اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

همه چیز درباره آزمایش اسپرم (اسپرموگرام)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه ۱۰-۱۵ درصد زوجین به علت مشکل ناباروری به پزشک مراجعه می نمایند که در مردان، اولین آزمایش بعد از معاینه بیضه ها، آزمایش اسپرم می باشد. در این مقاله به بررسی زمان آزمایش اسپرم، نحوه ی انجام آن و هر آنچه که باید درباره ی این آزمایش بدانید پرداخته ایم.

آزمایش اسپرم سه عامل اصلی در سلامت اسپرم ها را سنجش می کند که عبارتند از:

  • شمار اسپرم ها
  • شکل اسپرم ها
  • جا به جایی اسپرم ها که به تحرک اسپرم ها نیز شناخته می شود.

با توجه به اهمیت و نتیجه آزمایش اسپرم و تفسیر آن، لازم می دانیم نکاتی مهم را در این مورد بیان کنیم.

تحرک اسپرم چقدر باید باشد؟

بر طبق شیوه شنا کردن اسپرم، دو نوع حرکت وجود دارند. حرکت پیش رونده به جنبش اسپرم هایی گفته می شود که اغلب در خطی مستقیم یا دایره هایی بزرگ در حال شنا هستند. حرکت غیر پیش رونده به جنبش اسپرم هایی گفته می شود که در خطوطی مستقیم حرکت نکرده و یا در دایره هایی بسیار کوچک شنا می کنند. اسپرم ها برای حرکت از میان مایع واژنی (موکوس) و بارور سازی یک تخمک باید حرکتی پیش رونده به میزان ۲۵ میکرومتر در ثانیه داشته باشند.

هنگامی که کم تر از ۳۲ درصد از اسپرم ها قابلیت حرکت موثر داشته باشند، تحرک کم اسپرم ها یا آستنو آزوسپرمی (آستنوسپرمی نیز نامیده می شود) تشخیص داده می شود.

با آزمایش اسپرم چه مواردی مشخص می‌شود؟
با آزمایش اسپرم چه مواردی مشخص می‌شود؟

نکاتی لازم در هنگام انجام آزمایش اسپرم

1. بهترین زمان برای آزمایش اسپرم

اولین نکته مهم در انجام آزمایش اسپرم زمان دادن آزمایش است و حتماً توصیه می شود مدت ۲-۳ روز قبل از آزمایش مایع منی از شما خارج نشده باشد چه در خواب و یا هنگام مقاربت جنسی. اگر آزمایش زود از ۳ روز انجام شود باعث اختلال در نتیجه اسپرم از جمله کاهش حجم اسپرم و افت نمونه آزمایش خواهد شد و برعکس اگر بیش از سه روز از انجام آخرین مقاربت جنسی آزمایش دهید مثلاً ۵-۶ روز بعد، باعث افت در حرکت اسپرم و گزارش نادرست خواهد شد.

2. آزمایش اسپرم چگونه انجام می‌شود؟

دومین نکته مهم کیفیت دادن آزمایش اسپرم است. امروزه دو روش جهت دادن آزمایش منی وجود داد:

روش استمنا: که فرد با تحریک خود تارسیدن به ارگاسم باعث خروج مایع منی می شود که شایعترین روش دادن آزمایش اسپرم می باشد.

روش مقاربت: بعضی افراد انجام استمنا جهت آزمایش اسپرم برایشان بسیار سخت است و تنها راهشان استفاده از کاندوم و مقاربت و خروج مایع منی می باشد که در اینجا لازم است از کاندوم های معمولی مطلقاً استفاده نشود چرا که به علت اثرات ضد اسپرمی کاندومها باعث خراب شدن اسپرم و آزمایش غلط می شود.

کاندوم های مخصوصی جهت این آزمایش در مراکز ناباروری وجود دارد که توصیه می شود تنها از این کاندوم ها استفاده گردد.

3. زمان تحویل آزمایش اسپرم

سومین نکته مهم زمان تحویل دادن آزمایش به آزمایشگاه است. حتماً نمونه اسپرم خارج شده باید کمتر از نیم ساعت به آزمایشگاه تحویل داده شود. توصیه می کنم از مقاربت بدون کاندوم جهت دادن آزمایش منی اجتناب نمایید چون PH واژن خانم ها باعث افت کیفیت اسپرم می شود و از طرفی باعث آلودگی اسپرم به باکتری های واژن نیز می شود. لذا حتماً از کاندوم های مخصوص آزمایش استفاده نمایید.

آیا روش ارزیابی اسپرم در خانه توصیه می شود؟

آزمایش های خانگی منی در بازار وجود دارند اما آن ها تنها برای شمار اسپرم ها کاربرد دارند. این آزمایش ها تحرک و شکل اسپرم ها را ارزیابی نمی کنند. نتایج این آزمایش ها معمولا ظرف ۱۰ دقیقه نمایان می شود. از آن جایی که این آزمایش ها تمامی عوامل نازایی در مردان را در نظر نمی گیرند، عادی بودن شمار اسپرم های یک مرد (بالای ۲۰ میلیون اسپرم در هر میلی متر مکعب منی) در نتیجه یک آزمایش خانگی الزاما به معنای توانایی باروری او نمی باشد.

در صورتی که فرد در ارتباط با باروری خود نگران می باشد، بهترین کار انجام یک آزمایش اسپرم در آزمایشگاه است که توسط یک متخصص در زمینه پزشکی انجام می شود. این آزمایش یک ارزیابی جامع تر از باروری فرد به او ارائه می دهد.

تفسير پارامترهای آزمايش اسپرموگرام

تفسیر آزمایش اسپرم چگونه است؟ در هر آزمایش اسپرم نرمال که با رعایت موارد ذکر شده انجام شود باید از لحاظ حجم مایع منی، حرکت، شکل، تعداد اسپرم بررسی شود.

  •  مایع منی نرمال باید cc2-3 حجم داشته باشد.
  •  ۴۰-۶۰ میلیون سلول ها باید از حرکت خوبی جهت باروری تخمک برخوردار باشند.
  •  بیش از ۵ درصد شکل اسپرم ها باید در آزمایش منی طبیعی گزارش شود.
  •  نوع آزمایشگاه و دقت آنها در گزارش آزمایش فاکتور بسیار مهمی می باشد.

اینجانب به بیماران خودم توصیه می کنم که آزمایش اسپرمشان را فقط در مراکز ناباروری انجام دهند.

جواب آزمایش اسپرم چند روز طول میکشد؟

در رابطه با جواب آزمایش اسپرم، نتیجه آزمایش ساده اسپرموگرام ظرف یک ساعت آماده می شود. سپس رنگ آمیزی اسپرم برای ارزیابی مورفولوژیک (از نظر شکل) اسپرم ها صورت می گیرد. پس از این که اسپرم ها با روشی خاص رنگ آمیزی شدند حداقل ۱۰۰ سلول در زیر یک میکروسکوپ از نظر جنبه های ساختاری و ناهنجاری های شکلی ارزیابی شده و نسبت اسپرم هایی که از نظر شکلی سالم هستند محاسبه می شود.

با انجام این ارزیابی، نتیجه آزمایش اسپرم روز بعد حاضر خواهد شد.

چگونه جواب آزمایش اسپرم را بخوانیم؟

اعداد زیر نتایج طبیعی یا سالم آزمایش منی هستند. این اعداد توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعیین شده اند. از آنجایی که نتایج می توانند نسبت به هر فرد متفاوت باشند نتایج به صورت بازه تعریف می شوند.

شمارش کامل اسپرم ها در یک انزال:  39 تا 928 میلیون

حجم انزال:  1.5 تا 7.6 میلی لیتر

غلظت اسپرم:  15 تا 259 میلیون بر میلی لیتر

تحرک کامل (پیش رونده یا غیر پیش رونده):  40 تا 81 درصد

تحرک پیش رونده:  32 تا 75 درصد

ریخت شناسی اسپرم (مورفولوژی):  4 تا 48 درصد

جواب آزمایش اسپرم نرمال

آزمایش اسپرم نرمال

عکس جواب آزمایش اسپرم نرمال چه مدت آماده می شود؟ پس از جمع آوری نمونه مایع منی، نتایج آزمایش بسته به آزمایشگاه ظرف 24 ساعت تا یک هفته آماده می شوند. پزشک در هنگام ارزیابی نتایج آزمایش، عوامل بسیاری را در نظر می گیرد. برای مثال، در حالی که پزشک در ارزیابی احتمال تشخیص وازکتومی به دنبال حضور اسپرم ها است، ارزیابی احتمال بروز مشکلات باروری بسیار عمیق تر انجام می شود. پزشک هر کدام از نتایج زیر را به شمار خواهد آورد:

1- شکل اسپرم

طبیعی بودن شکل اسپرم ها در نتایج آزمایش بدین معناست که بیش از 50 درصد اسپرم ها شکل و ظاهر طبیعی داشته اند. در صورتی که بیش از 50 درصد اسپرم ها فرد دارای شکل غیر طبیعی باشند، باروری او کاهش می یابد. در حین انجام این آزمایش، آزمایشگاه، سر، ناحیه میانی و دم اسپرم ها را بررسی می کند. همچنین، امکان دارد اسپرم ها نارس بوده و توانایی موثر در بارور کردن تخمک را نداشته باشند.

2- حرکت

مثبت بودن نتیجه آزمایش بدین معناست که یک ساعت پس از انزال بیش از 50 درصد اسپرم ها دارای حرکت طبیعی هستند. تحرک یا جا به جا شدن اسپرم ها برای باروری مهم است زیرا اسپرم باید جهت بارور کردن تخمک جا به جا شود.

در آزمایشگاه ها، یک سیستم اتوماتیک تحرک و میزان جا به جا شدن اسپرم ها را از 0 تا 4 نمره می دهد. نمره صفر به معنای عدم حرکت و نمره 3 یا 4 به معنای حرکت مناسب اسپرم هاست.

3- PH یا اسیدیته

برای طبیعی بودن نتیجه آزمایش، سطح اسیدیته باید بین 7.2 تا 7.8 باشد. اسیدیته بالا تر از 8 می تواند بیانگر ابتلای فرد به عفونت باشد. نتایج کمتر از 7 می توانند بیانگر آلودگی نمونه یا انسداد مجاری انزالی مرد باشند.

4- حجم

حجم مایع منی در نتایج طبیعی بیش از 2 میلی لیتر است. کاهش حجم منی بیانگر تعداد اندک اسپرم هایی است که می توانند تخمک را بارور کنند. افزایش حجم مایع منی به معنای رقیق شدن این مایع و اسپرم هاست.

5- مایع شدن

منی ظرف 15 تا 30 دقیقه به مایع تبدیل می شود. منی در ابتدا سفت بوده و با گذشت زمان جهت کمک به تحرک اسپرم ها به حالت مایع و آبکی تبدیل می شود. در صورتی که مایع منی ظرف 15 تا 30 دقیقه مایع نشود، باروری تحت تاثیر قرار می گیرد.

6- تعداد اسپرم ها

تعداد اسپرم ها در یک آزمایش منی طبیعی باید بین 20 تا بیش از 200 میلیون باشد. این مورد تحت عنوان تراکم اسپرم ها نیز شناخته می شود. در صورتی که تعداد اسپرم ها پایین باشد، بارداری دشوار تر می شود.

7- ظاهر اسپرم ها

اسپرم ها ظاهری به رنگ سفید مایل به خاکستری و کدر دارد. مایع منی حاوی رنگ های قرمز تا قهوه ای، دارای مقادیری خون است. رنگ زرد منی می تواند در اثر ابتلا به یرقان یا عارضه جانبی مصرف یک دارو باشد.

جواب آزمایش اسپرم چهع مدت طول می کشد؟

تاثیر شرایط کاری فرد در نتیجه ی آزمایش

اسپرم ها می توانند تحت تاثیر محیط کار فرد قرار گیرند. در افرادی که تعامل نزدیکی با سموم و آفت کش های کشاورزی دارند، امکان دارد کیفیت اسپرم ها کاهش یافته و مشکلات باروری پدیدار شوند. به عنوان یک احتیاط، این افراد می توانند با پوشاندن دهان خود به وسیله یک ماسک در حین کارکردن از مضرات سموم از طریق راه تنفسی جلوگیری کنند.

این گروه از افراد عموما شامل کشاورزان می شوند. همچنین، افرادی که به عنوان بخشی از شغلشان در معرض تشعشعات قرار گرفته یا در محیط های بسیار گرم فعالیت می کنند (مانند کارکنان نانوایی ها و صنایع ذوب آهن یا ریخته گری) باید مراقبت باشند.

چند روز قبل از آزمایش اسپرم نباید نزدیکی کرد؟

پزشک از فرد درخواست می کند که تا مدت ۲-۳ روز قبل از آزمایش مایع منی از شما خارج نشده باشد چه در خواب و یا هنگام مقاربت جنسی تا تعداد اسپرم ها به بیشترین حد امکان برسد. با این حال، باید از دو هفته قبل از آزمایش از انزال منی جلوگیری نکرد. عدم انزال در این مدت می تواند به نمونه ای با تحرک کمتر منجر شود.

بهتر است قبل از انجام آزمایش الکل مصرف نشود. افراد باید هر گونه دارو یا مکمل مصرفی خود را به اطلاع پزشک برسانند. در هنگام جمع آوری نمونه نباید از مواد روان کننده استفاده کرد زیرا این موارد می توانند حرکت اسپرم ها به اطراف را آسان تر کنند.

راه‌های تقویت اسپرم در مردان

 در مطالعات متعدد ثابت شده است که موارد زیر روی اسپرم اثر دارد:

  • سیگار کشیدن و انواع دود باعث کاهش حرکت و تعداد اسپرم می شود.
  • گرم نگه داشتن بیضه ها و استفاده زیاد از جکوزی، دوش آب گرم، گذاشتن لب تاب روی پاها و اثر حرارتی آن روی بیضه ها و نشستن های طولانی باعث افت کیفیت اسپرم می شود.
  • بیماری واریکوسل امروزه شایعترین علت خرابی اسپرم ها از نظر تعداد، شکل و حرکت، بیماری واریکوسل بیضه ها میباشد و لذا حتماً باید با تشخیص به موقع درمان شود.
  • استفاده از داروهای مکمل های بدنسازی که در باشگاه ها استفاده می شود. تزریق هورمون های ناندرولوژ و تستوسترن باعث خرابی اسپرم و کم کاری بیضه می گردد.
  • هر گونه تورم درمان نشده بیضه: علت عفونت ممکن است باعث آسیب به سلول های نطفه ساز و یا باعث انسداد در قسمت خروجی منی شود و تعداد و حرکت اسپرم ها را کاهش دهد.
  • سابقه پرتودرمانی و شیمی درمانی که باعث از بین رفتن سلول های نطفه ساز مرد می شود.
  • مصرف آنتی اکسیدان ها از قبیل سلنیوم و ویتامین E و C و B باعث بهتر شدن کیفیت اسپرم های مرد می شوند.
  • پزشکان اغلب دو یا سه آزمایش اسپرم جداگانه درخواست می کنند تا نتیجه ای مناسب از سلامت اسپرم ها بدست آورند.
  • آزمایش ها باید حداقل هفت روز فاصله داشته و در طول ۲ تا ۳ ماه انجام شوند. شمار اسپرم ها می تواند به صورت روزانه تغییر کند. در نظر گرفتن میانگین نمونه های اسپرم می تواند سبب بدست آوردن بهترین نتیجه شود.

آزمایش آنالیز اسپرم

نقش عفونت های باکتریایی در ناباروری مردان

یافتن باکتری در منی نسبتا شایع بوده و برای تشخیص عفونت کافی نیست. زیرا باکتری می تواند در اثر آلوده شدن نمونه منی در حین جمع آوری پدیدار شده باشد. باکتری های موجود بر روی پوست مانند استافیلوکوکوس و استرپتوکوکوس منابع شایع در آلودگی هستند.

در صورتی که فرد به عفونت مجاری ادرار مبتلا باشد، منی می تواند به باکتری آلوده شود. باکتری اشریشیا کولای که در مجرای معده ای روده ای قرار دارد نیز می تواند سبب آلوده شدن منی در هنگام انزال شود. سازمان بهداشت جهانی، عفونت منی را حضور بیش از ۱۰۰۰ باکتری در هر میلی لیتر (یک قاشق چای خوری) آن می داند.

حضور مقادیر بالای گلبول های سفید خون در منی (بیش از یک میلیون در هر میلی لیتر) نیز می تواند نشانه حضور عفونت باشد. برای تشیخص عفونت، نمونه ای از منی در آزمایشگاه کشت داده می شود تا نوع باکتری که به صورت کلونی در صفحات کشت رشد می کند مشخص شود.

در صورت داشتن مشکل ناباروری جهت اخذ نوبت با شماره تلفن ۲۲۶۴۲۷۴۴  تماس بگیرید. دوستدار شما دکتر حسین کرمی

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

دکتر حسین کرمی متخصص کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (141 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جمال پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام،طبق سوال قبلی با کدlt5QP226400(آلتم ۱۷ ماهه درد میکنه و دفع کریستال نارنج ریز دارم،که شما فرمودین شنریزه دارم و آب فراوان مصر کنم).
    امروز آزمایش سی تی اسکن دادم دکتر گفت سنگ ۵میل تو حالبم هست و قرص سیستون،زاکسیم۴۰۰،امنیک۰/۴و آمپول دگزا متاسون تجویز کرده تا ۷روزه دفع کنم با آب فراوان در غیر اینصورت عمل کنه.
    لطفا طبق عکس آزمایش سی تی که ارسال کردم بفرمایین داروها رو مصرف کنم یا عمل کنم و آیا تو این۱۷ ماهه که درد میکشیدم کلیه هام سالمه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر مجیدکمالی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 654 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر همونطور که در سوال قبلی هم نوشتم سنگ کلیه من باعث انسداد شده و همکاران رشت پیشنهاد خرد کردن فوری سنگ رو دادن و من بیمه شهرداری تهران هستم که با بیمارستان نیکان هم قرارداد داره میخوام ببینم اگر این هفته قرنطینه تموم بشه با توجه به اعتماد و علاقه ای که به شما دارم میتونم مزاحم شما بشم؟ همچنین در حال حاضر در حال تحمل درد شدید هستم
    هر دو‌کلیه سنگ داشته که حرکت کرده 15 میل راست 9 میل چپ خیلی نگرانم متشکرم
    1. تصویر کاربر مجیدکمالی جمعه ۲۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      فقط میخواید پول بگیرید از جواب خبری نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس و گزارش سی تی اسکن را بفرستید
    3. تصویر کاربر مجیدکمالی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام سیتی اسکن رو به واتس آپ فرستاده بودم سنگ حااب راست با tul پاکسازی شد سنگ حالب راست با ضربه tul کمی کوچکتر و به داخل کلیه هل داده شد ودر دوحالب اسنت گذاری شد هم اکنون در کلیه چپ سه سنگ با ابعاد زیر ۹ میل موجود هست و سوالم اینه که ایا با این ابعاد میتونم با خوردن مایعات و سنکل کما فی السابق دفعشون کنم یا باید سنگ شکن کنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر حدود ۹ میلی متر باشد ، احتمال دفعش کم است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر a.h شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2686 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده سنگی به اندازه حدودا ۱۰میل رو سه هفته پیش سنگ شکن کردم، و بعد از سنگ شکن،این سنگ در کالیس تحتانی قرار گرفت.بعد از سه هفته با انجام مجدد سونوگرافی متجه شدم هنوز در همون قسمت ۶میل موجود هست
    میخواستم بدونم با انجام ورزشهایی که گفته شده و خوردن مایعات قابل دفع هست یا نیاز به کار دیگری هست؟!
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      شاید دفع بشه شاید نشه ، فعلا کار بیشتری نیاز نیست اگر درد ندارید. قطره سنکول هر ۱۲ ساعت ۱۵ قطره بخورید
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 699 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته نباشید
    بنده ضمن مراجعه به دکتر و انجام سنوگرافی پس ازدرد در ناحیه راست متوجه سنگ 12*6 درمحل upjراست شدم ضمن تجویز دارو دکتر گفتن احتمال دفع وجود داره و گه گاه سنگ در محل کلیه دچار گرفتگی و درد میکنه خواستم نظر شما در اینمورد بدونم و بهترین و کم خطر ترین اقدام بنظر شما در اینخصوص چی هست ؟ آیا امکان دفع طبیعی و شکستن با صرف دارو وجود داره؟به نظر جنابعالی درمورد داروهای سنتی و گیاهی تبلیغی برای اینمورد میتونه موثر باشه؟
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمال دفعش با توجه به سایزش کم است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      میتونین eswl یا tul انجام دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 631 مشاهده پرسش
    باسلام
    مادر من دو روز گذشته سنگ شكني به روش eswl انجام دادند (سنگ ٥.٥ ميلي متر در حالب سمت راست) از ديروز داراي سوزش زياد در سمت چپ شكم ميباشند. علت اين موضوع را ميخواستم از شما بپرسم؟ و در اين خصوص چه كاري ميبايست انجام دهند
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      به دلیل دفع شن ریزه هاست. مایعات زیاد مصرف کنید و کپسول تامسولوسین شبی یک عدد مصرف شود
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من ۲ماه پیش TULکردم سنگ هالب ۲تکه شده ۸میلیمتر دبل جی گذاشتن بعد از ۳هفته گفتن باید سنگ شکن برون اندامی کنم که کرونا گرفتم و نتونستم سنگ شکن کنم بعد از ۴ هفته سنگ شکن کردم که باز سنگ نشکست گفتن ۲ هفته بعد از سنگ شکن میتونی دبل جی رو برداری الان ۸ هفته هست که دبل جی دارم فردا نوبت عمل بیهوشی برداشتن دبل جی و لوروسکوپی دارم.از اولش بعضی موقع ها لخته خون تو ادرار دارم.عوارص نداره نزدیک ۲ماه دبل جی دارم.بعدش لخته خون در ادار تو این مدت طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      بله ، به دلیل دبل جی است
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 8088 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر،بنده دو هفته پیش سنگ کلیه داشتم و رفتم سونو گفت سنگ 5 میلیمتری اومده تو لوله هالب،و یک سری دارو بهم داد گفت اینها رو بخور خودش میافتد..الان از دیروز داخل مجاری ادرار خارش دارم آیا این خارش ربطی به سنگ دارد یا خیر؟ اگر دارو یا دستوری دارید که انجام بدم ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر نصرت چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 654 مشاهده پرسش
    سلام دخترمجرد29ساله هستم که دوروزپیش دردشدیدی پایین پهلوی سمت راستم به شدت دردگرفت به بیمارستان مراجعه کردم وبعدازانجام سی تی، سونووآزمایش گفتن که سنگ دارم واین سنگ درحال دفع شدن هستش وتانزدیکی مثانه که برسه دردشدیدمیشه. خواستم ببینم این سنگ بامایعات دفع میشه یاحتمانیازبه اقدام پزشکی دارد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر سیروان یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    درود .سنو گرافی دادم که سنگ،13میلی در ابتدای حالب راستم رویت شده...چکار باید کنم ..ممنون از شما بزرگوار و سایت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن انجام شود. برحسب جواب اون یا سنگ شکن انجام میشود و یا tul با جواب سی تی مراجعه کنید. ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 767 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشین من جوانی25ساله هستم 23.5بعداز درد پهلو مشخص شد یک سنگ 6میل در حالب دارم تامسولوسین و رواتینکس و سیستون و سنکول مصرف کردم کمی بهتر شدم ولی چن روز پیش دوباره درد شروع شد ودردش بیشتر سمت راست و بعضی مواقع سمت چپ هس بعداز عکس گرفتن مشخص شد یک سنگ4میل در دیستال حالب دارم درمانش چی هس درضمن 3سونوگرافی و یک عکس برداری انجام دادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن انجام دهید ، اگر دفع نشده بود جهت tul مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. تصویر کاربر رضا شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر عکس گرفتم سنگ ۴میل نشان داد که عکسو فرستادم و سوال اینجاس تا چه مدت باید تامسولوسین و هیدروکلرتیازید بخورم
    4. تصویر کاربر رضا شنبه ۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر عکس گرفتم سنگ ۴میل نشان داد که عکسو فرستادم و سوال اینجاس تا چه مدت باید تامسولوسین و هیدروکلرتیازید بخورم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ۳،۴ روز مصرف کنید اگر ۴ م م باشد دفع میشود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میناطلایی پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    باسلام.همسرم روز سوم که ازنزدیکی میگذشت ازمایش اسپرم داد و تعداد ان4.43میلیون بود پیش دکتر زنانم که رفتم گفت خییلی کمه وبه روش عادی باردارنمیشی سنشون هم30هستش وباید ای وی اف شی..البته ویتامینسی250 و ویتامین ای100 و قرص اومیید روزی یه دونه و قرص کارنیمکس (ال کارنیتین)بعداز هروعده غذا یکی
    اگراینا نتیجه نداد گفت ای وی اف شم
    ایا به نظر شما قابل درمان نیست؟؟؟؟؟
    درضمن همسرم اعتیاد به هیچ مواد مخدر و سیگار وحتی قلیون هم ندارد.ازمایشات و سونوگرافی من هم روز14قاعدگی نرمال وخوب بودن و25سال سن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      بله موافقم
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر انجانب 40 ساله در حدود چهار سال پیش عمل واریکوسل دو طرفه انجان دادم که بهبودی در تعداد و شکل وحرکت اسپرم دیده که نشد از بعد از عمل هم شرایطم بدتر شد تا اینکه چون مدت بش از 10 سال می باشد که ازدواج کردیم و بچه دارنشدیم امسال به مرکز نابروری اصفهان رفتیم که با انجام آزمایش های پیوست تشخیص به انجام عمل میکرو دادن قابل ذکر می باشد بعد سه ماه مصرف ویتامین سی و ایی و کتوتیفن آزمایش دادم و با معاینه ای که توسط پزشک مرکز روی من انجام دادن تشخیص دادن که واریکوسل عود ننموده جناب آقای دکتر آیا راهی برای بهتر شدن وضیعیت اسپرم هست 2 در صورت انجام عمل واریکوسل آیا نتیجه ای حاصل می شود ممنون میشم که جواب بدین و راهنمایی نماید با تشکر
    ببخشید چون تمام آزمایشها نرسیدن دوباره ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام يك بار عمل كافي است
  • تصویر کاربر شکوفه شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام. در سونوگرافی همسرم امده: واریکوسل دوطرفه به دیامتر وریدی 3.2 م م در چپ و 2.8 در راست.
    معنیش اینه که واریکوسلی داره که باید عمل بشه؟ واریکوسلش در چه درجه ای؟
    ضمن اینکه مشکل ناباروری داشتیم و دکتر سونو نوشت که در سونو این جواب اومده. لطفا جواب بدید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      با معاینه مشخص میشود
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 670 مشاهده پرسش
    آیاافتادگی بیضه ربطی به واریکوسل دارد؟
    من عمل واریکوسل انجام دادم بعد از آن جای عمل سفت شده است آیارفع می شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر مارال پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام با عرض ادب و احترام
    میخاستم بدونم عمل واریس بیضه بیهوشی داره یا نه؟ عملش چقد طول میکشه ؟آیا احتمال خطر داره؟ در کل عمل راحتی هست یا نه ؟ و هزینه عمل چه اندازه میباشد
    بسیار سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سربای است فیلم من در سایتم را ببینید
  • تصویر کاربر مهيار شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    باسلام
    من٢٦ سال سن دارم مدتي احساس سورش و خارش در لوله تناسلي داشتم بهد از ازمايش دادن متوجه blood(hemoglobin( +) در ادرار شدم با پزشك مشورت كردم به من انتي بيوتيك لووفلوكساسين٥٠٠ دادن هفته پيش باز ازمايش دادم اين بار blood hemoholobin(++) شد.در ضمن چند روز پيش هم سونوگرافي بيضه دادم كه واريكوسل گريد ٣ سمت چپ دارم.مي خواسم راهنماييم كنيد در ضمن ازمايش اول باري ماه پيش و از مايش دوم بعد از٣هفته مصرف دارو هفته پيش بود.
    ممنون ميشم رهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر محمدجوادحجازي پنجشنبه ۶ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 767 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ميخواستم بدونم اين آزمايش مشكل اسپرم داره يا خير؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی
    الان 20 روز از عمل واریکوسل من میگذره و مشکلی ندارم
    میخواستم بدونم میتونم تمرینات فوتبالم رو انجام بدم بصورت سنگین
    برام خیلی مهمه چون هدف من فوتبال و چندسال بازی میکنم و قراره بعد ماه رمضان تست بدم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      مشكلي نيست
  • تصویر کاربر ع جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر من3 بار عمل واریکوسل دوطرفه کردم الانم مشکل باروری دارم سونوگرافی کردم بازم واریکوسل دوطرفه دارم . ازو اسبرمم نیستم چه باید کنم عمل مارسکوبیکی کنم بهتره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      همه كارها را انجام دادهايد
  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای وکتر کرمی .
    من از شیراز پیام میدم خدمتتون .
    ابتدا عرض کنم خدمتتون ک من تقریبا 1 سالی میشد ک درد بیضه و رگهای نزدیک بیضه رو داشتم چندتا دکتر رفتم هر کسی گفت مشکلی نداری تا اینکه یه دکتر بهم گفت سونوگرافی انجام بده ک جواب سونوگرافیرو گفتن واریکوسل گرید 1 دارم . بعد دکتر بهم گفت ک باید ازمایش اسپرم بدی . وقتی جواب ازمایش اسپرمو دیدن گفتن همه چیزت نرماله. و به من یه قرص زد درد و 30 تا قرص سیپروفلوکساسین دادن و گفتن ک دردت شاید احتمالش ویروسی شدن رگهای بیضه هست ک گفتن این قرصهارو بخوری خوب میشی و درد بیضت تمام میشه . بعد از خوردن قرصهام یه موت 4 روزه ک اتمام قرصهام گزشت دردی نداشتم . ولی الان بازم دردم شروع شده و بعضی وقتها ک ب بیضه و رگهای اطرتف بیضه ک دست خیلی کوچیکی میزنم احساس درد میکنم .
    اقای دکتر شما نظرتون چیه من واقعا برای ایندم خیلی نگرانم در ضمن من 23 سالمه و مجرد هستم . بعد از انزال هم درد اطراف بیضم بیشتر میشه . اقای دکتر اگر لطف کنین جوابم و بدین خیلی ممنون میشم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
    2. تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر ممنون از جوابتون . فقط میتونم عکسای ازمایشمو با عکس سونوگرافی بفرسم ؟ اگر میتونم چجوری بفرسم ؟ ک ببینید بازم شرمندم اقای دکتر مزاحم وقتتون شدم .
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      فايل باز نشد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب