اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.  البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد. مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

imagesklj

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود. اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (82 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Siavash پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    باسلام.من هر زمان که تحریک بشم یا به صورت متوالی چند روز نعوذ داشته باشم بیضه سمت راستم متورم شده و به شدت درد میکند این درد تا زمانی که منی از بدنم خارج نشه ادامه دارد.آیا به وارسکوسل مبتلا هستم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید شوهرم من 27 سالشه و 5 ساله ازدواج کردیم واریکسول بیضه چپ داشت که سه ماه پیش عمل کرد اینم جواب آزمایش که بعد سه ماه بعد از عمل داده لطفا بگید تعداد دقیق اسپرمش چقدره؟باتشکر
    Somen volume 11.00
    Somen PH 7.40
    Sperm count/ml 13.83
    Motily sperms 53.52
    progressive sperms 52.11
    Round Cell 0.12
    WBC 0.1
    abnormal morphology 35.00
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر ا پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    من زیگیل تناسلی داشتم الان هیچ ضایعه ای ندارم و هر سه دوره واکسن رو زدم .
    و تازه ازدواج کردم . همسرم واکسینه شده
    رابطه دهانی مشکلی پیش میاره ؟ دهن ایشون مبتلا میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      معلوم نيست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ارادت خدمت شما و تشکر از وبسایت خوبتون
    من 30 ساله هستم و حدود سه و یا چهار سال هست که یک برجستگی سفت در بیضه سمت راست لمس میکنم که اندازه ان ثابت است و رشد محسوسی در ان دیده نمیشود و درد هم ندارد ایا به نظر شماخطر ناک است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب
    با توجه به اینکه در تبخال و زگیل تناسلی اینجوری که بنده متوجه شدم از سطح پوست هم قابله انتقاله ، حالا اگر خانم کسی هم زگیل و هم تبخال تناسلی داشته باشد برای ارتباط زناشویی با یکدیگر به جز استفاده از کاندوم ، چه باید بکنند که به طور قطعی مرد این بیماری را نگیرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      راهي ندارد
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر زگیل و تبخال در سطح بدن معلوم نباشه بازهم امکان انتقال هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      كم است
    4. تصویر کاربر محمد شنبه ۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      آقای دکتر آیا از طریق بزاق دهان و خون یا رطوبت واژینال هم احتمال انتقال ویروس زگیل و تبخال هست؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید . من پسری 19 ساله هستم . التم در حالت خواب 4سانتیمتر و در حالت نعوظ 9سانتیمتر است و از نظر کلفتی هم خیلی رضایت بخش نیست خواهش میکنم کمکم کنید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      كاري نميشود كرد
  • تصویر کاربر sh.s پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    Dr parsal hamin moghe bod k sono az shekam dadam,tabee bode,niaze k dobare anjam bdam?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      پس مهم نيست
  • تصویر کاربر جلال پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام.
    من از همکاران عمومی هستم که سالهاست طبابت نمیکنم. خواهشمندم سوالم را بدون ذکر ایمیل منتشر کنید یا پاسخ خصوصی بفرستید. خارج هستم و شدیدا نیاز به راهنمایی شما دارم ، اینجا دکتراشون اطمینان ندارم خبره باشند.
    دوسال قبل علایم کدر شدن و سوزش ادرار و دوشاخه یا منحرف شدن مسیر ادرار داشتم و تماس جنسی هم قبلش نداشتم. آزمایشات همه سالم بود ، آخر ادرار یک قطره خون میومد یا رنگ چند قطره انتهایی ادرار صورتی میشد. آنتی ژن پروستات هم منفی بود. اورولوژیست گفت نگران نباشم و ضمنا کشت ادرار هم منفی بود. گفت تورم غیر التهابی مثانه است . ضمنا چهل و چند سال سن دارم. کپسول تامسولوسین داد یکماه بخورم که بعد از یکهفته علایم خوب شد و بعد از دوهفته چون کلا خوب شده بودم و قدری عوارض احتمالی دارو از نوع افت احتمالی فشار خون اذیتم می کرد ، دارو را ادامه ندادم. دوشب پیش اول ادرار احساس کردم یه لخته خیلی خیلی کوچک اومد بیرون و انتهای ادرار هم قطرات انتهایی ادرار کمی نزدیک به قرمز شد، امروز صبح که ادرار کردم وقتی کارم تمام شد و طهارت هم کردم ، بلند شدم ایستادم دیدم یک فطره خون رنگ سر خروجی آلت بیرون اومده و با دستمال کاغذی تمیز کردمش دیدم رنگ خون است . یاد داستان دوسال قبل افتادم، البته در این مدت هنوز خفیف علامت خیلی خفیف مشکل ادراری در حد شاید خیلی خیلی نامحسوس کند شدن جریان و قدری نا آرامی هنگام ادرار که اونقدر نیست که بشه بهش سوزش ادرار بگم داشته ام و فکر کنم اخیرا بیشتر احساس میشه هرچند اصلا قابل مقایسه با دو سال قبل نیست . بنظر شما مشکل همونه ؟ یا اینکه بیام ایران آزمایش تکمیلی خاصی انجام بدم ؟ یا اینکه چند روز صبر کنم تا شاید علائم کلا رفع بشه یا علایم اگر بیشتر و ادامه دار شد دوباره بررسی طبی بکنم ؟ ضمنا شماره تلفن را هم نوشتم در این فرم که منتشر نکنید البته ضمن اینکه ایران نیستم و گوشی ایرانم دست خواهرم است.
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام متن را خواندم اگر ازمايش وكشت ادرار وسونو خوب باشد نياز به اقدام درماني نيست
    2. تصویر کاربر جلال سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سپاسگذار م،
      سه شب پیش کولر سرد بود و دیشب و پریشب هم که رسیدم خارج ، اینجا اتاق کولر گازی مستقیم روبروی تختخواب است ، ممکن است سرما و باد باعث تحریک انقباض پروستات شده و وضعیت فعلی را ایجاد کرده باشد ؟ چون کلا احساس می کنم هرگاه در خارج که اینجا هوا گرم است مشکل علامت پروستاتم اتوماتیک بهتر میشد و وقتی به شهر سردسیر خودم در ایران بر میگشتم علایم پروستات بیشتر میشد،
      متشکرم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      شما سالميد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 894 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت دکتر،من چند ماه پیش با شخصی دو بار رابطه دهانی با یک نفر داشتم،مدتیست در سقف دهانم دانه های بسیار بسیار ریزی احساس میکنم که با چشم قابل دیدن نیست،آیا ممکن است زگیل تناسلی دهانی باشد؟و اینکه آیا ممکن است با استفاده از قاشق مشترک به شخص دیگری منتقل شود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      زياد حساس نباشيد ٢-نه
  • تصویر کاربر بیژن سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 760 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    بنده 25 سالمه و یادم نمیاد اصلا که آلتم شکسته باشه یا درحالت نعوظ درد داشته باشه.الان ولی یک جسم سفت به اندازه یک عدس در زیر پوست آلتم در سمت راست دارم و آلتم به چپ متمایل هست.بعضی مواقع هم در حالت خوابیده و نعوظ حالت ساعت شنی پیدا میگنه.هیچ دردی تابحال نداشتم.مشکل من چیه و آیا حل مبشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد سالم باشد مهم نيست
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب