اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انتقال زگیل تناسلی از طریق دست یا سکس دهان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

برای دریافت نوبت زگیل تناسلی روی آیکن واتساپ کلیک کنید.

امروزه زگیل تناسلی شایعترین بیماری مقاربتی در سطح دنیا می باشد که متاسفانه هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد. آیا انتقال زگیل تناسلی از طریق دست و یا از راه دهان ممکن است؟ در این مقاله راههای انتقال زگیل تناسلی را شرح داده ایم. یکی از راه ها انتقال زگیل انتقال زگیل از طریق بوسیدن است

ایا دست زدن به زگیل تناسلی باعث انتقال میشود

انواع خاصی از HPV باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود. زگیل تناسلی از طریق تماس پوست به پوست در طول رابطه جنسی گسترش می یابد. سویه متفاوتی از HPV باعث ایجاد نوع زگیل هایی می شود که در سایر قسمت های بدن خود پیدا می کنید. شما نمی توانید با لمس خود یا شخص دیگری با زگیل روی دست یا پاهای خود به زگیل تناسلی مبتلا شوید.

علت زخم شدن کلاهک تناسلی مردان

راه های انتقال زگیل تناسلی

در رابطه با راههای انتقال زگیل تناسلی باید گفت که زگیل های تناسلی می توانند از طریق رابطه جنسی واژینال یا مقعدی بدون کاندوم و به اشتراک گذاریوسایل جنسی منتقل شوند. ویروس از طریق تماس نزدیک دستگاه تناسلی منتقل می شود، به این معنی که اگر با یک دستگاه تناسلی زگیل دار تماس داشته باشید، حتی اگر رابطه جنسی نفوذی یا انزال نداشته باشید، به احتمال زیاد دچار زگیل تناسلی می شوید. اگرچه نادر است، اما زگیل های تناسلی می توانند از طریق رابطه دهانی منتقل شوند و دهان و گلو را تحت تأثیر قرار دهند.

شما فقط می توانید زگیل های تناسلی را از شخص دیگری که به این ویروس مبتلا است دریافت کنید، اما توجه داشته باشید که همه افراد ممکن است ندانن که دارای زگیل تناسلی هستند. اگر زگیل ها داخلی باشند ممکن است کسی متوجه آنها نشود و افراد حتی اگر هیچ علائمی نداشته باشند می توانند ویروس را منتقل کنند. اگر خانمی در حین بارداری زگیل تناسلی داشته باشد، این خطر وجود دارد که بتواند آن را از بدو تولد به کودک خود انتقال دهد. از بوسه، در آغوش گرفتن، استخرهای شنا، استفاده از حوله یا کارد و چنگال نمی توانید زگیل تناسلی بگیرید.

انتقال زگیل تناسلی

آیا انتقال زگیل تناسلی از طریق دست دادن امکانپذیر است؟

خیر زگیل تناسلی از طریق دست دادن انتقال پیدا نمیکند. نیازی نیست نگران این موضوع باشید.

ایا زگیل تناسلی از راه دهان منتقل می شود؟

بله – در مقاربت دهانی ویروس زگیل تناسلی از طریق دهان و لب های فرد آلوده به فرد سالم منتقل می شود و برعکس آن نیز صادق است. ممکن است لب ها و زبان و حنجره و گلو فرد سالم از طریق تماس با آلت تناسلی فرد آلوده مبتلا به زگیل تناسلی شود.

در تماس دهانی ذرات HPV به وسیله بزاق یا موکوس آلوده و از طریق یک بریدگی یا تاول باز در دهان یا گلوی فرد سالم به او منتقل می شود. مادران نیز می توانند زگیل تناسلی را به کودکان خود منتقل کنند. اغلب تحقیقات بیان می کنند که گاهی اوقات HPV می تواند از طریق تماس دهانی با وسایل غذاخوری یا پزشکی آلوده انتقال یابد.

سیستم ایمنی معمولا ذرات HPV مهاجم را قبل از اینکه عفونتی ایجاد کنند از بین می برد. سیستم های ایمنی سالم معمولا عفونت های HPV را ظرف 1 تا 2 سال از بین می برند. با این حال، برخی عفونت های HPV می توانند پایدار باقی بمانند.

ایا زگیل تناسلی با کاندوم منتقل می شود؟

بله این امکان وجود دارد زیرا. کاندوم فقط قسمت پوشش داده شده را می پوشاند و به علت انتشار ترشحات علیرغم استفاده از کاندوم زگیل تناسلی به بیضه ها و پوست بالای عانه منتقل و باعث آلودگی فرد می گردد که از این قسمت ها به جاهای سالم انتقال داده می شود. پس زگیل تناسلی با کاندوم منتقل نمی شود.

آیا انتقال زگیل تناسلی از طریق بوسیدن امکان دارد؟

انتقال ویروس اچ پی وی از طریق بوسیدن امکان پذیر می باشد در برخی از موارد، انواع خاصی از HPV می‌توانند در قسمت‌های مختلف بدن باعث ایجاد زگیل (توده غیرطبیعی و غیر سرطانی بر روی پوست) یا زگیل تناسلی بشوند. از این رو می توان گفت که زگیل تناسلی می تواند از طریق بوسیدن انتقال یابد.

پیشگیری از زگیل تناسلی

انتقال زگیل تناسلی از طریق شلنگ دستشویی

انتقال زگیل تناسلی (HPV) از طریق شلنگ دستشویی تقریباً غیرممکن است. ویروس HPV برای زنده ماندن و انتقال، به تماس مستقیم پوست با پوست یا مخاط آلوده نیاز دارد. این ویروس بسیار حساس است و خارج از بدن انسان به‌سرعت از بین می‌رود. بنابراین، تماس غیرمستقیم از طریق اشیایی مثل شلنگ دستشویی، توالت یا حوله معمولاً خطر انتقال ندارد.

با این حال، اگر شلنگ آلوده به ترشحات تازه فرد مبتلا باشد و بلافاصله با ناحیه تناسلی یا زخم باز تماس مستقیم پیدا کند، احتمال انتقال بسیار کم اما غیرصفر خواهد بود. به همین دلیل، رعایت بهداشت فردی و استفاده از وسایل شخصی همیشه توصیه می‌شود

کندن زگیل تناسلی با دست خطرناک است؟

بله. دست زدن به زگیل تناسلی و کندن آن با دست یا با نخ و یا حتی بریدن آن با تیغ موجب ایجاد زخم و خونریزی می شود. از آن جایی که زگیل تناسلی آلوده می باشد، خون حاصل از کند آن نیز آلوده می باشد. از این رو خونریزی باعث ایجاد زگیل تناسلی در مناطق اطراف نیز می شود. شاید آن زگیل کنده شود و دیگر رشد نکند اما اطراف آن زگیل های جدیدی ایجاد می شوند.

آیا زگیل تناسلی مانعی برای ازدواج است؟

همچنانکه عرض کردم شانس ابتلا طرف مقابل در ازدواج حتمی است. تنها توصیه من در این موارد تزریق واکسن زگیل تناسلی به فرد سالم قبل از ازدواج می باشد که باعث تحریک ایمنی فرد شده و از ابتلا به زگیل تناسلی پرخطر جلوگیری می کند.

آیا زگیل تناسلی از مادر آلوده به جنین منتقل می شود؟

بله- در مواردی که شدت آلودگی خانم بالا است هنگام زایمان مخصوصاً زایمان طبیعی از مادر به بچه منتقل و ممکن است باعث زگیل در ناحیه لب و مخاط دهان و حنجره نوزاد گردد و لذا در موارد آلودگی شدید مادر جهت جلوگیری از ابتلا جنین بهترین راه انجام زایمان به صورت سزارین می باشد. پس بهتر است پیش از بارداری، به فکر درمان باشیم. زگیل تناسلی در دختر مجرد نیز امکان پذیر است.

ایا زگیل تناسلی از طریق لباس منتقل میشود؟

خیر شرط انتقال زگیل تناسلی برخورد پوست به مخاط است پس از طریق حوله یا لباس آلوده منتقل نمی شود.

برای از بین بردن زگیل چه باید کرد؟

برای درمان زگیل تناسلی مردان و زنان بلافاصله به پزشک مراجعه و از نظر تشخیص قطعی و درمان آن اقدام نمایید.

زگیل تناسلی بعد از انتقال به فرد به عنوان مهمان دائمی در محل ماندگار خواهد شد و در فواصل معینی ممکن است خودبخود از بین رود و دوباره رشد کند. با توجه به این نکته که بیشترین زمان آلودگی و انتقال به فرد سالم زمانی ایجاد می شود که زگیل به صورت برجسته است و هدف از درمان این است که زگیل های برجسته را از بین ببریم. فریز کردن زگیل تناسلی به خاطر عارضه کمتر و جواب درمانی بسیار بالا، درد کمتر و حذف سریع زگیل از منطقه آلوده و در یک جلسه کمتر از 5 دقیقه باعث شده است که امروزه به عنوان بهترین و طلائی ترین درمان زگیل تناسلی پیشنهاد گردد.

آیا زگیل تناسلی واگیردار است؟

از جمله سوالاتی که در رابطه با زگیل تناسلی وجود دارد این است که ایا زگیل تناسلی مردان واگیردار است؟ در رابطه با زنان چطور؟ در جواب باید گفت که  بله، زگیل های تناسلی و ویروس هایی که باعث آنها می شود، هر دو بسیار مسری هستند. هیچ درمانی برای HPV وجود ندارد. وقتی ویروس گرفتید، همیشه عفونی هستید. حتی اگر علائمی مانند زگیل های تناسلی ندارید ، یا زگیل ها را معالجه و برداشته اید، باز هم می توانید فرد دیگری را به HPV و زگیل های تناسلی آلوده کنید.

آیا بعد از درمان زگیل تناسلی میتوان رابطه داشت؟

مردانی که برای زگیل تناسلی (روی آلت تناسلی، کیسه بیضه یا مجرای ادراری) تحت درمان قرار می‌گیرند، باید تا زمان بهبودی ناحیه تحت درمان و همچنین از بین رفتن درد، از رابطه جنسی خودداری کنند. این امر 1 تا 3 هفته زمان میبرد و بستگی به اندازه ناحیه تحت درمان دارد.

3.5/5 - (60 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    چه کنم بعد دوماه فنر حلب درآوردم خونریزی دارم چه کنم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      کجا عمل کردید ؟ چه عملی بود ؟ سونو دارید ؟
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقت بخیر.معذرت می‌خوام که طولانیه.
    من ۲۱ سالمه.
    سونوگرافی گرفتم عکسش رو فرستادم.نوشته مثانه با ضخامت ۴ میلی‌متر و جداره نامنظم.
    من از حدود ۵ سال قبل بعد از دفع ادرار خونریزی دارم.گاهی اوقات در حد یک یا دو قطره،گاهی هم بیشتر،خون تازه،نه خون لخته،البته تا دو سه سال قبل خون لخته هم دفع میکردم،ولی الان فقط خون تازه است.تا یکسال و نیم قبل خیلی شدید بود،یعنی هربار که دفع ادرار داشتم بعدش خونریزی می‌گرفتم،ولی الان یکساله که فقط دوبار اینطوری شدم.
    از همون ۵ سال قبل تا الان این خونریزی بعد از ادرار ، قطع و وصل میشه،مثلا ۱.۵ تا ۲ماه اینطوری میشدم،بعد خوب میشدم تا ۶ یا ۷ ماه بعد دوباره به مدت ۱ یا ۲ ماه دوباره خونریزی می‌گرفتم.
    الان تقریبا یک سالی میشه که خونریزی نداشتم،ولی ظرف یکماه گذشته ۳ بار خونریزی داشتم و بعد کاملا قطع شد.مجرای ادرار آلتم بعضی وقتا موقع دفع ادرار سوزش داره.
    صبح ها ادرارم یکم باریکه، ولی بعد دیگه مشکلی ندارم ! ولی دوشاخه میشه یکم.درضمن مثانه‌م هیچ دردی نداره.
    الان از دوماه قبل غدد لنفاوی کشاله هر دو رانم ورم کرده.و چند روز بعد بیضه هام هم یکم به لمس حساس شد!بخصوص طناب بیضه هام.
    از یک هفته قبل هم کمرم و دنده هام یکم درد داره.بخصوص نزدیک کتف.البته کمرم و دنده هام درد نداشت.فقط خودم یکم دنده هام رو فشار دادم از اون روز کمرم هم درد گرفته.این دنده هام ۷ ماه قبل هم درد داشت،ولی دیگه. دستکاری‌شون نکردم اون موقع و خوب شد!
    حتی غدد لنفاوی کشاله رانم هم، نه درد داشتن نه تورم.خودم حساس شدم و حدود یک هفته بطور مداوم غدد لنفاوی رو چک می‌کردم باهاشون وَر میرفتم و فشارشون میدادم ببینم ورم داره یا نه،و تا همین الان هم اینکار رو انجام میدم متاسفانه.دقیقا یک هفته بعد از اینکه اینکار رو شروع کردم درد پاهام شروع شد و یکماه بعد هم پاهام ورم کرد.
    آقای دکتر چقدر ممکنه سرطان مثانه باشه؟ و اینکه داروی خاصی هست که مصرف کنم شاید کمک. کنه؟پزشکی که بهشون مراجعه کردم تاوانکس تجویز کردن برای سه هفته و گفتن اگه تغییری ایجاد نشه باید از طریق مجرای ادراری داخل مثانه رو ببینم.خواهش حداقل بهم بگید چقدر ممکنه سرطان باشه تا تکلیفم رو بدونم و یکم از نگرانی و بلاتکلیفی کم بشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام درصد مشخصی که نمیشه گفت ولی احتمالش کمه احتمالا تنگی مجرا باشه . باید حتما سیستوسکوپی شوید تا نظر قطعی داد
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      آقای دکتر.عذرخواهی میکنم که دوباره مزاحم میشم.باتوجه به اینکه اندازه پروستات طبیعی هست ممکنه نیاز باشه پروستات تراش داده بشه؟!
      چون در اینصورت تا جایی که میدونم اینکار باعث عقیمی میشه و مایع منی دیگه بیرون نمیاد و در این سن مواجه شدن با چنین مشکلی چندان راحت نیست.
      با تشکر از لطف شما آقای دکتر.
    3. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      آقای دکتر عذرخواهی میکنم.فراموش کردم بگم.ظرف دوماه گذشته که بخاطر سینوزیت دائما آنتی‌بیوتیک مصرف کردم مشکل باریک بودن ادرار صبحگاهی تقریبا از بین رفته و صبح ها به راحتی ادرار رو دفع میکنم.اصلا با قبلا قابل مقایسه نیست.آنتی بیوتیک های که ظرف دو ماه گذشته مصرف کردم اینا هستن.
      سفکسیم،سفالکسین،آموکسی‌سیلین و آموکسی کلاو.
      ظرف این پنج سال هم که مشکل خونریزی بعد از ادرار دارم(که گفتم خدمتتون ظرف یکسال گذشته فقط سه بار بعد از ادرار خونریزی داشتم)همواره با مصرف آنتی بیوتیک این مشکل بهتر شده.ولی الان باریک بودن ادرار کاملا از بین رفته.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      نیاز به تراش پروستات نیست کار تشخیصی قرار انجام بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عماد سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر مدت هاست ضائده ای در آلت بنده وجود داره که احساس خارش یا سوزشی هم نداره میخواستم بدونم این زائده زگیل هست یا خیر تا حالا دخول نداشتم و فقط رابطه دهانی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر عماد دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      ارسال شد
    3. تصویر کاربر عماد دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      عکس ارسال شد خدمتتون؟از قسمت choose file ارسال کردم ولی انگار عکسی نیومده
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      عکس رویت شد با توجه به عدم رابطه زگیل نیست بخیه محل ختنه هست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Mmm دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام مبتلا به اچ پی وی هستم کرایو کردم و مرتبا داروی تقویت ایمنی مصرف میکنم و تا الان دو دوز گارداسیل زدم و ضایعه نداشتم جدیدا متوجه یه ضایعه شدم نمی‌دونم زگیل هست یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام بیشتر شباهت به پاپیلوماتوز دارد اما با توجه به سابقه زگیل بهتر است از نزدیک معاینه بشه
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی
    من 35 سال سن دارم و یه پسر 8ساله و یه دختر 3رساله دارم امکان فروش بیضه رو دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام فروش بیضه نداریم و کاربردی برای کسی ندارد
  • تصویر کاربر Khani دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    من پارسال چند زائده روی بیضه ی خودم مشاهده کردم و به دکتر مراجعه کردم ... گفتن زگیل تناسلی .. و یک قطره ای به من دادن که استفاده کردم و آنها برطرف شد ولی الان بازم دوتا زائده ی کوچک دیگر در امده است و من نگرانم به همسرم سرایت نکند ، باید برای کرایو اقدام کنم ؟
    و من هیچ رابطه ی جنسی با شخصی نداشتم و نمیدانم چه چیزی باعث بروز این زگیل ها شده است .
    البته در کودکی زگیل و میخچه روی انگشتان دستم داشتم ولی همان زمان کودکی درمان شد و تا امروزدیگر نداشتم .
    من عکسی از زائده برای شما ارسال میکنم تا ببینید این واقعا زگیل هست یا نه ..؟
    ممنون میشوم راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام بله در عکس زگیل به نظر میرسه . میشه یه نمونه برداری ازش کرد که تشخیص قطعی بشه . بهترین درمان کرایو است
  • تصویر کاربر کریمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    با سلام این جواب آزمایش هست چی دستور میفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام عکس اپلود نشده مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر کریمی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      ببخشید چجوری باید دوباره بفرستم؟
    3. تصویر کاربر کریمی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      الان دوباره میفرستم. فقط دو صفحه است یکجا قبول نمیکنه یکی یکی میفرستم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      رویت شد مشکل سوزش ادرار یا تکرر ادرار دارن ؟ سوند ندارن ؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر .چند هفته ای هست که دانه های این شکلی در محل ختنه گاه بوجود آمده حدود ۱.۵ پیش یه رابطه ی محافظت نشده داشتم آیا اینا زگیله؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام خیر
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر، آیا خشکی های ایجاد شده بر روی پوست آلت تناسلی بنده، زیگیل هستند ؟
    عکس رو واستون ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام خیر زگیل رویت نمیشه
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من در کلیه چپ سنگ3میلی متری و در کلیه راست سنگ0/02میلی متری دارم دکتر رفتم برام دارو نوشتن الان سه هفته است دارو و مصرف میکنم اما امروز که سونو انجام دادم متاسفانه دفع نشده درد و حالت تهوع شدید دارم و خیلی خون در ادرار میبینم
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 2 سال پیش)
      سلام حتما یک سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام دهید بفرستید گزارش را ببینم احتمالا سنگ در حالب گیر کرده
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رحیم دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    آقای دکترکرمی باسلام وخسته نباشیدخدمت شما.من حدودا نزدیک به شش ماه هست که مبتلابه آمبولی شدم وبعدازمداوا ازقرص های والفارین استفاده میکنم که موجب شده آلت تناسلی من سفت نشود یااینکه درموقع نزدیکی خیلی زود شل میشود.خواهش میکنم دراین موردمرا راهنمایی کنیدچون مشکلاتی رادر زندگی زناشویی من باعث شده ضمنا من درشمال کشور زندگی میکنم اگراحتیاج است حضوری خدمت شمابرسم ممنون ازلطف جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      وار فرین مشکل ایجاد نمی کند باید بررسی شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب