اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فریبا جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3228 مشاهده پرسش
    فورررررررری.تروخدا زود جواب بدید ممنونم.پسرم هیپوسپادیاس گلندولار داشت پیش یک دکتر اصفهان عملش کردیم بعد چهاروز ک سوندش در اوردیم بحز مجرای جدید از ی سوراخ دیگ ب اندازه نوک سوزن بازه و ادرار میکنه.ازون روز دیگ ما همش نگران و ناراحتیم ک چرا این عمل ساده اینجوری شد.دکترش خیلی بی دقتی کرد.ایا این فیستول قابل درمان و درمانش ب چه صورت؟تروخدا راهنماییمون کنید از دکترخودش ک ناامید شدیم.تروخدا جوابم بدید جیکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام فیستول باید بعدا ترمیم شود هنوز زود است
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    بنده از سایز آلت خود راضیم اما مشکل این است که آلت انحنایی به سمت پایین دارد و منتها الیه کلاهک تمایل به پایین دارد
    راه حل چیست که بتوان آن را راست یا با انحنای ملایم سربالا کرد؟
    خسته نباشید آقای دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      فیلم عمل من در یوتیوب را ببینید نیاز به عمل دارد
  • تصویر کاربر yasershabakhash جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    باسلام.خدمت اقای دکتر .بنده۱۸ساله هستم وتازه عمل انحراف حالت انجام داده ام الان میخوام بدونم بعدعمل چه اقدلماتی انجام بدم چندروزه التم فقط سیخ میشه ویه کم دردمیکنه
    1. تصویر کاربر yasershabakhash شنبه ۱۴ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      نمیدونم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام درد طبیعی است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    من دی ماه 93 سنگ 26 میلی از لگنچه چپم توسط لاپاراسکوپی( درسته و یک تکه ) خارج شده و الان کلیه ام هیدرونفروز خفیف دار.
    سنگ 10 سال در کلیه بوده. هیدرونفروز خوب میشود و ایا خطری برای کلیه ام دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام محلش کجا است باید ببینم
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۵ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من داخل بیضه سمت راستم دست که میبرم یه چیزی مثل رگ بزرگ داخلش هست فشار که میدم درد میکند این چه چیزی هست لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام سونو کنید
    2. تصویر کاربر احمد جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام آقای دکتر سنو کردم گفتن کیست کوچکی داری باید چکار کنم دکتر سنو گفت مشکلی نداری آیا این کیست برای بچه دار شدن مشکلی دارد یا خیر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امير جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    سلام.من امير هستم دقيقا چهارده وچها ر ماهم من وزنم ٩٦كيلو هستم و الت تناسبى من در حالت راست ٤سانتى متر است و قدم١،٨٠هست .رنگ چشمم قهويي و سياه است و موهام سياه است لطفا هرچه زود تر چواب دهيد ..............ولى اگه ميشه به جيميلم جواب دهيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام باید وزنتان را 40 کیلو کم کنید
  • تصویر کاربر nasim جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد من يه سه چهارروزي ميشه زير دلمو كه فشار ميدم پهلوم درد ميگيره ميخواستم ببينم علتش چيه در ضمن روز اول دردش بيشتر بود ولي الان دردش كمتر است ممنون اگه زود جواب بديد نگرانم يكم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر پریسا جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من دختری 16 ساله هستم که از بچگی تکرر ادرار داشتم.یه مدت خوب میشم اما دوباره این مشکل شروع میشه مثلا 6 ماه ادرارم طبیعی میشه بعد یهو مشکل پیدا میکنه با وجودیکه مایعات کم مصرف میکنم و نگرانم که این مشکل ب تدریج به کلیه هام آسیب بزنه .تعداد دفعات ادرارم همیشه یکسان نیست اما بعضی وقتا خیلی غیرعادی میشه و من مجبورم که تقریبا هر 20 دقیقه به دستشویی مراجعه کنم و میبینم که ادرارم بیرنگ یا کم رنگ شده یکسال پیش بعلت عفونت ادراری رفتم بیمارستان و یه سری قرص مصرف کردم که باعث بهبودش شد اما تقریبا از اوایل تابستون دوباره این مشکلو پیدا کردم یبارم داشتم تو خیابون راه میرفتم که یه دفعه احساس کردم ادرار دارم و به زودی کنترلش از دستم خارج میشه تا اینکه خومو به سرعت به یه توالت رسوندم اما حجم ادرارم خیلی خیلی کم بود سونوگرافی رفتم و مشکلی نداشتم پیش دکتر زنان رفتم گفت عفونت دارم و برام قرص های هیوتکس و سفیکسیم و پماد کلوتریمازول یک درصد رو تجویز کرد .این مشکل واقعا منو آزارم میده و مانع تمرکزم روی مسایل دیگه میشه از بیرون و مسافرت رفتن میترسم .چند روز دیگه مدرسه ها باز میشه و من حسابی نگرانم که میخوام چیکار بکنم.

    لطفا راهنماییم کنیم که مشکل از چیه؟دیگه نمیدونم چیکار کنم دارم روانی میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام نوار مثانه بگیرید09351142080
  • تصویر کاربر بابک جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    بنده ۳۸ ساله هستم بنا به نظر پزشک معالجم (دکتر داوود نوریزاده در تبریز) به بزرگی خوش خیم پروستات مبتلا هستم. دارویی که مصرف می‌کنم ترازوسین ۲ میلی‌گرم می‌باشد(هر ۱۲ ساعت ۱ میلی). سوال بنده این است که با خوردن این قرص جریان ادرار به حالت عادی بر می‌گردد ولی نمیخواهیم زیاد به مصرف قرص وابسته باشم. آیا اینجانب می‌توانم عمل جراحی پروستات انجم بدهم؟ کدام روش بهتر است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام در این سن نیاز به درامان جراحی نیست
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من مشکل عدم نزول بیضه یک طرفه دارم میخام عمل لاپاروسکوپی انجام بدم ایا عمل اپاندیس که قبلا انجام شده اانجام این عمل را سخت میکند!؟و معرفی یه دکتر مسلط به لاپاروسکوپی در شیراز اگر میشناسین مرسی از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام در خدمتم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 612 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب