اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    مدتی است که کراتین خونم بالاست اول 1/6 بود الان بعد از سه ماه 2 شده است دکتر میگه بخاطر ضعف کلیه هاست .که باعث ورم پاهام شده. رژیم غذایی هم خیلی رعایت میکنم ولی بیفایده است.در ضمن قرص های زیر رو هم مصرف میکنم.
    ولوان 150 روزی 1 _ دیوالدین 500 روزی 2 _کلونازپام 1/5 شب -مولتی ویتامین 1 _نفروتونیک 1_ اسید فولیک 1 میلی گرم 1_ویسپریزون2 شبی 1
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      كار من نيست
  • تصویر کاربر وحید جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    از دوشب قبل و بصورت ناگهانی درد شدید و همراه با حالت تهوع در بیضه هام حس کردم که دیروز صبح این درد فقط دربیضه سمت چپ و بصورت خیلی خفیف ادامه دارد. و اینکه چه راهکاری برای تسکین این درد وجود دارد؟ آیا نیاز به معاینه دارد و درضمن هیچ التهاب و ... مشاهده نشده است.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام 26 سالم هست حدود دو سال هست که با این مشکل مواجه هست آب زیاد میخورم حدود 25 الی 30 لیوان و بعد حدودا 20 بار در طول شبانه روز به دستشویی میروم آزمایش دیابت هر دونوع -adh-سونوگرافی از مثانه و کلیه ولی چیزی نشان نداده و دکتر اورولوزی میگود با مثانه هست و قرصهای دادند که هیچگونه تاثیری نداشته است به دکتر دیگری مراجعه ازمایش adh دادن که انجام دادن که گفتند مشکل روانی است به روانبزشک مراجعه کردم اون هم 1 ماه آرام بخش و ضد افسردگی ذاذ که فایده ای نداشت کلا بیشتر از یک ساعت نمیتوتنم ادرارم را نگه دارم از شما راهنمایی میخواستم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر الهام جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر پسرم 2 سالشه و به نظر دکتر اطفال بیضه هاش بالا هست باید چکار کنم خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد با عمل پايين بياوريم
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر آقای دکتر
    من تمام حرفاتون رو در باب طول آلت تناسلی قبول دارم کامل .
    بخصوص اینکه تو مطالب سایت ذکر کردید هیچ درمانی مبنی بر افزایش آلت وجود ندارد . اما یه دستگاهی هستش که یجورایی باعث کشش در دراز مدت آلت میشه فک کنم این دستگاه تازه است ،
    اگه میشه عکسشو براتون میفرستم ، یه نگاتهی بندازید ، به نظرتون به درد بخوره یا خیر و اینکه میفرمایین این دستگاه ها همشون تبلیغاتین ، و عوارض دارن ، میخوام بدونم عوارض احتمالی دارن یا حتما عوارض رخ میده اگ استفاده بشه البته قصدم استفاده نیست من نرمالم آلت تناسلیم حدودا بیش از 15 سانته ، ولی میخوام بدونم . نظرتونو راجب این دستگاه .
    خیلی ممنون از سایتتون که هر چی سوال داشتم تا به الآن ، به جواب رسیدم به لصف شما .
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      كاملا دروغ است امتحنش كنيد
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    می خواستم بدونم نتایج زیر در خصوص آزمایش اسپرم کانت چطوره؟
    Motility
    Class A=3.3 %
    Class B= 25.6 %
    Class A+B=28.9 %
    Class C = 42.2 %
    Class A+B+C= 71.1 %
    Class D= 28.9 %
    Normal morphology=45 %
    Count = 36.78 million/ml
    PH =7.7
    Volume = 4 ml
    Color = milky
    Liquefaction time =25 min
    Viscosity = mod
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      حركت كم است
  • تصویر کاربر مینا جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر فرموده بودین مدارک را باید ببینید این ازمایش را همسرم در ازمایشگاه مرکزابن سینا داده است میخواستم بدانم ایا بعدعمل واریکوسل مشکل حل میشود چون از دیگران شنیدم عمل فقط روی تعداد اثر مثبت دارد ولی مشکل ایشان شکل و حرکت است
    Duration of abstinence:2 days
    Place of sampling:inside
    5:Time of sampling:9
    Type of sperm
    retrieval:masturbation
    Time of sample arrival:9:5
    Duration of liquefaction:20 min
    Time of evaluation:9:25
    Time interval:00:20 Appearance:white&gray
    Volume :4 ml
    viscosity:some what thick
    Ph:7.5
    Sperm
    concentration:35,000,000

    Total sperm count:140,000,000 sperm/ejaculate
    Morphology
    Normal: 4%:
    Head defects;83%
    Pin: 0%
    Pyriform:56%
    Round:1%
    Tapered:26%
    Tail defects:10%
    short:1%
    Bent:6%
    Coiled:3%
    Abnormal:96%
    Neck or midpiece defects:3%
    Bent:3%
    Others:0%
    :Cytopllasmic droplets
    0%(Rapid progression (a
    5%(Slow progression(b
    35%(Non-progression(c
    60%(Immotile(d
    (Staining procedure: 89(%live
    White blood cells:0
    Immature germ cells:0
    Agglutination:0%
    Comments:The other 96%ofspermatozoa had abnormal morphology
    آقای دکتر این ازمایش دوبار انجام شد با نتیجه یکسان به ما پیشنهاد iui دادند ولی تیر ماه خدمت شما رسیدیم و فرمودین عمل بشه نتیجه بهتر خواهد بود ولی بعضیا گفتن عمل فقط تعداد را بهتر میکند در ضمن من مرداد باردار شدم بطور طبیعی در 6 هفته سقط شد حالا میخواهیم با نامه شما به کلینیک شمس تبریزی مراجعه کنیم فقط اطمینان خاطر شما را میخواهم ممنون از پاسخگوییتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      كيفيت پايين است
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    با عرض سلام واحترام خدمت جناب آقای دکتر
    می خواستم بدونم استفاده از قرص ویاگرا و ژل روان کننده لوبریکانت (پایه آب) برای بارداری مشکلی را ایجاد می کند یا بلا مانع است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر راضیه جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید ...من حدودا چن روزه ک متوحه شدم نامزدم خودارضایی داره و البته اینو از رفتار ها و گفته های خودش متوجه شدم و نمیدونم ای مشکلش چقد حاده ولی میخام هرچه سریعتر درمان بشن ب گفته خودش اعتیاد شده براش ...من خودم خارج ازکشورم و فعلا دسترسی به ایران ندارم خاستم اگه بشه راهنمایی کنید تا حضوری خدمتتون تشریف بیلریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      قطع كنيد خوب ميشود
  • تصویر کاربر فرشته جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    باسلام، پسری،یکباره دارم که ختنه مادرزادی هست باکمی،انحراف سر آلت،سونو انجام شده تشخیص طبیعی داده،سوالم آینه که برای ختنه و رفع عیب جزیی یک عمل کافیه یا یک بار ختنه بشه یک بار هم انحراف، شهرستانی هستم ودکتر ماهر وباسابقه خوب از کرمان اگه معرفی بفرمایید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      شرمنده
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب