اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد.

مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود.

اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (83 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نازیلا سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر جواب ازمایش اسپرم همسرم چجوریه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام عکس نیومده
  • تصویر کاربر ع.ص سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    آلت بنده وقتی در حالت نعوظ قرار می گیرد، یک سری رگ های درشت و همچنین یک سری رگ های بسیار ریز قرمز یا بنفش پدیدار می شود ولی در حالت عادی این رگ‌ها دیده نمی شوند فقط رگ های بزرگ کمی نمایان هستند. می خواستم بدونم آیا این موضوع طبیعی است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر ع.ص سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر ع.ص سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      چشم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      سپاس
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر الهه سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 627 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر خسته نباشید آقای دکتر
    من یه سنگ حالب به اندازه 4.5 میلی متر با فاصله 21 میلیمتر از uvj دارم دوهفته است مایعات فراوان و داروهای گیاهی و قرص رواتینکس مصرف کردم درد شدیدی ندارم فقط گاهی اوقات سوزش و درد خفیفی در محل ادرار دارم بنظر شما دفع میشه؟ من خودم کار میکنم و یه بچه یتیم هم دارم اگه میتونید کمکم کنید سئوالم رو جواب بدید ممنون میشم دفعه سوم هست که میپرسم از خدمتتون
    ممنونم از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      بايد عمل تي يو ال كنيد تماس ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ امروز
  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترسنگ به سایز۲۴م.م درموقعیتupj سمت چپ هست بهترین کار معالجه بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      عمل پي سي ان ال است فيلم من در سايتم را ببيني تماس٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ يا عكسش را به ٠٩٣٨٩٢٠١٢١٢ واتساپ كنيد
  • تصویر کاربر پگاه سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام‌دکتر جان تقریبا ۲ سال میشه که این ضایعات هس البته نمیدونم از قبل تر بوده یا نه ولی ۲ سال هس که متوجش شدم بنظرتون زگیله؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      ابنها جاي نگراني ندارد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      زگيل نيست مهم نيست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شادمهر سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    حدود 9ماهه با درد در مثانه شروع شده و دوشاخه شدن در ادرار و تاخیر و کاهی اوقات احتباس ادار کامل به چند تا دکتر مراجعه نمودم از جمله سنو کرافی قبل و بعد ادرار که حجم پروستات معمولی19ولی مثانه نصف تخلیه یعنی 400سی سی 200سی سی تخلیه شده و بدون عفونت دوباره سیستوسکپی شدم ولی بدون علایم و مشکلی نداشت یعنی تنگی مجرا هم نبود و دکتر گفتن چسپندگی پروستات امنیک 4استفاده کردم ولی هنوز خوب نشده موقع ادرار هم همش با تاخیر شروع میشه فشار کم سریع قط میشه سنو گرافی. ترنس رکتال انجام شد مشکلی نبودVCUGانجام دادم هیچ مسکلی نداشت لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ صبح ها از ساعت۱۰ الی ۱۲تماس
  • تصویر کاربر Barak سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۳۹ساله هستم و چند سال(حدودا ۶سال)است گاهی در منی خود خون مشاهده می کردم. مثلا هر سال ممکن است چند بار ببینم. اما بعد قطع می شود. یک بار پیش متخصص رفتم و گفت اصلا مهم نیست و توجه نکن اما آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی بیضه و ازمایش منی نوشت. همه چیز طبیعی بود.ولی خب منی خونی خوب نشده و همچنان هر چند وقت یکبار منی ام خونی است. این اواخر با دکتر دیگری مشورت کردم گفتند خود به خود خوب می شود.
    این بار اخر حدود یکسال است که دفعات منی خونی بیشتر شده است. دفعات قبل سریع برطرف می شد اما این بار طولانی تر شده است هر چند گاهی هم خوب می شود. چه کنم؟ هیچ علائم دیگر ناشی از مشکلات ادراری و.. ندارم اما احساس درد خفیف کشاله ران و گاهی دو شاخه شدن ادرار(که حین ادرار خیلی زود برطرف می شود) دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      تنها جایی که وجود خون نگرانی ندارد منی است علت آن التهاب پروستات است که خود بخود خوب میشود
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب پروفسور کرمی
    اقایی هستم 33 ساله که حدود 6 سال که با درد سنگ کلیه زندگی میکنم و دیگر نمیدانم چه کنم.هر ماه سونوگرافی میدم و سنگ دفع میکنم.اخرین سنگی که طبیعی دفع شد 14 میلیمتر بود.سنگ شکن هم میکنم هر یکی دوماه.تمام داروهای ذیل را مصرف کردم
    سیستون
    اومونیک
    لیتروکسبی
    روواتینکس
    عمل دابل جی چند سال پیش انجام دادم.اخرین سونوگرافی خدمت شما ارسال شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      سنگ سما سیستانی باشد باید همان داروها را استفاده کنید راه دیگری نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      سیستون
    3. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۳ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      اخه تا کی اقای دکتر این سری دکتر گفته کلیه ام باد کرده.ادرارم دفع نمیشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      همیشه گی است قطع بکند سنگ سازی تشدید میشود تمام
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    سلام نزددکترکمالی۶بار فریز کردم کم شدولی دوباره زیادشد،کلافه شدم..جواب آزمایشlow6بود. درمان قطعی داره؟بالیزربهتره یافریز،میگن برم بیمارستان رازی لیزرکنم.هزینه اش چقدره؟مرسی از راهنماییتون آقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر ارش سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام
    آلت تناسلیم از قسمتی ک ب کیسه بیضه وصل میشه ی کم سفید شده بعدش ی کم پایین تر ی چیز سفت وجود داره مث جوش علت اون رو میخواستم جویا بشم در ضمن بیضه هام هم بدجوری خارش دارن؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 6 سال پیش)
      این جای نگرانی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب