اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر الف شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1015 مشاهده پرسش
    سلام .من تا الان سه مرتبه سقط داشتم تو هفته شش بارداری که یکدفعه قلب جنین تشکیل شده بود و در دو تای دیگه نه .هر سه مرتبه در اولین ماه اقدام به بارداری حامله شدم .در ازمایش اسپرم همسرم موارد ابنرمالی و DNA Damage دیده شده . پیش اورولوژیست هم که رفتیم یکی تشخیص واریکوسل داد و دو تای دیگه ندادن.میخواستم بدونم اگر همسرم واریکوسل داشته باشه و عمل کنه با توجه یا اینکه من مشکل حامله شدن ندارم مشکل سقط دارم ایا عمل واریکوسل کمکی میکنه و تاثیر داره؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      ارتباطي ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 897 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب ،
    مدتیه هنگام ادرار فشار بهم میاد و کم کم خارج میشه ، سونوگرافی دادم سنگ نداشتم نه داخل کلیه و نه مثانه، آزمایش دادم مقدار psa برابر ۰.۵۱۲ بود و free psa برابر ۰.۰۹۸ در ضمن تست اورین و باکتری چیزی نشون نداده تنها ph م اسیدیه ممنون میشم برام تفسیرش کنید ، با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر محمدمحمدی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    باعرض سلام:آقای دکتر 5سال خودارضایی کردم والان که ۱۹سال دارم حدود۱ساله که ترک کردم.مشکلی که دارم اینه که در اثر این کار بلوغم به تاخیر افتاده والان هنوز بلوغم کامل نشده وبدنم تحمل احتلام های شبانه رونداره به علت ازدست دادن انرژی زیاد درزمان خودارضایی.می خواهم دارویی بگید مصرف کنم که احتلام های شبانه رو قطع واون انرژی که دراثر احتلام خارج میشه صرف کامل شدن بلوغ شه...سیتالوپرام یاسیپروترون یاهر داروی دیگری که بهتره...لطفا کمکم کنید.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      با گذر زمان خوب ميشود
  • تصویر کاربر محمدمحمدی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید:آقای دکترآیارابطه ای بین واریکسول و خودارضایی وجود دارد؟احساس میکنم رگ های پشت بیضه ام متورم اند ۱۹سال دارم واگر واریکسول داشته باشم حداکثرتاکی می توانم به پزشک نروم؟احتلام زیاد هم دارم ولی کم ومایل به زرد است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر نعیمه شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.من برادری دارم ۲۶ ساله که مدت چند هفته درد ناشی از سنگ کلیه به اندازه ی ۱۲ میل دارد. ایا امکان از کار افتادن کلیه در این مدت زمان وجود دارد؟ برادرم در این مدت تب نداشته. ضمنا از طریق سونوگرافی امکان تشخیص نارسایی یا از کار افتادن کلیه وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نه با عكس جديد مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام عرض میکنم. خسته نباشید. جناب دکتر بنده ۲۵ساله هستم. بسیار زیاد خودارضایی انجام دادم. تا حالا تو خواب ارضا نشدم شاید یکی دوبار یعنی ازم منی خارج نشده تو خواب. میخوام بدونم با این قضایا تاثیری در باروری داره؟ خیلی نگرانم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      قطع كنيد خوب ميشود
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر ممنون میشم اگر این ازمایش را برای من تفسیر کنید ایا مشکلی وجود دارد
    viscosity:normal
    agglution:normal
    volume:3.9
    wbc|hpf:5
    abstinence time -day
    motility 50
    progresive 35
    non progresive 15
    immotile 50
    concentration 100million
    total count 390.000
    abnormal 96
    a-head 96
    a-neek 14
    a-tail 8
    immature 4
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      قابل قبول است
  • تصویر کاربر عماد یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 922 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من د.و سال پبیش بیضم ضربه خورد و دکتر واریکوسل 3 تشخیص داد و عمل واریکوسل درجه 3 انجام دادم (سمت چپ) با موفقیت و مشکلی ام در اسپرم نداشتم و ب تازگی ام آزمایش دادم خدارو شکر همه چی خوب بوده(واریس دیده نشد و اسپرمم مشکلی نداشت). اما درد در بیضه همپنان دارم بر اثر همون ضربه دکترم بارها رفتم معاینه کرده و مشکلی ندیده و بهم بلاک عصب بیضه پیشنهاد داد... اما درد دارم و دردش ار بیضه تا رون پام تا پایین ساق پای چپم احساس میشه..راه حلی برای درمان نیست؟ چه کار باید کنم ؟ تورو خدا راهنمایی کنین خیلی عذاب آوره دردش.مسکنم خوردم تاثیری نداره . خطر ناک نیست؟؟مشکلی در باروری ایجاد نمیکنه؟ لطفا راهنمایی کنید برای درمان این درد مسکن.مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      چون عصبي است من كمكي نميتوانم
    2. تصویر کاربر عماد شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      پس باید پیش کدام دکتر بروم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      روانكاو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر من ی پسر 19 ساله ام که متاسفانه 6ساله به عادت بد خود ارضایی دچار شدم و الان خیلی موهام ریخته و نازک شده و همچنین مطمانم ک علت ریزشش هم همینه حالا اگه ترک کنم ب نظرتون آثارش از بین میره یا نه؟؟و برای تقویت بدنم در کنار ترک این کار ب نظرتون چ داروهایی رو باید بخورم توروخدا جون بچت کمکم کن.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بله حتما
  • تصویر کاربر حمیدرضا شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    ا عرض سلام
    سمت چپ کیسه بیضه من بزرگتر از سمت راست هست
    وبیضه را نمیتوانم لمس کنم
    و درهنگام خواب وقتی روی شکم میخوابم تمامی محتویات کیسه بیضه سمت چپ به درون حفره شکمم میرود و با درد شکم همراه میشود
    بعد از کمی نشستن و راه رفتن دوباره وارد کیسه بیضه میشود و درد از بین میرود
    خواهش میکنم جواب سوال من رابدهید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب