اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    الان دوهفته هست که اقدام به بارداری انجام دادم وهیچ نتیجه ای نداده شوهرم 1سال و 5ماهه که ازعمل واریکسلی که انجام داده میگذره و تازه اقدام کردیم
    امکان داره واریکسل دوباره اوت کنه و نابارور باشه اخرین بار چهار ماه پیش ازمایش اسپرم داد نرمال بود ولی حجمش کم بود خاهش میکنم زود جواب بدید ممنون 🙏🙏
    1. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      قبل از عمل واریکوسل در سه ماهگی سقط داشتیم
      الان سه هفته هست که اقدام به بارداری انجام دادم وهیچ نتیجه ای نداده و باردار نمیشم و الان یکی از علائم واریکوسل رو داره شوهرم بیضه سمت چپش پایین تر از اون یکی بیضه هست .
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      باعرض معذرت من عکس رو واضح براتون ارسال میکنم قبل از عمل واریکوسل در سه ماهگی سقط داشتیم
      الان سه هفته هست که اقدام به بارداری انجام دادم وهیچ نتیجه ای نداده و باردار نمیشم و الان یکی از علائم واریکوسل رو داره شوهرم بیضه سمت چپش پایین تر از اون یکی بیضه هست .
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      سه هفته که زمان زیادی نیست تا ۶ ماه اقدام کنید اگر نشد بررسی لازم داره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فریبا جمعه ۱۹ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام خوب هستید سلامتید وقتتون بخیر من دو هفته پیش سونو دادم سنگ داشتم سنگ شکن کردم ولی بعد از سنگ شکن در سونو دوم اکوژن نوشته الان ترسی بدی دارم خواهشن راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بعد از دفع این سنگ بهتره سی تی اسکن شکم و لگن با کنتراست تزریقی انجام شود
    2. تصویر کاربر فریبا پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      آیا نیاز به عمل جراحی هم نياز است یا خودش دفع بشه ممنون میشم بگید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به سنگ شکنی و زمان طولانی بهتره TUL انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فریبا پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام خوب هستید سلامتید وقتتون بخیر من دو هفته پیش سونو دادم سنگ داشتم سنگ شکن کردم ولی بعد از سنگ شکن در سونو دوم اکوژن نوشته الان ترسی بدی دارم خواهشن راهنمایی کنید سونو اول
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر نوری پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سلام من یازده سال است ازدواج کردم دوبار بچه دار شدیم اما یک بار سقط شد یک بار هم به دنیا اومد سه روز فوت کرد باید چکار کنم ممنونم الان آزمایش اسپرم دادم ضعیفه عکس را میفرستم خدمتت راهنمایی کند لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      انالیز اسپرم رو بفرستید
  • تصویر کاربر محبیان پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض احترام به محضرتان جناب آقای پروفسور کرمی.
    احتراما من یک سنگ 3 میلیمتری در حالب داشتم که با مصرف دارو (سنکل، تامسولوسین، سیستون و...) بعد از دوهفته به لطف خدا و راهنمایی های حضرتعالی دفع شد. حال میخواستم برای جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ از خدمتتان چند سوال بپرسم
    1- آیا دارویی هست که به شکل مستمر و همیشگی مصرف کرد؟ یا داروهای گیاهی مثلا.
    2-آب شهری خوب هست یا آب معدنی؟ سختی آب شهری باعث سنگ می‌شود؟ نظر حضرتعالی راجع به دستگاه های تصفیه آب خانگی چه می باشد؟
    3- کلا چه مواردی را باید رعایت نمایم.
    همچنین سنگ دفع شده تیره رنگ و سیاه بود ولی متاسفانه امکان برداشت آن برای آزمایشگاه نشد آقای دکتر.

    سپاسگزار و ممنونتان هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بهتره سنگی که دفع میشه رو به آزمایشگاه بدین و جنس سنگ مشخص بشه بهتره به متخصص تغذیه مراجعه کنید و برنامه غذایی دریافت کنید
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام
    بخشید دکتر من زود انزالی شدید دارم یه چند نمونه قرص خوردم اثر نکرد فقط ترامادول صد
    نصفش میکردم و یک ساعت قبل از نزدیکی استفاده می کردم ام روز بعدش از سردرد شدید
    حالت تهوع حالم اصلا خوب نبود به دکترم مراجعه نکردم ممنون می شم اگه راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۱۹ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر

    در حالت نعوض چون ناحیه اطراف آلات چربی داره هنگام اندازه گیری آلت اگه اتنهای آلات رو فشار ندم حدود ۱۲.۵ تا ۱۳ اندازه آلتم است . اگه اتنهای آلت که چربی هست رو فشار بدم حدود یک و نیم سانت بیشتر میشه طول آلتم. برا اینکه چربی این ناحیه کم بشه اون یک سانت اضافه بشه چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      کاهش وزن بهترین راه حله میتونید جراحی برداشتن چربی هم انجام بدین
    2. تصویر کاربر احمد جمعه ۱۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      کاهش وزن چربی های این ناحیه رو کم می کنه ؟ ورزش خاصی بلید انجام بدم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      به صورت کلی باید وزنتون رو کاهش بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    من‌28 سالم هست ،آلت من در حالت نعوظ 12 سانت و دارای قطر 11 سانت هست و همچنیین پرده دار هست ، من واقعا مضطرب هستم به شدت چندین ساله .میدونم طبق مقاله ها اندازه نرمال هست اما من به شدت اعتماد بنفس پایینی دارم میخاستم در مورد جراحی قطع لیگامان و برداشتن پرده و تزریق ژل از شما مشورت بگیرم (من یک ماه حدودا در ایران هستم و باید برگردم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      ارسال شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      هیچ جراحی رو بنده توصیه نمیکنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر قبلاpsa خونم به ترتیب 5/5. 4/80 4/42 4/1 وامروزاخرین psa شده 3/82. سن 61 لطفا راهنمایی بفرماییدباتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به سیر کاهشی نیاز به اقدامی نیست هر ۶ ماه چک کنید اگر علائم ادراری دارید کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد مصرف کنید
  • تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    بنده چند سال پیش با اقایی رابطه داشتم که بعد مدتی متوجه شدم قسمت مقعدشون زگیل داشتن
    مسلما بنده با اون ناحیه ارتباطی نداشتم
    ولی ارتباط دهانی و واژینال بوده
    ایشون توسط دکتر معاینه شدن و دکتر گفتن رو الت بیضه و کشاله و دهان و...زگیل فعالی نیست
    میخواستم بدونم ایا با توجه به اینکه زگیل در ناحیه مقعد بوده و بنده تماس پوستی یا مخاطی یا دهانی نداشتم به hpv دچار میشم؟
    در مابقی قسمت ها به گفته خودشون و‌چکاپ دکترشون زایده فعالی نبود که من بخوام باهاش در تماس باشم
    حتی تایم درمانشون ما 8 ماه هیچ رابطه ای باهم نداشتیم
    عکس زگیلو برای شما فرستاده بودم گفتید زگیل هست و باید درمان بشه ولی در مورد من چیزی نگفتید چون من گفتم نامزدشونم،
    بنده هم تو این مدت چیزی که شبیه خال یا گل کلم باشه ندیدم
    به دکتر زنان مراجعه کردم اون ها هم گفتن زگیلی نیست و چیزی نمیبینن
    ولی برام با توجه به شرح و حال پاپ اسمیر نوشتن و گفتن ربطی نداره که در ارتباط بودی یا خیر
    در هرصورت میگیری
    الان تا جواب بیاد من میمیرم،
    مدام خودمو چک میکنم سالهای قبل سنم کم بود
    اقای دکتر امکان داره من مبتلا شده باشم؟
    اقای دکتر ممنون میشم جوابمو بدید تا عمر دارم دعاتون میکنم
    خیلی دارم اذیت میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      نمیشه گفت که به شما منتقل شده یا خیر اینکه ضایعه ندارید خبر خوبیه بهتره واکسینه بشید تحت نظر متخصص زنان پاپ اسمیر بدین به دوره های مشخص موردی نیست که زندگیتون رو مختل کنه
    2. تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      اقای دکتر این عکسی که براتون فرستادم چیه؟
    3. تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      اقای دکتر با اینکه با ضایعه در ارتباط مخاطی و‌پوستی نبودم امکان داره گرفته باشم؟
    4. تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      اقای دکتر تو‌سایت نوشته حتما باید اون ناحیه زگیل داشته باشه یعنی ویروس تو خون و مایه منیشون هست که شاید منم بگیرم؟
      من بعد جندسال تازه پاپ اسمیر دادم خیلی نگرانم
      من دوز اول رو ۴ گانه زدم دور ۳ م رو نزدم میخوام نه گانه برنم اسکالی نداره؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      پاپ اسمیر نرمال باشه نیاز به اقدامی نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب