اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد.

مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود.

اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (83 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هدي یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    من يه هفته ست كه متوجه شدم به ويروس hpv نوع ١6 مبتلا هستم
    دكترم به من پيشنهاد داده كه واكسن گارداسيل رو بزنم
    آيا با توجه به اينكه واكسن ويروس ضعيف شده هست درسته تزريقه اين واكسن؟ اين ويروس چقدر در بدن باقي ميمونه؟
    ايا از بين ميره؟
    تست پاپسمير من تغييرات خفيف سلولي نشون داده كه بايد الان كولپوسكوپي انجام بدم
    آيا اين تغيير منجر به سرطان ميشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      با کولپوسکوپی کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام همسرم 30 سالش هست و کمی اضافه وزن داره و وسواس داره و گاها تا 10 ساعت از رفتن به دستشوییهای عمومی خوداری میکنه و اخیرا دچار تکرر ادرار شده و در سنوگرافی یکه توده در کلیه سمت چپ تشخیص داده شده میخواستم بدونم ایا این عادت غلط نقشی در ایجاد توده داشته یا نه و وجود این توده چقدر خطرناک هست و ایا بدخیم بودن توده از طریق سونوگرافی قابل تشخیص هست یا نه؟اطلاعات مربوط به سونوگرافی نیز به پیوست ارسال می گردد لطفا راهنمایی بفرمایید ضمنا دو نوبت ازمایش انجام داده که در هردو ازمایش خون در ادرار تشخیص داده نشد اما به نظر خودش یک بار رگه های نازک شبیه خون در ادرار مشاهده کرده ضمنا بخاطر وسواس و افسردگی با تشخیص پزشک دو ماه هست که روزی سه تا قرص سرتالین مصرف میکنه و از اون زمان معمولا سردرد داره و گاهی هم دچار تنگی نفس میشه و بخاطر خارش گلو و الرژی هم گاهی قرص سیتریزن مصرف میکنه
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      a
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سوگل چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    من مسافرت هستم و چند روز به شدت اذیتم و الان متوجه شدم که تبخال تناسلی مبتلا شدم و ایران نیستم و زبان واسم سخته باید اینجا چه داروهایی تهیه کنم چون خیلی خیلی اذیتم من چه داروهایی تهیه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      کپسول اسیکلو ویر۴۰۰ هر ۶ ساعت یک عدد
    2. تصویر کاربر سوگل یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      من موقع سکس خیلی اذیت میشم با تبخالها چی کار کنم که
      این سوزش و احساس نکنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      چاره ای نیست
    4. تصویر کاربر سوگل دوشنبه ۱۱ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      Merc doktor ghane shodam vaqean💋💋💋
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    6. تصویر کاربر سوگل چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      💖💖💖💖💋💋💋💋
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر سلام یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 640 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر کرمی
    من 14 روزه جراحی مثانه شدم وافتادگی وچسبندگی وهمینطور. دستگاهی روی خروجی مثانه کذاشتن
    من از قرص اکسی بوتینین استفاده میکنم واگر این قرص رو نخورم ادرارم میریزدچه کار کنم ایا من خوب شدنی هستم بدون قرصه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام
    خانم 45 ساله ای چند روزه در بیمارستان بستری شده و cr آن بالاست بین 6 حدود 18 روز بستری شده و تا حالا 8 بار دیالیز شده هر بار بین 2 تا 3 ساعت خواستم بپرسم امکان برگشت کلیه هایش وجود دارد که کاملا خوب بشه یا باید تا ابد دیالیز کند؟؟؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 693 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر کرمی عزیز و نازنین ، بنده مدت چند ماهی است متاسفانه دچار زگیل تناسلی از نوع کم خطر تیپ 6 شدم دانه های ریز قهوه ای پراکنده همه جام میزنه از زیره بیضه تا بدنه ی الت و اطراف بالا زیر شکم و بغل ران ها حتی بین بیضه تا معقد هم مشاهده کردم، وقتی دیدم داره زیاد میشه بلافاصله کرایو تراپی رو شروع کردم زگیل هام کمتر شد اما بزرگترین مشکلی که وجود داره این هستش که کسی که داره عمل کرایو تراپی انجام میده بعضا بعضی از دانه ها انقدر ریز هستش که نمیتونه کاور کنه و از قلم میفته و بطور کامل ریشه کن نمیشه برای راه حل این موضوع شما چه پیشنهادی میکنید؟ کرم الدارا و محلول پودوفیلین 2 درصد تهیه کردم چند هفتس مرتب استفاده میکنم سه روز در هفته اما هیچ اتفاق مثبتی برای بهبودی زگیل هام نیفتاده دستور به ادامه ی مصرف میدین یا قطعش کنم؟ جای زگیل هام و همینطور روی پوست بیضم مرتب خارش داره انقدر زیاد هست که گاها عصبی میشم برای درمان خارش چه کنم؟
    بسیار علاقه مند به سکس دهانی از طرف شریک جنسیم هستم امکان استفاده از واکسن گارداسیل برای شریک جنسیم وجود نداره بنده هم استفاده از کاندوم رو ترجیح نمیدم چون ارضا نمیشم همراه با کاندوم چه دهانی چه واژینال چه پیشنهادی میفرمایید؟ در یکی از سایت های معتبر پزشکی امریکا در رابطه با اورال اچ پی وی زده بود احتمال سرطان زبان و گلو فقط 3 درصد هست و بسیار پایینه و همچنین بافت غشا دهان طوری هستش که در مقابل زگیل خیلی قوی پروتکت میکنه و پیش از هر بیماری زگیل بصورت خودکار از بین میره و داخل دهان نمیمونه در اکثر موارد هم اصلا زگیل نمیزنه داخل دهان حالا ماله من از نوع لو ریسکش هم هست تازه که سرطان زا نیستش اگر این مطلب صحت داشته باشه امکان اورال سکس یا واژینال بدون استفاده از کاندوم برای بنده وجود داره یا خیر؟ با تشکر از اینکه وقتتون رو گذاشتین و جواب همه ی سوالات مهمی که ذهن منو ماه هاست به خودش درگیر کرده رو میدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ر پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر و وقت به خیر
    امروز صبح یه لکه سیاه مایل به قرمز رو پوست بیضه ی خود دیدم در حد پشت ناخن و برجستگی و دردی هم ندارد ؟ نگران شدم ببینم نظرشما چیه؟ آیا مشکل بدی دارم؟ چکار کننم ؟ کجا برم؟ نظرتون چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام باید از نظر خونی بررسی شوید
  • تصویر کاربر عبدالرضا یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 631 مشاهده پرسش
    نوه سه ساله ای دارم که از روز جمعه هفته قبل متوجه شدیم بدلیل تب دچار عفونت ادراری شده است بردیم بیمارستان کودکان و بستری شد و الان بنظر میرسد پس از 5 روز آنتی بیوتیک عفونت محار شده باشد و تب پس از دو روز اول قطع شد کشت نشان دادE.COLI دارد و عکس کلیه گرفتند که نشان میدهد کلیه ها درگیر شده اند سوالم اینستکه شدت اثر گذاری چقدر بوده و آیا قابل ترمیم است و پس از دوره درمان با آنتی بیوتیک چه باید کرد New Doc 119 عکس رنگی کلیه را ارسال کردم لطفا بفرمائید شدت آسیب چقدر است و ما چکار باید بکنیم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر عبدالرضا پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      جناب دکتر ضمن تشکر عکس اسکن کلیه ارسال شده اگر محبت فرمائید ملاحضه فرمایید کلیه عفونی شده سوال اینستکه شدت آسیب چه میزان است و آیا قابل ترمیم هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    با سلام مدتی هست یک زایده گوشتی پهن روی ناحیه زیرشکم بوجود آمده و به خیال خودم خال گوشتی می‌آمد وبا آشنایی با شما در سامانه از خجالت گذشتم به تازگی در ناحیه پشت آلت روی بدنم خالهای کوچک مشکی رنگ مشاهده کردم ونگران شدم .درضمن بنده ساکن شهر کرمان هستم اگر اینجا پزشک تایید شده شما هست بفرمایید درغیرصورت هرچه زودتر می‌خوام بیام خدمت شما راهنمای بفرمایید.. درضمن بنده متاهل دارای 2 فرذندو47 سال سن دارم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اینها زگیلند غیلم کرایو من را ببینید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      02122642744
    3. تصویر کاربر محمد جمعه ۸ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      b63em093453
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مجيد شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر خسته نباشيد
    من مبتلا به بيماري زيگيل تناسلي شدم راهه درمانش چيه؟ با دارو رفع ميشه يا بايد عمل كرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      رگیل است باید کرایو کنیدفیلم کرایو من را ببینید02122642744تماس
    2. تصویر کاربر مجيد پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اقاي دكتر اين چه منشي هست شما گذاشتي اونجا ما داريم حرف ميزنيم كه نوبت بگيري گوشيو قطع ميكنه چرا همه بعد از گرفتن مبلغ اينجوري جواب ادمو ميدن؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب