اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

همه چیز درباره آزمایش اسپرم (اسپرموگرام)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه ۱۰-۱۵ درصد زوجین به علت مشکل ناباروری به پزشک مراجعه می نمایند که در مردان، اولین آزمایش بعد از معاینه بیضه ها، آزمایش اسپرم می باشد. در این مقاله به بررسی زمان آزمایش اسپرم، نحوه ی انجام آن و هر آنچه که باید درباره ی این آزمایش بدانید پرداخته ایم.

آزمایش اسپرم سه عامل اصلی در سلامت اسپرم ها را سنجش می کند که عبارتند از:

  • شمار اسپرم ها
  • شکل اسپرم ها
  • جا به جایی اسپرم ها که به تحرک اسپرم ها نیز شناخته می شود.

با توجه به اهمیت و نتیجه آزمایش اسپرم و تفسیر آن، لازم می دانیم نکاتی مهم را در این مورد بیان کنیم.

تحرک اسپرم چقدر باید باشد؟

بر طبق شیوه شنا کردن اسپرم، دو نوع حرکت وجود دارند. حرکت پیش رونده به جنبش اسپرم هایی گفته می شود که اغلب در خطی مستقیم یا دایره هایی بزرگ در حال شنا هستند. حرکت غیر پیش رونده به جنبش اسپرم هایی گفته می شود که در خطوطی مستقیم حرکت نکرده و یا در دایره هایی بسیار کوچک شنا می کنند. اسپرم ها برای حرکت از میان مایع واژنی (موکوس) و بارور سازی یک تخمک باید حرکتی پیش رونده به میزان ۲۵ میکرومتر در ثانیه داشته باشند.

هنگامی که کم تر از ۳۲ درصد از اسپرم ها قابلیت حرکت موثر داشته باشند، تحرک کم اسپرم ها یا آستنو آزوسپرمی (آستنوسپرمی نیز نامیده می شود) تشخیص داده می شود.

با آزمایش اسپرم چه مواردی مشخص می‌شود؟
با آزمایش اسپرم چه مواردی مشخص می‌شود؟

نکاتی لازم در هنگام انجام آزمایش اسپرم

1. بهترین زمان برای آزمایش اسپرم

اولین نکته مهم در انجام آزمایش اسپرم زمان دادن آزمایش است و حتماً توصیه می شود مدت ۲-۳ روز قبل از آزمایش مایع منی از شما خارج نشده باشد چه در خواب و یا هنگام مقاربت جنسی. اگر آزمایش زود از ۳ روز انجام شود باعث اختلال در نتیجه اسپرم از جمله کاهش حجم اسپرم و افت نمونه آزمایش خواهد شد و برعکس اگر بیش از سه روز از انجام آخرین مقاربت جنسی آزمایش دهید مثلاً ۵-۶ روز بعد، باعث افت در حرکت اسپرم و گزارش نادرست خواهد شد.

2. آزمایش اسپرم چگونه انجام می‌شود؟

دومین نکته مهم کیفیت دادن آزمایش اسپرم است. امروزه دو روش جهت دادن آزمایش منی وجود داد:

روش استمنا: که فرد با تحریک خود تارسیدن به ارگاسم باعث خروج مایع منی می شود که شایعترین روش دادن آزمایش اسپرم می باشد.

روش مقاربت: بعضی افراد انجام استمنا جهت آزمایش اسپرم برایشان بسیار سخت است و تنها راهشان استفاده از کاندوم و مقاربت و خروج مایع منی می باشد که در اینجا لازم است از کاندوم های معمولی مطلقاً استفاده نشود چرا که به علت اثرات ضد اسپرمی کاندومها باعث خراب شدن اسپرم و آزمایش غلط می شود.

کاندوم های مخصوصی جهت این آزمایش در مراکز ناباروری وجود دارد که توصیه می شود تنها از این کاندوم ها استفاده گردد.

3. زمان تحویل آزمایش اسپرم

سومین نکته مهم زمان تحویل دادن آزمایش به آزمایشگاه است. حتماً نمونه اسپرم خارج شده باید کمتر از نیم ساعت به آزمایشگاه تحویل داده شود. توصیه می کنم از مقاربت بدون کاندوم جهت دادن آزمایش منی اجتناب نمایید چون PH واژن خانم ها باعث افت کیفیت اسپرم می شود و از طرفی باعث آلودگی اسپرم به باکتری های واژن نیز می شود. لذا حتماً از کاندوم های مخصوص آزمایش استفاده نمایید.

آیا روش ارزیابی اسپرم در خانه توصیه می شود؟

آزمایش های خانگی منی در بازار وجود دارند اما آن ها تنها برای شمار اسپرم ها کاربرد دارند. این آزمایش ها تحرک و شکل اسپرم ها را ارزیابی نمی کنند. نتایج این آزمایش ها معمولا ظرف ۱۰ دقیقه نمایان می شود. از آن جایی که این آزمایش ها تمامی عوامل نازایی در مردان را در نظر نمی گیرند، عادی بودن شمار اسپرم های یک مرد (بالای ۲۰ میلیون اسپرم در هر میلی متر مکعب منی) در نتیجه یک آزمایش خانگی الزاما به معنای توانایی باروری او نمی باشد.

در صورتی که فرد در ارتباط با باروری خود نگران می باشد، بهترین کار انجام یک آزمایش اسپرم در آزمایشگاه است که توسط یک متخصص در زمینه پزشکی انجام می شود. این آزمایش یک ارزیابی جامع تر از باروری فرد به او ارائه می دهد.

تفسير پارامترهای آزمايش اسپرموگرام

تفسیر آزمایش اسپرم چگونه است؟ در هر آزمایش اسپرم نرمال که با رعایت موارد ذکر شده انجام شود باید از لحاظ حجم مایع منی، حرکت، شکل، تعداد اسپرم بررسی شود.

  •  مایع منی نرمال باید cc2-3 حجم داشته باشد.
  •  ۴۰-۶۰ میلیون سلول ها باید از حرکت خوبی جهت باروری تخمک برخوردار باشند.
  •  بیش از ۵ درصد شکل اسپرم ها باید در آزمایش منی طبیعی گزارش شود.
  •  نوع آزمایشگاه و دقت آنها در گزارش آزمایش فاکتور بسیار مهمی می باشد.

اینجانب به بیماران خودم توصیه می کنم که آزمایش اسپرمشان را فقط در مراکز ناباروری انجام دهند.

جواب آزمایش اسپرم چند روز طول میکشد؟

در رابطه با جواب آزمایش اسپرم، نتیجه آزمایش ساده اسپرموگرام ظرف یک ساعت آماده می شود. سپس رنگ آمیزی اسپرم برای ارزیابی مورفولوژیک (از نظر شکل) اسپرم ها صورت می گیرد. پس از این که اسپرم ها با روشی خاص رنگ آمیزی شدند حداقل ۱۰۰ سلول در زیر یک میکروسکوپ از نظر جنبه های ساختاری و ناهنجاری های شکلی ارزیابی شده و نسبت اسپرم هایی که از نظر شکلی سالم هستند محاسبه می شود.

با انجام این ارزیابی، نتیجه آزمایش اسپرم روز بعد حاضر خواهد شد.

چگونه جواب آزمایش اسپرم را بخوانیم؟

اعداد زیر نتایج طبیعی یا سالم آزمایش منی هستند. این اعداد توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعیین شده اند. از آنجایی که نتایج می توانند نسبت به هر فرد متفاوت باشند نتایج به صورت بازه تعریف می شوند.

شمارش کامل اسپرم ها در یک انزال:  39 تا 928 میلیون

حجم انزال:  1.5 تا 7.6 میلی لیتر

غلظت اسپرم:  15 تا 259 میلیون بر میلی لیتر

تحرک کامل (پیش رونده یا غیر پیش رونده):  40 تا 81 درصد

تحرک پیش رونده:  32 تا 75 درصد

ریخت شناسی اسپرم (مورفولوژی):  4 تا 48 درصد

جواب آزمایش اسپرم نرمال

آزمایش اسپرم نرمال

عکس جواب آزمایش اسپرم نرمال چه مدت آماده می شود؟ پس از جمع آوری نمونه مایع منی، نتایج آزمایش بسته به آزمایشگاه ظرف 24 ساعت تا یک هفته آماده می شوند. پزشک در هنگام ارزیابی نتایج آزمایش، عوامل بسیاری را در نظر می گیرد. برای مثال، در حالی که پزشک در ارزیابی احتمال تشخیص وازکتومی به دنبال حضور اسپرم ها است، ارزیابی احتمال بروز مشکلات باروری بسیار عمیق تر انجام می شود. پزشک هر کدام از نتایج زیر را به شمار خواهد آورد:

1- شکل اسپرم

طبیعی بودن شکل اسپرم ها در نتایج آزمایش بدین معناست که بیش از 50 درصد اسپرم ها شکل و ظاهر طبیعی داشته اند. در صورتی که بیش از 50 درصد اسپرم ها فرد دارای شکل غیر طبیعی باشند، باروری او کاهش می یابد. در حین انجام این آزمایش، آزمایشگاه، سر، ناحیه میانی و دم اسپرم ها را بررسی می کند. همچنین، امکان دارد اسپرم ها نارس بوده و توانایی موثر در بارور کردن تخمک را نداشته باشند.

2- حرکت

مثبت بودن نتیجه آزمایش بدین معناست که یک ساعت پس از انزال بیش از 50 درصد اسپرم ها دارای حرکت طبیعی هستند. تحرک یا جا به جا شدن اسپرم ها برای باروری مهم است زیرا اسپرم باید جهت بارور کردن تخمک جا به جا شود.

در آزمایشگاه ها، یک سیستم اتوماتیک تحرک و میزان جا به جا شدن اسپرم ها را از 0 تا 4 نمره می دهد. نمره صفر به معنای عدم حرکت و نمره 3 یا 4 به معنای حرکت مناسب اسپرم هاست.

3- PH یا اسیدیته

برای طبیعی بودن نتیجه آزمایش، سطح اسیدیته باید بین 7.2 تا 7.8 باشد. اسیدیته بالا تر از 8 می تواند بیانگر ابتلای فرد به عفونت باشد. نتایج کمتر از 7 می توانند بیانگر آلودگی نمونه یا انسداد مجاری انزالی مرد باشند.

4- حجم

حجم مایع منی در نتایج طبیعی بیش از 2 میلی لیتر است. کاهش حجم منی بیانگر تعداد اندک اسپرم هایی است که می توانند تخمک را بارور کنند. افزایش حجم مایع منی به معنای رقیق شدن این مایع و اسپرم هاست.

5- مایع شدن

منی ظرف 15 تا 30 دقیقه به مایع تبدیل می شود. منی در ابتدا سفت بوده و با گذشت زمان جهت کمک به تحرک اسپرم ها به حالت مایع و آبکی تبدیل می شود. در صورتی که مایع منی ظرف 15 تا 30 دقیقه مایع نشود، باروری تحت تاثیر قرار می گیرد.

6- تعداد اسپرم ها

تعداد اسپرم ها در یک آزمایش منی طبیعی باید بین 20 تا بیش از 200 میلیون باشد. این مورد تحت عنوان تراکم اسپرم ها نیز شناخته می شود. در صورتی که تعداد اسپرم ها پایین باشد، بارداری دشوار تر می شود.

7- ظاهر اسپرم ها

اسپرم ها ظاهری به رنگ سفید مایل به خاکستری و کدر دارد. مایع منی حاوی رنگ های قرمز تا قهوه ای، دارای مقادیری خون است. رنگ زرد منی می تواند در اثر ابتلا به یرقان یا عارضه جانبی مصرف یک دارو باشد.

جواب آزمایش اسپرم چهع مدت طول می کشد؟

تاثیر شرایط کاری فرد در نتیجه ی آزمایش

اسپرم ها می توانند تحت تاثیر محیط کار فرد قرار گیرند. در افرادی که تعامل نزدیکی با سموم و آفت کش های کشاورزی دارند، امکان دارد کیفیت اسپرم ها کاهش یافته و مشکلات باروری پدیدار شوند. به عنوان یک احتیاط، این افراد می توانند با پوشاندن دهان خود به وسیله یک ماسک در حین کارکردن از مضرات سموم از طریق راه تنفسی جلوگیری کنند.

این گروه از افراد عموما شامل کشاورزان می شوند. همچنین، افرادی که به عنوان بخشی از شغلشان در معرض تشعشعات قرار گرفته یا در محیط های بسیار گرم فعالیت می کنند (مانند کارکنان نانوایی ها و صنایع ذوب آهن یا ریخته گری) باید مراقبت باشند.

چند روز قبل از آزمایش اسپرم نباید نزدیکی کرد؟

پزشک از فرد درخواست می کند که تا مدت ۲-۳ روز قبل از آزمایش مایع منی از شما خارج نشده باشد چه در خواب و یا هنگام مقاربت جنسی تا تعداد اسپرم ها به بیشترین حد امکان برسد. با این حال، باید از دو هفته قبل از آزمایش از انزال منی جلوگیری نکرد. عدم انزال در این مدت می تواند به نمونه ای با تحرک کمتر منجر شود.

بهتر است قبل از انجام آزمایش الکل مصرف نشود. افراد باید هر گونه دارو یا مکمل مصرفی خود را به اطلاع پزشک برسانند. در هنگام جمع آوری نمونه نباید از مواد روان کننده استفاده کرد زیرا این موارد می توانند حرکت اسپرم ها به اطراف را آسان تر کنند.

راه‌های تقویت اسپرم در مردان

 در مطالعات متعدد ثابت شده است که موارد زیر روی اسپرم اثر دارد:

  • سیگار کشیدن و انواع دود باعث کاهش حرکت و تعداد اسپرم می شود.
  • گرم نگه داشتن بیضه ها و استفاده زیاد از جکوزی، دوش آب گرم، گذاشتن لب تاب روی پاها و اثر حرارتی آن روی بیضه ها و نشستن های طولانی باعث افت کیفیت اسپرم می شود.
  • بیماری واریکوسل امروزه شایعترین علت خرابی اسپرم ها از نظر تعداد، شکل و حرکت، بیماری واریکوسل بیضه ها میباشد و لذا حتماً باید با تشخیص به موقع درمان شود.
  • استفاده از داروهای مکمل های بدنسازی که در باشگاه ها استفاده می شود. تزریق هورمون های ناندرولوژ و تستوسترن باعث خرابی اسپرم و کم کاری بیضه می گردد.
  • هر گونه تورم درمان نشده بیضه: علت عفونت ممکن است باعث آسیب به سلول های نطفه ساز و یا باعث انسداد در قسمت خروجی منی شود و تعداد و حرکت اسپرم ها را کاهش دهد.
  • سابقه پرتودرمانی و شیمی درمانی که باعث از بین رفتن سلول های نطفه ساز مرد می شود.
  • مصرف آنتی اکسیدان ها از قبیل سلنیوم و ویتامین E و C و B باعث بهتر شدن کیفیت اسپرم های مرد می شوند.
  • پزشکان اغلب دو یا سه آزمایش اسپرم جداگانه درخواست می کنند تا نتیجه ای مناسب از سلامت اسپرم ها بدست آورند.
  • آزمایش ها باید حداقل هفت روز فاصله داشته و در طول ۲ تا ۳ ماه انجام شوند. شمار اسپرم ها می تواند به صورت روزانه تغییر کند. در نظر گرفتن میانگین نمونه های اسپرم می تواند سبب بدست آوردن بهترین نتیجه شود.

آزمایش آنالیز اسپرم

نقش عفونت های باکتریایی در ناباروری مردان

یافتن باکتری در منی نسبتا شایع بوده و برای تشخیص عفونت کافی نیست. زیرا باکتری می تواند در اثر آلوده شدن نمونه منی در حین جمع آوری پدیدار شده باشد. باکتری های موجود بر روی پوست مانند استافیلوکوکوس و استرپتوکوکوس منابع شایع در آلودگی هستند.

در صورتی که فرد به عفونت مجاری ادرار مبتلا باشد، منی می تواند به باکتری آلوده شود. باکتری اشریشیا کولای که در مجرای معده ای روده ای قرار دارد نیز می تواند سبب آلوده شدن منی در هنگام انزال شود. سازمان بهداشت جهانی، عفونت منی را حضور بیش از ۱۰۰۰ باکتری در هر میلی لیتر (یک قاشق چای خوری) آن می داند.

حضور مقادیر بالای گلبول های سفید خون در منی (بیش از یک میلیون در هر میلی لیتر) نیز می تواند نشانه حضور عفونت باشد. برای تشیخص عفونت، نمونه ای از منی در آزمایشگاه کشت داده می شود تا نوع باکتری که به صورت کلونی در صفحات کشت رشد می کند مشخص شود.

در صورت داشتن مشکل ناباروری جهت اخذ نوبت با شماره تلفن ۲۲۶۴۲۷۴۴  تماس بگیرید. دوستدار شما دکتر حسین کرمی

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

دکتر حسین کرمی متخصص کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (141 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 668 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشیذ من عکس سونو رو براتون فرستادم من یه سنگ 9 میلی و یک سنگ 7 میلی دارم به نظر شما چطور میتونم دفع کنم؟ایا سنگ شکنی برون اندامی با موج میتونه سنگ رو دفع کنه؟ممنون میشم پاسخ بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام حتما سی تی اسکن انجام شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر سی تی هم همین را تایید کنه میشه سنگ شکن کرد ، بستگی به نتیجه سی تی داره
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کامبیز پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1612 مشاهده پرسش
    روزتون خوش
    در تاریخ ۹۹٬۷٬۳۰ عمل ESWL انجام دادم و سپس بعد از شش روز سونوگرافی و سی تی اسکن انجام دادم که مشخص شد یک سنگ ۱۲ میلیمتری در lower calyx و چندین سنگ کوچکتر از جمله ۵ و ۶ میلیمتری در proximal ureter وجود دارد و همچنین تشخیص mild hydronephrosis در سی تی اسکن داده شده است
    درد بصورت اسپاسمی گاهی خیلی زیاد و گاهی کمتر وجود دارد و با شیاف دیکلوفناک درد تسکین پیدا می‌کند.
    دستور بفرمایید چه کاری باید انجام شود ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر شیما شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر بنده یک دختر 24 ساله هستم و بخاطر یک سنگ 6 الی 7 میلی که توی حالب سمت راستم گیر کرده بود 23 عمل tul انجام دادم
    دوشنبه این هفته که تقریبا سه هفته من پر شد بنا به تشخیص پزشک سند دبل جی من رو خارج کردن
    بعد از گذشت سه روز تازه از امروز صبح احساس سوزش خارش خفیفی تو ناحیه ای که دفع ادرار میکنم دارم و دو بار که ادرار کردم یک بوی بد خاصی میداد یک جورایی انگار بوی فاضلاب میداد که دفعه اول فکر کردم بو از محیطه نه ادرار من که خب دفعه دوم همون بو تکرار شد .بنده آب در حد شش الی هشت لیوان رو در روز میخورم قرصامم مرتب میخورم میخواستم بدونم احتمال این که عفونت کرده باشم هست؟ و این بو نشانه چیه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمالا دچار عفونت ادراری شدید. قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت برای ۵ روز مصرف شود و ازمایش کشت ادرار داده شود
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر من اول فروردین 99درد مرده در سمت پهلوی راست احساس کردم ولی به علت کرونا به دکتر مراجعه نکردم سابقه سنگ کلیه هم دارم خردادماه سونو دادم وازمایش خون که خدمتتون ارسال میکنم در جواب سونو پاسخ این بود کلیه راست سنگ به قطر 53در ثلث فوقانی حالب راست به فاصله 9سانتی لگنچه میباشد وسیستم پیلو کالیسیل fUllnessدارد وسنگ در کلیه چپ به ابعاد 4میلی به دکتر مراجعه کردم قرص الکانف 10وقطره سنکل وقرص تامسولوسین وقرص سلکو سیب تجویز کرد ولی به علت دچار شدن به بیماری کرونا مصرف داروها نقص شد بعداز مصرف مایعا ت درد مرده رفع شد ولی الان ازتاریخ 6ابان درد مرده شروع شده بهعلت سیستم ایمنی ضعیف وترس بیماری کرونا به دکتر مراجعه نکرردم اقای دکتر ممنون میشم دارویی تجویز کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      ارسال عکس امکان پذیر نیست در کل پاسخ دهید
    3. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام اقای دکتر عکس ارسال نمیشه اگر ممنکه با شرح حال راهنمایی کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن باید انجام شود. بستگی به سایز و محل سنگ در سی تی ممکنه نیاز به عمل باشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر، و تشکر از پاسخگویی شما. من یک سنگ 5.5 در پایین حالب راست و یک سنگ 4.5 در کلیه راست دارم. پس از سه هفته و خوردن سنکل و پروترال و ورزش نتونستم سنگ حالبو دفع کنم. پزشکم بهم گفت دو هفته دیگه هم تلاش کن بعد از اون بیا برای تی یو ال. سوالم اینه آیا قرص یا دارویی دیگه برای کمک به دفع سنگ هست؟ ایا سیستون میتونه کمکم کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام من سنگ کلیه ۴میلیمتری در انتهای حالب ورودی مثانه دارم سوالم اینه که ایا خودبخود دفع میشه چون اندازه التم کوچک هست تقریبا ۴سانتی متر حالت معمولی ایا کوچکی الت مشکل سازه برا دفع سنگم و میشنهادتون جیه.ضمنا تازه ۲روزه دردم شروع شده و متوجه شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      نکته من این بود ک باتوجه به کوچکی سایز الت ایا مشکلی پیش نمیاد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 629 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام
    سنگ کلیه در مجاری ادرار، سر آلت تناسلی است، موقع ادار سوزش دارم. حتی می تونم سنگ رو موقع ادرار کردن ببینم، اما دفع نمیشه
    می تونم با دستگاه سنگ شکن خوردش کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر ، به اورژانس یک بیمارستان که دکتر ارولوژی داره مراجعه کنین با وسیله مخصوص خارج میشه
  • تصویر کاربر M.I سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام
    سنگ به قطر ۴.۵ میلیمتر در انتهای حالب من گیر کرده است
    میخواستم ببینم با مایعات دفع میشه دکتر برام داروی زی رو تجویز کرده
    اوروسیترا
    رواتینکس
    هیدروکلروتیازید
    سنکل
    پروترال
    در ضمن دیابت هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمال دفعش زیاده ، داروها رو ادامه بدین و چن روز فرصت بدین
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 686 مشاهده پرسش
    سلام سنگ 6 میل تو کلیه چپ داشتم دوهفته پیش سنک شکن لیزی tul کردم الان هم درد کلیه دارم دوبار دیگه سونو گرفتم هم مرحله قبل هم این مرحله سونوها را می فرستم الان دردم بیش از حده ودارم میمیرم ممنون الان درو بیش از حد دارم والبته دانه های ریز دفع می کنم ولی درد نمیزاره راه برم وفعالیت داشته باشم حالا موندم چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سونو جدید را بفرستید
    2. تصویر کاربر علی جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      اخرین سووگرافی
    3. تصویر کاربر علی جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سنوقبلتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام اگر براتون دبل جی گذاشتن ، درد و خونریزی قابل انتظاره
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عسگری چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 3469 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر در سونوگرافی من سنگی به اندازه14.5 میلی در لگنچه کلیه راست مشاهده شده،بعد از اون سی تی انجام دادم وطبق نظر پزشک معالج برای من سه جلسه سنگ شکن تجویز شد،یک جلسه سنگ شکن انجام دادم،تا دو هفته بعد از سنگ شکن دارو مصرف کردم،پیاده روی و فعالیت انجام دادم،و مجدد عکس از کلیه انداختم.
    تصویر اسکن،سونو،عکس به پیوست تقدیم میگردد.
    با توجه به مدارک بنده ،میخواستم بپرسم نظر شما برای ادامه درمان بنده چیست؟
    ایا سنگ شکن برای بار دوم و سوم را توصیه میفرمائید؟ایا امکان خورد شدن سنگ با سه مرحله سنگ شکن وجود داره؟
    و یا درمان این سنگ فقط با عمل هست؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس ساده خیلی ارزشی نداره. سی تی اسکن کنید اگر سنگ خرد نشده میتونین pcnl انجام بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن اولیه رو برام بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مطلبی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید میخواستم در مورد این آزمایش برام توضیحاتی بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۲ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی دکتری توانا
    آقای دکتر من پایین بیضه سمت چپم رگ هایی مشاهده کردم بعد خدمت دکتر متخصص اورولوژی رفتم و او برام سونوگرافی نوشت
    جواب سونوگرافی رو در همین صفحه براتون فرستادم ممنون میشم یه بررسی بکنید و ببینید مشکلی دارم؟ و برای بچه دار شدن مشکلی پیش میاد؟
    فردی 24 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر بنده سوالی پرسیده بودم به شکل زیر :

    سلام خدمت شما و تشکر از سایت خوبتون که به مردم اطلاع رسانی میکنید.
    آقای دکتر بنده واریکوسل گرید3 داشتم که به دلیل عدم اگاهی توسط دکتر عمومی جراحی شدم ولی عملم به درستی انجام نشده بود و برای بار دوم به متخصص مراجعه و به صورت عمل باز جراحی شدم که عملم موفقیت امیز بود و وضعیتم از قبل بهتر شده ولی مشکل اصلی که در آزمایشاتم مشاهده شده حرکت اسپرم ها کند هست.در ضمن عرض کنم که در هنگام نزدیکی دچار زود انزالی و بعد از آن بیضه هام سفت شده و درد عجیبی میگیرند.هر چند گاهی هم دردی رو در بیضه هام احساس میکنم.
    خواستم بدونم که آیا امکان داره عمل اولم که توسط جراح عمومی انجام شده صدمه ای رو به بیضه هام زده باشه ؟یا اینکه آیا درد بیضه ها و سفت شدن آن ها بعد انزال ربطی به عمل داره؟

    خواهشا به طور واضح جوابی رو برام بذارید.
    جواب شما :
    یک بار جراحی کافی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر جعفر چهارشنبه ۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام بنده از خانم اولم یک فرزند پسر سالم دارم . از همسر دوم ام یکبار دختری با ناهنجاریهای قبل و روده و.... بدنیا آمد که بعد از یکماه بستری در ان آی سی یو فوت شد و یکبار جنین با علایم طبیعی 2.5 ماهه در رحم فوت شده و با آزمایشات همسرم به نتیجه قابل قبولی نرسیدیم آیا آزمایش اسپرم به ما کمک میکند ؟ با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما و تشکر از سایت خوبتون که به مردم اطلاع رسانی میکنید.
    آقای دکتر بنده واریکوسل گرید3 داشتم که به دلیل عدم اگاهی توسط دکتر عمومی جراحی شدم ولی عملم به درستی انجام نشده بود و برای بار دوم به متخصص مراجعه و به صورت عمل باز جراحی شدم که عملم موفقیت امیز بود و وضعیتم از قبل بهتر شده ولی مشکل اصلی که در آزمایشاتم مشاهده شده حرکت اسپرم ها کند هست.در ضمن عرض کنم که در هنگام نزدیکی دچار زود انزالی و بعد از آن بیضه هام سفت شده و درد عجیبی میگیرند.هر چند گاهی هم دردی رو در بیضه هام احساس میکنم.
    خواستم بدونم که آیا امکان داره عمل اولم که توسط جراح عمومی انجام شده صدمه ای رو به بیضه هام زده باشه ؟یا اینکه آیا درد بیضه ها و سفت شدن آن ها بعد انزال ربطی به عمل داره؟
    جواب آزمایشات قبل و بعد عملم رو هم ضمیمه کردم .
    خواهشا جوابمو رو به صورت کامل و واضح برام بنویسید تا سوالی برای بنده ایجاد نشه.
    ممنون از لطف شما دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      ١بار عمل كافي است
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۱۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    باسلام لطفا برایم یه دکتر خوب وازمایشگاه درمورد ناباروری مردان در تبر یز بگید تا برم پیشش باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      من نمیشناسم
  • تصویر کاربر نیما جمعه ۱۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،من یه شب از خواب بیدار شدم که فهمیدم درد خفیفی در بیضه سمت چپم است ولی شدید نبود،یک شب گذشت که گفتم برم دکتر.وقتی رفتم, دکتر بیضه هایم را معاینه کرد و گفت برم سونوگرافی ولی امروز دردش کم تر شده بطوری که تا لمس نشه احساس دردی ندارم با اینکه لمس هم کنم زیاد شدید نیست خیلی کم.بنظر شما برم سونوگرافی یا نه؟چون گفتم شاید تو خواب این اتفاق افتاده شاید مهم نباشه و پس از چند روز خوب شه.علت اینجور درد هم چیه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر كامران سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما از اينكه زحمت ميكشيد و ما را راهنمايي و كمك مي كنيد سپاسگذارم لطفا آزمايش اسپري اين جانب را لطف بفرماييد تفسير كنيد و بفرماييد آيا اين اسپرم قدرت باردار كردن را دارد و سالم هست سپاسگذارم اكر كامل توضيح بدهيد
    viscosity : normal
    agglutination :0
    volume : 4.9
    wbc/hpf :1
    abstinence time day :seven
    motiliy report
    motility 65
    progressive 40
    non progressive 25
    immotile 35
    concentration million /ml 60
    total count million /ml 294.000
    morphlogy report
    abnormal 97
    a-head 97
    a-tail 6
    immature 2
    البته من چند روز پيشم اين سوالا پرسيدم اما جواب ندادين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام من۴ساله بیماری واریکوسل دارم ۳سال پیش ازمایش اسپرم دادم مثبت بود الان چون میخاهیم بچه دار بشیم ایا باید عمل کنم مشکل نعوظ ربطی به واریکوسل دارد متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده چندماه پیش متوجه نامتقارن بودن بیضه چپ شدم تا اینکه به دکتر مراجعه کردم و دکتر گفت که واریس دارین ولی درجه بیماری ب جواب آزمایشات بستگی داره متاسفانه من آزمایشات رو انجام ندادم والان حس میکنم که بیضه راستم کوچک شده آیا دوباره این بیضه بزرگ میشود یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب