اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4/5 - (22 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهنام یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام. پسر32 ساله از شيراز و مجرد چند روزي هست كه سه الى چهار بار به جاى إدرار كامل خون است مانند جايي كه زخم عميق شده باشد. من بيماري فابيسم نيز دارم. تجربه بعضى چند قطره خون در إدرار است ولى من حتى چند قطره ادرار در اين خون نيست. اين خونريزى باعث تار يا سياه ديدنم شده و بعضى اوقات سرگيچه و خوردن زمين به همراه داشته. پنج روز ميگذرد ولى دكتر نرفتم لطفا راهنمايى كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسب شوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بررسی
    3. تصویر کاربر بهنام یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشكر ميكنم از اينكه وقت گذاشتيد و كمك و راهنمايى كرديد. سپاسگذارم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر مردی 36 ساله هستم که در کلیه سمت راست خود دارای سنگی به قطر 17 میلیمتر میباشم یک بار تحت عملیات سنگ شکنی قرار گرفتم که جواب نداد دکتربنده معتقد بود که چون این سنگ در گوشته کلیه قرار گرفته و تکان نمیخورد نیازی به خارج کردن آن نیست ولی همواره درد خفیفی را احساس میکنم درباره خارج کردن ان با روش pcnlنظر شما چیست و نیز هزینه این درمان به طور متوسط چقدر است
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      فیلم عمل پی سی ان ال من را ببینید در سایت
  • تصویر کاربر سپیده یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1055 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز,ممنون از سایت مفیدتان,نامزد من بخاطر تنگی شدید مجرای ادرار,مرحله اول عمل ایشان از مثانه به سمت مقعد برش داده شد,چون می گفتن تنگی زیاد بوده مثل عمل پروستات از مثانه وارد شدند,مرحله دوم عمل باید از مخاط دهان برمیداشتن که به علت جراحی دریچه قلب این عمل حدودا کمتر از دو سال شد که به تعویق افتاد,و الان از پایین آلت نزدیک بیضه که سوراخ کردند فعلا ادرار میکنن,سوالم اینه که تکرر ادرار ایشان نسبت به قبل بیشتر شده آیا هیچوقت این تکرر و بی اختیاری ادرار بعد عمل دوم بهتر نمیشود؟ و اینکه این گرافت چند وقت بعد منجر به تنگی دوباره خواهد شد,واگر دوباره تنگی بعد پیوند به وجود آمد,دیگه چیکار میتوان کرد ؟و اینکه اگه مناطقی که مرحله اول برش دادن ,چسبندگی پیدا کنه چی,آخه نامزدم بیمارستان دولتی لبافی نژاد عمل کرده و من اطمینانی به آنها ندارم؟! ما هنوز بچه نداریم, لطفا کمکمون کنید,ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بررسی توسط دکترتان انجام شود
  • تصویر کاربر ایمان پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر عزیز و بزرگوار..
    آقای دکتر بنده 24 سال سن دارم و ازدواج نکردم...یه مدت طولانی هست تاخیر در ادرار و بعضی مواقع باریکی ادرار و بعضی مواقع باید برای تخلیه باقی مانده ادرار در مثانه زور بزنم..هیچ مشکل سوزش و غیره ندارم..درد هم ندارم.و همچنین بعضی مواقع دو شاخه شدن ادرار خیلی کم...
    آزمایش خون و کاشت ادرار گرفتم به متخصص مراجعه کردم گفتن مشکلی در ازمایش نیست و باید عکس رنگی مثانه رو بگیرید و بیاورید..عکس رو گرفتم و به متخصص مراجعه کردم ایشون با دیدن عکس گفتن مشکلی نیست البته رادیولوژیست جواب ازمایش را داده بودن که من وقتی نشان دکتر دادم ایشون این جواب رو قبول نکردن جواب رادیولوژیست این بود(ورود ماده حاجب به اورترای پروستاتیک رویت نشد،تنگی شدید در اورترای بعد انوس رویت شد)
    حالا من عکس مجرای ادرار رو اینجا قرار میدم ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید..تشکر دکتر
    1. تصویر کاربر ایمان پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر منتظر پاسختون هستم..در ضمن دکتر هم یه قرص به نام ترازوسین اریا 2 تجویز کردن..گفتن اگه خوب نشد دوباره مراجعه کنم..
      دکتر خیلی میخوام نظر شما را بدونم..ممنون
  • تصویر کاربر M.J یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    خسته نباشید
    آلتم در حالت عادی کمی به چپ منحرف هست
    هنگامی که به نعوظ میرسه رو به بالا می ایسته و تقریبا انعطاف ناپذیر و غیرقابل حرکت میشه
    میخواستم بدونم باتوجه به عوارض بعد عمل نیاز به عمل داره ؟
    و اگر داره دیر یا زود عمل شدن تاثیری تو نتیجه عمل داره ؟
    ممنون از این فضای پرسش و پاسخی که فراهم کردید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر مشکل دارید باید عمل کنید
  • تصویر کاربر ahmadreza یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    خسته نباشید دکتر
    دکتر من کلا اب زیاد میخورم ولی خب فک میکنم این طبیعی نباشه ک وقتی میخوام بخوابم حس میکنم بی اختیار مثانم اجازه میده ادرار بیاد تا پشت الت تناسلیم.یعنی جوری میچسپه ک من مجبورم برم دسشوییو همین باعث بی خوابی من میشه.قبلا حتی با اینکه حس میکردم لازمه برم دسشویی ولی مشکلی برا خوابیدن نداشتم ولی الان تا وقتی نرم امکان نداره ک خوابم ببره،گاهی وقتا تویه یبازه 1ساعته مجبورم 3 4 بار برم ک هر بار شاید یه چیزی حدود 30 40 سی سی فقط ادرار داشته باشم،که بازم فک نکنم این طبیعی باشه ک همچبن حجم کمی منو وادار کنه برم دسشویی،،چیزیش ک برام عجیبه اینه ک حس میکنم دقیقا میچسپه ب التم.میخواسم بدونم دلیلش چیه؟برمیگرده ب مثانه یا طبیعیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با توجه به سوال ((با سلام خدمت شما و عرض خسته نباشید.جوانی هستم 25 ساله که با توجه به بررسی هایی که انجام دادم متوجه شدم که الت بنده دچار انحنا بسمت چپ می باشد ولی نمیدانم که آیا این انحنا در آینده برای بنده مسئله ایجاد می کند یا نه،لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر از مطالب آموزنده و سایت بسیار مفیدتون.)) و جوابتون در خصوص فرستادن عکس ،فایل زیر رو خدمتتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است عمل کنید
  • تصویر کاربر وحدت یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    جوانی هستم مجرد...
    من رفتم توسط دکتر معاینه شدم دکتر گفت واریکوسل خفیف دو طرفه داری و برای من آزمایش اسپرم نوشت... بعد دیدن آزمایش هم گفت سرعت اسپرما کمه . بعد دارو نوشت...
    آقای دکتر عزیز ،دکتر بد اخلاق بود جواب درست حسابی به من نداد ،شما کمکم کنید...
    آیا واری کوسل من احتیاج به جراحی دارد؟
    اسپرما قدرت باروری دارند؟؟؟؟؟
    جواب آزمایش من به این شکل هست:(در صورت تفسیر واضحتان ممنون میشم)
    4.5: Volume
    normal:Viscosity
    liquefaction time:30min
    7.4:PH
    sperm count:93 mill
    abnormalforms: 40%
    motility:61%
    non motiliti: 39
    gradei(monimall progress):19hpf
    gradeii(poor to fair activity):12hpf
    gradeiii(good activity):14hpf
    gradeiv(full activity): 16hpf
    epithelil cell:1-2 hpf
    %normal form; 60
    sperm atocyte:4-6 hpf
    r.b.c:0-1hpf
    wbc:3-5 hpf
    61%:motility
    93mill :countsperm
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت ضعیف است
  • تصویر کاربر فرشید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر من بیضه سمت چپم مادرزادی در کشاله رانم قرار داشت, در سن 26 سالگی متوجه شدم وعمل کردم. وحالا بعضی اوقات درد دارم وکمرم هم گاهی اوقات درد می گیرد. میخواهم بدانم دلیل آن چیست؟ با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی. فردی ۳۴ ساله هستم . با تشخیص پزشک مبنی بر تنگی مجرای میانی در انتظار جراحی سرپایی هستم لیکن بدلیل شرایط کاری دو بار مجبور به عدم تخلیه به موقع ادرار شدم (به مدت ۵ساعت ) که این امر باعث درد کلیه سمت چپ شده . ایا امکان خطر برای کلیه تا زمان جراحی وجود دارد . درمان لازم چیست . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب