Morph.:39%
    MSC49.2M/ml
    FSC:33.0M/ml
    SMI:250
    All Sperm:290.4M
    Motile Sperm:162.3M
    Func. Sperm:108.9M
    سوال اول:جواب آزمایش چگونه است؟
    سوال دوم:توسایتتون نوشته بودین که به بیماراتون پیشنهادمیکنین برای انجام آزمایش اسپرموگرافی به مراکزناباروری مراجعه کنن.ولی من این مرکزرادرتبریزنتوانستم پیداکنم وباری انجام آزمایش اسپرموگرافی به آزمایشگاه مرکزی استان ذربایجان شرقی(سیدحمزه)مراجعه کردم.به نظرتون این آزمایشگاه مرکزی استادآذربایجان شرقی(سیدحمزه)درانجام آزمایشات ازدقت کافی برخورداراست؟وجواب ارائه شده ازاین آزمایشگاه (آزمایشگاه مرکزی استان آذربایجان شرقی_سیدحمزه_)قابل اطمینان ودرست است؟
    خواهش میکنم پاسخ بدین .خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر اسی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام من درباره ی کلفتی آلتم مشکل داشتم چقدر باید باشه؟ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
  • تصویر کاربر امین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 934 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترلطفا پاسخ مرا بدهید
    مدتی است که بعد از ادرار مایعی شبیه به منی از من خارج میشود
    معمولا در طول روز هم این اتفاق می افتد در حالت نشسته و یا در پیاده روی
    زود انزالی دارم در خواب هم احتلام میشوم بعضی مواقع دو یا سه روز پشت سر هم
    ناگفته نماند که قبلا خود ارضایی داشتم هم اکنون ترک کردم
    و لرزش دست پیدا کردم
    لطفا راهنمایی کنید
    در صورت نیاز به کدام متخصص مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نیازی نیست
  • تصویر کاربر منصور سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 618 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید من 49ساله هستم و مدت 2ماه پیش احساس درد خصوصا در شب در ناحیه زیر شکمم داشتم به پژشک رفتم که پس از انجام سونوگرافی از پرستات اندازه آن حد اکثر نرمال بود و تخلیه ادرار هم با مشکل انجام می شد دکتر داروی پروترال چهار درصد تجویز نمودند که پساز مصرف یک ماهه دردم خوب شد ولی تخلیه ادرار باز هم مشکل دارم و همهن قرص را دارم مصرف میکنم بعضی اوقات در همان ناحیه درد دارم لطفا من را راهنمایی بفر مایید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ادانه بدهید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب