اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فرشاد سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    که چند وقتی هست که واقعا متوجه شدم التم این مشکل رو داره.که به سمت پایین کج منحرف شده .البته ناگفته نماند که زیر کلاهک به دلیل بد ختنه شدنم پوستی زائدی که موقع ختنه بریده میشه از سه نقطه مقداریش به نوک کلاهک التم (سمت پایین)چسبیده .به طوری که وقتی بش نگاه میکنم انگار همین چسبیدگیها باعث شده که سر التم رو به پایین بکشه و باعث بشه کج بشه .چون کوچکتر که بودم اینطور نبود .الان که بزرگ شدم اینطور شده.الان اقای دکتر میخواستم ببینم عمل نیاز داره یا هرچیزه دیگه و ایا قابل درمان هست.اگه هست راهنماییم کنید بیام مطبتون درمان بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت شما بخیر
    از اینکه مزاحم میشم عذر خواهی میکنم
    1-دو سال پیش در بیمارستان لبافی تژاد آلت تناسلی خود را به ادلیل انحراف عمل کردم اما پس از تحمل درد و رنج بسیار بعد از مدت کوتاهی به حالت اولیه برگشت لطقا راهنمایی فرمایید.
    2-به نظرم اندازه آلت تناسلی ام کوتاه است.
    3-بعد از ادرار دوباره از آلت تناسلی ام ادرار می آید و مجبورمیشم ازدستمال کاغذی برای مدتی استفاده کنم.

    با تشکر فراوان
    محمدرضا علیاری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بياييد صحبت كنيم
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت شما بخیر
    از اینکه مزاحم میشم عذر خواهی میکنم
    1-دو سال پیش در بیمارستان لبافی تژاد آلت تناسلی خود را به ادلیل انحراف عمل کردم اما پس از تحمل درد و رنج بسیار بعد از مدت کوتاهی به حالت اولیه برگشت لطقا راهنمایی فرمایید.
    2-به نظرم اندازه آلت تناسلی ام کوتاه است.
    3-بعد از ادرار دوباره از آلت تناسلی ام ادرار می آید و مجبورمیشم ازدستمال کاغذی برای مدتی استفاده کنم.

    با تشکر فراوان
    محمدرضا علیاری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      كجي را ميتوان درست كرد ولي كوتاهي را نه
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کلافه شدم دیگه لطفا جواب بده
    حدود 2 ماه پیش درد بیضه شدید گرفتم طوری که شبا با مسکن میخوابیدم تا این که رفتم سونوگرافی
    اونی که داشت سونوگرافی میکرد گفت مشکلی نداری لابد عفونت کرده بعد که نتیجش اوند زده بود واریکوسل درجه 1 تعجب کردم.. رفتم پیش دکتر خودش معاینه کرد گفت مشکلی نداری اینم الکی زده
    بعد الان دوباره هعته پیش درد بیضه سمت چپ گرفتم تا چند روز پیش که ارضا شدم خوب شد اما خودم که معاینه میکنم فکر میکنم بالای بیضه سمت چپم از سمته راستم یه چیز بزرگ تریه.. آیا لازم باز دکتر برم یا خطرناکه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر داروی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 773 مشاهده پرسش
    سلام دوستان
    بنده هماهنگ کردم یکی از دوستان از خارج برام این دارو رو فرستاده
    اگر کسی نیاز مبرم داره و نتونسته تا الان تهیه ش کنه با بنده تماس بگیره ، می تونم یک قوطی رو م بهش بفروشم
    ۰۹۲۱۸۱۴۰۶۵۹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      چشم
  • تصویر کاربر حافظ یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر ايا ازمايش اسپرم خانگي در اب علمي هست يا امكان تشخيص ندارد .با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      درست نيست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    سلام در ادرار چه با حالت نعوظ الت چه بدون ان گاهی اوقات یک چیز سفید رنگ خیلی کم همراه ادرار خارج می شود ایا این منی است یا خیر ؟ از نظر شرعی برام مهمه . این چه چیزی است با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر فرشاد یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    مشكل من فقط زمانيست كه تخليه مثانه تمام ميشود پساز ادار نمودن احساس ميكنم در مجاري باقي مانده لذا به دفعات استبراء كرده و پاك ميكنم اما به محض خروج از دستشوئي مجدد بايد بر گردم چون احساس خروج ادار دارم برميگردم دوباره پاك ميكنم حداقل بيست دقيقه بايد بگذرد تل احساس راحتي و سبكي كنم لازم به ذكر است پس از مراجعه مجدد به دستشوئي و استبراءنمودن باز هم ادرار خارج ميشود
    تاكنون پنج مرتبه پزشك اورولوژيست خودم رو عوض كردم هيچ نتيجه ايي نگرفتم
    داروهاي مصرفي براي اين مشكل تاكنون شامل ذل ميباشد
    اي مي پرامين- اكسي بوتينين- پرا و ترا زوسين - ممنون ميشم اگر كمكم كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محدثه یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    باسلام
    خواهری دارم 18 ساله که بصورت مادر زادی دهانه رحمش بسته بوده و تک کلیه می باشد و از زمانی که به بلوغ رسیده و پرید میشود خون پرید از راه مثانه همراه ادراردفع میگردد به همین خاطر عفونت شدید کلیه دارد و ادرارش همیشه خونی است و کراتین خونش نیز بالاست برای جراحی اقدام کرده ایم ک دکتر متخصص میگوید تا عفونت برطرف نشود عمل نمیشود ولی عفونتی که دارد هیچ وقت برطرف نمیشود و هر چقدر هم دارو مصرف کند مجدد که پرید میشود باز عفونتش برمیگردد و بخاطر تک کلیه بودن خیلی نگران هستیم خواهشمند است راهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نگران نبايد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نباشيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اف یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1494 مشاهده پرسش
    35 ساله هستم و در هنگامی که احساس سردی میکنم الت تناسلیم به داخل جمع میشه و حتی کلاهک هم به داخل میره مثل حالت قبل از ختنه وقتی با دست بیرون میکشم دردناک است این درد فقط روی خود الت تناسلی ایا این مشکل جدی است و باید چیکار کنم !!!!!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب