اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر منصور سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    بنده ۶۷ ساله هستم ،سرطان پروستات داشتم که دوماه پیش جراحی عمل باز پروستات انجام شد که تقریبا ۳۲ روز سوند وصل بود بعد از برداشتن سوند درد سر آلت تناسلی و سوزش گهگاهی ادرار و تکرر ادرار خصوصا در شب تقریبا ۷ یا ۸ بار دارم،ابتدا ادرار جریان ندارد بعد از چند دقیقه ادرار جریان پیدا می کند و به تازگی خروج عفونت(چرک) همراه ادرار دیده شده است.
    راهکار پیشنهادی شما چیست؟
    آیا مصرف آنتی بیوتیک کافی هست؟اگر بلی چه نوع آنتی بیوتیکی؟
    ممنون از شما

    یا تجو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      باید کشت ادرار و کشت ترشحات نوک آلت انجام شود سوزش میتونه به علت داشتن سوند طولانی مدت باشه
  • تصویر کاربر فردان سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    پروستات من ۸۰ سی سی است، آیا میشه جراحی لیزری انجام داد؟ چه پیشنهادی دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام داد دید چه حجمی از پروستات مجرا رو بسته
  • تصویر کاربر علی جمعه ۳۰ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    باسلام
    اینجانب به علت خودارضایی زیاد دچار التهاب شدید پرستات ودرد آلت تناسلی شدم که با داروهای تامسولوسین و ضد التهابهای مثل دیکلوفناک یا ناپروکسن درمان نشدم داخل آب گرم هم نشستم اما هیچ نتیجه ای نگرفتم زودانزالی شدید بدون لذت جنسی دارم تنها مایع منی خارج میشه و ارضای نیست ممنونم آخرین راهنمایی ها رو برام بگید این التهاب عصبهای بدنم رو میلرزونه و کلا داغونم کرده ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      الان علامت اصلی که اذیت کننده هست چیه
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      سلام
      الان آلت تناسلی به حالت شکل ساعت شنی میشه و درد داره در ختنگاه و اینکه لذت جنسی ندادم و فقط احساس خالی شدن مایع منی هست هیچی .دکتر اعصاب روان هم زیاد رفتم جواب ندیدم چون التهاب پرستات عصب بدنم رو قاطی کرده ،در تمام اعضای بدنم حس لرزش عصب دارم درحالی که ابتدا از ناحیه ی پرستات شروع شده.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی آلت باید انجام بدین
    4. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      سلام ببخشین چطوری انجامش بدم ؟واینکه آیا التهاب پرستات میتونه لذت و قدرت جنسی رو از بین ببره؟
    5. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      سلام
      ببخشین چطور این کارو انجامش بدم ؟سونوگرافی آلت ،۳۶ساله هم هستم ،و اینکه آیا التهاب پرستات به تنهایی میتونه لذت جنسی رو از بین ببره و زودانزالی هم ایجاد بشه؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آذر ۳( 1 سال پیش)
      خیر التهاب پروستات به لذت جنسی ربطی نداره به رادیولوژیست مراجعه کنید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام دکترخداقوت
    بنده ۵۵سالمه
    دوبار نمونه برداری پروستات انجام
    دادم.بعدازانجام نمونه برداری دوم
    دچاربی اختیاری اداروبی میلی جنسی شدم.لطف بفرمایید راهنمایی کنید چکارباید بکنم سپاسگزارم 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      باید به جراح معالجی که این عمل رو انجام داده مراجعه کنید
  • تصویر کاربر اسماعیل سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    با سلام ، در آزمایش ادرار PH عدد 5 ، Blood مثبت ، Bacteria, کمی ، و Mucus مثبت است.و در پایین:
    No growth of bacteria after 24 hours
    حال پزشک عمومی برایم قرص افلوکساسین ۲۰۰ ، ۳۰ عدد و قرص فنازومکس ۱۰۰, ۲۰ عدد تجویز کرده ولی در فضای مجازی نوشته فنازومکس را ۲ روز بیشتر نباید مصرف کرد.در ماه های گذشته هم برای پروستات ۶۰ عدد تاوانکس ۵۰۰ مصرف کرده ام. ولی PSA عدد ۷ می باشد. حال لازم است که ۲ قلم قرص بالا را مصرف کنم؟ و احتیاج به بیوپسی می باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      ام آر آی پروستات انجام بدین نباید هم تاوانکس مصرف کنید در این حجم و بازه ی زمانی زیاد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام بنده سیستروسکوپی داشتم و سوند دارم الان در خواب جنب شدم و منی ازم خارج نشده چی کار کنم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      بخاطر وجود سوند هست برگشته داخل مثانه نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر سیدمهدی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    طبق سنو و آزمایش آیا بنده واریکوسل دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی واریکوسل خفیف گزارش کرده باید از نزدیک معاینه شوید از طرفی بهتره آزمایش مایع منی رو در مرکز معتبری تکرار کنید
  • تصویر کاربر یاس سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام، جناب دکتر همسرم عمل توده کلیه دی ماه ۱۴۰۱ انجام دادن که یک سوم کلیه به همراه توده برداشته شد، طی این مدت دو سال ام ار آی و سی تی اسکن هر چندماه یکبار انجام شد که آخرین ام ار ای به پیوست ارسال میشود، دکتر جراح ایشان معتقد است که یک پت اسکن نیز انجام بشود، به نظر شما با توجه به ام ار آی که خدمت شما ارسال شده احتیاج به پت اسکن هست با توجه به عوارض پت اسکن، انجام بشود؟؟؟ از اوایل ۴۰۲ تا شهریور ۴۰۳ داروی سونتینیب نیز مصرف شده است، که بعد از ان دارو دیگر مصرف نشده، ممنون میشم نظرتون بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      بله انجام شودمیتونه عود توموررمطرح باشه
  • تصویر کاربر کامران چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من تا بحال هیچ مدل رابطه جنسی با نامزدم نداشتم ففط چند بار بوسیدن لب ها اون هم با لب های بسته این عکس هایی ک فرستادم دو زائده داخلش هست یکی جلو و دیگری انتهای زبانم هست که بلند تره خواستم بپرسم این ها زگیل تناسلی دهانی هستند؟ من چند سال هست چند تا دندون خراب تو دهانم دارم و درستشون نکردم مطب دکتر انتظاری مراجعه کردم ایشون گفتن که این زائده ها فیبروما هستند و واکنشی هستند به خرابی دندونات من درناحیه تناسلی بعد از گذشت ۱۰ ماه هیچ علامتی ندارم خواستم نظر شمارم بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیستند اگر رابطه ی خطرناک داشتید بهتره نمونه برداری انجام شود
    2. تصویر کاربر کامران چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 1 سال پیش)
      دکتر‌جان سلام مجدد من تا حالا کوچکترین رابطه جنسی از هیچ‌نوعش نداشتم فقط همون چند بار بوسیدن لب ها با لب بسته ک اونم هر کدوم چند ثانیه بیشتر نبود نمونه برداری نیاز هست دکتر؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 1 سال پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Aa سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    من سوالم رو قبلا هم پرسیدم اما کد رهگیریش رو یادم نمیاد.
    میخواستم ببینم به نظرتون این نواحی که مشخص شده توی عکس زگیل هست ؟ دست میزنم روش برجستگی اصلا نیست فقط رنگ این نواحی تیره تر شده انگار.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 1 سال پیش)
      بله سوالتون رو پاسخ دادم خیر این مواردی که ارسال کردین در حد رویت عکس زگیل نیستند اگر تغییری ایجاد شد باید نمونه برداری انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب