اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد.

مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود.

اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (83 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    جناب دکتر مدتی هست رگ های آلتم مشخص شده و جدیدا کنار رگ های آلتم یک جسمی مشخص هست نمیدونم رگ هست یا دچار بیماری پیرونی شدم؛عکس های براتون فرستادم لطفا نظرتونو بگید؛همچنین عکس از آلتم هنگام نعوظ فرستادم ک مشاهده کنید آیا دچار کجی آلت شده ام یا خیر
    تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    کجی الت رو به پایین از حدود3سانت بعد ازشکم به سمت پایین است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بزرگوار

    آقای دکتر الان حدود 20 روزه که من تو ناحیه ( با عرض پوزش .. لطفا منو ببخشید ) آلت تناسلی خودم یه مشکلی دارم ... یه چیزی مثل ترک خوردگی که خوب نمیشه 😔 .... پوست پوست میشه .. و به شدت خارش داره ... بعد خارش هم زخم انگار تجدید میشه و خوب نمیشه .. یه چیزی مثل تاول هم روی زخم ایجاد میشه .... یک بار با شامپو بچه شستمش که ضدعفونی بشه اما انگار فایده ای نداشت ... خواهش میکنم کمکم کنید ... من 26 سالمه ... هیچ بیماری خاصی هم ندارم ... تا حالا هم چنین مشکلی نداشتم ... مجرد هستم ... ممنون میشم کمکم کنید .

    خیلی خیلی ممنونم ⚘🌸🌸⚘❤❤ و امیدوارم منو به خاطر بی ادبیم ببخشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    حدود 15 ماه است که ضایعه های کوچک در قسمت لبه های بالایی دستگاه تناسلی ام دیده میشود این ضایعه ها شبیه عدس کوچک و به رنگ تیره هستند که هنوز آزار خاصی ندارند و‌فقط روزهای اولیه ی شیو با ژیلت، ظاهر می‌شوند کمی خارش دارند و بعد از چند روز محو می‌شوند، با توجه به اینکه دو سال پیش لیزر برای رفع موهای زائد انجام داده بودم و اکنون مجدد کمی رویش مو داشت و‌مجبور به شیو بودم فکر می‌کردم حساسیت پوستی هست، البته حدود دو الی 3 ماه پیش متوجه شدم روی آلت همسرم یک زخم کوچک بدون هیچ ضایعه هست که پس از رابطه خونریزی هم داشت و الان زخم نیست اما کمی برجستگی به حالت رد زخم را دارد، الان که خودم البته برای حالت قارچ و خارش به متخصص زنان مراجعه کردم با پرسش خودم در مورد ضایعه لبه ها، گفتند زگیل تناسلی هست و اگر حساس هستی برای برداشتن به متخصص پوست مراجعه کن البته آنقدر عادی مطرح شد که اصلا باورم نمی‌شد اینقدر جدی و خطرناک باشد.
    سوالات :
    1- آیا نیاز به آزمایش Hpv توسط من و همسرم هست؟
    2- من از اینکه 2 سال میشود استخر نرفته ام و کلا خیلی مراقب مسائل بهداشتی فردی هستم و حتی مرتب از پد روزانه بهداشتی بانوان استفاده میکنم اطمینان کامل دارم آیا از همسرم منتقل شده و باید هر دو درمان شویم؟
    3- از وقتی سایت شما را مطالعه کردم بشدت آشفته شدم و تلاش کردم محترمانه به همسرم منتقل کنم و باعث کدورت نشود، اما ایشان هنوز به پزشک مراجعه نکردند و انگار جدی نگرفتند.
    اگر ایشان پیگیری نکنند چه میشود؟
    4- امکان دارد همسرم مشکلی نداشته باشند و من از مثلا توالت فرنگی یا چیز دیگری آلوده شده باشم
    5- این مدت رابطه جنسی داشتیم الان هر دو بطور حتم آلوده هستیم؟
    6- آیا تا پایان عمر یک مبتلا خواهیم یا خواهم ماند؟ یا با درمان مشکل حل میشود؟😞

    7- چون موفق به تماس نشدم به پزشک مراجعه نمودم و معالجه را شروع کردم یک دارو روی زگیل‌ها زدند که سوزش بسیار داشت و گفتند در 3 مرحله باید تکرار شود و اینکه در ادامه برای درد و سوزش پماد هیدروکورتیزون استفاده کنم تا مرحله بعد درمانی
    آیا این روش مورد تایید شما هست؟
    8- در کل توصیه ای هست بفرمایید ممنون میشوم
    ممنون میشوم راهنمایی و کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر محمدی شنبه ۱۷ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام و‌وقت بخیر، پاسخ شما دریافت نشد
      در ضمن زمان درج شده بابت رویت زگیل ۱/۵ یک و نیم ماه است که ربات ۱۵ ماه ثبت نموده 🙏
    2. تصویر کاربر محمدی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام و وقت بخیر، متاسفانه پاسخی دریافت نمودم !!!!!
    3. تصویر کاربر محمدی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      !!!!!!
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Ramin دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    درود آقای دکتر من چند بار در زمان نزدیکی از انزال جلوگیری کردم و یک مدت درد عجیبی توی بیضه و گاهی اوقات کلیه داشتم و بعد از دستشویی رفتن بقل بیضها درد عجیبی میگرفت و همینطور پروستات که به مرور بهتر شد با این حال به دکتر مراجعه کردم و بعد انجام سونو دکتر گفتن که چیزه خاصی نیس و ممکنه درد ها بخاطر ورزش زیاد هم باشه و یا اینکه درد کلیه بخاطر استفاده از مکمل ورزشی باشه و ضربه خوردگی یا کشیدگی باشه و همه چیز طبیعیه و درد بیضه و پروستات هم بخاطر جلوگیری از انزال بوده و سالم هستند داخل سونو هرنی مشخص شد که دکتر دارو netonal barij و vitamin e و mobic دادن من زیاد ورزش میکنم و زمان ورزش هم بیضهام عرق میکنند با این حال خواستم از شما هم بپرسم آیا مورد خواصی هست یا خیر ممنون از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر صداقت چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام.من یک سال پیش در حادثه ای سه تا از مهره کمرم شکست عمل جراحی انجام دادم و پلاتین گذاشتن. الان بعد عمل حس جنسی من به شدت پایین اومده و آلت سفت نمیشه. آیا این عارضه بخاطر عمل کمرم هست؟ راه درمانش چیست؟ و چه آزمایش هایی نیاز هست؟
    1. تصویر کاربر صداقت دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      لطفا جواب بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      بايد حضوري جهت بررسي بياييد02122642744
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ياشار دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخير
    مدت طولاني بعد از خوردن غذاي بيرون و غذاي تند و بعد از مدفوع كردن ، احساس ادرار مجدد و سوزش در مقعد داشتم
    يكبار مقدار بسيار كم در ادرار خون ديدم، به پدشك مراجعه كردم ، تشخيص التهاب دادن و گفتن ورزش كنم و داخل آبگرم بشينم، مقداري بهتر بودم،
    از ٢ روز پيش دچار درد در ناحيه بين بيضه ها و مقعد شدم، زمان انقباض و انبساط پروستات درد نسبتا زياد دارم، بعد از رابطه جنسي براي ١-٢ ساعت دردم زياد ميشه و دوباره كم ميشه، موقع قطع و وصل در زمان ادرار كردن درد زيادي بين بيضه ها و مقعد دارم
    سن ٣٩ سال
    لطفا راهنمايي كنيد
    تكرر ادرار ندارم درد در ناحيه لگن داشتم
    ولي الان فقط بين بيضه و مقعد درد دارم
    حتي در زمان سرفه كردن هم درد دارم
    1. تصویر کاربر ياشار شنبه ۱۷ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام دكتر جان ، جواب لطفا
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    باسلام خسته نباشید من یه مدت در الت تناسلی جوشهای ریز مشاهده کردم بعد از کرم تبخال استفاده کردم یه مدت خوب بود ولی الان باز عود کرده الان کلاهک حالت چورک والت تناسلیم حالت ورم واحساس میکنم زیر پوست حالت غدههای ریز دردناک که بعد یه مدت سر باز میکنه همراه با خارش ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ببخشید من چون دسته سوالمو نتونستم تشخیص بدم این دسته رو انتخاب کردم.
    من یک پسر 22 ساله هستم و مجرد.سه روزی هست که وقتی روی آلت تناسلیم آب میریزم تو ناحیه نوک الت قسمت پایینش یک حس سوزش یا درد یا یک همچین حسی داره.البته اب گرم که میریزم همچین مشکلی نیست.
    پیشنهادتون چیه؟
    باید برم دکتر ؟ اگه باید برم دکتر چه دکتری باید برم؟
    و یا اینکه جای نگرانی نیست و بهبود پیدا میکنه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    باسلام
    دکتر کسی که من باهاشون رابطه داشتم hpv مثبت شده و جواب آزمایش هم براتو ارسال کردم خواستم بدونم آیا احتیاجه منم آزمایش بدم و اگه بله من هم باید واکسن بزن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب